Živjeti dulje ili umirati sporije: može li se haki

poruka: 34
|
čitano: 4.922
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Živjeti dulje ili umirati sporije: može li se haki".
18 godina

Nešto ne pijem zadnjih mjeseci i mogu samo reći jebo život bez alkohola siv, okrutan i besmislen. Nije da sam nešto inace pio puno ali manje su mi smetale stvari, manje sam živčan bio.

Žao mi ovog Brayana ali znam kad sam gledao ga na Netflixu razmišljam kako će njega neki rak strefiti ali ono maestralno. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2026 10:09 (Gajotres).

2 1 hvala 1
18 godina
Re: Živjeti dulje ili umirati sporije: može li se

Meni je upal u oci ova recenica: „Zašto uopće želiš živjeti 150 godina?“. Sjecam se jednog filma, mozda 80-te, gdje je tip zivio 300 godina. Znaci nista super hero ovo ono jednostavno je dugo zivio. I najveci problem je bio (s kojim se apsolutno slazem) sto su umrli svi s kojim aje odrastao,zivio, ... Zaista je pitanje cemu? 

22 mjeseca
Eld kaže...

Meni je upal u oci ova recenica: „Zašto uopće želiš živjeti 150 godina?“. Sjecam se jednog filma, mozda 80-te, gdje je tip zivio 300 godina. Znaci nista super hero ovo ono jednostavno je dugo zivio. I najveci problem je bio (s kojim se apsolutno slazem) sto su umrli svi s kojim aje odrastao,zivio, ... Zaista je pitanje cemu? 

Isto pitanje je zašto imati ljubimca koji kraće živi od nas? Čemu? Zato jer ti u tom trenutku pruža ljubav a zamjeniti ćeš ga sa novim koji će ti pružiti ljubav.

Usporedba sa ljubimcima je čisto radi životnog vijeka.

18 godina
Aquan je pozvan na rođendan Lanthanitke i mora donijeti poklon. Odluči joj pokloniti benzarsku kornjaču i objasni da je posebna jer živi 20.000 godina. Lanthanitka uzdahne i kaže: "Ljubimci. Voliš ih a na kraju ti uvjek umru"
22 mjeseca
Gajotres kaže...
Aquan je pozvan na rođendan Lanthanitke i mora donijeti poklon. Odluči joj pokloniti benzarsku kornjaču i objasni da je posebna jer živi 20.000 godina. Lanthanitka uzdahne i kaže: "Ljubimci. Voliš ih a na kraju ti uvjek umru"

Ima ljubimaca koji naravno žive duže od nas, ali sam mislio na pse, mačke, zamorce i sl.

10 godina

Zivot ima smisla dok traje funkcionalnost. 

Jednom kada popuste ventili, krenu pelene i kolica, ozbiljnija degradacija tijela, what's the point?

Dapace, vidio sam njih par koji mole za smrt. Um radi, ali tijelo je zarobljeno u olupini koja prezivljava dan za danom. 

70 ako dozivim, eventualno 75, samo da pozatvaram neka poglavlja iza sebe i jos klincima pomognem ako je izvedivo, i to je to. 

Ne znam zasto bi netko zelio besmrtnost. 

Mozda milijarderi, da nastave jahati u sumrak zauvijek i uzivati u tim resursima? No npr imati besmrtnog tirana, diktatora, pakao na zemlji, to su uzasavajuce misli. 

Ima nesto u smrti i prirodnom redu stvari. I najbolji i najgori moraju sjahati, biti pokoseni, a kotac se mora okretati. 

5 0 hvala 1
8 godina

ček ovo produženje vridi samo za komunjare...jerbo oni drugi i onako nakon  kratkog mraka idu na vječno svitlo...njima u biti prioritet bi bio ča prije otiči...međuzitim jelte kad zaboli svi su odma heretici i koriste heretičke metode liječenja

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Pitao sam AI da mi procijeni kad bi svi stariji od 50 godina u Hrvatskoj počeli uzimati supplemente kao što su NAD+, creatine, K2D3... Koliko bi se povećao BDP?

Kaže oko 3%. Kad bi uz to dodali i zdrave navike vježbanja i bolje hrane povećao bi se za 6%.

I`m silicon-based life-form
Moj PC  
1 1 hvala 1
16 godina

e da, jedno je život a jedno je postojanje - kamen postoji, kad se otkrhne od stijene, padne u rijeku, obli se od tumbanja... mijenja se, ali nije baš nešto aktivan...

doživjeti unuke, malo im pomoći u odgoju (ludi stari deda,ne ? - samo da ventili drže, to je glavno), onda prdneš u rosu, pa u furunu, pa ti rasipaju pepeo da se minerali vrate u ciklus... što ćeš više ?!?

Ju je je? Je ju je!
16 godina

a Highlandere nitko ne spominje... it can be only one..

1 0 hvala 0
16 godina

Iskreno vas zalim sve ovdje kojima je glavno pitanje sta bi sa vise godina (naravno pod uvijetom da ste funkcionalni). Imam osjecaj da i danas veliki dio penzionera koji fizicki i psihicki nisu osakaceni samo cekaju umrit jer su prihavtili cinjenicu "to tako mora bit" i onda ne stignu uzivati u zivotu kojem jos uvijek prisustvuju.

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 1 hvala 0
14 godina
Možda ti je život siv kad ne piješ jer ti mozak otupi od alkohola i onda kad se skidaš apstinencija nastupa, pošto sam pobjedio depresiju i kavrnom na mozgu sad me sve veseli od šetnje planinom, do branja krumpira, druženja sa prijateljima, igranje igrica, u svemu se može naći radost ako se želi, naravno treba dosta rada na sebi, i onda i druge manje osuđuješ i prihvaćaš svijet oko sebe. Vidim ljude koji su materijalno bogatiji od mene ali su nekako bezlični. Da i meditacija puno pomaže da srede misli a tjelovježba da se bolje osjećaš u vlastitom tijelu, a svrhu smisao sami dajemo onom što nas čini živim

2 0 hvala 0
10 godina
Stric_Jura kaže...

e da, jedno je život a jedno je postojanje - kamen postoji, kad se otkrhne od stijene, padne u rijeku, obli se od tumbanja... mijenja se, ali nije baš nešto aktivan...

doživjeti unuke, malo im pomoći u odgoju (ludi stari deda,ne ? - samo da ventili drže, to je glavno), onda prdneš u rosu, pa u furunu, pa ti rasipaju pepeo da se minerali vrate u ciklus... što ćeš više ?!?

Zapravo on-point s ovim. 

Cisto me zanima kako forum dise s tim posmrtnim procesima. 

Koliko Vas je za regular sahranu, koliko za kremiranje, koliko zeli za zivota sagraditi svoju piramidu i biti sahranjen kao Faraon koji jeste?

12 Kada umrem, zelim KREMIRANJE
3 Kada umrem, zelim SAHRANU
0 Kada umrem, zelim BALZAMIRANJE
3 Nesto cetvrto
15 godina
Gebirgs kaže...

Zapravo on-point s ovim. 

Cisto me zanima kako forum dise s tim posmrtnim procesima. 

Koliko Vas je za regular sahranu, koliko za kremiranje, koliko zeli za zivota sagraditi svoju piramidu i biti sahranjen kao Faraon koji jeste?

Po Markovom polju sam vidio ne baš piramide ali po nadgrobnim spomenicima ugravirane Jeep Cherokeeje, pa mladi lik na  motoru bez majice s debelom ogrlicom, more iza njega, sve to u boji, ne znam je li se baš s tog motora skuco pa završio na Markovom polju ili je nekome od rodbine palo na pamet kako bi to bilo baš lijepo sjećanje prepuno dobrog ukusa, onda spomenik s ucrtanom vilom pokojnika i slično. Mislim da je većina ovdje za miran i dostojan oproštaj s klapom Intrade, pleh muzikom vatrogasnog orkestra, četiri profi narikače kako bi bližnji u miru izmeditirali tal na ostavinskoj,  karmine u Sheratonu, after party na Jarunu, a Nobilo i Prodanović čitaju cifre i katastarske čestice bližnjima na ostavinskoj.

18 godina
stirko55 kaže...

Iskreno vas zalim sve ovdje kojima je glavno pitanje sta bi sa vise godina (naravno pod uvijetom da ste funkcionalni). Imam osjecaj da i danas veliki dio penzionera koji fizicki i psihicki nisu osakaceni samo cekaju umrit jer su prihavtili cinjenicu "to tako mora bit" i onda ne stignu uzivati u zivotu kojem jos uvijek prisustvuju.

Prvi komšija: otišao u penziju i, po rečima njegove supruge, nikako se na to nije prilagodio, već je odjednom postao neaktivan, prestao se družiti, prestao izlaziti iz kuće, nabacio kile... i posle 3-4 godine je bio gotov. Šteta, bio je dobar čovek, dobar komšija, spretan s alatom... verujem da je mogao poživeti duže, a siguran da je te poslednje godine mogao lepše.

Ne verujem da je baš svesno razmišljao da mu je samo još ostalo umreti, ali deluje da nije znao šta bi sa sobom otkad je prestao raditi.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.8.2026 23:40 (Ivan(4)).
18 godina
ante_etna kaže...

Po Markovom polju sam vidio ne baš piramide ali po nadgrobnim spomenicima ugravirane Jeep Cherokeeje, pa mladi lik na  motoru bez majice s debelom ogrlicom, more iza njega, sve to u boji, ne znam je li se baš s tog motora skuco pa završio na Markovom polju ili je nekome od rodbine palo na pamet kako bi to bilo baš lijepo sjećanje prepuno dobrog ukusa, onda spomenik s ucrtanom vilom pokojnika i slično. Mislim da je većina ovdje za miran i dostojan oproštaj s klapom Intrade, pleh muzikom vatrogasnog orkestra, četiri profi narikače kako bi bližnji u miru izmeditirali tal na ostavinskoj,  karmine u Sheratonu, after party na Jarunu, a Nobilo i Prodanović čitaju cifre i katastarske čestice bližnjima na ostavinskoj.

Pričao mi je otac kolegice kod koje sam živio da su grobnice u Dubrovniku na groblju najbližem starom gradu vrtoglavih cijena - i do 100 000€ (to je samo mjesto, mauzoleji se plaćaju naknadno a bome ima ih) i da je otimačina živa po familijama tko će ih naslijedit ili "preuzet nakon doživotne skrbi", pa sam mislio da je to vrhunac pogrebnih ceremonija.

A na Markovom polju sam vidio BMW X5, mislim tamo na onoj centralnoj aleji da je taj dragulj poshumnog klesarstva. 

Nisam vidio Jeepa u živo, ali sad sam malo prošvrljao slikama po Googleu, i bome je i to krasan primjerak klesarskog umijeća. Bilo bi neukusno to dijeliti ovako, pa tko želi nek pogleda na slikama samostalno, negdje među zadnjim slikama je.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
Gebirgs kaže...

Zivot ima smisla dok traje funkcionalnost. 

Jednom kada popuste ventili, krenu pelene i kolica, ozbiljnija degradacija tijela, what's the point?

Dapace, vidio sam njih par koji mole za smrt. Um radi, ali tijelo je zarobljeno u olupini koja prezivljava dan za danom. 

70 ako dozivim, eventualno 75, samo da pozatvaram neka poglavlja iza sebe i jos klincima pomognem ako je izvedivo, i to je to. 

Ne znam zasto bi netko zelio besmrtnost. 

Mozda milijarderi, da nastave jahati u sumrak zauvijek i uzivati u tim resursima? No npr imati besmrtnog tirana, diktatora, pakao na zemlji, to su uzasavajuce misli. 

Ima nesto u smrti i prirodnom redu stvari. I najbolji i najgori moraju sjahati, biti pokoseni, a kotac se mora okretati. 

Stephen Hawkingov um je jedino što je radilo veći dio života, ali isto nije molio smrt. Samo je molio da mu naprave neke stvari kako bi mogao komunicirati s nama ostalima.

Znači nije problem u tijelu, uvijek je problem u mozgu.

42
5 godina

Opet se vraćamo na genetske predispozicije za nečije zdravlje, dug život.

Zadnji slučaj, pokojni Đimi Stanić (R.I.P.) umro je u devedeset osmoj godini života.

Pušio je cijeli život odn. nastavio je pušiti do smrti, iako su ga liječnici upozoravali od njegovih pedesetih godina života da ima probleme s visokim tlakom i srčanim AV blokom 2. 

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2026 1:05 (Zaporožac).

3 0 hvala 0
18 godina
Savjeta o životu, dugom, sretnom, smislenom, zdravom… ima na svakom koraku.
Jedini koji me priprema na smrt je crkva (biraj svoju po volji).
Šteta. Jer neke imaju dobre koncepte o smrti, ali kod nijedne mi se ne sviđa kako bi uređivali život.

1 0 hvala 0
16 godina
Ivan(4) kaže...
stirko55 kaže...

Prvi komšija: otišao u penziju i, po rečima njegove supruge, nikako se na to nije prilagodio, već je odjednom postao neaktivan, prestao se družiti, prestao izlaziti iz kuće, nabacio kile... i posle 3-4 godine je bio gotov. Šteta, bio je dobar čovek, dobar komšija, spretan s alatom... verujem da je mogao poživeti duže, a siguran da je te poslednje godine mogao lepše.

Ne verujem da je baš svesno razmišljao da mu je samo još ostalo umreti, ali deluje da nije znao šta bi sa sobom otkad je prestao raditi.

Pa to sta si naveo i je jedan od najvecih problema. Ljudi se znaju identificirati samo poslom kojim se bave. Kad se upoznajes s nekim on ti uglavnom kaze ima i cime se bavi. I onda kad tako zivis 40ak godina ni ne znas nista drugo. Mozda starije generacije nisu o tome tako razmisljale jer je bilo bitno da imas posao i da prehranis obitelj, ali sada kada postoji pregrst mogucnosti mislim da bi ljudi uz posao trebali traziti i nekakvu drugu svrhu u zivotu. Neki su ovdi navodili da bi voljeli pomoci unucadi i onda mogu u miru na drugi svijet. Zasto ne gledati isto tako praunucad i prapraunucad. Znam da si sa svakom tom novom generacijom ti njima sve nebitnija osoba ali idalje zasto ne. Takoder ovaj argument se odnosi i na ono sta ako ti umru svi koje si poznavao, pa samo nastavis upoznavati nove ljude. Istina niko od njih se mozda nece moci poistovijetiti sa tvojom situacijom i razlikom u godinama ali zar neko od 100 ne moze imati nista zajednickog sa nekim od 40 ili cak neko od 130 sa nekim od 30

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so
16 godina

eh kolega, zaboravio si još jednu opciju:

kompostiranje - i "zeleni" su već ostarjeli.... 

Ju je je? Je ju je!
18 godina

To je dvosmjerna ulica a čovjek je društveno biće.

U situaciji gdje se ti sa 130 možeš povezati s 30-godišnjacima (jer imaš to iskustvo), a oni s tobom ne (jer ga nemaju) nije teško zamisliti da ovaj 130-godišnjak postaje nezainteresiran za život.

E sad, tu može uskočiti empatija, ali i dalje ostaje pitanje kvalitete života jer 30-godišnjak ipak ima svoje obaveze i interese, a dan za sve ima 24 sata.

Gledam te!
10 godina
Stric_Jura kaže...

eh kolega, zaboravio si još jednu opciju:

kompostiranje - i "zeleni" su već ostarjeli.... 

Odlican point.

Opcije kako se rijesiti strvine ima koliko i gendera u gender fluid bipolarnom stvorenju, beskonacno 

Od komposta, doniranja svog tjelesca kanibalima u Amazoni (da se bar neko posteno najede), raznosenja sebe eksplozivom u smislenom i pozrtvovnom cinu (da zaradis onih 60-70-80 djevica u dzennetu) itd. Tko bi svima jelte ugodio. 

Dobro receno za kompostiranje, upalo mi je to u oko onomad, mislim da se cak nudio i kit (pic below related). Dobar proizvod za zelene po Americi, prodas im platnenu vrecu s kompostom i vocku za po popularnoj cijeni od 10.999 dolara.

I ubacis par certifikata iz zeze (da pamuk garantirano nisu brali crnci prije 400 za vrijeme trajanja ropstva (ako klijent ima i white guilt), da je zemlja micro-plastic free, a nudimo i opcije zemlje iz Palestine ili Izraela, sto vise volite, koje vocke 'ocete - sljiva, visnja, nektarine, ili ako ste klasican tip: luznjak, breza, ili bagrem. Sekvoja i crveni cedar po narudzbi uz nadoplatu)

8 godina

fali duboko zamrzavanje i čekanje razvoja tehnologije za ponovno buđenje

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a ima i bržih rješenja...

da prisnažim:

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Za sada (u 2026) samo može kremiranje, pa sadnja:

10 godina

Ne bi mi smetalo živjeti 150 i više godina samo pod uslovom da sam fizički i mentalno tridesetogodišnjak .

Mirovine je mala , pare od dodatnog osiguranja će se potrošiti , ušteđevina je mizerna ... treba će raditi  u stotinu i nekim godinama   

waaagh ;

0 0 hvala 0
10 godina
evo jedan dad joke, živi svaki dan kao da ti je posljednji i jednom ćeš biti u pravu...
lako živjet 150g, ali tko će normalan još dodatnih 60-70g slušat o ustašama i partizanima... ima neki lijek za to?

2 0 hvala 0
18 godina
bruno1026 kaže...
evo jedan dad joke, živi svaki dan kao da ti je posljednji i jednom ćeš biti u pravu...
lako živjet 150g, ali tko će normalan još dodatnih 60-70g slušat o ustašama i partizanima... ima neki lijek za to?

Odseliš na Novi Zeland XD

22 mjeseca
Doc nije pogledao dukumentarac o Brianu iz kojeg je razloga krenuo tim putem i na što je ličio prije. Dok za mjerenje erekcije sve bude jasno kad u dokumenarcu pokažu Brajanovu kućnu i medicinsku "asistenticu" 😍

Ako se netko sjeća one vijesti kako su Kineza po njegovoj želji pokopali u voljenom mercedesu, e tako želim da u raki budem pokopan u svojoj neveri, negdje u parku prirode u Lici, gdje je uobičajeno da se bacaju, vječne kemikalije, teški i laki metali. Malo me brinu litij i kobalt iz rimčeve baterije, ali Lika to filtrira i rasprši kroz podzemne vode.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
4 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice