Soundbar-preporuka

poruka: 929
|
čitano: 697.318
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Soundbar-preporuka

posto si isao na sorround bolje da si mozda uzeo q930b samsung, vrhunski zvuk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Re: Soundbar-preporuka
Vavoom kaže...
.....

Ak ti nije problem dati malo više, pogledaj ovaj Samsung Q600B, ima Atmos (bitno za Netflix i slične streaming appove, jer tamo većina filmova ima Atmos zvuk i mrsko će ti biti za prebaciti u postavkama na običan DD 5.1, a koliko vidim TV ti ne podržava Atmos nažalost), i sa njim će CEC raditi 100%: https://www.elipso.hr/audio__video/soundbarovi/SAMSUNG-HW_Q600B-EN/

....

Umjesto da mi dajes TD ispravi me ako sam pogrijesio a nisam. Lupas gluposti da bi djelovao pametan i informisan a dajes ljudima pogresne informacije. Bas me briga za TD (djecija posla) ali barem se potrudi da me ispravis ili se barem bolje informisi.......

nekoliko sam te puta pitao gdje se to u postavkama netflixa prebacuje vrsta zvuka ili kako bi to vec nazvao. A imam netflix najjaci paket na mobitelu, laptopu FIRE TV i LG C1 oledu i nigdje nista ne prebacujes a ti i dalje tupis o nekakvom rucnom prebacivanju. JEsi ti ikad pokrenuo Netflix uopste? Kakat ti tv i zvucni sistem imas? Ako ga uopste imas?. Nigdje ni na jednom uredjaju nisam prebacivao u netflixu nista. Samo sam na tvu prebacio da mi salje zvuk na optiku jer na optici mi je 5.1 sistem. I nigdje nista vise.....

Tako ljudi koji ovo citate a slusate ovog neinformisanog forumasa nigdje ne treba prebacivati nista osim na tvu na koji izlaz da vam ide zvuk. Svi sondbarovi koji rade sa tvom ce raditi i sa netflixom bilo oni stereo, 2.1, 4.1, 5.1, 7.1, 5.2.1 ili koja god kombinacija.... 

14 godina
Soundbar-preporuka

Uzeo Sonos Beam na kraju i zvuk je stvarno odličan, filmovi top što sam i očekivao ali me najviše iznenadio zvuk kod glazbe, luđački upgrade u odnosu na tv zvučnike.

Još trebam uzeti ona dva Symfoniska iz Ikee i to je to.

E sad, imam jedan problem i skoro sam si kosu počupao jučer, i nisam riješio nakon 100 pročitanih postova po forumima.

Uglavnom, ATMOS radi bez problema na ugrađenim aplikacijama (Netflix, HBO MAX i Disney+) no to nikako ne mogu dobiti sa Kodija i Synclera koji su na Firesticku 4K. Što znači da su postavke na TV-u dobre čim ugrađene aplikacije daju ATMOS.

Stremio začudo daje ATMOS ali samo na serijama (koje ga imaju jasno) dok je na filmovima uvijek Dolby Digital 5.1.

Uključio sam i passthrough na Kodiju ali onda uopće nemam zvuka dok ga ne isključim.

Uspoređujem The Flash koji recimo na HBO MAX aplikaciji uredno daje ATMOS dok sa Firesticka nema šanse (isprobao doslovno svaki torrent, na svima jasno piše ATMOS).

AKo je netko imao slično iskustvo ili ima neku ideju, zahvaljujem unaprijed.

Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
zvone07 kaže...

Uzeo Sonos Beam na kraju i zvuk je stvarno odličan, filmovi top što sam i očekivao ali me najviše iznenadio zvuk kod glazbe, luđački upgrade u odnosu na tv zvučnike.

Još trebam uzeti ona dva Symfoniska iz Ikee i to je to.

E sad, imam jedan problem i skoro sam si kosu počupao jučer, i nisam riješio nakon 100 pročitanih postova po forumima.

Uglavnom, ATMOS radi bez problema na ugrađenim aplikacijama (Netflix, HBO MAX i Disney+) no to nikako ne mogu dobiti sa Kodija i Synclera koji su na Firesticku 4K. Što znači da su postavke na TV-u dobre čim ugrađene aplikacije daju ATMOS.

Stremio začudo daje ATMOS ali samo na serijama (koje ga imaju jasno) dok je na filmovima uvijek Dolby Digital 5.1.

Uključio sam i passthrough na Kodiju ali onda uopće nemam zvuka dok ga ne isključim.

Uspoređujem The Flash koji recimo na HBO MAX aplikaciji uredno daje ATMOS dok sa Firesticka nema šanse (isprobao doslovno svaki torrent, na svima jasno piše ATMOS).

AKo je netko imao slično iskustvo ili ima neku ideju, zahvaljujem unaprijed.

Da li netflix na firesticku daje atmos? 

14 godina

Daje, velim, zanimljivo je da daje i Stremio na nekim torrentima, isto sa Firesticka.

Izgleda da treba podesiti Kodi i Syncler na neki način ali ne nalazim kako.

6 godina
zvone07 kaže...

Daje, velim, zanimljivo je da daje i Stremio na nekim torrentima, isto sa Firesticka.

Sa kodijem nikad nisam bio zadovoljan kao media centrom. Koristim plex i to mi radi perfektno.... Ali na pc....

14 godina
11 godina
zvone07 kaže...

Ovako na prvu zvuci (obzirom na Stremio) zvuci da ne radi dolby true hd, a koliko mi je poznato na 4k obicnom nije ni moguc passthrough tog formata. Streaming servisi koriste DD+ Atmos.

14 godina
Oprosti ali nisam skužio post.
Stremio daje Atmos ali Kodi i Syncler na istim fajlovima ne, svi servisi su instalirani na Fire Stick.
11 godina
zvone07 kaže...
Oprosti ali nisam skužio post.
Stremio daje Atmos ali Kodi i Syncler na istim fajlovima ne, svi servisi su instalirani na Fire Stick.

Kažeš da daje na serijama, vjerojatno zato jer ih je većina webrip sa streamnig servisa(DD+ Atmos), filmovi ti ne rade jer su vjerojatno BDripovi s TrueHD Atmosom(govorim za Stremio).

E sad za dijagnosticirat Kodi bi mi triba screenshot audio postavki da bi zna zašto DD+ ne radi na njemu, za syncler ti nažalost ne mogu pomoć jer ga ne koristim.

6 godina
Posmatrač kaže...

nekoliko sam te puta pitao gdje se to u postavkama netflixa prebacuje vrsta zvuka ili kako bi to vec nazvao. A imam netflix najjaci paket na mobitelu, laptopu FIRE TV i LG C1 oledu i nigdje nista ne prebacujes a ti i dalje tupis o nekakvom rucnom prebacivanju. JEsi ti ikad pokrenuo Netflix uopste? Kakat ti tv i zvucni sistem imas? Ako ga uopste imas?. Nigdje ni na jednom uredjaju nisam prebacivao u netflixu nista. Samo sam na tvu prebacio da mi salje zvuk na optiku jer na optici mi je 5.1 sistem. I nigdje nista vise.....

Tako ljudi koji ovo citate a slusate ovog neinformisanog forumasa nigdje ne treba prebacivati nista osim na tvu na koji izlaz da vam ide zvuk. Svi sondbarovi koji rade sa tvom ce raditi i sa netflixom bilo oni stereo, 2.1, 4.1, 5.1, 7.1, 5.2.1 ili koja god kombinacija.... 

Ne mijenja se format u postavkama u Netflixu već u postavkama zvuka na TV-u, krivo sam se izrazio

Pod drugo, imam Marantzov AVR koji ima Atmos, spojen je optikom i HDMI-jem na Phillips The One telkač koji ga također podržava, i postavljeno mi je na Atmos + DV iako imam samo 5.1 zvučnike spojene na njega

Naravno da jesam, pola tog gledam upravo prek Netflixa, a ostatak prek A1 TV-a, a prijemnik mi je spojen direkt na AVR, pa se ne moram brinuti

Jel ti se ikada desilo da pokreneš neki film iz Netflixa koji ima Atmos zvuk, a ne čuješ ni vibru iz sistema? To i je poanta ovog šta stalno drobim

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
13 godina
zvone07 kaže...

Kodi ne koristim neko vrijeme tako da za njeg ne znam  , al koristim syncler na firesticku i kako god skontam nakon svega što sam probao  , synclerov  defaultni player  (exo) ne može isporučit/propustit  atmos za razliku od just playera koji ga uredno isporučuje (bez ikakvih kemijanja i podešavanja) i pokazao mi se najboljim  ....   probaj sa njim .

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2023 21:02 (error_666).
14 godina
Ima tu nešto definitivno.
Sad sam skužio da kad pustim film na Stremiu koji je web dl onda propusti Atmos, a ako je remux onda ništa od Atmosa, samo Dolby Digital Plus 5.1.

Samo da nešto razjasnim; Atmos je najbolje što mogu dobiti pretpostavljam? Ili je i Dolby digital Plus dobar za surround?
Nisam toliko u tim audio terminima i toliko tih formata ima da te glava zaboli…
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.8.2023 21:25 (zvone07).
11 godina
zvone07 kaže...
Ima tu nešto definitivno.
Sad sam skužio da kad pustim film na Stremiu koji je web dl onda propusti Atmos, a ako je remux onda ništa od Atmosa, samo Dolby Digital Plus 5.1.

Samo da nešto razjasnim; Atmos je najbolje što mogu dobiti pretpostavljam? Ili je i Dolby digital Plus dobar za surround?
Nisam toliko u tim audio terminima i toliko tih formata ima da te glava zaboli…

Atmos je amo rec object based metadata zapakirana ili sa DD+ ili TrueHD, nije audio format sam po sebi.

Kod tebe je problem  firestick koji ne moze lossless TrueHD prosljedit na soundbar, nekad ga je moga dekodirati i prosljedit ka 7.1 PCM, ali mislim da su to spizdil davno updatom fireOSa.

Sta se tice samog soundbara preko earc-a bi tribala radit oba formata. 

Kodi u context meniu ima opciju play on ili reproduciraj na, slicnu opciju ima i Stremio pa probaj poslat na tv i vidi oces dobit Atmos..

14 godina
Da li bi bolja opcija u tom slučaju bila kupnja Chromecast Google TV sticka?
12 godina

apple tv vidi, mozda je najbolji od svih.

11 godina
zvone07 kaže...
Da li bi bolja opcija u tom slučaju bila kupnja Chromecast Google TV sticka?

Mislim da je van neke egzotike koja se teško kod nas nabavi jedini google tv uređaje koji podržava passthrough lossless formata Nvidia Shield.

6 godina
Vavoom kaže...
....

Ne mijenja se format u postavkama u Netflixu već u postavkama zvuka na TV-u, krivo sam se izrazio

Pod drugo, imam Marantzov AVR koji ima Atmos, spojen je optikom i HDMI-jem na Phillips The One telkač koji ga također podržava, i postavljeno mi je na Atmos + DV iako imam samo 5.1 zvučnike spojene na njega

Naravno da jesam, pola tog gledam upravo prek Netflixa, a ostatak prek A1 TV-a, a prijemnik mi je spojen direkt na AVR, pa se ne moram brinuti

Jel ti se ikada desilo da pokreneš neki film iz Netflixa koji ima Atmos zvuk, a ne čuješ ni vibru iz sistema? To i je poanta ovog šta stalno drobim

Nikad nigdje ni na jednom uredjaju na kojem koristim netflix. Od mobitela, PC laptopa do tva i to LG C1 do starog soniy-a od 10+godina.... Ni na jednom streaming servisu. Isto tako i kad pustim netflix preko fire tva. Ne znam kakvu kramu od tva imas ali tv bi trebao pustiti ono sto moze. Meni i ne nudi atmos jer nemam atmos uredjaj vec 5.1...Kad kupis sve prebacis na audio izlaz i to uradis jednom i nikad vise. NE znam koliko je to problematicno kad ti toliko o tom pricas. Kao da kopas kanale..... 

11 godina
Soundbar-preporuka

Tv ti podrzava atmos,sonos ti podrzava atmos,firestick ti predpostavljam podrzava atmos.

Ti kako god da povezes i pustis film ako je ispravan format nebi trebao imat problema.

Mozes pokusat firestick ustekat u hdmi na soundbaru i na drugi hdmi koji je earc povezat na tv i onda pokusat pustat filmove mada tebi tv podrzava sve audio formate pa mozda ne moras ovako.

Kod mene je sony bravia 2018g i kad spojim na ovaj nacin tada se upali atmos,a ako spojim standardno bez firesticka onda je samo dd+.

Uglavnom neces ni primjetit neku sad ogromnu razliku dd+ ili ako vidis da ti pise atmos pogotovo ako nemas jos dodatnih zvucnika.

Ja inace cesto koristim kodi i radi perfektno ali jednostavno s nekim torentom zna me tako zajebavat ali nisam skontao do ceg je,a i nemam zivaca.Skinem sta zelim pogledat i uzivam.

Dosle su mi sestre u stan jednom i bio upaljen neki film one ga nisu ni geldale,ali su se svako malo vrtile i govore "sta je ovo,zasto cujem ovo bla bla" ,a pola toga ja nisam ni dozivio jer sam se zivcirao s tim jesam uspio pokrenit nesto ili ne kako treba.

Upali i uzivaj,ne zamaraj se s glupostima pogotovo kad su u pitanju torenti,kodi i ostalo jer moze bit uvik neka sitnica da zajebava kod tih kombinacija.

U zadnje vrijem koristim stremio sa torrentio+rd addonsom i perfekcija,ne znam sto prije to nisam poceo koristit.

Origin_Steam: hrka11
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2023 9:09 (hrka11).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Da, DD+ je surround format,doduše lošiji tj ima puno manji bandwidth od atmosa i ovih ostalih pobrojanih, ali ok je .
Sto se synclera i atmosa tiče, kažem ,do njegovog playera je definitivno, nema sta nisam probao al mrka kapa. Stvar sam riješio sa Just playerom (imaš ga u sl. Amazon storeu),uredno vidi i pušta atmos , bas kao i Dolby Vision kojeg navedeni defaultni ne prikazuje kako treba ( zelena slika,a ostali ugl.nikako) . Vjerujem da ćeš s njim riješit problem, probao ih sve, od jaxx, mx, vlc, itd i ovaj se najboljim pokazao pa eto probaj s njim i vidi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.9.2023 16:45 (error_666).
14 godina
Soundbar-preporuka

Uz novi tv LG OLED C2 sam dobio novi soundbar LG SN4. Iako čitam da je LG SN4 odličan soundbar za svoj cjenovni razred (cca 200 eur), soundbar nisam ni otvorio i razmišljam ga prodati.

Kako je na LG OLED slika fenomenalna, šteta bi bilo da zvuk ne prati tu kvalitetu. U bolji (novi ili rabljeni) soundbar bio uložio 500-700eur. Je li u toj cijeni dobijem soundbar sa ZNAČAJNO boljim zvukom od LG SN4?  Npr. LG SC9S ili SONY HT-A5000 ili neki treći?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.9.2023 12:33 (Did12).

0 0 hvala 0
10 godina
Soundbar-preporuka

Pogledaj ako je ngdje još dobavljiv Samsung Q800B

0 1 hvala 0
14 godina
Tascam kaže...

Pogledaj ako je ngdje još dobavljiv Samsung Q800B

Budem, hvala.

Ako nekom treba novi LG SN4 soundbar, neka se javi na pm.

13 godina

Koji aktualni soundbar se preporuča za netflix and co. Ponekad i malo muzike ali nista zahtjevno. Nisam nikad imao ikakav sound sistem pa je i nesto malo, puno za mene. 

Imam Sony TV sa ARC (bez e) i budžet do 500€. 

Looser ID: ID10T
6 godina
KrpaZG kaže...

Koji aktualni soundbar se preporuča za netflix and co. Ponekad i malo muzike ali nista zahtjevno. Nisam nikad imao ikakav sound sistem pa je i nesto malo, puno za mene. 

Imam Sony TV sa ARC (bez e) i budžet do 500€. 

ImašSony G700 u Mallu koji ima Atmos i DTS X, isto tako ima i eARC no to ti nije toliko bitno (TV ti nema eARC), s njim će HDMI-CEC (Bravia Sync) raditi 100% dok se sa ostalim brandovima moraš snaći i tražiti po netu da li provjereno radi sa modelom TV-a koji imaš

Javi kako je protekla kupovina istog i napiši prve utiske, baš me zanima kak se pokazo u radu

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 9:50 (Vavoom).
16 godina
Soundbar-preporuka

pozdrav svima,

Imam problem sa LG SN9Y soundbarom , naime ponekad ostane bez zvuka na nekih 10 - 15 sekudi...spojen je preko EARC-a ...ima li tko takav problem?

Problem nije toliko veliki da potegnem garanciju ali je frustrirajuce...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Huurux kaže...

pozdrav svima,

Imam problem sa LG SN9Y soundbarom , naime ponekad ostane bez zvuka na nekih 10 - 15 sekudi...spojen je preko EARC-a ...ima li tko takav problem?

Problem nije toliko veliki da potegnem garanciju ali je frustrirajuce...

U kojim slučajevima ti se to događa? Ako se događa recimo dok gledaš torrente preko Kodija, Stremia ili nečeg trećeg onda bi rekao da nije do soundbara. Ako se događa dok gledaš zemaljske kanale, onda je svašta moguće.

16 godina

događa se na svemu šta si naveo osim antene koje nemam ni spojene..dakle ne gledam zemaljsku tv...koristim Philips android tv

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2023 10:07 (Huurux).
14 godina

Na kraju sam uzeo noviji Samsung Q800C jer je bio jeftiniji (!?) od Q800B. Samsung soundbar se vrlo jednostavno upario s LG C2. Sve je proradilo isprve. Za te novce zvuk je izvrstan. Znatno bolje iskustvo gledanja TV nego samo sa TV zvučnicima.

Jedino Chromecast ne radi kako sam zamišljao. Zvuk sa (Samsung) mobilela se na Soundbar ne pušta izdravno preko Chromecasta npr. iz Youtube aplikacije već preko posebne SmartThings aplikacije.

3 godine
Did12 kaže...

Na kraju sam uzeo noviji Samsung Q800C jer je bio jeftiniji (!?) od Q800B. Samsung soundbar se vrlo jednostavno upario s LG C2. Sve je proradilo isprve. Za te novce zvuk je izvrstan. Znatno bolje iskustvo gledanja TV nego samo sa TV zvučnicima.

Svaki Soundbar pa i 2.1 je bolji od tv zvučnika.

Mene zanima imaš kada gledaš film u Dolby atmos-u imaš li dobar osjećaj da ti zvuk dolazi s više strana pošto ima 11 zvučnika  ?

Kako se ponaša kad film nije dolby Atmos a npr zvuk je u 5.1 surroundu ?

合氣道 Tražim novu žđevojku..ma, daaaleko biiilo.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice