Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.498.457
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
8 godina
protjeran
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Filox kaže...

Jer treba vremena da se određeni postotak ljudi cijepi i da se narod može smatrat procijepljnim. Tako je jednostavno i logično, da mi stvarno nije jasno kako možete pitat ovakva pitanja... 

Ako se određeni broj ljudi odbije cijepit, onda ništa nismo napravili i te mjere će ostat do daljnjega. A sad vi filozofirajte i nemojte se cijepit, pa plačite da su mjere na snazi... Buuhuu-huu, evo plačem i ja radi vas.

@Filox, zašto bi narod bio procjepljen? Jesmo li se svi cjepili protiv gripe ? Nismo, već samo oni koji su htjeli ili su se osjećali ugroženi.

Dakle, zašto bi sada bilo drugačije? Cjepivo je dostupno onima koji misle da im treba. Nemojte molim Vas opet o tome da je korona opasnija jer nije.

Da je ona opasna nebi morali brojati babu Maricu koja je imala inzult i prvi test na koronu bio negativan.

Bez temperature ili ikakvih simptoma nakon par dana opet  uzimaju uzorak u bolnici i sad je pozitivna. Umre od inzulta dan iza,  a vodi se pod koronu. Koliko je takvih "koronaša" ?

Čemu te izmjene oko uzroka smrti što se nikad nije radilo za gripu ili druge bolesti?

Da je opasna vrlo jasno bi objavili koliko je ljudi umrlo od korone bez komorbiditeta. Taj broj je nemoguće naći vec samo ako tražiš .Zadnji koji sam ja dobio na mail je 0.

99% koje znam da su imali koronu nisu imali niti jedan simptom!!!

Dakle tko želi neka se cijepi i siguran je kao i svih godina do sada od gripe. AKo netko tko se nije cijepio umre to je njegov problem. Mogao je. Baš kao što je to bilo kod gripe do sada.

Još bolje,  učinkovitost cjepiva protiv gripe je dva puta manja od onog sto se tvrdi za koronu. 

Zašto dakle sada kad imamo cjepivo ne živimo normalno kao i prije, nego svijet ulazi u sve veće i veće apsurde ? Vama je to normalno ?

16 godina
Han kaže...
Mandor kaže...
Han kaže...
Visak kaže...
Old Iggy kaže...

Jedno dana možda netko i napravi tu analizu za neki doktorat / članak u medicisnkom časopisu, no sad je nebitno.

Ma to je samo trolanje i traženje dlake u jajetu. Da mu daš točan broj rekao bi da su ga doktori izmislili, a farmaceuti platili.

Jedini cilj mu je ventilirati frustraciju i živcirati druge ljude, što je jasno i napisao. Nije on tu da nešto sazna ili nauči.

Bio bi zanimljiv eksperiment da ga svi stavimo na ignore listu.

Pa ko ti brani da me ignoriraš višče? Jesi li se cijepio ili još ovdje na forumu tražiš odobrenje epidemiologa?

Daj točan broj s obzirom da si sebi uzeo za pravo učiti druge i odlučivati kako će tko razmišljati i koje informacije će uzeti kao istinu ili na koje informacije će staviti upitnik i razmisliti....

Koliko bi ljudi umrlo od korone možemo statistički procijeniti u odnosu na vrijeme prije korone. I kažem opet, doktorski radovi će se još dugo raditi na tu temu.

Ali ne možeš za jednog pojedinog čovjeka koliko će živjeti, pogotovo ako su stari i bolesni. I mladi nogometaš umre na treningu. Postoji i nešto što se zove Sindrom iznenadne dojenačke smrti.

Moja baka je išla na operaciju tumora crijeva. Godinu kasnije išla da ju zakrpaju nakon što su valjda ustanovili da su izrezali prvi put što su trebali. Bila je 79 godina i mentalno zdrava i pokretna. Prva operacija, ne prestaje krvarenje. Druga operacija ne prestaje krvarenje. Treća operacija ok je, ali teško prati, počinje se gubiti. Zatim korona, intenzivna, upala pluća, potpuno pogubljena, ne zna gdje je, ne zna da je gladna, ne poznaje nikoga. preživjela sve to, ne zna tko je, slali je doma pa u bolnicu i nakomn mjesec dana gotovo. Da li je možda mogla još malo živjeti da nije bilo korone. Tko zna. Možda ju je treća operacija mentalno zajebala pa bio ionako skliznula. Možda ne bi bilo tri operacije da nisu bolnice u posebnim režimima i možda bi ju nteko drugi operirao da nema korone  sasvim bi normalno preživjela prvu operaciju. Tko to može znati.

Ali sada zašto nema brojki? Siguran sam da broje ljudi sve. Nije istina da se sve vodi pod koronu. Vode sve komorbiditete kao što i treba.

Ali u konačnici UOPĆE NIJE BITNO. Korona je tu i sudjeluje u životu i smrti. Ti bi sad brojao što bi bilo da nema korone. Ali je ima.

Sudjeluje u punjenju bolnica. Nismo imali vrištanje da nema kreveta i respiratora do pojave korone. 

Ponovno, 

1. ljudi umiru, a mogli su živjeti duže.

2. bolnice su preopterećene, ne želimo da ne mogu primiti kritične slučajeve bilo koje bolesti

To je tako svugdje u svijetu, ne samo kod nas. Koliki je broj ljudi koji sinu umrli od korone, AAAA ŽELIM ZNATTIIII. Sigurno se može znati, ali novinare ne zanima.

Ali zašto tebe zanima broj. Želiš dokazatio da je korona prijevara? Tko vara koga i s kojim ciljem?

Glup ti post,ne trazim tvoju ispovijed. Pametuj onima koji su zarazeni jer u godinu dana nisu shvatili da se moraju drzat mjera. Ili su mjere promasene?

Nisi shvatio.

Potpuno je nebitno koliko ljudi umiru od korone i je li samo od korone. Nebitno je jer korona sudjeluje i puni bolnice koje nemaju kapaciteta.

Nebitno je i jesmo li krivi otprije zadnjih 30 godina za to što nema kapaciteta.

Činjenica je što možemo učiniti sada da bolnice funkcioniraju.

Upravo sam se cijepio.

16 godina
Hoggy kaže...
Filox kaže...

Jer treba vremena da se određeni postotak ljudi cijepi i da se narod može smatrat procijepljnim. Tako je jednostavno i logično, da mi stvarno nije jasno kako možete pitat ovakva pitanja... 

Ako se određeni broj ljudi odbije cijepit, onda ništa nismo napravili i te mjere će ostat do daljnjega. A sad vi filozofirajte i nemojte se cijepit, pa plačite da su mjere na snazi... Buuhuu-huu, evo plačem i ja radi vas.

@Filox, zašto bi narod bio procjepljen? Jesmo li se svi cjepili protiv gripe ? Nismo, već samo oni koji su htjeli ili su se osjećali ugroženi.

Dakle, zašto bi sada bilo drugačije? Cjepivo je dostupno onima koji misle da im treba. Nemojte molim Vas opet o tome da je korona opasnija jer nije.

Da je ona opasna nebi morali brojati babu Maricu koja je imala inzult i prvi test na koronu bio negativan.

Bez temperature ili ikakvih simptoma nakon par dana opet  uzimaju uzorak u bolnici i sad je pozitivna. Umre od inzulta dan iza,  a vodi se pod koronu. Koliko je takvih "koronaša" ?

Čemu te izmjene oko uzroka smrti što se nikad nije radilo za gripu ili druge bolesti?

Da je opasna vrlo jasno bi objavili koliko je ljudi umrlo od korone bez komorbiditeta. Taj broj je nemoguće naći vec samo ako tražiš .Zadnji koji sam ja dobio na mail je 0.

Dakle tko želi neka se cijepi i siguran je kao i svih godina do sada od gripe. AKo netko tko se nije cijepio umre to je njegov problem. Mogao je. Baš kao što je to bilo kod gripe do sada.

Još bolje,  učinkovitost cjepiva protiv gripe je dva puta manja od onog sto se tvrdi za koronu. 

Zašto dakle sada kad imamo cjepivo ne živimo normalno kao i prije, nego svijet ulazi u sve veće i veće apsurde ? Vama je to normalno ?

Zato što se nijedan zdravstveni sustav na svijetu ne može nositi s tim. A pokušali su.

I kako ima cjepiva kad ga nema dovoljno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 18:33 (Mandor).
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Međutim, pošto znam da si dovoljno inteligentan za razlikovati te dvije tvrdnje, s priličnom sigurnošću mogu utvrditi da sereš, a pogotovo s obzirom na kontekst u kojem rečenica koju mi neuspješno imputiraš služi za obrazložiti fizički iznimno nevjerojatnu navodnu pojavu (da ne napišem nemoguću, iako praktički i jest nemoguća).

Izjava je zapravo sasvim u redu i ja bih ju potpisao prije 6 mjeseci, tako da je očito da te smeta tko je rekao, a ne što je rečeno. S istom izjavom od Lauca vjerojatno ne bi imao problema.

MrBlc kaže...

Visak kaže...

Što nemaš u planu raditi? Tražiti izvor? Ti svako malo pričaš o strašenju milijunima ili tisućama mrtvih, a da nikada nisi napisao tko je to i gdje strašio. Možda je bila tvoja susjeda, otkud da ja znam. I onda ti je to protuteža za Lauca, Bakića i sve ostale cirkusante. Ajde daj linkove na te strašitelje.

Mjere popuštene, tjedni prosjek pada, najava izvučena iz Polašekove interpolacije podataka (nije neko zastrašivanje, ali je zanimljivo pogledati kako izgleda ekstrapolacija za koju si optužio Lauca i Bakića):

https://www.index.hr/vijesti/clanak/znanstvenica-iz-savjeta-ako-se-epidemija-razbukta-lockdown-ce-biti-jedini-izlaz/2269372.aspx

Eksponencijalni rast. Ovako si i ti otprilike objašnjavao:

Isti stručnjak, malo matematike:

Da ne kopam i čačkam, može li za početak napisati čije podatke i procjene smatraš relevantnima? Tko ima dovoljno dobre modele da bismo na temelju njih mogli pravovremeno donijeti mjere, a da pritom ne paničarimo za manje periodičke varijacije?

Nije mi jasno što točno želiš reći, ali evo odgovora koliko sam uspio shvatiti

a) nisi dao primjere tko je plašio s milijunima mrtvih.

b) Rudan je treći u trolistu debila, pa njegove gluposti ne računam

c) to je eksponencijalni rast, ali bez ikakvih mjera. Pošto smo mjere imali jasno je da neće biti takav (a ni ne bi bio doslovno takav u stvarnom svijetu)

d) podatke gledam na worldometers i ourworldindata, ali ima i drugih izvora.

e) O kakvim manjim periodičnim varijacijama ti pričaš? Imamo tri jasno izražena vala i Lauca koji neposredno prije drugog i trećeg uvjerava da ih neće biti

f) nemam idealan model i upravo zato sam za oprez, a ne bezumni optimizam koji ova dvojica dokazano pogrešno propagiraju

MrBlc kaže...
Visak kaže...

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/lauc-zagrepcani-blizu-smo-vrhunca-epidemije-ostanite-doma-715794

Što se grafa tiče nije nikakav problem u glavi ga pomaknuti par tjedana, no to ništa ne mijenja, pa se čini da se samo izvlačiš.

Pad je počeo 7 tjedana nakon te izjave. Da, 7 tjedana je malo više od "koji tjedan", ali Lauc nije ni napisao da je siguran, izgledan ili vjerojatan, već moguć, za razliku od pogrešne prognoze da treći val nije vjerojatan, ovo uopće nije prognoza. Dapače, pročitaj čitavu izjavu - poziva ljude na odgovorno ponašanje, poštivanje mjera i strpljenje, pružajući im malo nade s najboljim mogućim scenarijem. Po čemu je to išta gore od ideje da će 2-3 tjedna lockdowna riješiti problem?

Rast je svaki puta počeo baš nakon tih izjava. Da, jednog dana će doći i pad, ali on je točno prije oba zadnja vala tvrdio da se sve smiruje i da se smirimo, a onda je svaki put buknulo. A sigurno je dio razloga u tim valovima opuštanje ljudi koji slušaju te šarlatane koji su si uzeli misiju spašavati ljude od zločestih mjera. Dikić je početkom studenog tražio oštre mjere, koje stožer nije odmah prihvatio, pa smo imali pomor u prosincu. Koliko je tu kriv Lauc koji je stožeru trubio na uho da samo što nije sve gotovo?

MrBlc kaže...

Kad i kakve gluposti su Slovenci radili? Zašto su oni tako loše prošli?

Iskreno, nisam upoznat sa situacijom u Sloveniji, pa ne mogu komentirati za njih, no u pravilu se ili mjere donose prekasno kad se žarište razbukta i/ili se ljudi ne pridržavaju mjera. Jasno ti je da ako svi stoje kod kuće epidemija završi kroz par mjeseci (kao što su Kinezi napravili)? Znači svako odstupanje od toga je rizik. E sad ima situacija kada taj rizik ostane nekažnjen, pa su heroji oni koji su ukinuli mjere bez štetnih posljedica, a ima situacija kada se dogodi sranje, a onda su valjda ti isti koji su ukinuli mjere krivi za to. Problem je što se sranje svako malo dogodi i što ga nije bilo tako teško predvidjeti, a ovi se prave kao da nije u tom igrokazu umrlo već 7000 ljudi. Ako veliš da je gotovo i nakon toga umru tisuće, spakiraj stvari i odi sadi luk i paradajz, a ne i dalje sjediti u savjetu.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
14 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Pozdrav ekipi od jednog oltimera 50+...

Pratim ovu temu i dugo se dvoumio da li da napišem nešto,al reko hajde da i ja dobijem svoju porciju..

Pošto smo mi stariji morali služiti ex JNA...tamo smo pri dolasku cijepljeni protiv tetanusa,hepatitisa A,B i D,kao i tuberkuloze.

Bivša Juga je isto davala vojsku u mirovne misije po svijetu,pa sam se i ja prijavio u zadnju misiju UNTAG u Angoli,pošto su tražili vojnike moje specjalnosti..

Juga se raspala u medjuvremenu,pa nismo ni otišli,ali smo prije primili tropski koktel cijepiva koji sadrži cjepiva protiv:

Bjesnoće

Žute groznice

Japanski encefalitis

Obični krpeljni menigoencefalitis

Trbušni tifus

Kolera

Malarija

Meningokokni encefalitis

Tako da na svakoj ruci imam po 3 ožiljka od cjepiva,niti su mi do sad narasli rogovi ili još jedna ćuna..

Nakon toga došao rat,proveo 2 zime na Velebitu,preživo ranjavanje itd,itd...

Bio lani na sistematskom u poliklinici Sunce..zdrav ko dren,imam 1.91 i 93 kg

Hoću reci da naravno da cu se cijepiti kad dodje na mene red,jel sam živi dokaz da su cijepiva sigurna..

P.S. moji starci 82 i 77g su se cijepili sa AZ i nemaju nikakvih nuspojava

Moj PC  
8 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

još ste tu?! 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Mandor kaže...
Hoggy kaže...
Filox kaže...

Zato što se nijedan zdravstveni sustav na svijetu ne može nositi s tim. A pokušali su.

Ma kako? Jedan posto bolesnih može razviti teži oblik i to stari i bolesni.

Dakle treba 40000 doza za jednu turu dakle 80000 cjepiva za HR. Dakle ima daleko  više nego dovoljno pa i za zdrave paničare. Dakle zašto i dalje ne živimo, normalno? Sigurno mjere nisu bezopasne ni normalne. Američki sustav se sigurno može nositi jer tko ne plaća skupo osiguranje, a nema novca i dosad je umirao bez ikakve pomoći. Čemu onda sve ovo i dalje? 

16 godina
Hoggy kaže...
Mandor kaže...
Hoggy kaže...
Filox kaže...

d

Dakle treba 40000 doza za jednu turu dakle 80000 cjepiva za HR. Dakle ima daleko  više nego dovoljno pa i za zdrave paničare. Dakle zašto i dalje ne živimo, normalno? Sigurno mjere nisu bezopasne ni normalne. Američki sustav se sigurno može nositi jer tko ne plaća skupo osiguranje, a nema novca i dosad je umirao bez ikakve pomoći. Čemu onda sve ovo i dalje? 

Koje "sve ovo? Maske? Ili što ne žele koronu pazi sad kod starih i bolesnih u domovima zdravlja i bolnicama?

Ne možeš u birtiju? Ajde za par dana će bniti toplo, pit ćeš pivo na terasi. Ne drami.

17 godina
Hoggy kaže...

Čemu? Radi ovakvih kao ti.

Mi imamo više od 1% mrtvih, a ne teže bolesnih. Broj teže bolesnih (recimo, onih u bolnicama, ne računamo one doma) varira između 10 i 20%.

Cijepe se svi, jer se trebamo riješiti bolesti, ne samo zaštititi najugroženije. Bez rješavanja korone kao problema neće biti normalizacije godinama.

Računaj da do normalizacije neće doći još bar godinu dana, ako ne i više. Ali ako se ne procijepi dobar dio svjetskog stanovništva, trajat će godinama jer to sr***e i mutira i ne razvijamo dobar imunitet.

8 godina
protjeran
Mandor kaže...
Hoggy kaže...
Mandor kaže...
Hoggy kaže...
Filox kaže...

d

Koje "sve ovo? Maske? Ili što ne žele koronu pazi sad kod starih i bolesnih u domovima zdravlja i bolnicama?

Ne možeš u birtiju? Ajde za par dana će bniti toplo, pit ćeš pivo na terasi. Ne drami.

Uvode se policijski satovi. Uništava se gospodarstvo. Ljudi ostaju bez posla. Države stampaju novac bez pokrića što znači da dolazi inflacija koja ce pojesti vaše ušteđevine. Za sto tisuća kuna kupit ćeš paketic bombona da bi platio ovo sada. Ljudi umiru jer su im bili otkazani pregledi, jer nisu mogli u bolnicu zbog zabrane putovanja kao susjed od Infarkta na punktu na ulazu u Zagreb. Djeca nemaju ni normalnu školu niti djetinjstvo a kako izgleda ni budućnost , ma radi čega?  Kako vas nije sram pitatu koje sve ovo?

17 godina
Hoggy kaže...

Uvode se policijski satovi. Uništava se gospodarstvo. Ljudi ostaju bez posla. Države stampaju novac bez pokrića što znači da dolazi inflacija koja ce pojesti vaše ušteđevine. Za sto tisuća kuna kupit ćeš paketic bombona da bi platio ovo sada. Ljudi umiru jer su im bili otkazani pregledi, jer nisu mogli u bolnicu zbog zabrane putovanja kao susjed od Infarkta na punktu na ulazu u Zagreb. Djeca nemaju ni normalnu školu niti djetinjstvo a kako izgleda ni budućnost , ma radi čega?  Kako vas nije sram pitatu koje sve ovo?

Radi prehladice... btw... koje ušteđevine?

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 22:50 (Bitanga).
8 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Hoggy kaže...

Čemu? Radi ovakvih kao ti.

Mi imamo više od 1% mrtvih, a ne teže bolesnih. Broj teže bolesnih (recimo, onih u bolnicama, ne računamo one doma) varira između 10 i 20%.

Cijepe se svi, jer se trebamo riješiti bolesti, ne samo zaštititi najugroženije. Bez rješavanja korone kao problema neće biti normalizacije godinama.

Računaj da do normalizacije neće doći još bar godinu dana, ako ne i više. Ali ako se ne procijepi dobar dio svjetskog stanovništva, trajat će godinama jer to sr***e i mutira i ne razvijamo dobar imunitet.

A kako smo do sada stoljećima razvijali imunitet na sve moguće inačice ovakvih virusa. Nema boljeg stroja od naseg imuniteta i preventive da stroj radi.Da smo se htjeli riješiti korone zaštitili bi stare i ovo ljeto proširili virus jer je bilo očigledno da nije bilo teskih simptoma kod gotovo nikoga. To je bilo jasno početkom ljeta. Ali kako bi sada ovi prodavali cjepivo za skupe novce? Pa baba pokraj našeg apartmana je prebolila koronu u 89 godini u 8 mjesecu prošle godine s laganim simptomima. A sama kaze da se prije 15 godina jedva izvukla od gripe. I zanimljivo nitko ne umire doma ili na cesti i svi samo na respiratoru. To je posao za policiju. Zašto bi se svi cijepili jer nisu niti protiv gripe? Većina je prirodno imuna i otporna, to je više nego jasno. Tko nije ili se boji nek se cijepi idemo dalje prije nego uništimo sve što smo stvarali i samo društvo zbog ljudske gluposti. Cjepiva nisu bezazlena i kad su ispitana. Da ne govorim ova eksperimentalna nikad korištena tipa mRNK koja zapravo po definiciji nisu cjepiva. Sva ispitivanja ovih cjepiva su imala dugoročno teške posljedice na životinje. Radovi i rezultati su dostupni. Moderna nije prije ovog razvila niti jedno cjepivo!!!!, a za ovo nema nikakvu odgovornost za posljedice .Sama firma ne skriva ogromne rizike. Novine skrivaju bez odgovornosti za bilo što napisano. Pa koji Vam je da to ne vidite? Je li svakom cjepljenom jasno da sudjeluje u eksperimentu, a to je dužnost države na osnovi UNa sto je uvedeno nakon ww2 zbog eksperimentiranje tada. Posljedice ovakvih cjepiva mogu doći godinama kasnije po istraživanjima do sada. Ma radi čega se ovo radi?

17 godina
Hoggy kaže...

A kako smo do sada stoljećima razvijali imunitet na sve moguće inačice ovakvih virusa. Nema boljeg stroja od naseg imuniteta i preventive da stroj radi.Da smo se htjeli riješiti korone zaštitili bi stare i ovo ljeto proširili virus jer je bilo očigledno da nije bilo teskih simptoma kod gotovo nikoga. To je bilo jasno početkom ljeta. Ali kako bi sada ovi prodavali cjepivo za skupe novce? Pa baba pokraj našeg apartmana je prebolila koronu u 89 godini u 8 mjesecu prošle godine s laganim simptomima. A sama kaze da se prije 15 godina jedva izvukla od gripe. I zanimljivo nitko ne umire doma ili na cesti i svi samo na respiratoru. To je posao za policiju. Zašto bi se svi cijepili jer nisu niti protiv gripe? Većina je prirodno imuna i otporna, to je više nego jasno. Tko nije ili se boji nek se cijepi idemo dalje prije nego uništimo sve što smo stvarali i samo društvo zbog ljudske gluposti. Cjepiva nisu bezazlena i kad su ispitana. Da ne govorim ova eksperimentalna nikad korištena tipa mRNK koja zapravo po definiciji nisu cjepiva. Sva ispitivanja ovih cjepiva su imala dugoročno teške posljedice na životinje. Radovi i rezultati su dostupni. Moderna nije prije ovog razvila niti jedno cjepivo!!!!, a za ovo nema nikakvu odgovornost za posljedice .Sama firma ne skriva ogromne rizike. Novine skrivaju bez odgovornosti za bilo što napisano. Pa koji Vam je da to ne vidite? Je li svakom cjepljenom jasno da sudjeluje u eksperimentu, a to je dužnost države na osnovi UNa sto je uvedeno nakon ww2 zbog eksperimentiranje tada. Posljedice ovakvih cjepiva mogu doći godinama kasnije po istraživanjima do sada. Ma radi čega se ovo radi?

Radi prehladice koju je baba pokraj vašeg apartmana prebolila u 89. godini.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
neaktivan

Postoji jednostavno rješenje. Tko se ne želi cijepiti treba se zaraziti i tako steći imunitet. Ionako je to samo gripica.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

6 1 hvala 0
4 godine
protjeran
Ja radim na tome već godinu dana i nisam se uspio zaraziti. Ne kužim, tolko je opasan virus, tolko lako se prenosi, a mene neće.

Lastane, što nije u redu sa mnom?
15 godina
neaktivan
Obozavam ove koji trabunjaju da je korona sezonska gripica i da se rijesava sa 'andolom', sve bi takve poslao u Novu bolnicu u Dubravi da provedu 2 tjedna po 10 sati sa 'gripoznima' tamo. Bas bi me zanimalo sto bi poslije toga ovdje napisali.
veni vidi didici
Moj PC  
2 3 hvala 0
11 godina
Hoggy kaže...

Zamisli hipotetsku situaciju. Imaš tvornicu, nekoliko pogona. Dođe vrlo zarazna bolest i ljudi u pogonima ti se zaraze u roku tjedan dana i više od pola ih je na bolovanju. Proizvodnja ispada, gubiš milijune, ljudi na bolovanju po tjedan dana, neki u bolnici neki nažalost nikad nisu izašli iz bolnice pa moraš tražiti ljude. Zbog gubitka razmišljaš o otkazima ili smanjenju plaća, ali ajd prošlo je i to pa će proizvodnja porasti vratit će se na normalu. Radiš dalje, i vidi vraga, za 6 mjeseci opet isto sranje, opet gubici, ne možeš nabaviti sirovine jer su i drugi ispali is pogona, događa se tako po cijelom svijetu. Recesije, gubici, nestašice itd. Znanost radi svoje i kaže, e ekipa, imamo cijepivo za to, ako se cijepimo, gubici će biti smanjeni na minimum, velika većina će raditi, proizvodnja će se nastaviti kao da nema ničeg.

Sad ti meni reci, kao poduzetnik, jel bi htio da ti se radnici cijepe, ili bi htio da ti sve propadne? Evo, da malo pogledamo iz nekog drugog kuta situaciju, ne samo kroz brigu o starijim, bolesnim i drugim članovima našeg društva.

Nadglednik dina
8 godina
protjeran
Entry Point kaže...
Hoggy kaže...

Zamisli hipotetsku situaciju. Imaš tvornicu, nekoliko pogona. Dođe vrlo zarazna bolest i ljudi u pogonima ti se zaraze u roku tjedan dana i više od pola ih je na bolovanju. Proizvodnja ispada, gubiš milijune, ljudi na bolovanju po tjedan dana, neki u bolnici neki nažalost nikad nisu izašli iz bolnice pa moraš tražiti ljude. Zbog gubitka razmišljaš o otkazima ili smanjenju plaća, ali ajd prošlo je i to pa će proizvodnja porasti vratit će se na normalu. Radiš dalje, i vidi vraga, za 6 mjeseci opet isto sranje, opet gubici, ne možeš nabaviti sirovine jer su i drugi ispali is pogona, događa se tako po cijelom svijetu. Recesije, gubici, nestašice itd. Znanost radi svoje i kaže, e ekipa, imamo cijepivo za to, ako se cijepimo, gubici će biti smanjeni na minimum, velika većina će raditi, proizvodnja će se nastaviti kao da nema ničeg.

Sad ti meni reci, kao poduzetnik, jel bi htio da ti se radnici cijepe, ili bi htio da ti sve propadne? Evo, da malo pogledamo iz nekog drugog kuta situaciju, ne samo kroz brigu o starijim, bolesnim i drugim članovima našeg društva.

Zamisli hipotetsku situaciju, stvarnu godinama do sada, ali sada hipotetsku : dodje korona tip virusa, 90 % preboli niti svjesno bolesti ili lagani simptomi, dio na bolovanju ili kojem slobodnom danu jer se u penziju ide sa 65 godina. Populacija stekne imunitet i svijet ide dalje. 

Zamisli stvarnu situaciju u Izraelu u firmi s kojom surađujem, 59 zaposlenih cijepljenje obvezno :  2 umrlih nakon cjepljenja jedan 39 godina chief engineer strašan gubitak za firmu, 4 sa vrlo teškim neurološkim simptomima od paralize lica do drugih, preko 50% na bolovanju zbog visoke temperarture i drugog. Poslovanje inače u kaosu zbog mjera sada potpuno dotučeno cjepivom. 

17 godina
Hoggy kaže...

Zamisli hipotetsku situaciju, stvarnu godinama do sada, ali sada hipotetsku : dodje korona tip virusa, 90 % preboli niti svjesno bolesti ili lagani simptomi, dio na bolovanju ili kojem slobodnom danu jer se u penziju ide sa 65 godina. Populacija stekne imunitet i svijet ide dalje. 

Zamisli stvarnu situaciju u Izraelu u firmi s kojom surađujem, 59 zaposlenih cijepljenje obvezno :  2 umrlih nakon cjepljenja jedan 39 godina chief engineer strašan gubitak za firmu, 4 sa vrlo teškim neurološkim simptomima od paralize lica do drugih, preko 50% na bolovanju zbog visoke temperarture i drugog. Poslovanje inače u kaosu zbog mjera sada potpuno dotučeno cjepivom. 

Pa kako se toga nitko nije prije sjetio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 7:57 (Bitanga).
6 godina
neaktivan
Hoggy kaže...

Znači ti blage veze nemaš o cjepivima i o načinu njihovog djelovanja, baš ništa o tome ne znaš, inače ne bi ovako nešto redikulozno glupo i neuko napisao.

Ako netko dobije kovid, već mu je kasno za primit cjepivo, a ako je netko već razvio teški oblik bolesti, onda mu pogotovo cjepivo ne znači ništa. Cjepivo treba primit bar 15 dana PRIJE zaraze, da to isto cjepivo ima učinak i da umanji simptome zaraze ili spiječi razvoj bolesti skroz. S obzirom da doktori nisu vidoviti, ne znaju tko će se zarazit kovidom za 15 dana, pa moraju davat doze SVIMA. Znači da nam ne treba 80.000 doza, nego oko 8 milijuna doza. 

Zašto se javljaš u temu o kojoj ne znaš niti najosnovnije osnove i tu nešto ideš pametovat? Aj uči o načinu na koji cjpiva djeluju pa se vrati.

Live long and prosper.
11 godina
Hoggy kaže...

Zamisli stvarnu situaciju u Izraelu u firmi s kojom surađujem, 59 zaposlenih cijepljenje obvezno :  2 umrlih nakon cjepljenja jedan 39 godina chief engineer strašan gubitak za firmu, 4 sa vrlo teškim neurološkim simptomima od paralize lica do drugih, preko 50% na bolovanju zbog visoke temperarture i drugog. Poslovanje inače u kaosu zbog mjera sada potpuno dotučeno cjepivom

Koji vražji imunitet?? Kolega mi se 2 puta u godini zarazio, prvi puta završio u intenzivnoj, drugi puta jedva izbjegao. Cijepio se i čak mu je cijepivo pomoglo da se riješi nekih dugotrajnih posljedica koje je imao. Pa gdje si ti bio zadnjih godinu i pola?

Poslovanje dotučeno cijepivom? WTF. Što je to, Antivaxxer Inc pa ih je dotuklo?

Nadglednik dina
13 godina
protjeran
Mandor kaže...
Hoggy kaže...
Mandor kaže...
Hoggy kaže...
Filox kaže...

d

Zanimljivo je kako u cijeloj ovoj priči ti jedino vidiš birtije. Jel ti čovjek igdje spomenuo da hoće u birtiju? Ni ti ne drami, zatvori se doma, cijepi se svaki tjedan, testiraj se svaki dan i to je to. Neki imaju obitelj za prehranit, neki imaju brige u životu, neki žive od turizma, neki od poljoprivrede i sad im je to oduzeto. Pravo na rad, pravo na brigu o obitelji, pravo na preživljavanje. Nemaju svi novčane zalihe da mogu biti doma i bez posla, pogoni ne rade, trgovina je zamrla, planiranje je svedeno na danas od sutra. Onaj koji to ne razumije ne mora se ni kačiti na ovaj post. Jadni ste svi skupa sa takvom brigom o drugima kad zbog vaših koronaških stavova izumire ono malo ljudi koji privređuju. Idemo radije uništit 300k poreznih obveznika i radnog naroda umjesto se pobrinut da se rizične skupine dovedu pod nadzor. Besmislica.

13 godina
protjeran
Entry Point kaže...
Hoggy kaže...

Zamisli stvarnu situaciju u Izraelu u firmi s kojom surađujem, 59 zaposlenih cijepljenje obvezno :  2 umrlih nakon cjepljenja jedan 39 godina chief engineer strašan gubitak za firmu, 4 sa vrlo teškim neurološkim simptomima od paralize lica do drugih, preko 50% na bolovanju zbog visoke temperarture i drugog. Poslovanje inače u kaosu zbog mjera sada potpuno dotučeno cjepivom

Koji vražji imunitet?? Kolega mi se 2 puta u godini zarazio, prvi puta završio u intenzivnoj, drugi puta jedva izbjegao. Cijepio se i čak mu je cijepivo pomoglo da se riješi nekih dugotrajnih posljedica koje je imao. Pa gdje si ti bio zadnjih godinu i pola?

Poslovanje dotučeno cijepivom? WTF. Što je to, Antivaxxer Inc pa ih je dotuklo?

I kaj sad svi su ko tvoj kolega. Imam ih i ja par na poslu koji su već treći puta "zaraženi", a imam i onih koji su pozitivni bez simptoma pa su popušili otkaz jer su morali bit doma u izolaciji.

16 godina
Han kaže...

I kaj sad svi su ko tvoj kolega. Imam ih i ja par na poslu koji su već treći puta "zaraženi", a imam i onih koji su pozitivni bez simptoma pa su popušili otkaz jer su morali bit doma u izolaciji.

Samoizolacija je na teret HZZO-a, o čemu ti?

Dali njima otkaz pa zaposlili one koji su u potpunosti cjepljeni? 

I u kojoj to branši danas nađeš novog radnika prije nego završi samoizolacija? I da ti se isplati (jer i zapošljavanje košta i to masno).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 8:21 (Bukva).
13 godina
protjeran
dagoberhr kaže...
Obozavam ove koji trabunjaju da je korona sezonska gripica i da se rijesava sa 'andolom', sve bi takve poslao u Novu bolnicu u Dubravi da provedu 2 tjedna po 10 sati sa 'gripoznima' tamo. Bas bi me zanimalo sto bi poslije toga ovdje napisali.

Koliko si ti proveo vremena u bolnici u Dubravi?

13 godina
protjeran
Bukva kaže...
Han kaže...

Samoizolacija je na teret HZZO-a, o čemu ti?

Dali njima otkaz pa zaposlili one koji su u potpunosti cjepljeni? 

I u kojoj to branši danas nađeš novog radnika prije nego završi samoizolacija? I da ti se isplati (jer i zapošljavanje košta i to masno).

Piše ti gore o čemu ja. Dobili ljudi otkaze i to je to. Dobivali su otkaze i oni za koje su poslodavci uzeli 4k kuna potpore. Ne znam koga su zaposlili, razlog otkaza je smanjenje obujma posla. U branši koja se zove trgovina, skladište, ugostiteljstvo. A radnike nisu tražili jer je pazi čuda: sve bilo zatvoreno ako nisi primjetio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 8:24 (Han).
16 godina
odjavljen
Visak kaže...

Izjava je zapravo sasvim u redu i ja bih ju potpisao prije 6 mjeseci, tako da je očito da te smeta tko je rekao, a ne što je rečeno. S istom izjavom od Lauca vjerojatno ne bi imao problema.

Nije bitno tko je rekao, već u kojem kontekstu je rečena. To je upravo ona stvar koju u zadnje vrijeme rado zanemaruješ.

Visak kaže...

Nije mi jasno što točno želiš reći, ali evo odgovora koliko sam uspio shvatiti

a) nisi dao primjere tko je plašio s milijunima mrtvih.

b) Rudan je treći u trolistu debila, pa njegove gluposti ne računam

c) to je eksponencijalni rast, ali bez ikakvih mjera. Pošto smo mjere imali jasno je da neće biti takav (a ni ne bi bio doslovno takav u stvarnom svijetu)

d) podatke gledam na worldometers i ourworldindata, ali ima i drugih izvora.

e) O kakvim manjim periodičnim varijacijama ti pričaš? Imamo tri jasno izražena vala i Lauca koji neposredno prije drugog i trećeg uvjerava da ih neće biti

f) nemam idealan model i upravo zato sam za oprez, a ne bezumni optimizam koji ova dvojica dokazano pogrešno propagiraju

a) Nabacivanje brojki o milijunima zaraženih (bez jasno istaknutog konteksta, a u zemlji od 4 milijuna stanovnika) ili pogađanje ko na pijaci s 7500 - 15000 mrtvih ti nije dovoljno?

b) OK, znači Rudan je po tebi debil. Da imam vremena i volje, baš me zanima tko bi sve uspio upasti u to društvo...

c) Eksponencijalni rast je moguć na jako malom dijelu krivulje i svatko s osnovama epidemiologije to zna. Međutim, to nije spriječilo pojedince da s tim istim, fizički nemogućim, rastom plaše ljude.

d) Ok, i što dalje? Sam radiš analize, korelacije mjera i umrlih? Ili ipak nekom sa službenim obrazovanjem na tom području vjeruješ da je taj dio dobro odradio?

e) Primjerice, u 7. i 8. mjesecu smo imali mini valiće, veće od proljetnog 2020., ali zanemarive u odnosu na drugi i treći. Mogli smo i onda panično ići u lockdown.

f) Da li ti uopće pratiš što objavljuju ili samo ono što su drugi prenijeli o tome što su objavili? Da su im analize malo više na optimističnu stranu ne sporim, ali ne bih to nazvao bezumnim optimizmom. Na period od 14 dana su im prognoze solidne, daleko bolje od bilo kojeg objavljenog pokušaja u Hrvatskoj, dugoročnije imaju veću grešku, što je i očekivano.

Visak kaže...

Rast je svaki puta počeo baš nakon tih izjava. Da, jednog dana će doći i pad, ali on je točno prije oba zadnja vala tvrdio da se sve smiruje i da se smirimo, a onda je svaki put buknulo. A sigurno je dio razloga u tim valovima opuštanje ljudi koji slušaju te šarlatane koji su si uzeli misiju spašavati ljude od zločestih mjera. Dikić je početkom studenog tražio oštre mjere, koje stožer nije odmah prihvatio, pa smo imali pomor u prosincu. Koliko je tu kriv Lauc koji je stožeru trubio na uho da samo što nije sve gotovo?

Ček, Lauc je svojom izjavom da je vrhunac blizu (još nismo došli do njega) i da zato trebamo biti što oprezniji i poštivati mjere, doveo do toga da se ljudi opuste i ne poštuju mjere? Stvarno ne znam što bih na to odgovorio.

Što se tiče Đikića, pronalazim jedino izjave iz sredine 11. mjeseca, što je koji tjedan prije vrhunca epidemije, uz inteziviranje lobiranja na kraju 11. i početku 12. kad smo već došli do vrhunca širenja zaraze.

Visak kaže...

Iskreno, nisam upoznat sa situacijom u Sloveniji, pa ne mogu komentirati za njih, no u pravilu se ili mjere donose prekasno kad se žarište razbukta i/ili se ljudi ne pridržavaju mjera. 

Za Sloveniju možeš reći da su zakasnili s drugim valom, ali između drugog i trećeg nije bilo značajnijeg relaksiranja mjera, tako da ne možeš reći da su zakasnili.

Visak kaže...

Jasno ti je da ako svi stoje kod kuće epidemija završi kroz par mjeseci (kao što su Kinezi napravili)?

Ček, ti vjeruješ Kineskoj službenoj statistici? 

S jedne strane vjeruješ službenoj statistici zemlje u kojoj politika određuje što se smije objaviti i koja je pod jakom cenzurom, a s druge strane, tražiš opravdanja za svaki podatak koji odstupa od tvojih stajališta. Ako mjere ne rade, sigurno su krivi ljudi koji se ne pridržavaju ili su uvedene kasno, ne, jednostano ne može biti pogrešna hipoteza. Nema šanse ni da za mjere vrijedi paretovo pravilo, ne, problem je u ljudima... 

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
protjeran
Filox kaže...
Hoggy kaže...

Znači ti blage veze nemaš o cjepivima i o načinu njihovog djelovanja, baš ništa o tome ne znaš, inače ne bi ovako nešto redikulozno glupo i neuko napisao.

Ako netko dobije kovid, već mu je kasno za primit cjepivo, a ako je netko već razvio teški oblik bolesti, onda mu pogotovo cjepivo ne znači ništa. Cjepivo treba primit bar 15 dana PRIJE zaraze, da to isto cjepivo ima učinak i da umanji simptome zaraze ili spiječi razvoj bolesti skroz. S obzirom da doktori nisu vidoviti, ne znaju tko će se zarazit kovidom za 15 dana, pa moraju davat doze SVIMA. Znači da nam ne treba 80.000 doza, nego oko 8 milijuna doza. 

Zašto se javljaš u temu o kojoj ne znaš niti najosnovnije osnove i tu nešto ideš pametovat? Aj uči o načinu na koji cjpiva djeluju pa se vrati.

Filox, da ponovim pitanje tebi tako učenom, odgovori konkretno : zašto nismo onda NIKAD cijepili sve protiv gripe vec samo ugrožene? I tako godinama radili uhodanom znanstvenom metodom optimalne zaštite. Hoćeš reći da znanost i svi ti doktori ništa nisu znali o cjepivima jer su cijepili samo na zahtjev i preporucivali starima i zdravstvenim radnicima? Godinama su nas vodili neuki ljudi? Ugroženih je oko  40000-50000...Uglavnom cjepiva ima. Korona je uništila znanost i uvela dogmu. Do sada je osnova znanosti bila znanstvena metoda, skepsa i propitkivanje svega. Po novom propitkivanje "znanstvenih" istina je zabranjeno i brišu se postovi svih pa i znanstvenika. To je jedno čvrsto sto se zna koroni otkad je počela. 

6 godina
neaktivan
Hoggy kaže...

Filox, da ponovim pitanje tebi tako učenom, odgovori konkretno : zašto nismo onda NIKAD cijepili sve protiv gripe vec samo ugrožene? I tako godinama radili uhodanom znanstvenom metodom optimalne zaštite. Hoćeš reći da znanost i svi ti doktori ništa nisu znali o cjepivima jer su cijepili samo na zahtjev i preporucivali starima i zdravstvenim radnicima? Godinama su nas vodili neuki ljudi? Ugroženih je oko  40000-50000...Uglavnom cjepiva ima. Korona je uništila znanost i uvela dogmu. Do sada je osnova znanosti bila znanstvena metoda, skepsa i propitkivanje svega. Po novom propitkivanje "znanstvenih" istina je zabranjeno i brišu se postovi svih pa i znanstvenika. To je jedno čvrsto sto se zna koroni otkad je počela. 

Jer se ne radi o istim bolestima. Kovid se brže i lakše širi, a ostavlja teže posljedice i opasaniji je, ma što god vi tupili ovde. Od gripe se uvijek mogao cijepit svak tko je htio, samo su ugrožene skupine imale prednost, isto kao i danas s kovidom.

Live long and prosper.
4 godine
protjeran
 I tako je Visak pokopao sam sebe vjerovanjem u kinesku statistiku...

Kolega pa ko će tebi nešto vjerovati nakon ovakve gluposti. Nije ni čudo da si zagovaratelj mjera i svega ostalog kad vjeruješ u bajke da Kinezi imaju manju smrtnost od nas, a očito vjeruješ i da je epidemija završila u Kini 🤦🏼‍♂️

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice