Uopće ne sumnjam da će se s vremenom pojaviti teorija zavjere kao i za sve događaje do sada, da su u to umješani Ameri, koji su dali pare prigožinu da sjebe putina, da iza svega stoji podružnica CIA-e u rusiji, da Zelenski narkoman ima suradnju s prigožinom da preuzme vlast u rusiji. I vidjet ćeš, za osam godina, ekipa će se pravdat kako je zapravo coup u rusiji napravio SAD. 😄
Europska komisija predlaže članicama blokirati kin
- poruka: 422
- |
- čitano: 123.648
- |
- moderatori:
vincimus
Uopće ne sumnjam da će se s vremenom pojaviti teorija zavjere kao i za sve događaje do sada, da su u to umješani Ameri, koji su dali pare prigožinu da sjebe putina, da iza svega stoji podružnica CIA-e u rusiji, da Zelenski narkoman ima suradnju s prigožinom da preuzme vlast u rusiji. I vidjet ćeš, za osam godina, ekipa će se pravdat kako je zapravo coup u rusiji napravio SAD. 😄
Meni je nejasno kako netko i s kojim razlogom može misliti da je amerima Rusija imalo interesantna. Niti vijno niti ekonomski nije prijetnja na globalnoj razini, zato i je došlo do pada vojnih investicija diljem Europe.
Od hladnog rata Rusija je bila više partner nego protivnik, nitkom ne odgovara komadanje Rusije, ovo bi mogla postati noćna mora. Hoće li zapad morati reagirati da zadrži cjelovitost Rusije?
Da se ne varamo, SAD-u i nama paše raspad rusije; to je činjenica. Prvo, raspadom rusije, okupirane države dobit će neovisnost i Ukrajina će ponovno bit cjelovita. Potom, višestruko je smanjena mogućnost za neki konflikt na Europskom tlu (podsjetnik: putin gura Dodika za neovisnost Republike Srpske; sam je rekao da će ga podržavati u tome). rusija je bila spremna započeti rat u Ukrajini, nema sumnje da bi bila spremna jednoga dana napasti Moldaviju, Poljsku i tako dalje. Za Moldaviju i Rumunjsku su baš nedavno zaprijetili da će im dić mostove u zrak da Ukrajini ne bi mogla doć nikakva pomoć.
Iako rusija nikome nije predstavljala opasnost u tehnološkom, ekonomskom, gospodarskom smislu; u imperijalističkom smislu predstavlja, a to gledamo još od 2008. godine.
Čitam sad na srpskim portalima; rusofili su se raskokodakali kako ovo nije coup, da je to sama rusija orkestrirala da se digne moral i što prije završi rat. 🤡
Da se ne varamo, SAD-u i nama paše raspad rusije; to je činjenica. Prvo, raspadom rusije, okupirane države dobit će neovisnost i Ukrajina će ponovno bit cjelovita. Potom, višestruko je smanjena mogućnost za neki konflikt na Europskom tlu (podsjetnik: putin gura Dodika za neovisnost Republike Srpske; sam je rekao da će ga podržavati u tome). rusija je bila spremna započeti rat u Ukrajini, nema sumnje da bi bila spremna jednoga dana napasti Moldaviju, Poljsku i tako dalje. Za Moldaviju i Rumunjsku su baš nedavno zaprijetili da će im dić mostove u zrak da Ukrajini ne bi mogla doć nikakva pomoć.
Iako rusija nikome nije predstavljala opasnost u tehnološkom, ekonomskom, gospodarskom smislu; u imperijalističkom smislu predstavlja, a to gledamo još od 2008. godine.
Upravo obrnuto, raspad Rusije odjednom jamči niz ratova plus potpuni gubitak kontrole nad ogromnom količinom nulearng naoružanja.
Tek onda bi bio kaos. Rusija mora ostati cijela, ali s razumnim vodstvom.
Upravo mi kolega iz Voroneza poslao video kako Ruski helikpter diže rafineriju u zrak. Bit će veselo...
Upravo obrnuto, raspad Rusije odjednom jamči niz ratova plus potpuni gubitak kontrole nad ogromnom količinom nulearng naoružanja.
Gotovo sigurno će u tom slučaju biti rata na sadašnjem ruskom teritoriju. Nuklearno naoružanje je samo tu da odvrati protivnika od potencijalnog napada, a i zaista pitanje je koliko je to rusko nuklearno naoružanje funkcionalno. Budući da su neki stručnjaci rekli da je ogromnom broju toga istekao rok trajanja.
Moja pretpostavka je da u slučaju raspada rusije, neće se raspast na milijun državica nego na pet, šest njih najvećih. I nitko od njih neće upotrijebit nuklearno oružje; ali koristit će ga kao sredstvo zaštite od napada.
Rusija mora ostati cijela, ali s razumnim vodstvom.
Na ovo zaboravi. rusija je imala šansu postat demokracija; prokockala ju je. Tko god dođe na vlast bit će putin. I dalje će imati striktne kontrole građana, manjak slobode javnog mnijenja, medije u službi jednog čovjeka. Male su šanse da se išta promijeni.
prigožin, koliko god to smiješno zvučalo, je sam u par svojih videa rekao da rusiju treba kompletno zatvoriti i izolirati na neko vrijeme kao što to radi Sjeverna Koreja. Ako dođe na vlast, to će bit katastrofa za sve ruse. U jedne strane imaju umobolnog diktatora koji započinje ratove i osiromašuje narod, s druge strane imaju potencijalnog Kim Jong-Una. Koji god došao na vlast; ne bu хорошо.
Upravo mi kolega iz Voroneza poslao video kako Ruski helikpter diže rafineriju u zrak. Bit će veselo...
Eh bilo je pitanje vremena.

Gotovo sigurno će u tom slučaju biti rata na sadašnjem ruskom teritoriju. Nuklearno naoružanje je samo tu da odvrati protivnika od potencijalnog napada, a i zaista pitanje je koliko je to rusko nuklearno naoružanje funkcionalno. Budući da su neki stručnjaci rekli da je ogromnom broju toga istekao rok trajanja.
Moja pretpostavka je da u slučaju raspada rusije, neće se raspast na milijun državica nego na pet, šest njih najvećih. I nitko od njih neće upotrijebit nuklearno oružje; ali koristit će ga kao sredstvo zaštite od napada.
Rusija mora ostati cijela, ali s razumnim vodstvom.
Na ovo zaboravi. rusija je imala šansu postat demokracija; prokockala ju je. Tko god dođe na vlast bit će putin. I dalje će imati striktne kontrole građana, manjak slobode javnog mnijenja, medije u službi jednog čovjeka. Male su šanse da se išta promijeni.
prigožin, koliko god to smiješno zvučalo, je sam u par svojih videa rekao da rusiju treba kompletno zatvoriti i izolirati na neko vrijeme kao što to radi Sjeverna Koreja. Ako dođe na vlast, to će bit katastrofa za sve ruse. U jedne strane imaju umobolnog diktatora koji započinje ratove i osiromašuje narod, s druge strane imaju potencijalnog Kim Jong-Una. Koji god došao na vlast; ne bu хорошо.
Ja se iskreno nadam da neće. Zaoštravanja sigurno, ali građanskog rata...
Da, mnogi su rekli da je neispravno (treba mijenjati plutonij), ali koliko i kakvo je točno stanje sumnjam da itko zna, čak i Rusi. A jako je dobar element prijetnje ili pregovora, kako se uzme.
Rusija nije spremna za demokraciju. Nije ni brdo drugih država (ni mi nismo daleko), zamisli izbore između ove dvojice (?!?)...
Ovaj link ne vidim, traži me login...
kako znaš da se rusofil uključio u raspravu o rusiji?
dva su znaka - ad hominem i whataboutizam
i kako s vama normalno raspravljati o rusiji?
i onda se nađe neki sapunjar mektawiš da mu spočitne kognitivnu disonancu, mladom, obrazovanom i dobro informiranom rusu
što bi mu taj mladi rus rekao? vjerojatno da se okane njegove zemlje i svoje frustracije liječi negdje drugdje
Samo malo, ti kažeš da su Rusi najgori od svih. Ja kažem da nisam vidio toliku kognitivnu disonancu nikad, i onda objasnim zašto (određenim tonom) to što si rekao nema smisla. Adhominem bi bilo da ti kažem da si ti glup pa si u krivu (ključna je implikacija), a da ti kažem ti si u krivu pa si glup, to je onda samo vrijeđanje.
I kakve veze ima što bi neki mladi Rus rekao na moje odgovaranje na tvoju tvrdnju da su Rusi najgori ikad. To je tek whataboutism, a i koliko vidim dečko nije rekao ni približno ono što si ti rekao.
I kakve veze ima što bi neki mladi Rus rekao na moje odgovaranje na tvoju tvrdnju da su Rusi najgori ikad. To je tek whataboutism, a i koliko vidim dečko nije rekao ni približno ono što si ti rekao.
Mnogi "malo Rusi" govore svašta, zato i bježe.
Zgodno je pratiti Telegram i slično, mnogi njihovi kanali su čudo kontradikcija i prepucavanja.
Rusi su srpski saveznici samo kad im to paše. Oni sve slavenske narode smatraju nižim od Rusa i tako se ponašaju. Zato upravo Slaveni najviše mrze Ruse.
Srbima su između dva rata napravili državu u državu (Belogardejci) da bi im na kraju rata ušla Crvena armija i više zločina nad civilima napravili nego Nacisti.
Kroz povijest su se veći saveznici pokazali nama nego Srbima. Iako je ratna vlast u Hrvatskoj bila nacistička nije došlo do nikakve odmazde dok Srbima nisu oprostili prihvaćanje carske vojske nakon revolucije.
Neovisnost Hrvatske su priznali puno prije nego nas je USA priznala. Priznali su cjelovitu BiH a kod otcjepljenja Kosova nisu napravili ništa, osim što ih nisu priznali ali zbog situacije u svojoj zemlji a ne zbog neke ljubavi prema Srbima (kao Španjolska ili BiH zbog separatizma u vlastitim državama.
Patološka ljubav dijela Srba prema Rusima je mazohizam usporediv s ljubavi dijela Dalmacije prema Ustašama i nacizmu. Upravo Dalmatinci su oni koji bi trebali mrziti Ustaše jer je to regija koja je najviše stradala od njihova terora i regija koju su prodali Talijanima.
Raspad Rusije izazvao bi ogromne probleme u Crnomorskim i Azijskim zemljama koje su uvijek na rubu ratova a samo Rusija i Turska (oboje iz vlastitih interesa) to sprječavaju. Ali zato ekspanzija muslimanskog ekstremizma nimalo ne smeta Turskoj. Erdogan je sljedeći Putin a trenutni Putin je taj koji ga sprječava u ostvarivanju svojih ciljeva.
Sjećam se kad su putin i njegova družba rekla 24.02.2022. da je Zelenski pobjegao iz Kijiva. Sad su putin, medvedev i još neki političari pobjegli iz moskve. lukašenko pobjegao iz Minska.
Tko pod drugim jamu kopa, sam u nju upada!
Sjećam se kad su putin i njegova družba rekla 24.02.2022. da je Zelenski pobjegao iz Kijiva. Sad su putin, medvedev i još neki političari pobjegli iz moskve. lukašenko pobjegao iz Minska.
Oni bježe, a crvena armija radi blokade južno od Moskve.
Da je netko to prognozirao prije godinu i čeitri mjeseca...
Tužan dan za rusofile u publici i redakciji
To ti dojavila stjuardesa iz prve ruke?
Ili čitaš što "javlja Reuters"?
Kakve gluposti ljudi pišu to je prestrašno...
Niti si znao gdje je Putin bio jučer, niti znaš gdje će biti sutra.
A ova farsa kad završi ispast će te smješni
Zasada smiješni ispadaju samo Rusi.
Ovdje se samo ljudi zabavljaju.
BTW, zašto mu je avion odletio prema SP? I kakve to gluposti, u Moskvi i Voronezu nije zabavno, ne javljaju mi portali već kolege.
BTW, zašto mu je avion odletio prema SP?
Pa pitaj te svoje kolege, vjerovatno su ga oni i ispratili na avion i pozdravili se.
Ja bi rekao da se Rusi sprdaju sa Zapadom.
BTW, zašto mu je avion odletio prema SP?
Pa pitaj te svoje kolege, vjerovatno su ga oni i ispratili na avion i pozdravili se.
Nekako im nije do zezancije.
Oni bježe, a crvena armija radi blokade južno od Moskve.
Da je netko to prognozirao prije godinu i čeitri mjeseca...
Pa od početka rata bilo je jasno da će isti kad tad doći u rusiju. Samo je bilo pitanje kada; još su dosta dugo i izdržali. Osobno sam mislio da će kaos eruptirati puno prije. Ali bolje ikad nego nikad.
Javio TASS, iliti ruski mediji. Onda se javio peskov (lažov) koji je rekao da putin radi. No to i dalje ne objašnjava zašto je putinov avion odletio prem St. Peterburgu.
Inače se ruski mediji drže jedne priče i uvijek, ali baš uvijek su usklađene s narativima iz kremlja. Ovo je prvi put da se mediji razlikuju od onoga što vlast kaže.
Tebi bi bilo pametnije da odeš smišljati kako ćeš se ulizati prigožinu, jer kad te se dočepa, ne bu хорошо. 😉
Ne znam za vas, ali i mene moj poslodavac podmićuje. Svaki mjesec nakon odrađenog posla, uplati mi novce na račun da bi došao na posao sljedeći mjesec. 😂
Ali zato ti znaš zašto je odletio, a znaš i tko je bio u avionu.
Jel Putin mora biti u avionu svaki puta kad ovaj leti, i Lukašenko i Medvedev?
Možda je pilot otišao isprobati nove motore koji su ugrađeni, treba sve biti ispravno kad bude letio za Berlin i London.
Ma da, i poslodavac te inače plaća s kešom iz kutija koje drži doma i još stranom valutom...
Samo polako, sve će se na kraju otplesti...
P.S. Kako to da "ludi diktator" Putin nije ispalio par nuklearki prije nego se dao u bijeg??
Jer ipak je to bio narativ cijelo vrijeme, da kad bude stjeran u kut će koristiti najmoćnija oružja.
Hm, baš čudno...
Možda je pilot otišao isprobati nove motore koji su ugrađeni, treba sve biti ispravno kad bude letio za Berlin i London.
Ne, otisli su malo avione provozat. Cist slucajno.
Putin sigurno ceka u prvom redu sa lovackom puskom.
Lik je obicna kukavica. Bio i ostao.
Sreca pa nije tolko lud da baca nukearke po svojim ljudima

Evo ga još jedan koji ga zna iz prve ruke
Jel čitate vi te svoje postove koje tipkate? Mene bi bilo sramota pisat takve nebuloze.
Da, inače predsjednički avion koristi svaka šuša iz kremlja. I još pritom tijekom puta ugasi transponder da se ne vidi gdje će završit. Jel'da?
Ma da, i poslodavac te inače plaća s kešom iz kutija koje drži doma i još stranom valutom...
Samo polako, sve će se na kraju otplesti...
P.S. Kako to da "ludi diktator" Putin nije ispalio par nuklearki prije nego se dao u bijeg??
Jer ipak je to bio narativ cijelo vrijeme, da kad bude stjeran u kut će koristiti najmoćnija oružja.
Hm, baš čudno...
Pa sam prigožin ti je rekao da je dogovor s putinom bio da se sve odvija s kešom. Jer, znaš, wagner posluje mimo zakona rusije. 😉
Ovu temu treba arhivirat na web.archive.org da vidimo tko će na kraju bit u pravu.
Evo ga još jedan koji ga zna iz prve ruke
Jel čitate vi te svoje postove koje tipkate? Mene bi bilo sramota pisat takve nebuloze.
Jel bio kad na bojistu sa svojim junacima i ratnicima?
Svo ono PR naslikavanje kak vozi vojna vozila, igra hokej i ide u lov gol do pasa govori o jednoj velikoj nesigurnosti.

Da, inače predsjednički avion koristi svaka šuša iz kremlja. I još pritom tijekom puta ugasi transponder da se ne vidi gdje će završit. Jel'da?
Možda ga i koristit svaka šuša, kako ti znaš tko ga koristi? I pravo je čudio da uopće i postoji bilo kakvo praćenje, fala bogu da će isključiti...
Pa sam prigožin ti je rekao da je dogovor s putinom bio...
Pa dobro, barem smo ustavili da se dotičnom Prigožinu isplati vjerovati sve što kaže
Mislim da će već do večeras dotični biti našamaran, a ekipa se vratiti svojim dužnostima.
Ali postoji i scenariji da rade u dogovoru, pa je ovo samo neka vrsta psyopsa, to ćemo vidjeti...