Pomoć oko odabira Woofera!

poruka: 10
|
čitano: 2.372
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Znaći došlo vrijeme za novi woofer skupilo se malo para i eto žao mi ih je gledat jadne u džepu nepotrošene!! :P

Pošto sam prvo htio kupit woofer i onda DIY kutiju nekak sam se predomislio pa bih sad kupio woofer u već tvorničkoj kutiji(pasivan ofc) jer mi se nekak neda zaj....at sa kutijom, a i nije baš da imam vremena za takve stvari pa se moj izbor suzio znaći na 3 velićanstvena:

1. Hertz EBX 250.4

http://www.svijet-medija.hr/hertz_ebx_250_4,27452,154.aspx

2.JBL GT5-1204BR

http://www.svijet-medija.hr/jbl_gt51204br,16305,154.aspx

3.Infinity REF 1240SE

http://www.svijet-medija.hr/infinity_ref_1240se,12872,154.aspx

Znači trebam pomoć oko odabira volio bih ako uz prijedlog stavite i neko malo objašnjenje žasto baš taj te ako možda mislite da je neki 4 bolji a u istom cjenovnom rangu do nekih 1500kn znaći otvoren sam za sve prijedloge!!!

bla..bla..bla
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 2:07 (Quwei).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sve ovisi kakvim to pojačalom misliš "tjerati", ali moj izbor od ova tri bi bio Infinity. 30-ica je i svira već od 33Hz.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 2:26 (Dardevil).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

gle moras nam rec , jel bi ti da se tebi trese sve okolo kad upalis pjesme ili oces da to tuce ono samo da se bass cuje

ja npr imam  u sobi: sony str de695 6x100 w , magnat towerse ,  ispravljač , pojačalo za auto , 2 12" u bandpassu 500 w rms  i to kad upalim tresu mi se ja....

MaTeO

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A gle meni bi ispocetka taj woofer i bio u sobi spojen na Cambridge Audio 640A i volio bi da se susjedima tresu case u kuci posto nisam neki audiofil nego samo bass addict! :P

Edit: E ovako ipak sam se odlucio za Infinity REF e sad dolazimo do jos jednog problema koji kabel uzet za spojit woofer sa pojacalom dajte neke prijedloge treba mi nekih 5m i da naravno one perverzije po 300kn metar ne dolaze u obzir!

bla..bla..bla
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 13:21 (Quwei).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Taj sub ti neće ama baš nikako svirati na tom kućnom pojačalu, ono niti ima snage za njega, niti skretnicu potrebnu, isporučivati će mu zvuk koji sub ne može reproducirati.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 17:03 (Dardevil).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto misliš da nema dovoljno snage ako sad vec na njemu radi 950W zvućnika koji pale zaštitu od preopterećenja kad se pojaćalo digne nešto iznad 50%???!!!! A skretnice su najmanji problem par zavojnica i kondenzatora LOL!

bla..bla..bla
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa naravno da ti se gasi. Ne zato jer je dovoljno snažno, nego jer si na njega previše toga spojio.

Uglavnom, ja sam ti svoje rekao za sub.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čekaj ti meni hoćeš reć da 120W na 4ohma na jednom izlazu nije dovoljno za 300W zvućnik?! Daj molim te šta bi trebo spajat na 300W woofer 1kW pojaćalo

bla..bla..bla
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 18:34 (Quwei).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne razumiješ ti mene očito. Problem je u tome što to tvoje pojačalo jednostavno nije predviđeno za tjeranje subwoofera i točka.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ok ok vidim da si ustrajan u svome pa ću se pomirit sa time al ja kupujem woofer no matter what  jer je tak i tak predviđeno za u auto a u sobu ću ga stavit pa ćemo vidjet jel će terat il ne!! :p ak neće ovo terat će Harman KArdonovo koje mi je u rezervi(ne serem) imam ga u dnevnom a skoro ga ni nepalim!

edit: A ubiti da i ja budala isto sad sam se sjtio da sam stari Blaupunktov tuba woofer iz auta od 400W donio u sobu iz zajebancije i tero ga je Cambridge bez problem pa nevidim zašto nebi i ovo al kak se ono kaže "Živi bili pa vidjeli"

bla..bla..bla
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.11.2010 22:08 (Quwei).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice