Europska komisija predlaže članicama blokirati kin

poruka: 422
|
čitano: 123.649
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Europska komisija predlaže članicama blokirati kin".
14 godina
neaktivan
Re: Europska komisija predlaže članicama blokirati
Al Crane kaže...

Onog diktatora što je poslije uličnih nereda 2014. došao na vlast i što urla s govornice kako će zbombat Ruse kad je počela pristizat vojna pomoć SAD?
Ah da, to on o Marsovcima... i mene nazivaš licemjerom, a praviš se da takve stvari ne vidiš/razumiješ?

Lijepo ti piše: Putin tada nije našao strateški interes!
Zašto nije našao?
Jer Ukrajina je bila preslaba da poremeti regionalnu geopolitičku ravnotežu, bez podrške Zapada.
Svakom pametnom djeluje krajnje retardirano pomisao da se sve svodi na nekakvo proširivanje teritorija.

Strateški interes?!? ZATO ŠTO JE NA VLASTI BILA OSOBA KOJU JE ON INSTALIRAO I KOJA GA JE SLUŠALA KO PUDLICA LUKAŠENKO. 

Eto. Zato tada nije napao Ukrajinu. Čim je njegova pudlica svrgnuta s vlasti, odmah je započeo rat. SVAKI rat je započeo kada je na vlast u državi došla osoba koju on sam nije izabrao!

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.6.2023 20:39 (Marko :D).
7 godina
Stric_Jura kaže...

SaintGriz 

ah zaustavio veliš barbare s Istoka?

A bitka je kod Tannenberga zašto ? Jer ih je boljeo poraz 1410.g (malo bolesno ne), kada su također donosili demokratske zasade kasnog feudalizma divljacima s Istoka jel? Doduše tada su divljaci uz Ruse bili i Poljaci i Litvanci....

pa su primenovali u "drugu bitku kod Tannenberga"

a prije Molotov-Ribentropp sporazuma su prvi Poljaci išli na noge Hići (prvi 1934), dok je CCCP bio jedini koji je uz Meksiko pomagao demokratski izabranu vlast u Španjolskoj (kao i radnici iz Zap. Evrope, dok su se gazde njuškali s Hićom), pa kad su se svi nadali da će se Hićo okrenuti na Istok (što i jest, časno izdavši rečeni sporazum jel?), brko je išao se slizati s Hićom kontra Poljaka (koji su se nadali da će oni s Hićom napljuskati mrzske Ruse)...

a kako su pruski junkeri bili časni, vidi se po odnosu mrtvih civila spram vojnika na istoku, ali su se isto tako kao kujice podvili i naguzili Amerima i Britima koji su uspješno poubijali njemačke civile (poveži crtice - Guernica, Dresden, Hirošim, Nagasaki)...

i što nedostaje ovom rezoniranju?

Ne postoji jedna istina, nego ih ima onoliko koliko ima interesnih strana....

Evo liste zemalja koje su se prije Staljina (koji bajdvej niti nije bio Rus) slizale s Hitlerom, i to je bio tek zadnji sporazum u nizu, i obadvije strane su dobro znale da je to samo kupovanje vremena pred veliki obračun.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.6.2023 20:40 (Al Crane).
7 godina
Marko :D kaže...
Al Crane kaže...

Onog diktatora što je poslije uličnih nereda 2014. došao na vlast i što urla s govornice kako će zbombat Ruse kad je počela pristizat vojna pomoć SAD?
Ah da, to on o Marsovcima... i mene nazivaš licemjerom, a praviš se da takve stvari ne vidiš/razumiješ?

Zašto nije našao?
Jer Ukrajina je bila preslaba da poremeti regionalnu geopolitičku ravnotežu, bez podrške Zapada.
Svakom pametnom djeluje krajnje retardirano pomisao da se sve svodi na nekakvo proširivanje teritorija.

Strateški interes?!? ZATO ŠTO JE NA VLASTI BILA OSOBA KOJU JE ON INSTALIRAO I KOJA GA JE SLUŠALA KO PUDLICA LUKAŠENKO. 

Eto. Zato tada nije napao Ukrajinu. Čim je njegova pudlica svrgnuta s vlasti, odmah je započeo rat. SVAKI rat je započeo kada je na vlast u državi došla osoba koju on sam nije izabrao!

To "čim" je osam-devet godina kasnije  

Janukovič, misliš...
već sam rekao da je on bio predsjednik svih Ukrajinaca, a ne samo nekih... a evo koliko je slušao Putina:

The agreement called for a return to the 2004 Constitution, i.e. a parliamentary-presidential style of government, early presidential elections by the end of 2014, and the formation of a "government of national trust." It also called for the removal of security troops from downtown Kyiv, a cease of violence, and the surrender of opposition arms.

Although nearly all sides signed the agreement, it did not last long, as Yanukovych fled to Russia and became a fugitive, resulting in Euromaidan's victory.
...
Later, Russian President Vladimir Putin described the Agreement as a practical surrender of power –Yanukovych agreed to all demands of the opposition.

https://en.wikipedia.org/wiki/Agreement_on_settlement_of_political_crisis_in_Ukraine

Ma šta još više treba tumačiti takvom lumenu koji blage veze nema o čemu priča, bitno da papagajski ponavlja ono što lupetaju i svi uokolo  

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.6.2023 21:15 (Al Crane).
14 godina

Jesam li ja na Twitteru ili na forum.bug.hr?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Al Crane kaže...
Al Crane kaže...

Zašto nije našao?

To "čim" je osam-devet godina kasnije  

Janukovič, misliš...
već sam rekao da je on bio predsjednik svih Ukrajinaca, a ne samo nekih... a evo koliko je slušao Putina:

The agreement called for a return to the 2004 Constitution, i.e. a parliamentary-presidential style of government, early presidential elections by the end of 2014, and the formation of a "government of national trust." It also called for the removal of security troops from downtown Kyiv, a cease of violence, and the surrender of opposition arms.

Although nearly all sides signed the agreement, it did not last long, as Yanukovych fled to Russia and became a fugitive, resulting in Euromaidan's victory.
...
Later, Russian President Vladimir Putin described the Agreement as a practical surrender of power –Yanukovych agreed to all demands of the opposition.

https://en.wikipedia.org/wiki/Agreement_on_settlement_of_political_crisis_in_Ukraine

Ma šta još više treba tumačiti takvom lumenu koji blage veze nema o čemu priča, bitno da papagajski ponavlja ono što lupetaju i svi uokolo  

Predsjednik svih Ukrajinaca? Jer da, poznato je da su Ukrajinci bez razloga izašli na ulice. Niti slučajno jer ih je prevario; niti slučajno jer je htio od Ukrajine napravit autoritarnu državu kao što je rusija. I sasvim je slučajno, eto, pobjegao u rusiju gdje mu je putler dao azil. Puke slučajnosti.

Btw vidim da je u rusiji opće veselje; sprema se coup d'état. Bilo je i vrijeme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.6.2023 22:16 (Marko :D).
15 godina

koliko ja znam, kad su 2008. bili izbori, i Janukovič pobijedio po preliminarnim rezultatima, izborna komisija je poništila izbore, i opet ih raspisala, bez ikakvih "dušebrižnika"...

i Januković se nije žalio i cvilio kako je to nepošteno...

Ju je je? Je ju je!
16 godina

Predsjednik svih Ukrajinaca? Jer da, poznato je da su Ukrajinci bez razloga izašli na ulice. Niti slučajno jer ih je prevario; niti slučajno jer je htio od Ukrajine napravit autoritarnu državu kao što je rusija. I sasvim je slučajno, eto, pobjegao u rusiju gdje mu je putler dao azil. Puke slučajnosti.

Btw vidim da je u rusiji opće veselje; sprema se coup d'état. Bilo je i vrijeme.

Neznam otkuda vadis to o autorativnoj drzavi?

Ljudi su izasli na ulice kada je Janukovic izjavo da je dogovor o  pridruzivanju sa EU usao u "slijepu ulicu".

Naime jedan od uvjeta EU-a je bilo poravnanje Ukrajinske ekonomije na EU standarde sto bi Ukrajinu kostalo 20 mlrd. eura godisnje, odnosno 160mlrd eura do 2017,  kojih Ukrajina nije imala.

Dakako MMF je bio voljan kreditirati Ukrajinu, ali pod uvjetom da se provedu stroge mjere stednje i da se poveca cijena plina za male korisnike 40%.

S druge strane Rusija je nudila puno povoljniji stabilizacijski kredit, ali pod uvjetom da se dopusti daljnja ekspanzija ruskog kapitala.

Janukovic je razmatrao tu opciju no ni s njom nije previse bio odusevljen no bilo je izgledno da bi do 2015 (slijedecih izbora) omeksao u uzeo kredit od Rusije.

Jasno je zasto EU to nije mogla dopustiti i Janukovic je stavljen u "Lose-Lose Situation".

Nedugo nakon toga zavijorile su se i crveno-crne zastave i prosvjedi su postali krvavi, Janukovic je zbacen, a Turcinov se instalirao na poziciju predsjednika.

What is the only way to generate a truly random string? Put a Windows user in front of VI and tell him to quit.
14 godina
neaktivan

16 godina

What is the only way to generate a truly random string? Put a Windows user in front of VI and tell him to quit.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Dovoljno je samo vidjeti recenzije i ocjenu na IMDb, te Wikipediji da vidiš da je film napravljen kao ruska propaganda. Čak su ga i filmski kritičari popljuvali do temelja.

"the documentary presents a Kremlin-friendly version of the events"

"a series of documentary projects featuring Stone about Russia and Ukraine that reflect a strongly pro-Kremlin worldview"

"Stone has noted that the films, which are strongly critical of the 2014 maidan revolution and have been attacked as propaganda vehicles, are very popular in Russia."

Writing in Collectible Dry, Antonio Armano, an Italian journalist covering Eastern Europe, criticized that the film does not mention either Stalin's dekulakization or the Holodomor, a man-made famine organized by the Soviet regime, events which he argues may explain why the Nazi occupation during World War II was seen by some Ukrainians as welcomed liberation. Comparing Ukraine on Fire with the documentary Winter on Fire released one year earlier (and portrayed the 2014 revolution positively), he stated that Ukraine on Fire is a "less narrative and emotional" journalistic product. According to Armano, the film's main message is to avoid a new Cold War between the United States and Russia with the potential for nuclear confrontation."

"James Kirchick of The Daily Beast called the documentary a "dictator suckup", noting that "Yanukovych ceased being president on 22 February 2014 because he fled Kiev, rendering himself incapable of performing his presidential duties under the Ukrainian constitution. Over three-quarters of the country’s parliament, including many members of Yanukovych’s own party, voted effectively to impeach him that day", and "It is astoundingly patronizing for Stone to lecture Ukrainians—thousands of whom have fought and died defending their dismembered country from an all-out invasion by their much more powerful neighbor—about what they do and do not know about Viktor Yanukovych, Russia and the potential for a new Cold War"."

Pavel Shekhtman, a Russian dissident persecuted by Russian authorities for alleged extremism, writing for the Kharkiv Human Rights Protection Group, also called the documentary "undistilled Kremlin propaganda", arguing that, of the main Ukrainian political figures described as neo-Nazis by Stone, only Oleh Tyahnybok resorted to xenophobia and antisemitic rhetoric.

14 godina
neaktivan
Zamolim te da smanji licemjerje i dobijem nove tri porcije.
Kako žive radnici u Katru, Emiratima, Arabiji...?
Otprilike isto kao Nepalci kod nas. Nitko ih ne prisiljava da budu tu nego trpe gomilu sranja jer su višestruko plaćeni nego u vlastitim zemljama. To s Amerikom veze nema, isto je svugdje.
Kakva su prava žena u Katru, Arabiji, Emirati ma... opet nešto što s Amerikom nema veze jer su ta prava ista ili bolja od onih u Iranu, Jemenu ili bilo kojoj zemlji u okruženju koja nije pod kontrolom Amerike.

Nisu li upravo ti taj koji je pismo kako je Ukrajina nikakva država a kao jedan od argumenata naveo probleme u organizaciji gay parade?
Sad kad sam ti napisao da se u Rusiji samo za biti gay ide u zatvor, sad je to nebitno.
16 godina
syncmaster245b kaže...

Dovoljno je samo vidjeti recenzije i ocjenu na IMDb, te Wikipediji da vidiš da je film napravljen kao ruska propaganda. Čak su ga i filmski kritičari popljuvali do temelja.

Dobro mozes li ti imati svoju jednu misao?

Pogledaj dokumentarac i donesi svoj sud.

14 godina
neaktivan

Znaš u čemu je razlika između dokumentarca kojeg sam ja linkao, a kojeg ti? U onom koji sam ja linkao, priču iznose sudionici prosvjeda, ljudi koji su bili tamo i koji znaju zašto se bore. Tvoj dokumentarac pričaju političari i neke totalno nebitne osobe koje nisu vidle majdana, ali plaćene su da komentiraju u korist rusa i propagande.

Iskreno, nemam što gledat rusku propagandu. Mislim da sam dosta vidio videa koje je prevela Julia Davis. Ako nastavim gledat, mislim da će mi IQ počet padat na vašu razinu, no offense.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.6.2023 23:44 (Marko :D).
8 godina
neaktivan

Znaš u čemu je razlika između dokumentarca kojeg sam ja linkao, a kojeg ti? U onom koji sam ja linkao, priču iznose sudionici prosvjeda, ljudi koji su bili tamo i koji znaju zašto se bore. Tvoj dokumentarac pričaju političari i neke totalno nebitne osobe koje nisu vidle majdana, ali plaćene su da komentiraju u korist rusa i propagande.

Iskreno, nemam što gledat rusku propagandu. Mislim da sam dosta vidio videa koje je prevela Julia Davis. Ako nastavim gledat, mislim da će mi IQ počet padat na vašu razinu, no offense.

Znači i jedno i drugo je propaganda

EDIT:

Iz prve ruke imam dojmove ljudi koji su imali bliski dodir s Euromajdanom. Ujna mi je ukrajinka koja je u to vrijeme bila u Kijevu kada se to sve događalo. Gadio joj se Euromajdan jer je bilo očito o čemu je riječ: legitimno izabranog predsjednika su svrgnuli u ime "demokracije". Meni je živi apsurd bio kada je onaj fosil McCain došao Ukrajincima pričati o slobodi.

Da ne spominjem kada su razne neo-nacističke grupe počeei dolaziti pod svijetla reflektora, a ljudi su pritom zaboravili na Babyn Jar masakr u Drugom svjetskom ratu. Dovoljno je pogledati vijesti o Ukrajini prije rata pa vidjeti kakvo je to "demokratsko" i pro europsko društvo bilo. Ove priče da će Ukraijna biti EU i NATO članica su priče za malu djecu koje ljudi očito gutaju kao istinu. Država koja je toliko korumpirana i u odnosu na koju smo mi "amerika" nema što raditi u takvim savezima i supranacionalim entitetima. Bio sam tamo i ono je živa sirotinja van Kijeva (nacija koja izumire kao i sve europske nacije).

I da, Whataboutism je nešto slično onome što je tijekom korone bio Factchecker. Diskreditiranje druge strane bez ikakvog argumenta osim lijepljenja rusofilskih etiketa.

Navijanje za niti jednu stranu ne mogu smisliti, a na ovom forumu (i drugdje) očito toga ne nedostaje. Niti Rusi niti Ameri, a kinezi nikako!

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 0:22 (Brki1994).
14 godina
neaktivan

Pa je, ali imaš istinitu i lažnu propagandu. Ono što rusi rade je primjer lažne propagande; kad ih se uhvati u laži, onda sve demantiraju i okreću ploču. Ako već netko treba pričati priču majdana, to su ljudi koji su se okupili jer očito nisu s nečim bili zadovoljni. A ne političari koji samo lažu gdje stignu, posebno oni ruski.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 0:18 (Marko :D).
8 godina
neaktivan

Pa je, ali imaš istinitu i lažnu propagandu. Ono što rusi rade je primjer lažne propagande; kad ih se uhvati u laži, onda sve demantiraju i okreću ploču. Ako već netko treba pričati priču majdana, to su ljudi koji su se okupili jer očito nisu s nečim bili zadovoljni. A ne političari koji samo lažu gdje stignu, posebno oni ruski.

Pogledaj moj post iznad pod naznakom EDIT u vezi Majdana.

Propaganda sama po sebi izaziva negativnu konotaciju. Hoćemo li uvažiti "istinitu propagandu" samo zato jer je "istinita" ili "djelom istinita"? U ovom ratu obije strane opako muljaju i lažu. Od Zelenskog prema kojemu prava ofenziva još nije započela do rusa koji će svaki tren uporabiti super oružje. Ima li istine u tim tvrdnjama? Možda ima, možda nema, ali to ne umanjuje činjenicu da obije strane koriste medije kako bi diskreditirale jedna drugu. Obije strane skrivaju brojke mrtvih i to s razlogom.

I want to believe
14 godina
neaktivan

Iskreno, vjerujem Ukrajinskoj propagandi. Zašto? Sve što su do sada rekli se pokazalo istinom. Sve što su rekli rusi, pokazalo se lažima. Doslovno sve što su rusi izjavili bila je laž. 

I sve te laži, dovele su ih gdje su sad—pred raspadom države.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 0:46 (Marko :D).
8 godina
neaktivan

Iskreno, vjerujem Ukrajinskoj propagandi. Zašto? Sve što su do sada rekli se pokazalo istinom. Sve što su rekli rusi, pokazalo se lažima. Doslovno sve što su rusi izjavili bila je laž. 

Ruska propaganda je na dječijoj razini i nju ne uzimam za ozbiljno jer svaka propaganda ide tamo gdje joj je mjesto (u koš za smeće gdje i pripada).

Glede ukrajinske propagande evo neki primjeri:

- ukrajinska propaganda govorila kako rusi nemaju streljiva, goli su i bosi te da će položiti oružje

- Putin je teško bolestan i neće dugo 

- Ghost of Kyiv (sami ukrajinci su priznali da je to mit)

- korištenje isječaka iz igre WarThunder kako bi pokazali vojne uspjehe kao i starih video klipova

- raketa koja je ubila dvoje poljskih civila unutar granica poljske bila je od strane Zelenskog proglašena ruskom raketom i napadom, a ustavri je bila riječ o ukrajinskoj raketi

Uostalom, tema je totalno skrenula s kursa. Od 5G do propagande

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 0:59 (Brki1994).
14 godina
neaktivan
Brki1994 kaže...

Glede ukrajinske propagande evo neki primjeri:

- ukrajinska propaganda govorila kako rusi nemaju streljiva, goli su i bosi te da će položiti oružje

Ne, nisu govorili kako nemaju streljiva, niti da će položiti oružje. Ono što su govorili je kako se na određenim područjima suočavaju s nedostatkom municije, što je i istina (primjer ti je prigožin).

Brki1994 kaže...

- Putin je teško bolestan i neće dugo 

Ovo nije Ukrajinska propaganda, ovo da je putin bolestan i da ima rak su potvrdili izvori iz kremlja za Wind of Change, organizaciji koja prevodi i objavljuje pisma iz kremlja. Štoviše, čak su i ruski mediji pisali da je putin bio u nekoj bolnici.

Brki1994 kaže...

- Ghost of Kyiv (sami ukrajinci su priznali da je to mit)

Svrha duha Kijiva je bila podignuti moral Ukrajincima, a i natjerat ih da provjere svoje izvore informacija. Inače, u konfliktima diljem svijeta, često se pojavljuju mitovi za dizanje morala. Ovo nije niti prvi niti zadnji slučaj.

Brki1994 kaže...

- korištenje isječaka iz igre WarThunder kako bi pokazali vojne uspjehe kao i starih video klipova 

Konkretno, taj video gdje je video protuzračna obrane iz igrice prestavljena kao snimka iz Ukrajine, objavila je neka random Facebook stranica, te se vidio počeo širit društvenim mrežama. Dakle, nije ga Ukrajina objavila.

Brki1994 kaže...

- raketa koja je ubila dvoje poljskih civila unutar granica poljske bila je od strane Zelenskog proglašena ruskom raketom i napadom, a ustavri je bila riječ o ukrajinskoj raketi

Ali pazi sad ovo, da je to bila ruska raketa izjavili su, vjerovao ili ne, sami Poljaci. Koji su toliko bili uvjereni da je ruska raketa da su odmah prije istrage izašli u javnost. Priču je onda pokupila Ukrajina koja je poslala svoj tim dolje da bi skupa zaključili kako se radi o raketi ukrajinske protuzračne obrane, koja je trebala oboriti ruski projektil. No kakogod, da rusija nije lansirala projektil, ukrajinska protuzračna obrana ne bi imala posla. 🤷‍♂️

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 1:14 (Marko :D).
14 godina
neaktivan
Nevolje u raju :)

4 0 hvala 0
16 godina
Evo za teoretičare zavjera dodatnog mesa...CIA /Masoni/ŽIdovi/vanzemaljci nagovorili wagner da sami odrežu glavu korupcijskoj hobotnici.
Ajmo sad vidjeti nove umotvorine i mentalne akrobacije ruske ekipe zašto se to događa. Kako je kolega rekao, kreću nevolje u raju.
Čeka se potez Čečena.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 8:33 (evincar).
Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
Brki1994 kaže...
Propaganda sama po sebi izaziva negativnu konotaciju. Hoćemo li uvažiti "istinitu propagandu" samo zato jer je "istinita" ili "djelom istinita"? U ovom ratu obije strane opako muljaju i lažu. Od Zelenskog prema kojemu prava ofenziva još nije započela do rusa koji će svaki tren uporabiti super oružje. Ima li istine u tim tvrdnjama? Možda ima, možda nema, ali to ne umanjuje činjenicu da obije strane koriste medije kako bi diskreditirale jedna drugu. Obije strane skrivaju brojke mrtvih i to s razlogom.

Ajde, dosta je malicioznog permutiranja, skretanja s prave teme.

Tko je bombama prvi pobio civile u stambenim naseljima i kućama po Ukrajini ?

Pobili "fašističku" ukrajinsku djecu od dvije, tri, četiri godine..

Strašni su junaci ti Rusi, kao i srbočetnici zajedno s JNA 1991...

Ratujte izvan stambenih naselja, čemu besmisleno, neselektivno gađanje civilnih stambenih zgrada ?!

To je ruski masakr i ratni zločin, nema pogovora.

ENDE

合氣道
12 godina
Brki1994 kaže...

I da, Whataboutism je nešto slično onome što je tijekom korone bio Factchecker. Diskreditiranje druge strane bez ikakvog argumenta osim lijepljenja rusofilskih etiketa.

majstore, whataboutizam je upravo ono što ti definicija govori - jedna od metoda intelektualnog nepoštenja u raspravi

kad žena mužu prigovori da nije oprao suđe, on njoj odgovara da njegov prijatelj nikad ne pere suđe, a neće reći da je njihov dogovor takav da oboje peru suđe jer oboje i rade, dok prijateljeva žena ne radi, pa oni imaju dogovor da žena radi sve kućanske poslove

to su fore iz osnovne škole kojima se dijete brani kad mu roditelj prigovori za jedinicu - da, ali nisam jedini ili da, ali mene učiteljica ne voli

kokretno po pitanju ovakvih rasprava u nekadašnjem sovjetskom savezu ljudi su se sprdali s tim, jer je postao uobičajeni odgovor vlasti na bilo kakvu kritiku režima

Građani u Sovjetskom Savezu, kao uostalom i u bilo kojoj drugoj nedemokratskoj državi, zbijali su i šale na račun whatabautism propagandnih metoda te se pamti vic koji ide otprilike ovako – u sovjetski radijski program javlja se slušatelj i pita – kolika je plaća običnog američkog radnika? Radijski voditelj nakon duže pauze, meškoljenja i razmišljanja odgovara – ali tamo u Americi linčuju crnce! Ta rečenica o linču Afroamerikanaca, na ruskom jeziku “a у вас негров линчуют,” postala je simbol sovjetskog odgovora na sve kritike sa Zapada s kojom su se građani uglavnom sprdali, dok je bivši češki predsjednik, disident i pisac Vaclav Havel tu frazu nazvao opće poznatim demagoškim trikom.

braniš svoje pravo na intelektualno nepoštenje u raspravi?

odi raspravljaj na index, tamo ti to nitko neće prigovoriti

2 godine
protjeran
Zaporožac kaže...

Ratujte izvan stambenih naselja, čemu besmisleno, neselektivno gađanje civilnih stambenih zgrada ?!

ENDE

To se inače zove false flag pa malo proguglaj kad već nisi upućen.

Ameri su doktorirali takve akcije.

Svi koji pratimo znamo za ono tkz. "rusko" raketiranje kolodvora u ukrajini, da bi se ispostavilo da projektil uopće nije ruski nego ukrajinski, postoje slike po netu.

Znamo i da su ruse optužili za miniranje sjevernog toka 1 i 2, a to može povjerovat samo budala.

Znamo i za hrpu video uradaka gdje se vide glumci koji glume civile i ranjene, drugim riječima - Holywood.

Tako da, ostavi se praćenja rata preko Reutersa, bbc-a, cnn-a i indexa.

4 godine
HR55 kaže...

Svi koji pratimo znamo za ono tkz. "rusko" raketiranje kolodvora u ukrajini, da bi se ispostavilo da projektil uopće nije ruski nego ukrajinski, postoje slike po netu.

Znamo i da su ruse optužili za miniranje sjevernog toka 1 i 2, a to može povjerovat samo budala.

Ajde dečko odlepršaj..

Ne znam koliko si mlad, no tu vojnu doktrinu su redovito koristili  bosanski Srbi kada su raketirali Markale, tržnicu u Sarajevu, pobili desetke civila, svjedoka međunarodne zajednice koliko hoćeš.

U svim srpskim medijima je objavljenoda su Bošnjaci raketirali Markale i to s brda oko Sarajeva, koje su slučajno držali Srbi, (pa eto na jedan dan iznajmili teren i tenkove Bošnjacima da sami svoje gađaju)

https://bs.wikipedia.org/wiki/Masakri_na_Markalama

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 9:51 (Zaporožac).
14 godina
HR55 kaže...
Zaporožac kaže...

ENDE

To se inače zove false flag pa malo proguglaj kad već nisi upućen.

Znamo i za hrpu video uradaka gdje se vide glumci koji glume civile i ranjene, drugim riječima - Holywood.

Tako da, ostavi se praćenja rata preko Reutersa, bbc-a, cnn-a i indexa.

Nisam se planirao nešto uključiti ali eto. Zanimljivo kako je Rusija tvrdila da to oni nisu mogli učiniti jer ne koriste Tochka-U balističke rakete, a mjesec dana kasnije pun internet Ruskih Tochka-U lansera kako se vozaju po okupiranim dijelovima Ukrajine. Pa onda članak iz Ruskog vojnog časopisa od prije negdje 2-3 godine koji govori kako bi L/DPR mogla koristiti SVOJE Tochka-U lansere da istroše Ukrajinske zalihe S300 raketa prije ofenzive jer navodno Ukrajinske zalihe su male i stare. Pa onda odakle motorni dijelovi Tochka-U raketa duboko iza Ukrajinskih linija ili na Ukrajinskoj liniji uz pripadajuće kratere? 

Tochka-U lanseri u okupiranoj Ukrajini. VIDEO

Rusi lansiraju Tochka-U VIDEO

Pozicije Tochka-U udara na teritoriju pod Ukrajinskom kontrolom. LINK

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 10:10 (ivanzu).
14 godina
neaktivan
evincar kaže...
Evo za teoretičare zavjera dodatnog mesa...CIA /Masoni/ŽIdovi/vanzemaljci nagovorili wagner da sami odrežu glavu korupcijskoj hobotnici.
Ajmo sad vidjeti nove umotvorine i mentalne akrobacije ruske ekipe zašto se to događa. Kako je kolega rekao, kreću nevolje u raju.
Čeka se potez Čečena.

Da se ne lažemo, Putin je bolja opcija od ćelavog psihopate. Jebiga, dolazi na naplatu prikazivanje rata u Ukrajini kao "specijalne operacije" jer je teret rata stavljen na privatnu vojsku kriminalaca kako bi narod u Rusiji mislio da rat ne postoji. Ukrajina treba ovdje biti vrlo oprezna jer je sasvim moguće da je u pitanju navlakuša kako bi oni pomislili da je sad njihov moment.

4 godine
BlueMax kaže...
 Ukrajina treba ovdje biti vrlo oprezna jer je sasvim moguće da je u pitanju navlakuša kako bi oni pomislili da je sad njihov moment.

Sve to prati CIA.

Nema potrebe za brigom...  

合氣道
14 godina
neaktivan

putin si je sam kriv jer je dozvolio prigožinu da napravi svoju privatnu armiju. Iako je to, naravno, ilegalno prema ruskom zakonu. putin je to napravio upravo iz razloga da rusi po svijetu mogu raditi kaos, ali da pritom on sam i rusija imaju čiste ruke. Sav taj kaos što su radili, dolazi na naplatu. Od prvog dana kad se javio prigožin, znao sam da će on putina koštat stolice (možda čak i glave). Čim je krenuo izbacivat bijesne videe, vidjelo se da mu je strpljenje prema kraju. Lik sad ubija rusku propagandnu mašineriju svojim govorima; prvo je jučer priznao kako Ukrajina nije bombardirala civile u Donbasu godina nego samo ruske položaje. Samo ovo je veliko jer su svi (putinovi) mediji u rusiji ovu priču ponavljali kao papagaji; potom je rekao rusima da ne gledaju ruske medije jer su sve laži.

Zanimljivo, čim je počeo coup d'etat, blokiran je Google News u rusiji.

Pripremite kokice. 🍿

14 godina
neaktivan
Sad dolazimo do onog "Amerikancima ne paše da se Rusija raspadne".
Razmišljati o Prigožinu kao o nekakvom američkom čovjeku je u rangu ravnozemljaštva. To je čovjek velikih ambicija čiji je uspon strahovit. Od sitnog kriminalca do čovjeka koji Putinu može postavljati uvjete. On je u takvom zamahu da sigurno neće stati, može jedino biti zaustavljen. Putinov uspon bio je davno a i na poziciji je da samo može dolje. Eventualno postavljanje sebe kao cara je opcija :)
Sukob bolesne ambicije i taštine, bit će zanimljivo za gledati. Navijam za obojicu, ako će pružiti pravi fight.
Skoro zaboravih svinju Kadirova. Kako se njemu sad gaće tresu. Kad Čečeni osjete krv svog tiranina i njegove pudlice.
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.6.2023 11:40 (BlueMax).

4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice