5.1 zvuk preko hdmi na kucno kino + tv

poruka: 5
|
čitano: 9.507
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovak imam jednu stvar koja me buni i koju bih volio sredit.

Kada vec dopeljam audio + video signal do tv-a sa hdmi-om, kako da taj isti prebacim na kucno kino.........

Znam jedan jedini a to je dodatni kabel iz kompa do kucnog kina 3 činca sa jedne i sa druge strane ali da izbjegnem to i razne stvari poput protezanja kabela kroz cijelu sobu + bušenje dodatne rupe i tak to..

Kako to izvest sa hdmi kabelom na ovaj nacin kako sam upios, da li postoji neka mogucnost da postoji neki hdmi adapter recimo do kojega bih dopeljo kabel iz kompa(jedan hdmi kabel) i da tu na toj kratkoj relaciji odvojim zvuk do kina i sliku do tva.. (na toj kratkoj relaciji mi nije bitno da li je vise ili manje kablova)

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 12:01 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 5.1 zvuk preko hdmi na kucno kino + tv

Najlakse ti je tv spojit na kucno kino. Dok ces gledat na tvu svoj hdmi tj komp cut ce se zvuk na kinu. Najednostavnije po meni.

A i dok ces gledat druge programe opet ce se cut na kucnom kinu.

Jer sve sta se cuej na tv-u cut ce se i na kinu ak spojis tv ma kucno kino.

Ili ako ne želiš tako npr da ti tv bude ugasen a ti bi i dalje htio zvuk imaš u cipoteki ovakvu stvarcicu.

S jedne strane puknes hdmi ulaz od pc-a i s druge imas dva izlaza koje onda mozes sopojit na tv i kino.

Hdmi Razdjeljnik Hdmi Razdjeljnik
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 12:25 (Dj_Jelak).
17 godina
Dj_Jelak kaže...

Najlakse ti je tv spojit na kucno kino. Dok ces gledat na tvu svoj hdmi tj komp cut ce se zvuk na kinu. Najednostavnije po meni.

A i dok ces gledat druge programe opet ce se cut na kucnom kinu.

Jer sve sta se cuej na tv-u cut ce se i na kinu ak spojis tv ma kucno kino.

Ili ako ne želiš tako npr da ti tv bude ugasen a ti bi i dalje htio zvuk imaš u cipoteki ovakvu stvarcicu.

S jedne strane puknes hdmi ulaz od pc-a i s druge imas dva izlaza koje onda mozes sopojit na tv i kino.

Da tak mi je i trenutno ali ti da bi tv i kino spojio trebas čincove iz tva na kino i to sad imam jer tv ne salje preko hdmi signal u kino znaci nema izlaz nego samo ulaz..

Tak da ne dobim pravi 5.1 nego stereo zvuk tj 2.1

Znaci meni je prioritet dobit pravi 5.1 zvuk..

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.8.2010 13:15 (toxic).
17 godina
neaktivan

Jesi li iskemijao išta? I pogledaj onu moju sliku . To je rjesenje za tebe.

Hdmi Razdjeljnik 5.1 Hdmi Razdjeljnik 5.1
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 9:01 (Dj_Jelak).
17 godina
neaktivan

da ne otvaram bezvze novu temu,ovak,danas sam si kupil kućno kino  SAMSUNG

HT-TZ215 5.1Ch..

spojil sam prek auxa al ne rade mi svi zvucnici ko da ne dobivam full 5.1 sve postavke probal nis..dal trebam posebno zvucnu karticu kupit?ili neki drugi kabel? i jel bi  sa HDMI kablom sve rijesil,zvuk i sliku..jer ne kuzim ja to nis..nisam u tim vodama? posto ima ulaz za hdmi i moja graficka ima kak bi to sve skupa funkcioniralo..?

Live to win!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice