Spajanje starih zvučnika na PC

poruka: 6
|
čitano: 2.717
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

pozz svima.ovako,prije tjedan dana riknuli su mi sateliti od 2.1 zvučnika Logitech z-2300.

Specifikacije-cijeli sustav ima 200 w rms (subwoofer 120 w, sateliti po 40 w(na njima piše da su 8 Ohma) te 400 w izlazne snage(u sebi ima pojačalo).Subwoofer ima membranu veličine 8 incha (20,3 cm), a sateliti imaju membranu veličine 2,5 incha (6,4 cm).Kontroler na kojem su master i bass volume.Sateliti se spajaju preko cinch kabela.

pa da bi iskoristio stare zvučnike(od linije),molim vas za vaše mišljenje dal bi to funkcioniralo.Specifikacije zvučnika:Schneider 272.1ls ,snaga 50-90W,4 Ohma,konektori nisu cinch,al to se da srediti.dal je to moguće spojiti s obzirom na omjer snaga,nisam probo ništa prije radit dok se tu malo ne konzultiram. unaprijed zahvaljujem! ;)

0 0 hvala 0
17 godina

Možeš spojiti, nije problem. Snaga nije bitna, samo spajaj, oni orig. ako trpe 10W bez skretnice je čudo tako da sa ovim ne bi smjelo biti problema pogotovo zato što je u subwooferu ugrađena skretnica tako da ti reže nsike tonove na satelitima pa onda trpe više snage. To je btw razlog zašto bi ti ti novi mogli zvučati nekako tanko, bez basa. To + činjenica da Z-2300 sateliti imaju prilično nisku osjetljivost tako da će spajanje osjetljivijih zvučnika (velike su šanse da su ovi tvoji takvi) rezultirati glasnijim zvukom pri istoj snazi pa će sateliti malo prekriti sub, tj. možda ćeš ga morati malo odvrnuti da bi čuo kao prije.

Osim toga važno je pripaziti na impedanciju, orig su 8 oma, ovi su 4, dakle više ćeš opteretiti pojačalo pa bi se pri glasnom slušanju moglo više grijati ali ako ti išta znači, ja sam svoj Z-2300 rastavio i za probu spojio 4 omske satelite i 4 omski sub, nikakvih problema nije bilo, sviralo je glasno i zvuk je čak bio i bolji jer su bili bolji zvučnici, grijalo se da ali ne previše i stvarno sve je bilo ok ali nikad ne znaš, uvijek se može dogoditi da se nešto pregrije/pregori kad se spušta impedancija makar stvarno sumljam da će biti problema.

Probaj. Ako ne, kontaktiraj Logitech pa može li se šta srediti.

BTW, kako si ih uspio ubiti? Moji su grmili po nekoliko sati na glasnoći koja je ono, možda 1db do čujne distorzije i nikad problema nije bilo makar su se oni phase plugovi znali prilično zagrijati.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Spajanje starih zvučnika na PC

tnx.kad probam javim ti rezultate. ;) kako sam ih razvalio,a nezz u zadnje vrijeme su počeli krčat,dok dok jedan od njih nije presto svirat,a malo kasnije to se dogodilo i s drugim.. gledo sam na ebay-u,ima zamjenskih..ali kad već imam ove,zašto ne iskoristit..

17 godina

Rastavi satelite i izvadi drivere, pogledaj da niej možda samo žica izgubila kontakt negdje pa možda možeš popraviti jer ako nije bilo mirisa paljevine vjerojatno nije zavojnica pregorila. Ako je smrdilo onda je to druga stvar xD

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

ma jesam,provjerio sam sve žice i kontakte i sve je u redu.jednostavno više ne radi.Spojio sam ove stare i lupa ko ludo.nema krčanja,zvuk je čist.zahvaljujem se na konzultacijama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 14:40 (marbox).
17 godina
neaktivan

Z-2300 imaju garanciju 2 godine. Koliko su stari tvoji?

http://www.logitech.com/en-gb/439/231?WT.z_sp=Image

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 14:43 (logic).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice