Samsung pokazao prvi OLED zaslon od 300 Hz za igra

poruka: 39
|
čitano: 6.596
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung pokazao prvi OLED zaslon od 300 Hz za igra".
8 godina

ovaj koji gpu će biti unutra a da daje 300fps..uz max rezoluciju i sve na max...rt i sve ostalo

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
Re: Samsung pokazao prvi OLED zaslon od 300 Hz za
HCMAA kaže...

ovaj koji gpu će biti unutra a da daje 300fps..uz max rezoluciju i sve na max...rt i sve ostalo

Baš... evo ja to jednostavno ne razumijem.

Nikad više neću kupiti gaming laptop nakon Acer Predatora što sam kupio klincu.

Imao je 144Hz ekran, a na kraju sam morao Fortnite limitirati na 60 FPSa, jer se na bilo kojem većem FPSu (a hardverski je mogao to tjerati) toliko pregrijavao i GPU i CPU da se kompletno gasio zbog termalnog protectiona procesora.

A u isto vrijeme je ventilator toliko vrištao da je cijela stvar bila neupotrebljiva.

Čak i na 1080p i bez RTa i modernih tehnologija.

I što će ti onda 300 Hz ekran, ako bilo koju igru osim možda neke prastare ionako nećeš moći vrtiti na toj brzini, jer laptopi jednostavno imaju užasno hlađenje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2026 14:31 (Bitanga).
4 godine
Bitanga kaže...
HCMAA kaže...

Imao je 144Hz ekran, a na kraju sam morao Fortnite limitirati na 60 FPSa, jer se na bilo kojem većem FPSu (a hardverski je mogao to tjerati) toliko pregrijavao i GPU i CPU da se kompletno gasio zbog termalnog protectiona procesora.

A u isto vrijeme je ventilator toliko vrištao da je cijela stvar bila neupotrebljiva.

I što će ti onda 300 Hz ekran, ako bilo koju igru osim možda neke prastare ionako nećeš moći vrtiti na toj brzini, jer laptopi jednostavno imaju užasno hlađenje.

tehnologija mora negdje ici... makar i nepotrebno. 4k je bio overkill u pocetku pa sad imamo 8k koji ne treba apsolutno nikome. 

15 godina
suspendiran
Bitanga kaže...
HCMAA kaže...

Ono kad kupiš gaming lap i skontaš mane takvih laptopa NAKON kupnje 

18 godina
Cryogenic kaže...

Ono kad kupiš gaming lap i skontaš mane takvih laptopa NAKON kupnje 

Ne lupetaj, odrastao sam s računalima praktički u krevetu.

Za ovo je klinac dao novce iako sam ga uvjeravao da ne uzima jer sam imao hrpe laptopa i znam kako to ide. Ali sad zna i on, i sad ima desktop.

Naravno, očekivao sam da će biti vruć i glasan, ali nitko ne može reći da očekuje da se gamerski laptop (tada od vrlo visokih 12k kn) gasi zbog pregrijavanja u igrama ili da mu se tipkovnica nakon nekog vremena počne raspadati od vrućine.

8 godina

da je klinac igra na 960x540 rezoluciji to se nebi dešavalo...ta rezolucija je točno dva puta po vertikali i horizontali manja od 1080p...pa je resize matematički 100% precizan

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
18 godina
Bitanga, to ti je tak kad kupiš Acera. Kupi Asus ROG Strix, pa nećeš imati takvih problema.
S druge strane 300 fps ne treba u igrama, ali treba za marketing.
22 mjeseca
dd.inc kaže...
Bitanga, to ti je tak kad kupiš Acera. Kupi Asus ROG Strix, pa nećeš imati takvih problema.

18 godina
dd.inc kaže...
S druge strane 300 fps ne treba u igrama, ali treba za marketing.

Ma ne treba, ovo je bilo još 2020. godine, taman oko početka korone.

Sad imam doma tri desktopa bolja nego bilo koji gaming laptop.

Čak ni za posao više ne koristim laptop, svi su oni spori i ograničeni, ali su bar zato bolesno skupi.

15 godina
Mogu samo reći iz prve ruke s dva komada strix scar-a da im je hlađenje i generalna kvaliteta tuga i jad. Acer je smetje kao i asus s time da asus obmanjuje boljim marketingom.
Nekadašnji "debeli" g73/74 su bili, kaj se hlađenja tiče, poštene mašine.
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Acer je oduvijek imao vrlo lošu kvalitetu izrade. Što se tiče Scara, s vremenom ga treba očistiti od prašine. S druge strane gaming laptop je praktičan uglavnom nekome tko dosta putuje, ostalima je samo nepotreban trošak.
18 godina
dd.inc kaže...
Acer je oduvijek imao vrlo lošu kvalitetu izrade. Što se tiče Scara, s vremenom ga treba očistiti od prašine. S druge strane gaming laptop je praktičan uglavnom nekome tko dosta putuje, ostalima je samo nepotreban trošak.

Ne treba pretjerivati s takvim generalizacijama. Ništa mu nije falilo u izradi i igre je super vrtio. Predator je njihova top serija. Samo kažem da je moje iskustvo s njim loše jer je klincu pravio probleme u fortniteu, u drugim igrama nije. Ali fortnite mu je najbitnija igra bila tad. A i nije da ga je klinac baš mazio i pazio. U svakom slučaju gaming laptope nikad više neću kupiti jer mi ne rješavaju nijedan problem, a stvaraju hrpu drugih. 

5 godina
suspendiran
HCMAA kaže...

Teska glupost, pogotovo na oledima jer s manjkom fpsa mu perfomanse opadaju gore nego s nekim ips-om, ali marketing i trendovi ubijaju danasnje sive stanice prosijecnog homo sapiensa

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.8.2026 16:26 (Boris grozni).
18 godina
Nisam generalizirao, već ti govorim iz iskustva, a s hardwareom imam puno
22 mjeseca
dd.inc kaže...

Acer ima manje prijavljenih DOA od ASUS-a barem kod nas na 100 prodanih primjeraka.

18 godina
dd.inc kaže...
Nisam generalizirao, već ti govorim iz iskustva, a s hardwareom imam puno

Sorry, ali tvrdnja ”Acer je oduvijek imao vrlo lošu kvalitetu izrade” je čista generalizacija.

Plus što tvoje iskustvo ne može tako nešto dokazati, a statistike pokazuju drugačije.

15 godina

Znači da se možemo složiti da je generalno sve poprilično loše kvalitete danas.

Više ne bi stavio ruku u vatru ni za Thinkpad T seriju

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
dax-lax kaže...

Znači da se možemo složiti da je generalno sve poprilično loše kvalitete danas.

Više ne bi stavio ruku u vatru ni za Thinkpad T seriju

Zato smo uglavnom i u firmi odustali od laptopa, osim za one kojima stvarno jako treba. Novi T modeli koštaju kao suho zlato, a na kraju rade loše jer nemaju sve prave jezgre nego hrpe nekih performance coreova koji su jadni.

Plus još dockovi za par stotina eura s kojima malo malo crkne mreža, ili se monitori neće upaliti i sl.

Imam osjećaj da mi je onaj stari T540p radio bolje nego novi T16 (iako je novi po svemu bolji na papiru od starog).

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2026 10:40 (Bitanga).
18 godina
Onda ti kupuj i dalje Acera, pa uživaj u smeću
18 godina
dd.inc kaže...

Ne budem, jel čitaš uopće što pišem?

5 godina
suspendiran
dd.inc kaže...

Generaliziraš

13 godina
Bitanga kaže...

Sorry, ali tvrdnja ”Acer je oduvijek imao vrlo lošu kvalitetu izrade” je čista generalizacija.

Plus što tvoje iskustvo ne može tako nešto dokazati, a statistike pokazuju drugačije.

ma nego što nego generalizacija, krajem prošle godine za firmu uzeo acerov laptop u budget klasi za 540 eura

za tu lovu dobio odličan proc 8640hs, 16gb rama, 500gb ssd - link

e sad što se tiče 'kvalitete' i opreme, laptop ima usb 4.0 u punoj funkciji, osvijetljenu tipkovnicu, metalni poklopac, odličan ekran za tu klasu

nedavno sam opet za firmu uzimao laptop u sličnoj klasi, za cca 500e teško je naći išta, pogotovo da ima dobar ekran, usb4, osvijetljenu tipkovnicu itd., na kraju uzeo vivobook plastikaner, lošiji ekran, nema osvijetljenje na tipkovnici, ne da nema usb4 nego mu je i usb3 ograničen u brzini

e sad... kvaliteta i 'kvaliteta' će se pokazat s vremenom, ali čisto sumnjam da ikoja marka za cca 500 eura daje bogzna kakvu kvalitetu izrade i komponenti

18 godina
picajzla0707 kaže...

ma nego što nego generalizacija, krajem prošle godine za firmu uzeo acerov laptop u budget klasi za 540 eura

za tu lovu dobio odličan proc 8640hs, 16gb rama, 500gb ssd - link

e sad što se tiče 'kvalitete' i opreme, laptop ima usb 4.0 u punoj funkciji, osvijetljenu tipkovnicu, metalni poklopac, odličan ekran za tu klasu

nedavno sam opet za firmu uzimao laptop u sličnoj klasi, za cca 500e teško je naći išta, pogotovo da ima dobar ekran, usb4, osvijetljenu tipkovnicu itd., na kraju uzeo vivobook plastikaner, lošiji ekran, nema osvijetljenje na tipkovnici, ne da nema usb4 nego mu je i usb3 ograničen u brzini

e sad... kvaliteta i 'kvaliteta' će se pokazat s vremenom, ali čisto sumnjam da ikoja marka za cca 500 eura daje bogzna kakvu kvalitetu izrade i komponenti

Da, s tim da ja pričam o laptopu koji je u cjenovnom rangu današnjih 2k+ eura.

Svaka firma ima kroz godine poneki loš model, ali da su stalno "vrlo loši" (a vrlo skupi) ne bi poslovali 30-40 godina.

18 godina
Znači koristili ste 2 Acer laptopa i to je vama iskustvo za mjeriti... Kao što rekoh, kupujte samo Acer, vaš gubitak.

0 2 hvala 0
18 godina
dd.inc kaže...
Znači koristili ste 2 Acer laptopa i to je vama iskustvo za mjeriti... Kao što rekoh, kupujte samo Acer, vaš gubitak.

Ne ulazeći u apsurdnost ove tvoje gore izjave, zamolio bih te da nam napišeš, a koje je to točno tvoje iskustvo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2026 15:43 (Bitanga).
22 mjeseca
dd.inc kaže...

Iskustvo servisera koji radi s oba brenda

22 mjeseca
Serviser i što to znači , da opovrgava objavljenu statistiku kvarova. Serviser popravlja što mu donesu, a donose mu pretežno jeftino Acer smeće, koje si pučani mogu priuštiti.

Imam stari Acer , neke srednje niže klase sa i7200 , sve ispravno i radi.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
22 mjeseca
Ma ne, to je jedan od većih servisa koji radi pod jamstvom oba brenda, i statistički na 100 prodanih primjeraka u HR ima vise servisiranih Asusa nego Acera.
18 godina
Bitanga kaže...
dd.inc kaže...

Ne ulazeći u apsurdnost ove tvoje gore izjave, zamolio bih te da nam napišeš, a koje je to točno tvoje iskustvo?

20+ godina rada s hardware-om, u HR i van nje. Ne racunam vrijeme kad sam se skolovao.

18 godina

BTW evo friend se pojavio s Acer Nitro laptopom. Ima problem s Bluetooth koji malo radi, malo ne. Isti problem je Acer imao pred vise od 20g. Molim nevjernike da nastave kupovati i otvore rubriku Acer - vjerovali ili ne, te objavljuju na kakve sve glupe kvarove su naišli, barem ćemo se dobro nasmijati.

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice