Banirajte sve rusofile. Pa nećemo valjda tu slušati Goebbelse i Goringe šta imaju za reći pametno.
Europska komisija predlaže članicama blokirati kin
- poruka: 422
- |
- čitano: 123.607
- |
- moderatori:
vincimus
A tko se tak ponaša ?
Vec odavno prije nego si ti poceo komentirat smo se svi slozili da svi rade sranja i da su obje strane licimjeri.
Jedva cekam iduceg forumasa koji ce tu uletit i odrzavat predavanja sam sebi kak nije sve crno na bijelo.
Nitko nije govorio ni o "dobrim Rusima", ali opet kolega se gore referencira na "dobre Ruse", pa sam mu odgovorio.
Uostalom, jeste se formalno složili da svi rade sranja, ali opet neki ovdje pokušavaju ruska sranja izdići iznad svega ostalog (Rusi su najgori jer X), i onda se efektivno ponašaju kako sam napisao.
SAD je manje zlo, a evo i zašto.
1. koliko god ratova Ameri vodili, nije im bilo u cilju ukrasti teritorij i pripojiti ga SAD-u
2. kad su Ameri izveli (neopravdanu) invaziju na Irak, diljem SAD-a održavali su se prosvjedi, čak su i pojedini mediji bili protiv toga
3. u SAD-u javno možeš reći svoje mišljenje bez straha da će te policija zatvorit u ćuzu na neko vrijeme
4. u SAD-u imaš ogroman broj političkih protivnika, alternative
Sad pogledajmo to isto za rusiju:
1. svaki put kad je rusija išla u rat, to je bilo s ciljem otimanja teritorija
2. svaki oblik prosvjeda je zabranjen, a za protivljenje ratu ide se na 15 godina u zatvor; svi mediji u rusiji podržavaju rat jer su pod putinom
3. rusi su u strahu u javnosti reći svoje mišljenje jer ih to isto tako vodi u zatvor na dulje vrijeme
4. u rusiji nema alternetive, putin je sve svoje političke protivnike zatvorio/likvidirao
I niti jedna država nije čista, pa niti mi. I mi smo u prošlosti radili sranja, ali smo prestali i pretvorili se u normalnu, koruptivnu, ali normalnu državu. SAD je isto krenuo tim putem, ali eto, rusija nikako da prestane s imperijalističkim snom i cijelo vrijeme se vrti u krug. Ono što je u 18. stoljeću bilo njihovo, prema njima, to im dan danas pripada. I neće stati dok to sve ne vrate pod svoje. SAD koliko god je pun problema na sve strane, daleko manje sranja radi danas od rusije. I daleko je manje zlo od onoga što je prije bilo.
Btw kao što rekoh, pojedinci na Twitteru, između ostalog i medvedev tvrde da je ovaj coup u rusiji napravljen od strane Amera. Eto.
Ljudi, nisam pratio, jel su wagnerovci na kraju ušli u Moskvu?
Jel Putin uhićen i Rusija podijeljena zapadnjacima?
Koliko sam pratio to je maltene bila gotova stvar.
Šta kažu mainstream mediji?
Nikako nije dobro, jer su i Putin i Prigožin opasni bolesnici, pa kad se opet skompaju bit će mrtvih ukrajinskih civila još više.
Poznata "junačka" vojna doktrina ; granatiraj gradove, demoraliziraj civile, samim time i vojsku.
A pratio si medije i lajkao postove kad su govorili, pisali, da će ta "supersila" Rusija ući u Kijev za dva tjedna...
Ukrajina nije navijala za prigožina, ali je navijala za građanski rat u rusiji s obzirom da će u tom slučaju lakše vratiti svoje granice. Na njihovu nesreću, cijela parada trajala je prekratko, ali opet su na frontu postigli uspjehe. Dugačak je put pred njima, ipak to nije mali teritorij za vratit.
Stvarno ne znam što je sramotnije za putina. To što nije mogao osigurat teritorij ili to što je prigožin razotkrio njegovu propagandu svima ili pak to što ga je iz svega jedva izvukao lukašenko. Mislim da je ovo tek početak, jer sad se tek vidi nesposobnost kremlja. putin bi sada mogao izgubiti povjerenje velikog broja rusa jer to sve nije spriječio na vrijeme. Danas se probušio balon u kojem rusi žive, ali lukašenko ga je uspio zakrpati dok se nije ispuhao do kraja. Koliko će ta zakrpa trajati, vidjet ćemo.
Evo jedan zanimljiv video na temu raspada rusije:
Ljudi, nisam pratio, jel su wagnerovci na kraju ušli u Moskvu?
Loše si pratio, tko bi takvo što prognozirao?
O medijima da ne govorim...
Što kažu one tvoje kolege u Rusiji?
Jel su na sigurnom dok se puca po Moskvi?
Ipak su rovovi iskopani, a police trgovina poharane, sve sluti na apokalipsu.
2 minutes later...
Što kažu one tvoje kolege u Rusiji?
Jel su na sigurnom dok se puca po Moskvi?
Ipak su rovovi iskopani, a police trgovina poharane, sve sluti na apokalipsu.
2 minutes later...
Tebi to je smiješno, njima nimalo nije.
Stvarno moraš biti ozbiljno glup da bi se smijao tome.
Šta bi s ovime?
Hoće ih sad bageri zatrpati?
Što kažu mediji?
Ne. Trebaš biti ozbiljno glup da misliš da ova danas ekipa može uopće išta napraviti u Rusiji i doći do Moskve.
Ne. Trebaš biti ozbiljno glup da misliš da ova danas ekipa može uopće išta napraviti u Rusiji i doći do Moskve.
Ta ekipa je u 12 sati napravila više nego cjelokupna ruska politika u zadnjih 20 godina po pitanju političke scene u Rusiji. Tu "doći do Moskve" ni ne znači ništa.
Putin i njegovi su u par sati pokazali da su pi***ce, pristali na skidanje odgovornosti za veleizdaju itd., dok su samo prije par sati dizali u zrak vlastite rafinerije.
Putin i njegovi su u par sati pokazali da su pi***ce, pristali na skidanje odgovornosti za veleizdaju itd., dok su samo prije par sati dizali u zrak vlastite rafinerije.
Je je, eto Putin je držao prst na tipci za samouništenje Kremlja jer prema njemu maršira 50 gladnih i žednih p(l)aćenika
Uozbilji se.
A i dobre su mi te silne analize velikih vojnih stručnjaka sa zapada, u roku par sati su svi redom ispali posrani.
Ovo je dobro:
12 minutes later:
Iskreno gledano, koliko god se osramotio, realno pobjedio je putin. šojgua neće stjerat, ali je zato stjerao prigožina koji mu je bio trn u oku. PMC Wagnera više nema, a to bio glavni cilj putina i šojgu; riješit ga se. Sljedeća postaja je likvidacija prigožina, no on je sad lukin problem.
Ali opet, ta putinova pobjeda je ništa naspram što ga još čeka. Njegov je rejting zasigurno pao, bar prema komentarima na ruskim portalima, ljudi koji su protiv putina izašli su na vidjelo. rusija se danas pokazala kao najveća prćija od države na svijetu. A Bjelorusija je dokazala kako sama ne donosi nikakve odluke nego se iste serviraju iz kremlja (de facto ruska pokrajina).
Gledam sad videe iz Rostova, ruska policija se vratila u grad, ovi u autima, bijesni ljudi ih okružili i derali se na njih. U normalno vrijeme, prosvjednici bi završili u ćuzi, ali ovaj put policija doslovno nije imala muda privest ih. ¯\_(ツ)_/¯
Je je, eto Putin je držao prst na tipci za samouništenje Kremlja jer prema njemu maršira 50 gladnih i žednih p(l)aćenika
Uozbilji se.
A i dobre su mi te silne analize velikih vojnih stručnjaka sa zapada, u roku par sati su svi redom ispali posrani.
Ovo je dobro:
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/cnn-putin-je-u-opasnosti-da-izgubi-svoju-moc-sljedeca-24-sata-su-kriticna/2474101.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_ostalo_m
12 minutes later:
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/prigozin-objavio-audioporuku-vracamo-se-u-bazu/2474129.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_ostalo_m
KJa da se uozbiljim?
Kremlj ujutro: "to je veleizdaja i oružana pobuna".
Kremlj navečer: "odbacujemo optužbe".
Država u kojoj za riječ protiv rata možeš dobiti 15 godina zatvora je ista ona gdje možeš krenuti prema glavnom gradu, srušiti par helikoptera i aviona i do navečer mirno sjediti ispred TV-a i gledati što se zbiva s votkom u ruci.
Jbt koje pi***ce ovi u Kremlju.
Iskreno gledano, koliko god se osramotio, realno pobjedio je putin. šojgua neće stjerat, ali je zato stjerao prigožina koji mu je bio trn u oku. PMC Wagnera više nema, a to bio glavni cilj putina i šojgu; riješit ga se. Sljedeća postaja je likvidacija prigožina, no on je sad lukin problem.
Bojim se da će završiti ugušen hrenovkom, bilo bi prigodno.
Veće je pitanje što će biti sad s Wagnerom.
Što će biti s Wagnerom? PMC Wagner više neće postojati; oni koji će se htjeti boriti na strani rusije, morat će potpisat ugovor s ministarstvom obrane (kao što je to do prije tjedan dana bilo planirano). Wagnerove misije u Africi su definitivno gotove. A prigožin će ostatak života živjeti u Bjelorusiji u strahu. Ne bi me čudilo da tamo luka podigne optužnicu protiv njega, putko je obećao da će odbacit optužbe i pod tim je mislio za teritorij rusije, ne i Bjelorusije. Prema svemu sudeći, niti prigožinu, niti putinu se ne piše dobro. U stvari, ne znaš kome je gore, prigožinu kojem prijeti likvidacija ili putinu koji će sada spavati otvorenih očiju.
A sve je lijepo moglo završiti ceremonijalnim dolaskom Wagnera u Moskvu...
To nije ad hominem, objasnio sam ti što jest ad hominen. To nema veze za vrijeđanjem ili ne vrijeđanjem, mogu te vrijeđati i bez da to bude ad hominem, a mogu te i ne vrijeđati, a da to bude ad hominem. Osim ako hoćeš potpuno razvodniti značenje toga pojma i onda svako svakoga može pozivati za ad hominem pa taj termin nema više nikakvog smisla. A još smješnije mi je kako ti smeta moje "podrazumijevanje mentalnog stanja", a ti u postovima govoriš o "emocinalnoj povezanosti s Rusijom" ljudima koji uopće nemoraju imati nikakvih veza s Rusijom, jedino se možda ne slažu s tvojim potpuno nekritičkim antiruskim narativom.
Aha, znači samo Rusi imaju glad za teritorijem, a države koje su držale pola svijeta (U Južnoj Americi se svugdje osim Brazila govorim španjolskim (tj. njegovim varijetetima), gdje se govori portugalskim) to nemaju. SAD u zadnje vrijeme ratuje u skoro svim kutcima svijeta za svoje interese, ostavljaju iza sebe spaljenu zemlju (Libija, Irak, Afganinstan, Sirija, itd.) valjda iz humantiranih razloga, a ne da ostvare svoje političke ciljeve (za što im treba politička kontrola).
Doslovno pokušavaš namjestiti kriterije pod kojima je Rusija najgora od svih, a osim što ti baš i ne ide, to je najobičnije cherry picking. Gore netko govori kako je u Saudijskoj Arabiji ljudima bolje nego u Iranu koji nije pod američkom kontrolom i nije američki saveznik.
Ad Hominem
(Attacking the person): This fallacy occurs when, instead of addressing someone's argument or position, you irrelevantly attack the person or some aspect of the person who is making the argument.
jel treba još pojašnjavati kako nečije (u ovom slučaju moje) mentalno stanje ne bi trebalo biti predmet rasprave, a čim kreneš s pričom o nečijem mentalnom stanju umjesto o temi rasprave, onda to jest ad hominem
ili da ja najprije krenem s tim kako ti emocionalna povezanost s rusijom zamućuje rasuđivanje, zbog čega su tvoji argumenti...
već sam više puta objasnio svoj stav - rusi ne prestaju sa pretenzijama za osvajanjem ili kontrolom tuđih teritorija
amerikanci imaju svojeg putra na glavi i trenutno nisu tema, osim kad želiš opravdat rusiju, jer - da, rusi su..., ali amerikanci
i opet se vraćamo na ono bez čega se očito nemere - what about america
meni je rusija najgora, ti možeš imat drukčije mišljenje, tko ti brani
Za nešto ozbiljnije protiv Putina unutar Rusije treba jača grupa političara povezana s ozbiljnijim dijelom vojske, visokih oficira...
A vidjet ćemo...
-tko to kaže? tj jedino ti imaš takav 'zaključak', pri čemu si čak u pravu, tj rusija je napala ukrainu zbog gladi za teritorijem.. (i točka), kraj priče.. osim ako se ne slažeš s onim što si upravo rekao-napisao :)
Kaže čovjek da su najgori po kriteriju osvajanja jer imaju čistu glad za teritorijem. A ja se onda pitam gdje je ostalima koji su držali pod sobom pola svijeta, i ratuju po pola svijeta, ta glad za teritorijem.
Ne ide ti baš nitpickanje.
Dobro jel ti možeš pokopčati da ne radimo Top 10 listu najgorih država u povijesti?? Pričamo o sadašnjosti, gdje vodeće svjetske države ratovima nisu mjenjale svoje matične granice 80 godina, sve do Putina i agresije na Ukrajinu?
I ovako nikakva ruska vojska ostala je bez jedine koliko toliko učinkovite jedinice.
A što je Prigožin u ovim pregovorima dobio to vjerojatno nikad nećemo saznati.
Smiri rječnik priprosti čovječe, osramotio si se kao i svatko tko se informira preko mainstream medija za ovce.
Mediji okače sliku neka 2-3 random klinca s puškama i svi odma misle Moskva je pala, nema muških da ju brane
Bager otkopao pola kubika zemlje negdje na cesti - i zaključak je odma - Rusija je pred padom
A u Rusiji se događalo upravo ono što su htjeli da se događa, klasična ruska maskirovka.
Najviše mi je žao tone textova koje su novinari po portalima imali spremne za objavu, kako je palo rusko carstvo, kako je Putin na koljenima, uhićen, na samrti, kako kreće komadanje Rusije..... jaoooooo, sve je to moralo "delete".
Ali dobro, i ovako su objavili hrpu crapa - po običaju, ali jbg, sad nema faktčekera da ih ispravi.
Nije da znaju/ne znaju nego se boje reć. U svakom od njegovih videa imaš bar jednog koji kaže "kako da odgovorim, a da ne završim u zatvoru". Prema tvojim tvrdnjama, rusi nemaju pojma da uopće ratuju u Ukrajini. Jer na svako ukrajinsko pitanje odgovaraju da ne prate politiku i da ne žele odgovoriti na to pitanje.
Jer super mi je kako se apsolutno ništa nije događalo; 13 rusa poginulo, avioni padali s neba, kopali se rovovi, uništavale ceste, bombardirao grad, djeca s puškama štitila ulice Moskve, evakuirala se javna mjesta i otkazali svi događaji, snajperisti na krovovima. Bit će još jedan normalan dan u rusiji. 😂
Događalo se upravo ono što su Rusi htjeli da se događa da bi to sve prenio Reuters, BBC i CNN te preuveličao i lažirao x100
A vidimo da ljudi u Rusiji ni ne znaju da se išta događalo, pametnom dosta.
Eklatantan primjer zapadne hype lažne propagande.
Predobri primjeri zapadnih klauna koji su se svi redom osramotili:
Ok. Misli ti i dalje da je ovo bila predstava za zapad, mi ćemo misliti drugačije. Svatko ima pravo na vlastito mišljenje; ipak, nismo u rusiji. 😉
Događalo se upravo ono što su Rusi htjeli da se događa da bi to sve prenio Reuters, BBC i CNN te preuveličao i lažirao x100
A vidimo da ljudi u Rusiji ni ne znaju da se išta događalo, pametnom dosta.
Eklatantan primjer zapadne hype lažne propagande.
Predobri primjeri zapadnih klauna koji su se svi redom osramotili:
Događalo se ono kaj su rusi htjeli ?
Hahaha pa jesi ti lud ?
Najveca sramota valjda u zadnjih 100 godina

Nemres vjerovat kojom lakocom napreduju.
Prakticki osim par helikoptera nisu naisli na neke vece probleme.
Ok. Misli ti i dalje da je ovo bila predstava za zapad, mi ćemo misliti drugačije. Svatko ima pravo na vlastito mišljenje; ipak, nismo u rusiji. 😉
Samo što su vaša mišljenja bila da wagnerovci ulaze u Moskvu, Rusija doživljava slom, Putin bježi avionom zajedno s cijelom vladom i kreće komadanje Rusije.
Bravo na "mišljenju" i vrhunskoj analizi koju ste pokupili na indexu, tportalu i net.hr.
Ako netko ima jaku obavještajnu ekipu onda je to Rusija i znali su kad Prigožin i njegovi ljudi idu pišat, a kamoli ne neke ozbiljnije planove.
Ovo je stvarno prenaivno za bilo koga
Koliki trebaš idiot biti za vojnu pobunu, bježanje predsjednika, gubitak teritorija na frontu, ostanak bez elitnih postrojbi, blokadu glavnog grada... pokušavaš prikazati kao nešto pozitivno?
To se zove maskirovka i rusi ju koriste od pamtivjeka za svoje vojna ciljeve koji su naravno nedokučivi neprijatelju, a kamoli prosječnom laiku koji se informira na tportalu, odmah ispod vijesti o Lidiji Bačić
Ja se pitam koliki idiot trebaš biti da misliš da će Moskva pasti od strane grupice plaćenika, a glavni argument za pad Rusije ti je nekakvo kopanje rovova
Još uvijek ne vjerujem šta su ljudi pisali.