Premiere CS4 Resize problem

poruka: 23
|
čitano: 3.254
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

ljudi trebam pomoć. Da li se nekom javlja "blurry" effect kod exportanja videa u Premiereu CS4.

Naime, ukoliko neki video materijal Cropam i resizam na manje ili više. Output video je onako malo zamućen. Probao sam razne codece i export presete ali uvijek isti rezulatat. Bilo da to exportam sa H264 ili običnim MPEG ili AVI ili bilo kaj ispada zablurano, neovisno koji bitrate ili codec stavio.

sve što sam napao na netu je ovo http://forums.adobe.com/thread/437241 ali nigdje nema riješenja.

E da.. CS4 je instaliran na W7 x64

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Premiere CS4 Resize problem
Seabro kaže...

Pozdrav,

ljudi trebam pomoć. Da li se nekom javlja "blurry" effect kod exportanja videa u Premiereu CS4.

Naime, ukoliko neki video materijal Cropam i resizam na manje ili više. Output video je onako malo zamućen. Probao sam razne codece i export presete ali uvijek isti rezulatat. Bilo da to exportam sa H264 ili običnim MPEG ili AVI ili bilo kaj ispada zablurano, neovisno koji bitrate ili codec stavio.

sve što sam napao na netu je ovo http://forums.adobe.com/thread/437241 ali nigdje nema riješenja.

E da.. CS4 je instaliran na W7 x64

hvala

to je uobičajeno.  meni se to isto stalno događa, ali neznam šta da ti kažem - mislim da ćeš se trebat jednostavno s tim pomirit (jbg)

17 godina
neaktivan

a fak..

kažu da CS3 nema takvih problema

joj.. ma mora negdje biti neko riješnje. Ne znam dal update cijelog paketa to popravlja?

16 godina
neaktivan
Seabro kaže...

a fak..

kažu da CS3 nema takvih problema

joj.. ma mora negdje biti neko riješnje. Ne znam dal update cijelog paketa to popravlja?

n0pe. (barem meni ne pomaže). jedino rješenje je prelazak na drugi program (što ti ne preporučam, jer je adobe meni osobno najbolji)

17 godina
moderator
Seabro kaže...

Pozdrav,

Naime, ukoliko neki video materijal Cropam i resizam na manje ili više. Output video je onako malo zamućen.

Nemoj video resizeat i croppat u Premiereu - prije nego ubacis u Premiere resizeaj recimo u VirtualDubModu (ni u kom slucaju ne koristi nearest neighbor mod, nego neki Bilinear, Becubic ili Lanczos3). Ili pomocu AviSyntha. Premiere se valjda previse brine da se ne bi vidjele "kockice", odnosno pretjeruje u koristenju antialiasinga (zagladjivanja rubova) pa na kraju slika ispadne premutna.

17 godina
neaktivan

ma jasno mi je to! Tako se i sad snalazim!

Samo.. sramota je da kraj takvog komada software-a ja moram radit finalnu obradu u nekom freeware programu

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

A eto.. Brijem da su Adobeovci tu isli na ujednacenost, odnosno da izlaz iz Premierea bude "konzistentan" (citaj: konzistentno zamucen), sto je vazno kad mijesas razlicite izvore videozapisa (DV, nekakvi progresivni video, slike, vektorski tekst). Prema njima Premier je zapravo namijenjen osnovnoj montazi (rezanju i nizanju kadrova), dok bi finalizaciju trebao napraviti u After Effectsu.

Probaj Sony Vegas ili tako nesto - mozda dalje bolji izlaz...

16 godina
neaktivan

To mora da je neka greška, meni na premieru 6.5 i crop i resize radi bez problema.

mbaksa kaže...

Prema njima Premier je zapravo namijenjen osnovnoj montazi (rezanju i nizanju kadrova), dok bi finalizaciju trebao napraviti u After Effectsu.

Crop je namjenjen osnovnoj montaži, jer su često kod analognog videa, npr. s bete, rubovi loši. I svi efekti koji postoje u programu, moraju raditi kak' se spada, pa sumnjam da je do politike.

mbaksa kaže...
.. prije nego ubacis u Premiere resizeaj recimo u VirtualDubModu (ni u kom slucaju ne koristi nearest neighbor mod, nego neki Bilinear, Becubic ili Lanczos3).

Po mojim iskustvima bicubic ako smanjuješ i lanczos (oštrina oko 0.7) ako povećavaš daje najbolje rezultate.

16 godina
neaktivan

Nisam baš neki stručnjak za resizeanje, ali sigurno znam da kvaliteta exporta zavisi od grafičke kartice - barem kod premierea; jer moja 2 frenda imaju slabije kartice od moje i pogodite šta -- lošija je slika. Sa premiereom ne vrijedi ono pravilo kao u ostalim programima da 'ako imaš lošiju karticu, samo će se duže renderirat', nego 'ako imaš lošija kartica - lošija slika, dulje renderiranje'. sad neznam dali je isti slučaj i sa croppanjem tj. resizeanjem ili šta već.

btw Ovisi iz kojeg izvora uzimaš snimku - ako ju capture-iraš (snimanje sa kamere koja snima na kazete u kompjuter, za vrijeme čega kamera služi kao player a kompjuter kao rekorder), onda ne bi trebao imati tih problema, no ako radiš sa klipovima koje si doslovce copy-paste-ao sa kamere koja npr. snima na hard disk onda je blurry picture uobičajen (barem meni).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
window-u-sobi kaže...

Nisam baš neki stručnjak za resizeanje, ali sigurno znam da kvaliteta exporta zavisi od grafičke kartice - barem kod premierea; jer moja 2 frenda imaju slabije kartice od moje i pogodite šta -- lošija je slika. Sa premiereom ne vrijedi ono pravilo kao u ostalim programima da 'ako imaš lošiju karticu, samo će se duže renderirat', nego 'ako imaš lošija kartica - lošija slika, dulje renderiranje'. sad neznam dali je isti slučaj i sa croppanjem tj. resizeanjem ili šta već.

Što si ga iskakio u tako kratkom tekstu..

Kvaliteta exporta baš ovisi o grafičkoj kartici, a ne o postavkama exporta. I upravo grafička renderira, a ne procesor..

16 godina
neaktivan
bed kaže...
window-u-sobi kaže...

Što si ga iskakio u tako kratkom tekstu..

Kvaliteta exporta baš ovisi o grafičkoj kartici, a ne o postavkama exporta. I upravo grafička renderira, a ne procesor..

pročitaj još jednom, jer sam to i napisao: "sigurno znam da kvaliteta exporta zavisi od grafičke kartice". idući put bolje pročitaj.

16 godina
neaktivan
window-u-sobi kaže...

pročitaj još jednom, jer sam to i napisao: "sigurno znam da kvaliteta exporta zavisi od grafičke kartice". idući put bolje pročitaj.

Ma pročit'o ja i prvi put, ali ti niti sarkazam nisi shvatio..

Da probam ovako; kvaliteta exporta nema apsolutno nikakve veze s grafičkom karticom, do te mjere da i renderiranje obavlja procesor..

17 godina
moderator
window-u-sobi kaže...

Bed ti je dobro rekao. Ne znam odakle ti ideja da kvaliteta slike kod eksporta ovisi o grafickoj kartici. AFAIK CS4 (Premiere i Photoshop) mora iskoristiti graficku karticu za renderiranje (u smislu kalkuliranja, izracunavanja, da se GPU koristi za isto ono sto radi CPU), a to za sobom povlaci brze renderiranje, a kvaliteta slike ostaje ista.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
window-u-sobi kaže...

Bed ti je dobro rekao. Ne znam odakle ti ideja da kvaliteta slike kod eksporta ovisi o grafickoj kartici. AFAIK CS4 (Premiere i Photoshop) mora iskoristiti graficku karticu za renderiranje (u smislu kalkuliranja, izracunavanja, da se GPU koristi za isto ono sto radi CPU), a to za sobom povlaci brze renderiranje, a kvaliteta slike ostaje ista.

iz iskustva znam da kvaliteta slike na različitim mašinama nije ista (i to na 100% istim postavkama); možete vi reć šta god hoćete al ja znam da je tako.

17 godina
moderator
window-u-sobi kaže...

iz iskustva znam da kvaliteta slike na različitim mašinama nije ista (i to na 100% istim postavkama); možete vi reć šta god hoćete al ja znam da je tako.

Znaci, renderirao si isti projekt, s istim datotekama, s istim postavkama, u istoj verziji Premierea, na razlicitim masinama i onda na jednoj masini pregledavao te datoteke? Mozemo dobiti uzorke? Mislim da bi to trebalo prijaviti Adobeu. Namigiva

16 godina
neaktivan

Pridružujem se pozivu za uzorke..

Da ti ne misliš na kvalitetu video izlaza video kartica, kompozit video/s-video? To je jedino moguće, ali to su video kartice, a ne grafičke, i imaš ih u 'kvaliteti' od 500e - 50.000e. Pa naravno ima razlika u kvaliteti prikaza analognog videa. Ali i tada je rendering iz premiera isti, radi se samo o kvaliteti ad/da konvertera.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
window-u-sobi kaže...

Znaci, renderirao si isti projekt, s istim datotekama, s istim postavkama, u istoj verziji Premierea, na razlicitim masinama i onda na jednoj masini pregledavao te datoteke? Mozemo dobiti uzorke? Mislim da bi to trebalo prijaviti Adobeu. Namigiva

yap. snimke (zajedno sa project fileom i svim ostalim potrebnim) sam imao na externom HDD-u. ne kužim baš kak da ti dam uzorke...

17 godina
moderator
window-u-sobi kaže...
mbaksa kaže...
window-u-sobi kaže...

yap. snimke (zajedno sa project fileom i svim ostalim potrebnim) sam imao na externom HDD-u. ne kužim baš kak da ti dam uzorke...

Izrezes po deset sekundi ili po pola minute materijala koji je izrenderiran na razlicitim racunalima i nije naknadno obradjivan, zazipas, posaljes "sebi" preko jumbo.iskon.hr, te napises ovdje link, pa mi to skinemo (ili ga posaljes na PM meni i Bedu, ako mislis da to nije za svacije oci).

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
window-u-sobi kaže...
mbaksa kaže...
window-u-sobi kaže...

Izrezes po deset sekundi ili po pola minute materijala koji je izrenderiran na razlicitim racunalima i nije naknadno obradjivan, zazipas, posaljes "sebi" preko jumbo.iskon.hr, te napises ovdje link, pa mi to skinemo (ili ga posaljes na PM meni i Bedu, ako mislis da to nije za svacije oci).

ok ali jedan problem: taj materijal sam izbrisao sa kompa, tako da ćete se trebat malo strpit dok opet odem kod frenda itd... ako ga uspijem naći pošaljem ga ali sumnjam jer sam 99% posto siguran da sam ga obrisao - i to još prije mjesec-2 tako da mi nije ni u recycle binu...

17 godina
moderator
window-u-sobi kaže...
mbaksa kaže...

ok ali jedan problem: taj materijal sam izbrisao sa kompa, tako da ćete se trebat malo strpit dok opet odem kod frenda itd... ako ga uspijem naći pošaljem ga ali sumnjam jer sam 99% posto siguran da sam ga obrisao - i to još prije mjesec-2 tako da mi nije ni u recycle binu...

Pa uopce ne treba biti taj materijal - uzmes koji god materijal koji trenutno imas, risajzas, kropas, spremis projekt, izrenderiras na jednom kompjuteru, otvoris projekt na drugom kompjuteru, izredneriras projekt i to je to - i pogledas oba materijala na istom kompjuteru.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
window-u-sobi kaže...
mbaksa kaže...

Pa uopce ne treba biti taj materijal - uzmes koji god materijal koji trenutno imas, risajzas, kropas, spremis projekt, izrenderiras na jednom kompjuteru, otvoris projekt na drugom kompjuteru, izredneriras projekt i to je to - i pogledas oba materijala na istom kompjuteru.

pa nemam drugi kompjuter na kojim imam premiere pro i mogu exportati, tako da ćeš se trebati malo strpiti

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
window-u-sobi kaže...
mbaksa kaže...

pa nemam drugi kompjuter na kojim imam premiere pro i mogu exportati, tako da ćeš se trebati malo strpiti

17 godina
moderator
window-u-sobi kaže...
mbaksa kaže...

Kad bude - bude. Nikamo nam se ne zuri. Namigiva

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice