Popravak zvučnika(RIZ-ELAK Alfa 6)

poruka: 3
|
čitano: 9.727
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Kao što naslov teme kaže imam nekoliko pitanja u vezi popravka par zvučnika čija je membrana u potpunosti uništena. Prvo me zanima da li se tako nešto uopće isplati popravljati ili da u netaknute i očuvane kutije ubacim nove zvučnike? 
Našao sam na nekoj poljskoj stranici novu membranu(12cm) za srednjotonac(KLIK, KLIK). Da li možda ima nešta slično na nekoj bližoj lokaciji? U pitanju je GDM 12/60/4 zvučnik. Ako može netko postaviti nekakvu dobru stranicu gdje se mogu naći takve stvari bio bi zahvalan :D.
Skretnice su očuvane kao i 2 visokotonca. 
Hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Ako i nabaviš nove membrane, nisi puno dobio jer to treba nositi u specijalizirani servis na zamjenu, ljepljenje i uštimavanje. Koliko bi te na kraju izašlo, ne znam i da li se to uopće isplati... Stavljanjem drugih zvučnika u kutiju opet ne bi dobio puno, jer su i same kutije dio tzv. zvučne slike i rađene su upravo za zvučne jedinice koje se nalaze u njima...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Popravak zvučnika(RIZ-ELAK Alfa 6)
BlackMoon kaže...

Ako i nabaviš nove membrane, nisi puno dobio jer to treba nositi u specijalizirani servis na zamjenu, ljepljenje i uštimavanje. Koliko bi te na kraju izašlo, ne znam i da li se to uopće isplati... Stavljanjem drugih zvučnika u kutiju opet ne bi dobio puno, jer su i same kutije dio tzv. zvučne slike i rađene su upravo za zvučne jedinice koje se nalaze u njima...

Zapravo sam sam mislio uštimavati membranu. Pogledao sam par videa kako bi se to trebalo raditi i ne čini mi se neizvedivim :D 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice