Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 78.039
|
čitano: 14.001.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jedna obavijest, tj. moje iskustvo.

Vjerujem da ste većinom namazali brtve vrata, haube, gepeka, brave, mehanizam za otpuštanje haube, ali, ne zaboravite namazati brtvu poklopca rezervara goriva.

Moj poklopac na c4 se otvara na tipku. Stisneš tipku, brava se na tren otključa, poklopac iskoči, brava(zub) se vrati, znači ne može se prstima potegnuti, mora sam iskočiti. Lani mi je smrzla brtva i došao sam na rezervi na benzinsku prije puta, stisnuo tipku, čuo bravu, ali se nije poklopac otvorio. Da ne ogulim lak, morao sam na benzinskoj tražiti da mi ugriju vode da mogu otvoriti. Uglavnom, da ne oštetim ništa, imao sam 10 minuta posla. Da vas ne bi uhvatilo na snijegu i -10 da to radite, namažite brtve na vrijeme 

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
chutac kaže...

Vjerujem da ste većinom namazali brtve vrata, haube, gepeka, brave, mehanizam za otpuštanje haube, ali, ne zaboravite namazati brtvu poklopca rezervara goriva.

Moj poklopac na c4 se otvara na tipku. Stisneš tipku, brava se na tren otključa, poklopac iskoči, brava(zub) se vrati, znači ne može se prstima potegnuti, mora sam iskočiti. Lani mi je smrzla brtva i došao sam na rezervi na benzinsku prije puta, stisnuo tipku, čuo bravu, ali se nije poklopac otvorio. Da ne ogulim lak, morao sam na benzinskoj tražiti da mi ugriju vode da mogu otvoriti. Uglavnom, da ne oštetim ništa, imao sam 10 minuta posla. Da vas ne bi uhvatilo na snijegu i -10 da to radite, namažite brtve na vrijeme 

Posprejat sa silikonskim uljem ( 10 kn u lidlu na akciji ali ga sad nema )... tj WD specijal silikon........

Ja u brave redovito svakih mj ili 2 uspricam i nema zime kod mene. Malo prije na kliznoj ogradi rastavio bravu i sve namazao sa bakrenom mascu ( - 40 ---- 1100 c )... jer me i ona zeza ujutro 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
14 godina
neaktivan

Imam W5 silikonsko ali mi je lošije nego WD40. To njihovo imam već godinu dana i super mi je. Cjevčica stane svugdje i ulje je visoke kvalitete.

Brtve sam sve namazao prije 10-ak dana, danas sam sve brave odradio i "hvatač"/bravu haube(na VTS-u sam pomislio da se potrgala, a samo je suha bila pa je jedva išla). Ali još razmišljam što bi trebalo. Da, namazao sam "šarke" one police na petim vratima jer su gumene pa kad je hladno škripe 

15 godina
chutac kaže...

Imam W5 silikonsko ali mi je lošije nego WD40. To njihovo imam već godinu dana i super mi je. Cjevčica stane svugdje i ulje je visoke kvalitete.

Brtve sam sve namazao prije 10-ak dana, danas sam sve brave odradio i "hvatač"/bravu haube(na VTS-u sam pomislio da se potrgala, a samo je suha bila pa je jedva išla). Ali još razmišljam što bi trebalo. Da, namazao sam "šarke" one police na petim vratima jer su gumene pa kad je hladno škripe 

vodilice prozora(stakla)

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
ivanzu kaže...

Maiden žao mi je tvoga auta, a i tvoga mehaničara koji vjerojatno rješava tvoja sranja poslje kada natočiš  nekakvo no name ulje i ostala sranja koja radis. 

Pa on sam doma popravlja auto.

14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

To sam razmišljao, ali moje nisu gumene nego neke kao da su plišane. Ne ni plišane nego kao da plišanu životinju obrijete na nulu  .. pa ne znam jel bi to trebalo mazati ili ne.

E da, i retrovizore si pošpricajte ako se sklapaju, ja to radim svake zime i još nisu zamrznuli, iako ne znam jel uopće bi.

14 godina
gamer34 kaže...

Realno za vecinu voznog parka RH (koji je star 12-13 god u prosjeku) je tako svejedno di tocis. Znam masu ljudi koji toce po svim mogucim pumpama i nitko se jos nije zalio na neke probleme koji bi bili povezani s losim gorivom. Ja osobno tocim samo INU Class 95 i zasad apsolutno nikakvih problema, ni u 1.1 8v ni u 1.6 16v. Ove gluposti o losijem gorivu, tankovima (na poznatim, a ne seoskim pumpama) itd. smatram kafanskim pricama.

Ovisi, možda nikada nisi primjetio razliku u gorivu, a razlike je bilo...

Ja točim samo Petrol i Tifon(uglavnom na istim pumpama na kojima imam dobra iskustva, ne sva), a imao sam loše iskusto na petrolu na naplatnim u Karlovcu (znači ogroman promet imaju tamo, stalno netko prolazi), full gas ac Zg-Ka idem 165Km/h po satu auta, na gorivu sa te petrolove crpke auto nije htio ić preko 155Km/h, a isti uvjeti bili, isti mjesec i temperatura zraka, samo ja bio u autu, znači izgubio mi snage auto, a po gradu ne kužiš opće, jednako ubrzava i radi, a nemoj zanemrati da će ti lošije gorivo više taloga ostavljat u motoru nego kvalitetnije, i taj talog nemora stvarat probleme idućih 200 000Km, al bilo bi bolje da ga je manje, tj ni ne znaš kako ti motor izgleda dok ga ne otovriš, al reći da toćiš di prvo stigneš samo govori o tebi/ljudima koje poznaješ kolko ti je stalo do vlastitog auta i kako ga održavaš...

Budimo realni ni ulje ne kupuješ prvo na koje naletiš, pa zašto bi onda gorivo?

Da ti razbijem te kafanske priče, pogledaj na što izgleda ventil nakon 95 000Km...

15 godina
1BIT kaže... 

Ovisi, možda nikada nisi primjetio razliku u gorivu, a razlike je bilo...

Ja točim samo Petrol i Tifon(uglavnom na istim pumpama na kojima imam dobra iskustva, ne sva), a imao sam loše iskusto na petrolu na naplatnim u Karlovcu (znači ogroman promet imaju tamo, stalno netko prolazi), full gas ac Zg-Ka idem 165Km/h po satu auta, na gorivu sa te petrolove crpke auto nije htio ić preko 155Km/h, a isti uvjeti bili, isti mjesec i temperatura zraka, samo ja bio u autu, znači izgubio mi snage auto, a po gradu ne kužiš opće, jednako ubrzava i radi, a nemoj zanemrati da će ti lošije gorivo više taloga ostavljat u motoru nego kvalitetnije, i taj talog nemora stvarat probleme idućih 200 000Km, al bilo bi bolje da ga je manje, tj ni ne znaš kako ti motor izgleda dok ga ne otovriš, al reći da toćiš di prvo stigneš samo govori o tebi/ljudima koje poznaješ kolko ti je stalo do vlastitog auta i kako ga održavaš...

Budimo realni ni ulje ne kupuješ prvo na koje naletiš, pa zašto bi onda gorivo?

Da ti razbijem te kafanske priče, pogledaj na što izgleda ventil nakon 95 000Km...

I na potrosnji se vidi, preba BC zna biti razlika oko litre na 100km

14 godina
CroNk3r kaže...
I na potrosnji se vidi, preba BC zna biti razlika oko litre na 100km

Je, ja sam najmanje kilometara prešao na lukoil gorivu, točio na pumpi na Zagorskoj Zg...

15 godina
chutac kaže...

To sam razmišljao, ali moje nisu gumene nego neke kao da su plišane. Ne ni plišane nego kao da plišanu životinju obrijete na nulu  .. pa ne znam jel bi to trebalo mazati ili ne.

E da, i retrovizore si pošpricajte ako se sklapaju, ja to radim svake zime i još nisu zamrznuli, iako ne znam jel uopće bi.

Nije stvar plisa niti gume nego se smece sakupi na vodilicama i s vremenom se poveca trenje te dode do veceg opterecenja na sami motoric...jer prozor klizi po tome sto god da to je metal bakar plastika..dildo...... ovako pomognes motoricu da dulje traje, jer kad to rikne ili puknu one sajlne unutra onda popravak je gadan... onda ces zazelit kurblu na prozore 

14 godina
neaktivan

To redovno čistim, ali mislio sam da misliš radi leđenja, ne znam jel se uopće ova ne-guma ledi.

14 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Dao si mi ideju, endoskopskom kamerom ću kroz čep za ulje snimiti ventile i bregaste da vidim na šta liče :)

7 godina
protjeran
chutac kaže...
1BIT kaže...

Dao si mi ideju, endoskopskom kamerom ću kroz čep za ulje snimiti ventile i bregaste da vidim na šta liče :)

sve se danaske radi mobitelon

https://www.firebox.com/Inner-Selfie-Stick/p7078

16 godina
chutac kaže...

prekasno za mene haha. Jucer sam navecer pral auto na praoni koja je cca 5km od moje kuce. Ostavio sam auto prek noci vani. Pas mater danas ujutro nisam mogel u auto. Nit sam imal spreja nit nicega. Sve se smrzlo. Al mi je stari dal strugalicu i ocistil sam sve bocne prozore i na daljinski spustil šajbe  i onak izvana sam kresnul auto. Klimu na Hi, grijace sjedala na 5, grijace prednje i zajbe sajbe. E sad mi je bilo li la dal podici iznutra prek prozora sve sajbe i ostaviti auto da radi par minuta da se otopi pa da probam otvorit s kvakom ili ne. Nakraju sam nekak kroz suvozacev prozor usel u auto i otisel po plinu (morete si misliti kak je to zgledalo kad mrga od 193cm i 107kg ulazi kroz prozor u focusa....). Nakon 25km do posla mogel sam normalno vrata otvoriti. 

Nakraju sam se sjetil da sam ga trebal upalit s rezervnim kljucem a ovog ostaviti da mogu šajbe spusti i dici naknadno... 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
14 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

sve se danaske radi mobitelon

https://www.firebox.com/Inner-Selfie-Stick/p7078

A čuj, ja imam kameru od 20 metara... 

15 godina
chutac kaže...
1BIT kaže...

Kako mislis ventile snimit kroz cep od ulje? Jer bregasta udara po hidro podizacima i nema dalje... Jedino kroz usis?

Ja sam htio to na duji ali nemam dovoljno mali endoskop

14 godina
neaktivan

Dap, moja greška 

Možda budem vidio ValveTronic i Vanos sklopove uživo :) Možda iz sigurnosti budem mijenjao sklop lanca pa ću ih onda sigurno vidjeti.

Htio bih i katalizator vidjeti, ali vjerojatno ni pola zadnjeg lonca neću uspjeti.

15 godina
Auti - ultimativna tema

Mislim da bi ti trebao u mehanicare 

7 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

ljudi su istrazivaci...svijeta, a u buducnosti i svemira...endoskop je srectvo istrazivanja, tako da bi svakome morao biti pri ruci...

14 godina
neaktivan

Što više vremena prolazi, žao mi je što nisam išao za mehaničara.

Ali sa 14 godina, kada se opredjeljuje, mehaničari su prljavo zanimanje i to je nikakva budućnost. Kao mehaničar bih radio i zarađivao onime što volim, a sada zarađujem da si mogu priuštiti ono što volim  

No s druge strane, nije to lak posao, pogotovo kada ti ne dođe car guy nego netko za čiji je auto čudo da je uopće do mehaničara došao 

14 godina
chutac kaže...

Hm, da teško ćeš kroz čep ulja šta vidit, al možeš skinut jednu svjećicu i pogledat stjenke cilindra i na šta ti klip liči

11 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Velim, u takve mlinceke ne treba stavljati najskuplje gorivo, K&N filtere, eventualno ulje moze biti kvalitetnije. Sve ostalo je bacanje love, osim ako se ne radi o premium vozilima tipa bmw, audi, mercedes, porsche..a za citroen, reno, fiat, alfa, seat, vw, opel je dovoljna neka srednja klasa filtera i tekucina, ipak su to prosjecni auti. Da ne bi bilo, imam 2 corse b i vectru c, a sluzbeni je caddy. Corsa 1.0 je na 233 000, druga 1.2 corsa ima malo manje, vectra je na 343 600. Stavljam zamjenske dijelove, ulje sa slike, obicne filtere, tocim 95icu, vecinom sve sam servisiram i nikad nikakvih problema. Vjerovali ili ne, Corsa 1.0 98g je stigla do Pule i natrag bez prethodnog servisa, znaci ful tank, malo destilirane vode, napumpane gume i pici. Ukupno 1200km tam i natrag.

A sad dal ti treba najskuplje gorivo, originalni dijelovi itd (sve je u glavi, ovisi kak si poslozis)

12 godina
ivanzu kaže...
zeroname kaže...

A kakav je lukoil.

Los, na razini croduxa. Prije su imali stalno sranja sa inspekcijama zbog lose kvalitete goriva. 

Šta je još loše na croduxu osim filtrabilnosti kod dizel goriva ? Jane pazim gdje tocim al tamo mi je najbliže kući i  zato sto u cetralnom skladištu imaju plin 50 lipa jeftiniji , iskreno zanima sta podvaljuju . Za Inu znam da zbog neodržavanja imaju vode u tankovima . 

15 godina
chutac kaže...

Ali sa 14 godina, kada se opredjeljuje, mehaničari su prljavo zanimanje i to je nikakva budućnost. Kao mehaničar bih radio i zarađivao onime što volim, a sada zarađujem da si mogu priuštiti ono što volim  

No s druge strane, nije to lak posao, pogotovo kada ti ne dođe car guy nego netko za čiji je auto čudo da je uopće do mehaničara došao 

Kad ti dode Dex pa mu treba ugraditi gumene karike.

15 godina
imaiden322 kaže...

Velim, u takve mlinceke ne treba stavljati najskuplje gorivo, K&N filtere, eventualno ulje moze biti kvalitetnije. Sve ostalo je bacanje love, osim ako se ne radi o premium vozilima tipa bmw, audi, mercedes, porsche..a za citroen, reno, fiat, alfa, seat, vw, opel je dovoljna neka srednja klasa filtera i tekucina, ipak su to prosjecni auti. Da ne bi bilo, imam 2 corse b i vectru c, a sluzbeni je caddy. Corsa 1.0 je na 233 000, druga 1.2 corsa ima malo manje, vectra je na 343 600. Stavljam zamjenske dijelove, ulje sa slike, obicne filtere, tocim 95icu, vecinom sve sam servisiram i nikad nikakvih problema. Vjerovali ili ne, Corsa 1.0 98g je stigla do Pule i natrag bez prethodnog servisa, znaci ful tank, malo destilirane vode, napumpane gume i pici. Ukupno 1200km tam i natrag.

A sad dal ti treba najskuplje gorivo, originalni dijelovi itd (sve je u glavi, ovisi kak si poslozis)

Da, istina, nema smisla stavljati premium gorivo i filtere u seat i vw jer je razlika u motorima od audi-a nebo i zemlja

14 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Hm, da teško ćeš kroz čep ulja šta vidit, al možeš skinut jednu svjećicu i pogledat stjenke cilindra i na šta ti klip liči

Eeeee, da da da, hvala na ideji! 

To ću na VTS-u prvo, možda čak sutra.

CroNk3r kaže...

Da, istina, nema smisla stavljati premium gorivo i filtere u seat i vw jer je razlika u motorima od audi-a nebo i zemlja

Pretpostavaljam da on jede KPlus proizvode jer nije on Usain Bolt, a ni Phelps pa da mu treba domaća(čitaj: kvalitetna) hrana 

13 godina
imaiden322 kaže...

Znaci ti usporedujes 1.0 motore nastale prije 20+ godina sa modernim i tvrdis kako moderni 1.0T ne treba kvalitetne dijelove jer motori od prije 20 godina nisu trebali, a nisu imali GDI, turbo, visoku kompresiju, VVT,  itd..? Mozda danasnji filteri neke osrednje kvalitete za auto staro 20+ godina su dobre kvalitete posto ipak tehnologija napreduje. Motor napravljen za stare EURO norme tolerira smece od goriva jer u to doba je taman takvo gorivo bilo i koristi MPI ubrizgavanje goriva pa ga boli kuki za usisne ventile. Drugo je benzinac kojemu injektor radi na 200-300 bara i nema mogucnost ciscenja usisnih ventila posto ih nista ne sprica zbog DI,a zato se koristi sto kvalitetnije gorivo sa sto vise aditiva da bude manje smeca unutar cilindra i na ventilu.  Audi koristi VW motore, Mercedes koristi Renault motore tako da tu nema nikakve razlike izmedu premium i ne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 23:42 (ivanzu).
13 godina
odjavljen
CroNk3r kaže...
chutac kaže...

Kad ti dode Dex pa mu treba ugraditi gumene karike.

Metalne*

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Prvo trebas reci koji je auto, ako je neki sa GDI ja bih tocio 98-100. 

Golf 4ka.

95 ili 98 onda nakon ECTO Eurosupera 95?

TCP/IP - tri crna piva / i pelinkovac
13 godina
Auti - ultimativna tema

Koji motor? Sa 95 ne bih trebalo biti problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.12.2017 15:59 (ivanzu).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice