Pretvorba analognog zapisa sa kamere u digitalni?

poruka: 4
|
čitano: 3.057
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Dobil sam zadatak doma da nadjem nacin kako sa stare kamere ,spremiti stare obiteljske filmove u digitalan zapis ...

Mislil sam da je to lako , ali kad nigdje ne pise tocno proces i potrebna oprema kak to napraviti.

Znaci , stara sonyeva kamera je , nisam siguran koji format snima,ali cini mi se da je 8mm ( one male kasetice ).

E sad, da li ja to mogu doma napraviti sam , ili mi treba neka posebna oprema,pa je najbolje da nosim to u neki informaticki ducan ?

Savjeti,ideje ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pretvorba analognog zapisa sa kamere u digital
masterdisaster kaže...

Dobil sam zadatak doma da nadjem nacin kako sa stare kamere ,spremiti stare obiteljske filmove u digitalan zapis ...

Mislil sam da je to lako , ali kad nigdje ne pise tocno proces i potrebna oprema kak to napraviti.

Znaci , stara sonyeva kamera je , nisam siguran koji format snima,ali cini mi se da je 8mm ( one male kasetice ).

E sad, da li ja to mogu doma napraviti sam , ili mi treba neka posebna oprema,pa je najbolje da nosim to u neki informaticki ducan ?

Savjeti,ideje ?

U biti možeš. U našu tražilicu upiši "vhs u dvd" ili google "8mm to dvd", ili "tvoja kamera to dvd". Treba ti kamera i odgovarajući njeni kablovi i grafička(video) kartica sa ogovarajučim ulazima. Kako si gledao te snimke kući? Napiši model kamere i što imaš od dodatne opreme, (kablovi, adapter kazeta itd...) za našu ekipu da se lakše snađe kada dođe. Ja sam prebacio sa vhs-a na cd/dvd, jeste da je potrajalo dosta dugo, ali imao sa slobodnog vremena i slobodan(posođen) pc 

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
16 godina
protjeran
Re: Pretvorba analognog zapisa sa kamere u digital
masterdisaster kaže...

Savjeti,ideje ?

nađi nekog tko ima DVD/HDD rekorder i sve se bez problema i u odličnoj kvaliteti prabaci na DVD disk. Puno jednostavnije, brže i bolje nego sa bilo kojom capture card na PC - probao sam i znam zašto to kažem.

Editiraju se snimke, slože se po kronološkom redu i zaprže.

reza je standardna, 720x576, omjer 4:3.

Ovisno o kvaliteti koji trebaš na DVD ti može stati 1h - 3h, ako guraš više od 3h lošija je kvaliteta slike.

Roosvelt1991 - veliki muljator u trgovinama HWa
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2012 9:41 (cassini).
14 godina

Znaci kad se gledalo  nekaj sa tih kasetica, lijepo se spojila kamera na telku ,znaci jedan za sliku, jedan za zvuk i jedan slican ko usb. ko i xbox.

kamera nije moja, niti je trenutno kod mene ... a koju vrstu formata snima , da me ubijes nemam pojma :S u te stare kamere se stvarno ne kuzim nist ...

Ako imate kakvih primjera formata, daj kazite pa da prepoznam..

Mogu samo reci da snima na one male kasetice

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice