Na tim motorima dolazi DQ200 DSG, ne bas pouzdan, super dok radi ali...
Auti - ultimativna tema
- poruka: 78.813
- |
- čitano: 16.310.801
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Da ja uziman karavana za 20k, bez obzira kakve rute vozim, uzeo bi Toyotu corolu (karavan) 2.0.
Jedina prava mana je sto nije unutrasnjoj bas high tech, al ako ima android auto, meni ne treba vise.
Imam Talismana, jučer prvi put spojio mobitel kabelom (htio da mi se puni). Ispalo da mi je prethodni vlasnik omogućio Android Car na njemu, koji se automatski pokreće kada ga uštekam kabelom. Malog guglanja i ChatGPTa i on mi kaže ako želim da mi se Android Car pokreće automatski da trebam nešto ovako?
Imam Talismana, jučer prvi put spojio mobitel kabelom (htio da mi se puni). Ispalo da mi je prethodni vlasnik omogućio Android Car na njemu, koji se automatski pokreće kada ga uštekam kabelom. Malog guglanja i ChatGPTa i on mi kaže ako želim da mi se Android Car pokreće automatski da trebam nešto ovako?
https://www.mall.hr/avto-hi-fi-dodaci/blow-carlinkit-adapter-android-auto-apple-carplay-plugplay-bluetooth-wifi
https://www.aliexpress.com/item/1005006897409714.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.15.3d391802LlmZph
Evo ti na aliju za puno manje love, imam ta 2 komada (za 2 auta) i super rade.
https://www.mall.hr/avto-hi-fi-dodaci/blow-carlinkit-adapter-android-auto-apple-carplay-plugplay-bluetooth-wifi
Ja koristim AAWireless (prvu verziju) godinu dana u Corolli, radi besprijekorno. Kupio sam ga bio rabljenog na njuškalu. Za razliku od mase sličnih adaptera na tržištu ovaj ima svega i svačega za podesiti u aplikaciji, a i firmware se konstantno održava i nadograđuje. Baš sam prošli tjedan kod njih uzeo još jedan (isto prva verzija) za backup sad dok ih još ima, odn. ako se postojeći pokvari.
Da ja uziman karavana za 20k, bez obzira kakve rute vozim, uzeo bi Toyotu corolu (karavan) 2.0.
Jedina prava mana je sto nije unutrasnjoj bas high tech, al ako ima android auto, meni ne treba vise.
Ja jučer sa svojom 1.8 (TS) od Rovinja do Varaždina došao s 4,3L prosječne potrošnje (stara cesta Rovinj-Pazin-gore po zavojima na Učku-Rijeka-Zagreb s tim da se od Karlovca do Zagreba gmizalo kilometrima u koloni, dalje autocesta 100-130, klima radila konstantno, vani +35°). Definitivna preporuka za Corollu karavan hybrid ako se nađe za te novce prije bilo kakvog dizelaša, pogotovo za kratke relacije. Relacija od Varaždina do Rovinja konstantno po autoputu i ono, "po plinu", 5,1L prosjek.
❤️❤️❤️Lexus LFA ❤️❤️❤️
Skoda kodiaq 2.0 4x4 mapiranje stage1 da ili ne? Planirao sam pogasiri ovaj adblue,dpf i sta jos vec ima plus stage 1 mapu odradit...ali ne kuzim se toliko u to pa me zanima je li pametno to dirati ili ne?
Pitam cisto informativno,ne moram nista od toga raditi,nemam problema s nicim od tih stvari.
Sto se tice adblue i dpfa vidim da se to spominje cesto kao "ugasi to softverski koji ce ti k..." "stage 1 mapa je sigurna,nema kemijanja velikog,a dosta ces dobit" bla bla...
Skoda kodiaq 2.0 4x4 mapiranje stage1 da ili ne? Planirao sam pogasiri ovaj adblue,dpf i sta jos vec ima plus stage 1 mapu odradit...ali ne kuzim se toliko u to pa me zanima je li pametno to dirati ili ne?
Pitam cisto informativno,ne moram nista od toga raditi,nemam problema s nicim od tih stvari.
Sto se tice adblue i dpfa vidim da se to spominje cesto kao "ugasi to softverski koji ce ti k..." "stage 1 mapa je sigurna,nema kemijanja velikog,a dosta ces dobit" bla bla...
Ako sve radi bez problema, NE DIRAJ. Stage 1 mape bez problema rade sa DPFom, Adblueom i ostalim glupostima, to se tek vadi/gasi kad ides na malo jace od stage 1, no to se ne radi na takvom autu...
Ne znam dal se radi o 2.0tdi 150ks ili nekom drugom ali imas par primjera kod drivers wisha (samo kad udjes kod njih na stranicu ukucas kodiaq i odma ce ti izbacit), ugl. 2.0tdi 150ks ide na cca 190ks/420nm (ako je 190ks verzija ta ide na cca 220), a uz to se moze napravit i remap getribe.
I umjesto da platis skidanje dpf/egra i gasenje adbluea, radije odradi ciscenje filtera haldexa ako vec nisi.
Ma radi za sada sve ok,150 je verzija.Nije meni toliko do konja i brzine nego dosta puta cujem ili sam procitao kako "auto prodise" i te stvari...zbog toga i pitam jer ne kuzim se previse u to.Jasno mi je za nesto jave da to automatski vice sve ostalo sto je i logicno.
Za zamjenu ulja i ciscenje filtera kod haldexa upravo dogovoreno danas termin :)

Ma radi za sada sve ok,150 je verzija.Nije meni toliko do konja i brzine nego dosta puta cujem ili sam procitao kako "auto prodise" i te stvari...zbog toga i pitam jer ne kuzim se previse u to.Jasno mi je za nesto jave da to automatski vice sve ostalo sto je i logicno.
Za zamjenu ulja i ciscenje filtera kod haldexa upravo dogovoreno danas termin :)
Pa ako ti se cini malo slabiji onda odradi, kodiaq je sam po sebi velik auto, i na to nadodas jos DSG i 4x4 i auto je dosta tezak za 150ks, koliko gledam, oko 1700kg bez putnika i po meni za tu kilazu treba 190ak ks.
Znači pretjecanja bez problema, vuča prikolice 2t bez problema, ukratki što želiš od auta, on to napravi.
Astra neka obična najobičnija, kad ja zabijem pedalu a on se razmišlja hoće li ili neće krenuti... Hrpu situacija mi je stvorila s tim (raskrižja, preticanja i sl. gdje imaš osjećaj da možeš proći a auto nešto čeka li čeka, pa odustaješ i vraćaš se ili stišćeš pedalu do kraja i nadaš se najboljem).
Uglavnom, sve to izbjegneš s autom koji ima sređene neke stvari. Jednostavno je responzivniji, nema to veze s kurchenjem na cesti.

Znaci sa mapiranje dobijem snagu,manju potrosnju itd... bez da ista drugo treba dirati? Naletio sam na nekoliko njih da spominju drivers wish ili tako nesto u ZG.To bi mogao onda odraditi kad budem isao za Zg.
Je li jos netko ima sa slicnom reputacijom da je blizu Splita,Imotskog ?
Znaci sa mapiranje dobijem snagu,manju potrosnju itd... bez da ista drugo treba dirati? Naletio sam na nekoliko njih da spominju drivers wish ili tako nesto u ZG.To bi mogao onda odraditi kad budem isao za Zg.
Pa da. Isto sportasi, mma borci i sl, sto je snazniji manje hrane moraju unosit.
Pa da. Isto sportasi, mma borci i sl, sto je snazniji manje hrane moraju unosit.
Malo mi sad ta usporedba ne idje s ovim ali ajde...ja kad sam postao snazniji 10+ kg zderao sam vise... sto se tice mapiranja koliko sam skuzio pojacaju ga i optimiziraju potrosnju,mozda je to bolji izraz...
Pa to je za stage 1, imaš stage 2, 3 itd
Ovako ti nekako ide:
Stage 1 - samo mapiranje
Stage 2 - DPF, adblue, egr OFF i često se zna dodati DP ( downpipe )
Stage 2+ - sve iznad + IC ( intercooler )
Stage 3 - sve navedeno + hybrid turbo ili općenito turbo upgrade
Stage 3+ - sve navedeno plus jači senzor raila, veće dizne, jača HPFP, pumpa goriva u rezervoaru itd
Ono što tebe je zanima stage 1, odradiš remap samo i to je to. Dobiješ konja, NM i gas. U nekim slučajevima se smanji i potrošnja goriva za nešto sitno. Ako imaš DSG, mogu u Driver's wish odraditi i remap mjenjača odmah. Driver's wish ti je odličan, nećeš pogriješiti.
Evo recimo ja od zadnjeg BF imam FMIC DP i IC kupljen, pa nikako da ugradim to jer stalno razmišljam dal da uzmem još i Hybrid turbo iz UK, senzor raidla od DD i onda odem na remap.
Ovako ti nekako ide:
Stage 1 - samo mapiranje
Stage 3+ - sve navedeno plus jači senzor raila, veće dizne, jača HPFP, pumpa goriva u rezervoaru itd
Ono što tebe je zanima stage 1, odradiš remap samo i to je to. Dobiješ konja, NM i gas. U nekim slučajevima se smanji i potrošnja goriva za nešto sitno. Ako imaš DSG, mogu u Driver's wish odraditi i remap mjenjača odmah. Driver's wish ti je odličan, nećeš pogriješiti.
Evo recimo ja od zadnjeg BF imam FMIC DP i IC kupljen, pa nikako da ugradim to jer stalno razmišljam dal da uzmem još i Hybrid turbo iz UK, senzor raidla od DD i onda odem na remap.
U jebo te,ti si vrlo u tome...ma plan mi je bio ugasit ovaj start stop jer me zivcira,onda su mi spomenili adblue da isto ugasim,pa stage 1 mapa e to je vec nesto u sto se ne razumijem toliko.
Driver's wish ti i kodira sve to, tako da možeš tamo trajno ugasiti SS, napraviti remap i šta god želiš.
Imam Škodu Superb 2018. 2.0tdi, DSG. Išao bih na stage 1 ili kako se već kaže. Da li trebam i DSG dirati ili?

Evo rentao auto na odmoru i imao čast voziti kineza - DFSK Fengon 500, nezaboravno iskustvo. 106ks, cvt, katastrofa, ovako je napakovan, ima panoramu, neki fejk leather, ovo ono, ali što se vožnje tiče - kočija.
Ovako ti nekako ide:
Stage 1 - samo mapiranje
U jebo te,ti si vrlo u tome...ma plan mi je bio ugasit ovaj start stop jer me zivcira,onda su mi spomenili adblue da isto ugasim,pa stage 1 mapa e to je vec nesto u sto se ne razumijem toliko.
Start stop ti nije neki problem. Kupi se relej sa alija i problem rijesen bez bilo kakvog kodiranja. Najjeftinija i najefikasnija varijanta. Adblue gasiti ako ispravno radi je potpuno nepotrebno....
Niko ne kaze koliko konja ;) Ne ocekuj da ce ti sa 150 dici na 200 sa map 1... Dobijes mozda 20 konja ili tako nesto....
Zivi od mene 3min autom :) znam da je strucan dosta,pogotovo za merc kojem ima pristup orginal njihovoj dijagnostici i povezan je s njima u njem.A mogao bi bacit djir sutra do njeg,zvao sam gaza start stop nikako otic,bar je covik ok,ako nesto nije siguran odma ce rec da nece ni pokusavat radit.

Ako si iz Slavonije, ne ideš dalje od Žalca. https://www.instagram.com/power_tuning_services
Evo da podijelim iskustva u vezi farbanja kože. Koristio sam sprejeve Motip za kožu, u Tokiću me jedan s njihovom aplikacijom ispadne oko 8€+, za plastiku sam probao 3 različita igrom slučaja, jedan colour mislim iz Vinkoproma je smeće i sve ću te plastike morati nanova farbati kada uhvatim vremena, jedan iz San meta je vrhunski u kombinaciji sa primerom za plastiku isto od tamo i zadnji je bio Motip za plastiku koji je ok i bez primera. Uglavnom teže je ofarbati plastiku, nego kožu. Pošto imam hlađena sjedala koja su rupičasta trebalo je bar jedno 20% sprejeva više, jer je puno teže ispuniti tu rupicu da ne probija boja, i za samu bež treba puno više. Recimo na stranicama Foliatec piše da kod farbanja bež kože jedan njhov sprej od 400Ml pokriva 0.75 kvadratnih metara, dok na ostalim bojama pokriva 1.5m kvadratnih metara. Uglavnom zbog svega toga, meni je trebalo 25 sprejeva kako bih ofarbao sjedala + oplate 2/3 svaku i 3x spreja za plastiku, tj 2x su iskorištena kako treba, s time da je preporuka ili uzeti Motip za plastiku ili neki jako kvalitetni ili ako imate san met u blizini, onda taj njihov za plastiku.
Sama priprema prije farbanja je sljedeća - odmastiti & očistiti kožu, preporuka je izopropil pomiješan sa 50% vode, ali pošto nigdje nisam pronašao za kupiti, uzeo sam 70% alkohol u ljekarnoj i odmastio s time, naravno kako sam znao da me čeka taj projekt, zadnjih 4-5 mjeseci nisam uradio njegu kože tako da nije bilo nedavnih preparata.
Drugi korak u mom slučaju je bio farbanje, s obzirom da mi sjedala nisu poderana niti imaju veliki oštećenja. Naravno u slučaju da ima oštećenja, prvo ih je potrebno sanirati, bilo novom kožom ili ako je kožda ispucala i istrošena onda fillerom za kožu popuniti, obrusiti, očistiti i onda farbati. Ako netko prati Sretena, on je par puta u svojim videima pokazao kako se to radi, plus linkao je setove za popravke kože.
Znači prije je bilo full bež, što je meni odvratno. Dvije godine sam trpio bež i reko dosta. Prvi plan je bio kupiti drugu unutrašnjost i samo zamijeniti, ali trenutno kod nas na oglasima nema comfort sjedala grijana, hlađena za F10 pa sam morao farbati. Prvo sam dva tjedna prije napravio test na najgorem dijelu unutrašnjosti - centralni naslon za ruke koji je bio najviše oštećen, izlizan i tu je stalno ruka u kontaktu s time. Uspješno ofarban i izgleda kao novi pa je onda slijedio ostatak. Iako znam ekipu s posla koja je farbala volane još prije par godina i dan danas drži bez problema, a volan je naravno najgori dio, ali najbolji pokazatelj koliko taj motipov sprej dobro ofarba. Ako se ikada više upustim u ovakav projekt, onda ću vjerojatno iskombinirati od foliatec sprejeva zbog veće ponude boje za kožu, imaju cognac i mat crnu / bijelu pa bi se dalo sastaviti nešto jedinstveno, ali da bude lijepo, a ne kričavo.
Malo mi sad ta usporedba ne idje s ovim ali ajde...ja kad sam postao snazniji 10+ kg zderao sam vise... sto se tice mapiranja koliko sam skuzio pojacaju ga i optimiziraju potrosnju,mozda je to bolji izraz...
Pa upravo to :)
Snazniji si i jedes vise. Snazniji auto pije vise goriva.
Kuzim sta kazes,pogresno sam se ja izrazio...
samo ako ga gaziš do kraja...
ako ga normalno voziš u svakodnevnoj vožnji može manje trošiti...
kako su novi auti sve teži, ja nikada ne bi uzeo početni motor...