sta mi treba da spojim dvd player na liniju

poruka: 5
|
čitano: 10.780
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

planiram kupiti mikroliniju

sta linija mora imati sa straznje strane da mogu spojiti na nju recimo dvd player i ipod ili neku drugu liniju

znaci prije mi je linija nakon godinu dana pocela stekati i bacio sam ju (posto je nakon popravka cd opet steko)

a sad bi si nabavio neku da kada mi pocne cd player na njoj stekati da ju recimo mogu spojiti sa dvd playerom i onda

ubaciti cd u dvd player i slusati ga na liniji(znaci da kvalitetu zvuka dobijem s linijom posto mi je zvuk na dvdu nikakav,a planiram bolju liniju kupiti)

cuo sam nesto za AUX ulaz,ako mi netko moze detaljno objasniti sta je to AUX ulaz i cemu sluzi

ako spojim liniju i dvd player i uguram cd u dvd player a muziku sluzam na liniji koja ce biti ralzika u kvaliteti zvuka,znaci da

li ce zvuk biti kvalitetan isto kao i kada sam cd ukljucio direktno u liniju ili ce biti nesto drukciji

i zanima me jos nesto posto sam laik

ja muziku imam uglavnom na laptopu u mp3,wma,flac formatima,i imam naravno orginal cdee

onda ju sprzim na cd ili recimo prebacim na usb pa ga uguram na dvd,

(muzika je skinuta sa neta)

sada me zanima da li je to digitalna muzika ili analogna,

i koja je razlika

posto sam nesto cacko po googlu i vidio da postoji na raznim uredajima(nesjecam se tocno kojim da li je bila linija ilidvd,tv ili video)

sa straznje strane ima digitalan ulaz i analogni ulaz

ja slusam znaci muziku u vecinom tim formatima gore navedenim,pa me zanima dali meni treba digitalan audio ulaz ili analogni

ako mi neko moze objasniti ove pojmove detaljno:

Line input (AUX/D.Audio)
AUX ulaz za priključivanje digitalnog audio reproduktora (analogni
Audio ulaz/izlaz
AUX-input
Aux in: 2x(L/R)/ RCA
Analog audio (in-/outputs): 3 / -

znam da ce se sada sigurno neki naci i reci kako ne znas sta je to i to , ali kazem vam ljudi laik sam u vezi tehnike tako da se unaprijed ispricavam ,ali svejedno molim da mi se odgovor da na ovo sve

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 20:43 (pixote).

0 0 hvala 0
17 godina

aux ti je slobodan kanal,kao onaj crni ekran za slobodni video kanal na tv-u,pa tu svi ustekamo dvd,nekada video vhs i sl.

dvaki dvd ti ima za izlaz cinceve...zuti je za sliku ,a crveni i bijeli za lijevi/desni zvuk..to je analogno.

digitalno mozes imati koaksijalni ili opticki ulaz izlaz.

sve mp3-ce trebale bi svirati i da su onako natrpane na cd ili da su u folderima.

ajde daj nam info dvd playera i mozda ime te linije koju bi kupio.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

sta je to  koaksijalni ili opticki ulaz izlaz

dvd je philips dvp 3360

a linija philips mc d710

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 21:05 (pixote).

0 0 hvala 0
17 godina

koaksijalni kabel

iako ti nece trebat,jer linija ima samo izlaz...dakle sutra je spojis na neko vece pojacalo.

http://www.p4c.philips.com/files/m/mcd710_12/mcd710_12_pss_aen.pdf

dakle,koliko sam shvatio ti bi habao dvd da vrti mp3,a nebi koristio na liniji dvd,jer ona to sve ima?

teško vrijeme za matore
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.8.2010 21:33 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

ma napiso sam gore vec ,kad mi cd pocne stekati , da ne moram novi kupiti,

sada ako mi neko moze tocno odgovoriti kolka ce biti razlika u kvaliteti zvuka, posto je ovaj dvd sto se kvalitete zvuka tice nula, a na liniji je zvuk ok

znaci kada spojim dvd s linijom i ubacim cd u dvd player,a slusam ga na linijida li ce biti zvuk isti na liniji ko prije ili ce biti isto srot ko i prije na dvdu bez ikakve promjene,

da li cu moci pojacalom s linije namjestati jacinu zvuka ili ne

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice