Europska komisija predlaže članicama blokirati kin

poruka: 422
|
čitano: 123.593
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Europska komisija predlaže članicama blokirati kin".
2 godine
protjeran
Re: Europska komisija predlaže članicama blokirati
Santana kaže...

Jel bio kad na bojistu sa svojim junacima i ratnicima?

To nije nikada ni jedan državnik bio u zadnjih 200 godina, ne budi smješan

Osim Zelenka, on je direkt iz Miami Beacha putem hologram tehnologije dijelio sendviče svojim paćenicima dok mu raja klikče...

14 godina
neaktivan
Kopaju se rovovi u centru Moskve. Umjesto što ovdje lijepiš emoticone koji se smiju predlažem da i ti iskopaš nekakav forumski rov jer kad te počnu svi sprdati bit će gadno.

2 1 hvala 0
9 godina
BlueMax kaže...
Kopaju se rovovi u centru Moskve. Umjesto što ovdje lijepiš emoticone koji se smiju predlažem da i ti iskopaš nekakav forumski rov jer kad te počnu svi sprdati bit će gadno.

Nemres vjerovat kojom lakocom napreduju.

Prakticki osim par helikoptera nisu naisli na neke vece probleme. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
14 godina
neaktivan

Da, kopaju rovovi. Miču se mostovi, uništavaju ceste samo da ne dođu do Moskve. Za to vrijeme, ruski Telegram kanali govore kako su Ukrajinci prešli Dnjepar i vode borbe kod Antonivskog mosta. 

Santana kaže...
BlueMax kaže...

Nemres vjerovat kojom lakocom napreduju.

Prakticki osim par helikoptera nisu naisli na neke vece probleme. 

To i je ono iznenađujuće. Bez ikakvog otpora, još se ruska vojska na koju na putu naiđu, preda se.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 18:49 (Marko :D).
14 godina
neaktivan
Prigožin nije lud. Putin veći postotak pristaša ima kod nas nego u ruskoj vojsci i u Moskvi.
Oni iz vlasti s imalo mozga Moskvu su već napustili.
Sjetite se kojom brzinom je napredovao konvoj ruske vojske prema Kijevu a pogledajte danas ovo. Na ulicama Moskve naoružani petnaestogodišnjaci brane onoga ko je odavno pobjegao.
12 godina
captain_soap_McTawish kaže...

Samo malo, ti kažeš da su Rusi najgori od svih. Ja kažem da nisam vidio toliku kognitivnu disonancu nikad, i onda objasnim zašto (određenim tonom) to što si rekao nema smisla. Adhominem bi bilo da ti kažem da si ti glup pa si u krivu (ključna je implikacija), a da ti kažem ti si u krivu pa si glup, to je onda samo vrijeđanje.

I kakve veze ima što bi neki mladi Rus rekao na moje odgovaranje na tvoju tvrdnju da su Rusi najgori ikad. To je tek whataboutism, a i koliko vidim dečko nije rekao ni približno ono što si ti rekao.

čim u raspravu kreneš s tvrdnjom da nečiji komentar podrazumijeva nekakvo mentalno stanje, to je, makar i prikriveni, adhominem

u raspravu se možeš uključiti i bez takvih podmuklosti

to bi otprilike bilo kao da ti kažem - rekao bih ti da si glup, ali ti to neću reći

dakle nisam te uvrijedio, iako zapravo...

itekako ima veze, rusiju kao jedinu imperijalnu silu sam naveo u smislu osvajanja teritorija

o tome cijelo vrijeme i govorim, ne o ostalim aspektima imperijalizma, jer je glad za teritorijem u ovom slučaju (kao i ostalim slučajevima) pokretač rata

mislim da je to valjda bilo jasno, pogotovo kad sam nabrajao kolonijalne sile koje su ostale bez teritorija širom svijeta, za razliku od rusije koja je kontrolu nad teritorijem povijesno stjecala u susjedstvu i tako se povećavala

a kao najgore ih smatram upravo zbog toga što od tuđih teritorija, bilo osvajanjem ili političkom kontrolom, nisu odustali do dana današnjeg

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran

Awkward će biti na blagajni kad shvate da plaća nije sjela jer ju je uzeo FSB

2 godine
protjeran

ahahahha, šta je, ipak se wagnerovci okreću nazad

Kako sam i rekao

Sad prevrtite svoje smiješne postove unatrag...

BlueMax kaže...

Slika i prilika prosječnog čitatelja mainstream medija koji misli da grupica ljudi može osvojiti Rusiju.

Nisu uspjeli Napoleon i Hitler ali će zato prodavač hrenovki...

BlueMax kaže...
Prigožin nije lud. Putin veći postotak pristaša ima kod nas nego u ruskoj vojsci i u Moskvi.
Oni iz vlasti s imalo mozga Moskvu su već napustili.
Sjetite se kojom brzinom je napredovao konvoj ruske vojske prema Kijevu a pogledajte danas ovo. Na ulicama Moskve naoružani petnaestogodišnjaci brane onoga ko je odavno pobjegao.

Ostavi se komentiranja politike, nije to baš tako jednostavno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 19:40 (HR55).

3 4 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ti misliš da je ovo gotovo? Prigožin je ovime izazvao samo takvu štetu rusiji; uništene su ceste, 3x Mi-8MTPR, 1x Mi-8, 1x Ka-52, 1x Mi-35M, 1x 1 IL-22 VZPU. A gdje su još naftna skladišta koja su gorjela.

Prigožin je očito dobio neku jako, jako dobru ponudu za uzvrat. Nemoj zaboravit da i dalje putin planira kazneno gonit Prigožina za pokušaj coupa. Kao što se piše na Twitteru, ili jako, jako dobra ponuda ili Prigožin ovime kupuje vrijeme. Bilo kako bilo, netko će ostati bez glave—Prigožin ili putin.

Piše se na Twitteru da su wagnerovci bijesni. 😁

Na kraju dana, rusi su saznali kako ih ipak daddy putin ne štiti toliko koliko su mislili. I da će ih napustiti prvom prilikom čim brod krene tonut. I, naravno, da rusija nije toliko stabilna zemlja kao što se čini.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 20:17 (Marko :D).
16 godina

Gdje će plaćenici osvojiti Moskvu... Ovo će Rusima biti poziv na buđenje i da se sastave kako treba i stisnu Ukrajinu što više mogu ili da se povuku i gotovo (u što ne vjerujem). Teško će tu doći do odustajanja s ruske strane, preduboko su u ovome ratu i stvari im idu sve lošije. A pokrenuli su invaziju radi zaštite svojih interesa... Mogli bi Rusi tek sada dati sve što mogu (ili blizu tome) da ostvare zacrtano. A hoće li u konačnici uspjeti - vidjeti ćemo.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Marko :D kaže...

Ti misliš da je ovo gotovo? Prigožin je ovime izazvao samo takvu štetu rusiji; uništene su ceste, 3x Mi-8MTPR, 1x Mi-8, 1x Ka-52, 1x Mi-35M, 1x 1 IL-22 VZPU. A gdje su još naftna skladišta koja su gorjela.

Prigožin je očito dobio neku jako, jako dobru ponudu za uzvrat. Nemoj zaboravit da i dalje putin planira kazneno gonit Prigožina za pokušaj coupa. Kao što se piše na Twitteru, ili jako, jako dobra ponuda ili Prigožin ovime kupuje vrijeme. Bilo kako bilo, netko će ostati bez glave—Prigožin ili putin.

Piše se na Twitteru da su wagnerovci bijesni. 😁

Na kraju dana, rusi su saznali kako ih ipak daddy putin ne štiti toliko koliko su mislili. I da će ih napustiti prvom prilikom čim brod krene tonut. I, naravno, da rusija nije toliko stabilna zemlja kao što se čini.

Kada gledaš, ruska povijest je puna primjera čistki i rješavanja neistomišljenika, protivnika i to na masovnoj skali tj. razini. Sve mi se čini da će sada uslijediti lov na Wagnerovce i povijest se ponavlja.

EDIT: Dobro je netko ovdje na forumu jednom napisao - "Rusi su sami sebi najveći neprijatelji." Poubijali su ogroman broj svojih ljudi u SSSR-u ili točnije, pripadnike drugih naroda, nacionalnosti u sklopu te države. Bome su specijalni.  A i mi Slaveni općenito smo, rekao bih, čudan narod.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 20:26 (Izzy).
2 godine
protjeran

lol, daj nemoj se dalje prosipat nego priznaj da si pisao gluposti kao i drugi, imaj barem malo obraza i vrati film unazad.

Rusi su mogli preletima pretvoriti u oblak cijelu tu ekipicu plaćenika u roku 3 minute.

To uopće nije bio plan baš kao i što nije bio plan da Wagner uopće dođe do Moskve, to je predstava za debilnu javnost.

A i cijela operacija je dobro došla da se vidi tko su petokolonaši i potencijalni izdajnici Putina, tako da je vrlo izgledno da je sve iscenirano.

Ovako će još malo raščistiti šta treba, i zapravo je dobrano učvrstio svoju ionako nedodirljivu poziciju.

A sad idem uzeti kokice i čitat sranja napisana na zapadnim portalima tokom dana, o građanskom ratu, o Putinovom bijegu, o komadanju Rusije i ostalim gluparijama kojima su hranili neuke ljude.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 20:30 (HR55).
14 godina
neaktivan

Nema šanse da je Prigožin došao tik do Moskve i rekao "ok, idemo sad nazad". Bit će zanimljivo vidjet što će se događati sljedećih dana. Jer kako će putin sad imati dogovorom s likom kojeg je do sad zvao neprijateljem i izdajnikom? Zar ti stvarno misliš da je ovdje priča gotova? 

I putin je pobjegao, oba predsjednička aviona su odletila prema St. Petersburgu. Ne znam što je gore; što je ovaj pobjegao s medvedevom ili to što ih je luka morao spašavat da se ne pokolju. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 20:33 (Marko :D).
2 godine
protjeran

Ovu temu treba arhivirat na web.archive.org da vidimo tko će na kraju bit u pravu.

https://streamable.com/ii6hr0

14 godina
neaktivan

I dok se naravno ovo sve događalo, Ukrajinci prešli Dnjepar. Bila je i masovna predaja rusa. 

0 0 hvala 0
16 godina
HR55 kaže...
Ne znam za vas, ali i mene moj poslodavac podmićuje. Svaki mjesec nakon odrađenog posla, uplati mi novce na račun da bi došao na posao sljedeći mjesec. 😂

Ma da, i poslodavac te inače plaća s kešom iz kutija koje drži doma i još stranom valutom...

Samo polako, sve će se na kraju otplesti...

P.S. Kako to da "ludi diktator" Putin nije ispalio par nuklearki prije nego se dao u bijeg??

Jer ipak je to bio narativ cijelo vrijeme, da kad bude stjeran u kut će koristiti najmoćnija oružja.

Hm, baš čudno...

-plaćanje? pa jedno od pravila je u čvrstoj valuti, koja vrijedi globalno, euro-dollar-zlato i sl.. može i u lješnjacima, mikimausdollarima ili rubljima no tad imaš problem s trošenjem..

-ispaliti par nukova? na koga-gdje? na sebe (russiju?) .. jer prigožin i wagrner su sad u rusiji ... malo blesavo bi bilo koristiti nukove koji ubiju sve pa i sebe tj nukaš one dovoljno daleko, ne na svom teritoriju...

-svaki 'general' želi biti pančovila, šef.. dovoljno je da pomisli kako on to može a kad to krene, tad čak kad ta osoba nestane, eliminiran.. istu ideju dobije idući, pobočnik, zamjenik.. bilo tko, tj svaki car kad-tad padne a često mu pripomognu najbliži .. jer svi požele biti car i kad imaš takav sustav tad to i može postati dok recimo izborima već malo teže ako želiš zadovoljiti formalnosti kao legitimnost i prebrojavanje glasova i sl. ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
2 godine
protjeran

Meanwhile in Hollywood, Zeleni snima nove snimke s prve crte bojišnice...

https://streamable.com/ruhpil

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Bivši hrvatski veleposlanik u Moskvi: Ovo je početak kraja Putina

Bivši hrvatski veleposlanik u Moskvi, iskusni diplomat Božo Kovačević, smatra činjenicu da su snage Wagner grupe u jednom danu prevalile više stotina kilometara prema Moskvi indikatorom početka kraja Putinove vlasti

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 21:03 (Marko :D).

0 0 hvala 0
15 godina
picajzla0707 kaže...

čim u raspravu kreneš s tvrdnjom da nečiji komentar podrazumijeva nekakvo mentalno stanje, to je, makar i prikriveni, adhominem

u raspravu se možeš uključiti i bez takvih podmuklosti

to bi otprilike bilo kao da ti kažem - rekao bih ti da si glup, ali ti to neću reći

dakle nisam te uvrijedio, iako zapravo...

To nije ad hominem, objasnio sam ti što jest ad hominen. To nema veze za vrijeđanjem ili ne vrijeđanjem, mogu te vrijeđati i bez da to bude ad hominem, a mogu te i ne vrijeđati, a da to bude ad hominem. Osim ako hoćeš potpuno razvodniti značenje toga pojma i onda svako svakoga može pozivati za ad hominem pa taj termin nema više nikakvog smisla. A još smješnije mi je kako ti smeta moje "podrazumijevanje mentalnog stanja", a ti u postovima govoriš o "emocinalnoj povezanosti s Rusijom" ljudima koji uopće nemoraju imati nikakvih veza s Rusijom, jedino se možda ne slažu s tvojim potpuno nekritičkim antiruskim narativom.

picajzla0707 kaže...

itekako ima veze, rusiju kao jedinu imperijalnu silu sam naveo u smislu osvajanja teritorija

o tome cijelo vrijeme i govorim, ne o ostalim aspektima imperijalizma, jer je glad za teritorijem u ovom slučaju (kao i ostalim slučajevima) pokretač rata

mislim da je to valjda bilo jasno, pogotovo kad sam nabrajao kolonijalne sile koje su ostale bez teritorija širom svijeta, za razliku od rusije koja je kontrolu nad teritorijem povijesno stjecala u susjedstvu i tako se povećavala

a kao najgore ih smatram upravo zbog toga što od tuđih teritorija, bilo osvajanjem ili političkom kontrolom, nisu odustali do dana današnjeg

Aha, znači samo Rusi imaju glad za teritorijem, a države koje su držale pola svijeta (U Južnoj Americi se svugdje osim Brazila govorim španjolskim (tj. njegovim varijetetima), gdje se govori portugalskim) to nemaju. SAD u zadnje vrijeme ratuje u skoro svim kutcima svijeta za svoje interese, ostavljaju iza sebe spaljenu zemlju (Libija, Irak, Afganinstan, Sirija, itd.) valjda iz humantiranih razloga, a ne da ostvare svoje političke ciljeve (za što im treba politička kontrola).

Doslovno pokušavaš namjestiti kriterije pod kojima je Rusija najgora od svih, a osim što ti baš i ne ide, to je najobičnije cherry picking.  Gore netko govori kako je u Saudijskoj Arabiji ljudima bolje nego u Iranu koji nije pod američkom kontrolom i nije američki saveznik.

16 godina
..

Aha, znači samo Rusi imaju glad za teritorijem,...

-tko to kaže? tj jedino ti imaš takav 'zaključak', pri čemu si čak u pravu, tj rusija je napala ukrainu zbog gladi za teritorijem.. (i točka), kraj priče.. osim ako se ne slažeš s onim što si upravo rekao-napisao :)

+ pri tome nema veze, nije relevantno, to što su i drugi napadali, osvajali druge... tj svaka agresija=loše, zlo, tj ne može agresija usa biti opravdanje za agresiju rusa, odnosno što želiš time, relativizirati? .. to je samo po sebi dokaz nedostatka kvalitetnih argumenata itd itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 21:14 (ihush).
15 godina
ihush kaže...

-tko to kaže? tj jedino ti imaš takav 'zaključak', pri čemu si čak u pravu, tj rusija je napala ukrainu zbog gladi za teritorijem.. (i točka), kraj priče.. osim ako se ne slažeš s onim što si upravo rekao-napisao :)

Kaže čovjek da su najgori po kriteriju osvajanja jer imaju čistu glad za teritorijem. A ja se onda pitam gdje je ostalima koji su držali pod sobom pola svijeta, i ratuju po pola svijeta, ta glad za teritorijem.

Ne ide ti baš nitpickanje.

9 godina

Na kraju dana ispala jos jedna velika sramota za ruse. Vidjet cemo kaj bude dalje jer ovo sigurno nece proc samo tak.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine

"Dobri Rusi" su s lopovskim Wagnerom godinama pravili reda za svoju buduću korist po cijeloj Africi https://www.dw.com/hr/%C4%8Dime-se-skupina-wagner-bavi-u-africi/a-64830145

Pišu i strani mediji..mogu linkati do jutra, ne da mi se.. https://www.theguardian.com/world/2022/jun/21/russian-mercenaries-accused-of-deadly-attacks-on-mines-on-sudan-car-border

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 21:36 (Zaporožac).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Santana kaže...

Na kraju dana ispala jos jedna velika sramota za ruse. Vidjet cemo kaj bude dalje jer ovo sigurno nece proc samo tak.

Sad se zna tko je lokalno veća faca, a i Lukašenkove dionice značajno narasle.

15 godina
Zaporožac kaže...

"Dobri Rusi" su s lopovskim Wagnerom godinama pravili reda za svoju buduću korist po cijeloj Africi https://www.dw.com/hr/%C4%8Dime-se-skupina-wagner-bavi-u-africi/a-64830145

Pišu i strani mediji..mogu linkati do jutra, ne da mi se.. https://www.theguardian.com/world/2022/jun/21/russian-mercenaries-accused-of-deadly-attacks-on-mines-on-sudan-car-border

Nitko ne kaže da su Rusi dobri, samo se iskazuje da ni ostali nisu baš dobri, a da Rusi nisu baš najgori i ultimativno zlo kako ih se želi prikazati. Pa se zaključuje da se mi "zli" i drugi "zli" moramo međusobno dogovoriti kao što se zlikovci dogovaraju, a ne odmah se ponašati kao da smo ultimativno dobro koje pregovara s teroristima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 21:41 (captain_soap_McTawish).
9 godina
Zaporožac kaže...

Nitko ne kaže da su Rusi dobri, samo se iskazuje da ni ostali nisu baš dobri, a da Rusi nisu baš najgori i ultimativno zlo kako ih se želi prikazati. Pa se zaključuje da se mi "zli" i drugi "zli" moramo međusobno dogovoriti kao što se zlikovci dogovoraju, a ne odmah se ponašati kao da smo ultimativno dobro koje pregovara s teroristima.

A tko se tak ponaša ? 

Vec odavno prije nego si ti poceo komentirat smo se svi slozili da svi rade sranja i da su obje strane licimjeri.

Jedva cekam iduceg forumasa koji ce tu uletit i odrzavat predavanja sam sebi kak nije sve crno na bijelo. 

15 godina
Santana kaže...

A tko se tak ponaša ? 

Vec odavno prije nego si ti poceo komentirat smo se svi slozili da svi rade sranja i da su obje strane licimjeri.

Jedva cekam iduceg forumasa koji ce tu uletit i odrzavat predavanja sam sebi kak nije sve crno na bijelo.

Nitko nije govorio ni o "dobrim Rusima", ali opet kolega se gore referencira na "dobre Ruse", pa sam mu odgovorio.

Uostalom, jeste se formalno složili da svi rade sranja, ali opet neki ovdje pokušavaju ruska sranja izdići iznad svega ostalog (Rusi su najgori jer X), i onda se efektivno ponašaju kako sam napisao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 21:50 (captain_soap_McTawish).
4 godine
HR55 kaže...
Rusi su mogli preletima pretvoriti u oblak cijelu tu ekipicu plaćenika u roku 3 minute.

To uopće nije bio plan baš kao i što nije bio plan da Wagner uopće dođe do Moskve, to je predstava za debilnu javnost.

A i cijela operacija je dobro došla da se vidi tko su petokolonaši i potencijalni izdajnici Putina, tako da je vrlo izgledno da je sve iscenirano.

Ovako će još malo raščistiti šta treba, i zapravo je dobrano učvrstio svoju ionako nedodirljivu poziciju.

A sad idem uzeti kokice i čitat sranja napisana na zapadnim portalima tokom dana, o građanskom ratu, o Putinovom bijegu, o komadanju Rusije i ostalim gluparijama kojima su hranili neuke ljude.

Ne, Pržogranac je došao s vojskom na 200km od Moskve.

Pokazao je Putinu da je jadan, da ne smije ostaviti Wagnerovce kao u Bahmutu bez municije, hrane....

Znao je Pržogrnac da ne može osvojiti Moskvu, on je lud, ali nije glup, kao i svaki psihopat.

Sramotno za rusku vojsku je što im se privatna armija ušetala maltene u predgrađe glavnoga grada.

Takav scenarij zajebancije kao što ti misliš da je, si Putin ne bi dozvolio. 

Kad Pržogrnac javno govori da je poginulo pet puta više mladih, neobučenih ruskih mobiliziranih mladića nego što se objavljuje u Rusiji, to su vijesti koje gledaju i ruske majke, kojima vlasti govore da im se sin ne može javiti s terena već godinu dana, jer je duboko u ukrajinskoj teritoriji, pa još malo kad "oslobode" cijelu Ukrajinu sin će joj se javiti..

Ne smije kao ...još otkriti položaj svoje trupe (javljajući se majci)  da ih CIA ne bi locirala, a sin te majke i njegovi kolege su već godinu dana pod zemljom....

合氣道
15 godina
Zaporožac kaže...
Sramotno za rusku vojsku je što im se privatna armija ušetala maltene u predgrađe glavnoga grada.

Sramotno je svakako, ali što to znači za nas tj. drugu stranu kad se ta stvar mirno razrješila. Putin + Wagner je svakako puno opasnije za Ukrajinu nego "samo" Putin.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice