Foobar2000
- poruka: 377
- |
- čitano: 126.961
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
U media libraryu kada stavim view genre izgleda mi ovako:
GENRE
ARTIST - ALBUM 1
ARTIST - ALBUM 2
ARTIST - ALBUM 3
a ja zelim da izgleda ovako:
GENRE
ARTIST (3)
i onda na plusic mogu pogledati albume toga izvodjaca, kao u artist viewu.
ovako izgleda genre view kakav je sada:
%%|[%album artist% - ]%album%|[[%discnumber%.]%tracknumber%. ][%track artist% - ]%title%
e sada kako to treba preurediti.. anybody?
Dostupna je i 1.1 verzija koja između ostaloga donosi i updateanje komponenti iz foobara.
jedina mana je to što ne podržava transfer na portable media playere... zato imam mediamonkey koji u najnovijoj verziji podržava i iphone firmware 2.x
Kako ne? naravno da podržava, barem što se iPoda tiče, koristio sam ga. Postojao je i senttodevice, no ne mogu pronaći download, to za obične USB playere... no lakše je kopirati iz explorera.
Evo i moj foobar, defaultni, samo sam malo podesio layout...
Izašla nova verzija: 1.1.2
Evo changeloga:
·Fixed various freedb related bugs; freedb support works again.
·Fixed 1.1.1 regression with Media Library configuration reset when upgrading from versions older than 1.1.
·Fixed 1.1.1 regression with Media Library being stuck in “initializing” state if foobar2000's portable installation files are inside one of the watched folders.
Ma nemoj. :)
Ma nemoj. :)
Pa nemaju svi ipod. :P
Za obične mp3 playere nema nekog kvalitetnog plugina.. osim već spomenutog sendtodevice koji mi nije nešto, ali sam ga probao davno..
Windows explorer will do, više mi ne treba..
Najbolji player koji znam. Upravo sam zbog njegove brzine prešao s Winampa na Foobar2000
kakve brzine? ja imam winamp lite classic i super sam zadovoljan. brz kao munja, vrhunska kvaliteta zvuka (imam noviji laptop i zvuk je stvarno fenomenalan, znam jer imam i dobru sony liniju pa uspoređujem, plus imao sam playera i playera na svom pc-ju, kasnije na lapu od wmp do bs playera, vlc-a, itd), sve otvara, manji footprint od foobara (svega 9,4 MB sa skinom, bez njega 9,2 MB), obožavam njegov minimalstički design jer mrzim playere koji su kao plahta budu ono na pola ekrana i sl. vrlo praktičan i superlako upravljiv, nemožeš napravit štetu koje god dugme da stisneš (kao npr. kod wmp), jednostavno rečeno winamp za moje potrebe nema manu. valjda zato jer sam average user? a i sva glazba koju slušam stane na jedan cd.
Foobar nije minimalizam, Foobar je tuneing do yaya...
Pogledaj tko su develperi Winampa a tko Foobara...
Primjetiš li jedno ime?
Foobar ti daje da ti se glazba prilagodi kako ti voliš, a ne da se ti prilagodiš glazbi...
Najbolji player koji znam. Upravo sam zbog njegove brzine prešao s Winampa na Foobar2000
kakve brzine? ja imam winamp lite classic i super sam zadovoljan. brz kao munja, vrhunska kvaliteta zvuka (imam noviji laptop i zvuk je stvarno fenomenalan, znam jer imam i dobru sony liniju pa uspoređujem, plus imao sam playera i playera na svom pc-ju, kasnije na lapu od wmp do bs playera, vlc-a, itd), sve otvara, manji footprint od foobara (svega 9,4 MB sa skinom, bez njega 9,2 MB), obožavam njegov minimalstički design jer mrzim playere koji su kao plahta budu ono na pola ekrana i sl. vrlo praktičan i superlako upravljiv, nemožeš napravit štetu koje god dugme da stisneš (kao npr. kod wmp), jednostavno rečeno winamp za moje potrebe nema manu. valjda zato jer sam average user? a i sva glazba koju slušam stane na jedan cd.
Vrhunska kvaliteta zvuka na winampu se ne može usporediti sa zvukom koju reproducira foobar, jer ga winamp previše sintetizira (preko laptopa slušaš pa mi je malo jasnije taj tvoj fenomenalan zvuk)
Ove playere koje si naveo i koristio su u biti playeri koji su namjenjeni više reprodukciji videa, a u nešto manjoj mjeri audia (multimedijalni playeri) kojem je winamp od svoje 5 inačice naginjao i izgubio dosta korisnika - zadnji dobar winamp 2.95 ako se ne varam.
Manji footprint možda,ali ajmo malo pogledati koliko radne memorije koristi, ne znam koliko tvoj winamp classic lite,ali negdje sam pročitao 19 MB, nova 5 ica full 65 MB, za usporedbu foobar koristi 4,5 MB, ako ga nakrcaš komponetama i dodacima penje se do 40 MB ne više (barem kod mene)
To kako izgledaju playeri to je to tvoje mišljenje, tebi ne treba drugačije ni izgledati jer koristiš samo jednu playlistu (muzika ti stane na jedan cd),a šta je s nama koji imamo na desetke tisuća tracksa?Music Library je nužnost,a ne lutanje kroz windows explorer.
Ovako, poštujem tvoje mišljenje i znam da za tvoje potrebe nije potreban drugačiji player(možda trebaš probati sa Aimp-om),ali savjetujem ti da probaš punokrvne audio playere prije nego što daš zaključke koje su neosnovane-Hvala!
puno sam puta prevaren od fetišista kao što si ti pa ne želim opet nasjesti na jeftinu reklamu i instalirati ono ruglo od foobara na svoj laptop da bih shvatio kako neke bitne razlike između njega i winampa u reprodukciji zvuka na mom laptopu u biti i nema. kad sam skinuo foobar, windows 7 mi nije dozvolio da ga pokrenem jer ga smatra opasnim programom koji može naštetiti računalu. odustao sam, a instalaciju bacio kada sam se dodatno informirao o dotičnom programu na download.com
sudeći po ocjeni autora recenzije, ali i po reviewima korisnika nisam ni malo impresioniran istim i neće mi biti žao što ga nisam iskušao, čini se da ne zavrjeđuje trud. kaže se da se budala uči na svojim a pametan na tuđim greškama. ;)
što se tiče radne memorije moj winamp lite classic uzima 2.8 MB, kad ga nakrcam čak 9.4 MB, ako ne vjeruješ skini i provjeri. koliko si rekao ono da uzima foobar? 40?
što se tiče playlista koje koristim imam ih nešto manje od 20 i to naravno nije sve, kad sam rekao da sva glazba koju slušam stane na jedan CD nisam se šalio, ali naravno mislio sam u obliku mp3. imam isuviše profinjen glazbeni ukus da bi slušao na tisuće pjesama.
i za kraj kao što fetišisti foobara poput tebe hvale taj program tako sam i od fetišista (i velikih stručnjaka!) aimpa čuo samo hvalu za njihov player kojeg oni slave kao božanstvo, jednako kao ti svoj foobar. po meni, potpuno nezasluženo. naravno govorim za reprodukciju zvuka na mom laptopu. inače glazbu slušam na svojoj sony liniji. lijep pozdrav.
p.s. zanimljiva je još jedna stvar: taj božanstveni foobar koji je čudo na čudima zauizma tek 49. mjesto među media playerima sa svega 213.000 downloada a potpuno je besplatan, plus mali otisak, ništa ne jede memorije, reprodukcija zvuka mu je očaravajuća itd. čudno zar ne?
winamp nasuprot tome je rangiran kao 3. najpopularniji player sa skoro 14 miliona dowloada, a po tebi ni u jednom segmentu nije ni do koljena foobaru.
Foobar mi je već dugo vremena broj 1 player (iako mi ni Aimp nije loš, ali navika bira Foobar). Držim se klasičnog simple tab sučelja jer od playera tražim upravo ono što Foobar nudi: velika pregledna playlista, osnovne (play, pause, stop) kontrole i bogatstvo dopuna raznim pluginima.
Foobar is the best!
a što se foobarovog sučelja tiče mislim da može odnijeti nagradu za najružnije sučelje kod playera čak je i wmp bolji, dok je winampovo sučelje po meni vrhunac praktičnosti i estetike (pogledati sliku gore).
Za onog tko hoće nešto naprednije, winamp ne dolazi u obzir.. on se ni približno ne može mjerit s mogućnostima i proširivosti s jednim foobarom.
A što se zvuka tiče, svi audio playeri po defaultu su tu negdje.. jedino ih razlikuju "sitnice" kao što su equalizer koji je u foobaru genijalan.. i naravno ostale njegove dsp komponente kojih ima milijun - raj za audiofile.
Za nezahtjevne korisnike i nije foobar jer je dosta kompliciran ako ga se hoće sredit da izgleda i zvuči točno onako kako želite, ima tutorijala al ono.. ne da se svima s tim za*ebavat pa instaliraju winamp, aimp, što već..
Ne bi rekao da sam neki audiofil, foobar volim zbog njegove brzine, ne-bugovitosti, funkcionalnosti, najboljeg (subjektivno) libraryja kojeg sam ikad koristio i nekih dodataka bez kojih ne mogu.
A ekipi koja je instalirala foobar, vidila da je ruzan i pobrisala: to je kao da ga niste ni probali, po defaultu ne nudi ništa ekstra od funkcionalnosti i izgleda.. dere se "customize me!!!!!!"
Što se izgleda tiče, ima otprilike milijardu skinova (tj configa) za njega. Ima pre*ebenih stvari, ali ja preferiram minimalizam..
A što se zvuka tiče, svi audio playeri po defaultu su tu negdje..
napokon netko da kaže istinu. samo bi mi još falilo da se zezam s tim foobarom koje god sam skinove vidio po netu nisu mi se dopali.
i daj molim te već jednom hoće netko da mi objasni o kakvoj se to brzini tu non stop govori? pa moj je winamp brz kao munja, o čemu vi to stalno govorite? kad vas slušam ispada da ja na laptopu reproduciram glazbu putem kravlje balege a ne audio playera. em mi je pušiona play lista, em nemam akceleratora (?), em mi nije funkcionalan nema tisuću prijeko potrebnih opcija... dajte prosvijetlite me foobarovci zašto ja sve to nemam, a trebao bih imati, a jednostavno ne vidim da mi nedostaje. jesam retardiran?
Stvar je u sljedećem: Svatko sebi bira što mu paše. Ako se tema zove Foobar 2000 i netko uleti s tim da je njemu bolji Winamp, Aimp, WMP ili nešto deseto, samo se stvara bespotrebna rasprava oko toga koji je bolji.
Još jednom: Svatko sebi bira što mu paše.
ja se opet pitam jer mi nitko do sada nije objasnio te genijalne prednosti foobara nad ostalim playerima pa tako i mojim winamp lite classicom zašto ja nemam akceleratore a winamp je brz kao munja, zašto nemam 1000 opcija, a sve mi je funkcionalno i na dohvat ruke, itd?
Tema se zove Foobar2000, samo za okorjele fanove
A što se zvuka tiče, svi audio playeri po defaultu su tu negdje..
napokon netko da kaže istinu. samo bi mi još falilo da se zezam s tim foobarom koje god sam skinove vidio po netu nisu mi se dopali.
i daj molim te već jednom hoće netko da mi objasni o kakvoj se to brzini tu non stop govori? pa moj je winamp brz kao munja, o čemu vi to stalno govorite? kad vas slušam ispada da ja na laptopu reproduciram glazbu putem kravlje balege a ne audio playera. em mi je pušiona play lista, em nemam akceleratora (?), em mi nije funkcionalan nema tisuću prijeko potrebnih opcija... dajte prosvijetlite me foobarovci zašto ja sve to nemam, a trebao bih imati, a jednostavno ne vidim da mi nedostaje. jesam retardiran?
Ovo za zvuk čak piše i na foobarovoj stranici pod FAQ..
Kakve akceleratore? Valjda se kolega iznad krivo izrazio i mislio na dodatne komponente.. recimo unutar foobara možeš imat lyricse kad si staviš tu komponentu, dok winamp to ne može.. tj može ali mu za to treba eksterna aplikacija kao npr minilyrics..
Foobar također ima i foo_run plugin, za pokretanje eksternih aplikacija..recimo pretragu pjesme koja trenutno svira na youtubeu..
Također je tu i softplaylist plugin, koji automatski generira playliste prema bazi podataka sa last.fm-a, foo_vksearch za streamanje pjesama s neta (ogromna baza, nešto kao grooveshark).. itd itd u beskonacnost.
Ako tebi to ne treba, tvoja stvar. Nekima, kao npr meni, jako treba.
Jel mi ko može pomoć kako foobar pretvorit u rythmbox iz linux-a. Jer za mene je to najbolji player
nontryer sve ovo što si nabrojao je hrpa bezvrijednog smeća usudio bi se reći barem za ljude čiji je ukus toliko profinjen da svu glazbu koju slušaju imaju u svojoj arhivi na laptopu i CD-ima.
nikakve internetke baze mi nisu potrebne, dobra glazba odavno je umrla, dio s bon scottom, a dio sa janet gardner i aikom.
vrlo rijetko se pojavi pjesma koja bi zaslužila da je imam u svojoj arhivi, a ako se već i pojavi skine se veoma lako s neta ili se nabavi iz inozemstva ako je istu nemoguće naći igdje na internetu, a takav sam slučaj već imao.
stoga foobar
Ovo za zvuk čak piše i na foobarovoj stranici pod FAQ..
Kakve akceleratore? Valjda se kolega iznad krivo izrazio i mislio na dodatne komponente.. recimo unutar foobara možeš imat lyricse kad si staviš tu komponentu, dok winamp to ne može.. tj može ali mu za to treba eksterna aplikacija kao npr minilyrics..
Foobar također ima i foo_run plugin, za pokretanje eksternih aplikacija..recimo pretragu pjesme koja trenutno svira na youtubeu..
Također je tu i softplaylist plugin, koji automatski generira playliste prema bazi podataka sa last.fm-a, foo_vksearch za streamanje pjesama s neta (ogromna baza, nešto kao grooveshark).. itd itd u beskonacnost.
Ako tebi to ne treba, tvoja stvar. Nekima, kao npr meni, jako treba.
Evo i ja sam otkrila nešto korisno. Hvala nontryer
nontryer sve ovo što si nabrojao je hrpa bezvrijednog smeća usudio bi se reći barem za ljude čiji je ukus toliko profinjen da svu glazbu koju slušaju imaju u svojoj arhivi na laptopu i CD-ima.
nikakve internetke baze mi nisu potrebne, dobra glazba odavno je umrla, dio s bon scottom, a dio sa janet gardner i aikom.
vrlo rijetko se pojavi pjesma koja bi zaslužila da je imam u svojoj arhivi, a ako se već i pojavi skine se veoma lako s neta ili se nabavi iz inozemstva ako je istu nemoguće naći igdje na internetu, a takav sam slučaj već imao.
stoga foobar
Zašto ti uopće posvećuješ tolko vremena playeru koji očito nije za tebe koji slušaš jedno 700 mb mp3-ca.
Jel mi ko može pomoć kako foobar pretvorit u rythmbox iz linux-a. Jer za mene je to najbolji player
http://www.hydrogenaudio.org/forums/lofiversion/index.php/t50716.html
Ako ste otvorili temu o Foobaru, očekujte i njegove kritike.
stoga foobar
Zašto ti uopće posvećuješ tolko vremena playeru koji očito nije za tebe koji slušaš jedno 700 mb mp3-ca.
kao prvo moraš shvatit da dobar player uvijek puno znači nekom tko voli poslušat glazbu pa makar ne slušao više od cca 200 pjesama.
zaintrigirala me božanskost najružnijeg playera kojeg sam ikad vidio foobara i riješio doznat po čemu je on toliko bolji od npr. winamp lite classica kojeg koristim.
osim (za mene) hrpe smeća kojim obiluje i zvukom koji nije ništa bolji od winampa drugi odgovor nisam dobio.
no diskusiju smatram konstruktivnom jer sam razbio još jedan mit, a to je da je foobar player and playerima što nema veze sa zdravim razumom barem kad su moje potrebe u pitanju, a koliko vidim i potrebe velike većine korisnika u svijetu (pogledati moj post s sa ilustracijom).
hvala svima.