Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.497.585
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
17 godina
neaktivan
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
foofajter kaže...
Moji vjerojatno jesu, ali ima osoba poput MrBlc koji jako dobro pišu, a opet vi sektaši imate odgovor na sve jer jednostavno ne možete prihvatiti da netko ima drugačije mišljenje, Viščina je najbolji primjer.

Dakle priznaješ da ti argumenti ne valjaju, a ljutiš se što ih osporavamo?

Shvaćaš li da ovo nije vrtić gdje svi imaju pravo nastupati i nikoga se ne smije kritizirati da mu se ne naruši samopouzdanje? Ako ozbiljno raspravljamo onda su argumenti ti koji su bitni, a ne tko ih iznosi. Ja sam se s MrBlcom slagao u 99% svega svih ovih godina, ali tu se ne slažem i oponiram mu zato jer mislim da ima loše argumente, ne zato što mi je nesimpatičan.

Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali kada ga iznese javno onda može očekivati da ga drugi kritiziraju. Znači ili ga zadrži za sebe ili otrpi kritiku. A bez dobrih argumenata očekuj dosta kritike.

foofajter kaže...
Vjerojatno se nikad ne bi više pojavili u javnosti da priznate da niste u pravu.

Prije par stranica sam priznao da sam nešto krivo protumačio. Većinu stavova koje sam imao s recimo 15 godina sam u međuvremenu promijenio, a i dalje to činim. No na temelju argumenata, a ti si u prvoj rečenici priznao da tvoji ne valjaju, pa ne očekuj da ću mijenjati svoje stavove na temelju njih.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
6 godina
neaktivan
dagoberhr kaže...

Mi svi ovdje lamentiramo o problemu koji se zove povjerenje postojecem Stozeru i ljudima u istome koji su se zbog nezamjeranja likovima poput gosp. Plenkovica i slicnih te udovoljavanju lokalnim serifima tipa pokojnog gosp. Bandica i slicnih jednostavno - isprostituirali te nazalost kod nas gradjana izgubili kompletan kredibilitet a koji je jebeno vazan u sadasnjoj situaciji oko cjepiva. Zato sada imamo da mi ovdje smo u nedoumicama da li ili ne se cjepiti umjesto da je to gotova stvar i da se zna da ce biti 80% populacije procjepljeno.

Naravno dok ne dotakne virus nekoga od svih nas i zasarafi ga tamo gdje mu je organizam najslabiji ispisat ce se ovdje i vise od 90 stranica te imamo samo puno srece sto je dobar dio ljudi ostao i dalje odgovoran te cini sve da zastiti sebe i najblize oko sebe.

Ja se u potpunosti slažem s nepovjerenjem Stožeru, Plenkiju i svima ostalima, jer su nedosljedni i nesposobni, ali ova korona je u cijelom svijetu, pa tako na sreću možemo slušati preporuke iz ostatka svijeta, ne od naših tupina. Kad usporedite, dođe to na isto, samo ste uštedili svoje živce, jer niste morali gledat Capakovu facu, nego nekog američana ili francuza...

Live long and prosper.
17 godina
dagoberhr kaže...

Mi svi ovdje lamentiramo o problemu koji se zove povjerenje postojecem Stozeru i ljudima u istome koji su se zbog nezamjeranja likovima poput gosp. Plenkovica i slicnih te udovoljavanju lokalnim serifima tipa pokojnog gosp. Bandica i slicnih jednostavno - isprostituirali te nazalost kod nas gradjana izgubili kompletan kredibilitet a koji je jebeno vazan u sadasnjoj situaciji oko cjepiva. Zato sada imamo da mi ovdje smo u nedoumicama da li ili ne se cjepiti umjesto da je to gotova stvar i da se zna da ce biti 80% populacije procjepljeno.

Čekaj, stvarno misliš da netko s IQ-om većim od broja cipele stvarno odlučuje cijepiti se ili ne ovisno o tome što kažu Plenki, Bandit ili Vili?

Zamisli kako bi izgledalo da je u pitanju Karamarko ili Kujundžić...

16 godina
odjavljen
Old Iggy kaže...

Samo mala digresija:

RH u odnosu na susjede i je tu negdje komparirano s mjerama. Svi smo u svjetskom vrhu po broju mrtvih, šaralo se s mjerama.

A što se Lauca i Bakića tiče, imaju komparativnu prednost, ne moraju odgovarati pogodili ili promašili brojke.

Što nisu Slovenci pod relativno strogim mjerama od drugog vala? Ako bismo i mi i dalje bili u svjetskom vrhu sa Slovenskim mjerama, čemu onda traženje istih?

Komparativnu prednost u odnosu na koga imaju? One akademike koji ne žive u Hrvatskoj ili neke druge?

Također, tko uopće jest odgovoran? Političari? Oni su odgovorni isključivo moralno, a ako i pogriješe, glavna im je stručnost oprati se od odgovornosti - kad brojke rastu, građani su neodgovorni, kad virus uđe u sustav za koji su nadležni, kriv je virus, a kad brojke padaju, zaslužne su mjere koje su oni donijeli. To otvara jednu opasnost da se donošenjem oštrijih mjera kad se nazire pad pokuša preuzeti zasluga za pad iako bi vrlo vjerojatno do njega došlo i bez mjera (primjer: PGŽ).

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
15 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
dagoberhr kaže...

Čekaj, stvarno misliš da netko s IQ-om većim od broja cipele stvarno odlučuje cijepiti se ili ne ovisno o tome što kažu Plenki, Bandit ili Vili?

Zamisli kako bi izgledalo da je u pitanju Karamarko ili Kujundžić...

Bozesacuvajnas da nam tako nesto odredjuju Oposum i Svizac .. nisam mislio na Plenkovica ali na neko strucno lice sa Hipokratovom zakletvom da sa time da Kujundzica (Svizac) ne smatram u toj grupi strucnih ljudi.

veni vidi didici
6 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Što nisu Slovenci pod relativno strogim mjerama od drugog vala? Ako bismo i mi i dalje bili u svjetskom vrhu sa Slovenskim mjerama, čemu onda traženje istih?

Komparativnu prednost u odnosu na koga imaju? One akademike koji ne žive u Hrvatskoj ili neke druge?

Također, tko uopće jest odgovoran? Političari? Oni su odgovorni isključivo moralno, a ako i pogriješe, glavna im je stručnost oprati se od odgovornosti - kad brojke rastu, građani su neodgovorni, kad virus uđe u sustav za koji su nadležni, kriv je virus, a kad brojke padaju, zaslužne su mjere koje su oni donijeli. To otvara jednu opasnost da se donošenjem oštrijih mjera kad se nazire pad pokuša preuzeti zasluga za pad iako bi vrlo vjerojatno do njega došlo i bez mjera (primjer: PGŽ).

Jedno su mjere na papiru, drugo je ponašanje ljudi. Svi gledaju kako će zaobić mjere, zajebat, sakrit se...

Live long and prosper.
17 godina
MrBlc kaže...
Old Iggy kaže...

Samo mala digresija:

RH u odnosu na susjede i je tu negdje komparirano s mjerama. Svi smo u svjetskom vrhu po broju mrtvih, šaralo se s mjerama.

A što se Lauca i Bakića tiče, imaju komparativnu prednost, ne moraju odgovarati pogodili ili promašili brojke.

Jesu, kad su cifre odletjele u nebo (i zbog čega i jesu lošiji od nas).

Imaju komparativnu prednost u tome što ne odgovaraju nikome i bez obzira što "promašuju" (kao Lauc na jesen) lako mogu reći "ok, idemo dalje".

13 godina
protjeran
Filox kaže...
MrBlc kaže...

Jedno su mjere na papiru, drugo je ponašanje ljudi. Svi gledaju kako će zaobić mjere, zajebat, sakrit se...

O for fuck sake... na toliko pitanja tvoj odgovor se svodi opet na glupe izgovore. Da li si toliko temeljito upoznat i sa situacijom u Sloveniji kao što si upućen u tko što i kako radi i svim silama izbjegava mjere u Hrvatskoj??

13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
MrBlc kaže...
Old Iggy kaže...

Samo mala digresija:

Imaju komparativnu prednost u tome što ne odgovaraju nikome i bez obzira što "promašuju" (kao Lauc na jesen) lako mogu reći "ok, idemo dalje".

Komparativna prednost u odnosu na koga? Zar nisu ti isti ljudi članovi znanstvenog savjeta? Kako ne odgovaraju nikome?

17 godina
Han kaže...
Old Iggy kaže...

Komparativna prednost u odnosu na koga? Zar nisu ti isti ljudi članovi znanstvenog savjeta? Kako ne odgovaraju nikome?

U odnosu na one koji odlučuju. To viječe se i raspalo iz niza razlga, tražili su da se Lauc izbaci zbig lošeg predviđanja i minimiziranja opasnosti najesen.

6 godina
neaktivan
Han kaže...

O for fuck sake... na toliko pitanja tvoj odgovor se svodi opet na glupe izgovore. Da li si toliko temeljito upoznat i sa situacijom u Sloveniji kao što si upućen u tko što i kako radi i svim silama izbjegava mjere u Hrvatskoj??

Koji glupi izgovori? Govorim ti o onome šta svaki dan vidim oko sebe. Tip izlazi iz ljekarne, poznanik, dolazi do mene skida masku i govori kako ima tu masku već par mjeseci. On kao poštuje mjere, ali po svom, ta maska ne služi ničemu. Žena u doktora dođe na šalter i pita nešto sestru, sestra ne čuje dobro, onda se žena približi SKINE masku i glasno ponovi pitanje. Toj maska ne znači ništa više. Dopusti se otvaranje kafića, ali samo terase, ja odem u svoje malo mjesto, kad ono prazan štekat, svi unutra za šankom, prozori zatvoreni. Osoba dobije koronu, ne prijavi kontakte. Osoba vozi drugu osobu na testiranje, ali ne stavi masku u autu, jer mora pušit duvan; osoba broj 2 je na kraju pozitivna, osoba broj jedan sad mora na testiranje...

Ovako ti mogu pisat sljedećih 3 dana primjere koje sam osobno vidio i doživio u Splitu i na Braču, ako te lokacije zanimaju. 

Moj odgovor se ne svodi na glupe izgovore, nego imam oči i pamet, pa gledam oko sebe i primjećujem stvari. Mjere su dobre, ali se ljudi ne drže. Onda ti kritiziraš mjere, a ne kritiziraš kretene koji su najpametniji. 

Live long and prosper.
4 godine
protjeran
Šank je čovjekov najbolji prijatelj tak da to poštuj i sve će biti oke.
13 godina
protjeran
Filox kaže...
Han kaže...

Koji glupi izgovori? Govorim ti o onome šta svaki dan vidim oko sebe. Tip izlazi iz ljekarne, poznanik, dolazi do mene skida masku i govori kako ima tu masku već par mjeseci. On kao poštuje mjere, ali po svom, ta maska ne služi ničemu. Žena u doktora dođe na šalter i pita nešto sestru, sestra ne čuje dobro, onda se žena približi SKINE masku i glasno ponovi pitanje. Toj maska ne znači ništa više. Dopusti se otvaranje kafića, ali samo terase, ja odem u svoje malo mjesto, kad ono prazan štekat, svi unutra za šankom, prozori zatvoreni. Osoba dobije koronu, ne prijavi kontakte. Osoba vozi drugu osobu na testiranje, ali ne stavi masku u autu, jer mora pušit duvan; osoba broj 2 je na kraju pozitivna, osoba broj jedan sad mora na testiranje...

Ovako ti mogu pisat sljedećih 3 dana primjere koje sam osobno vidio i doživio u Splitu i na Braču, ako te lokacije zanimaju. 

Moj odgovor se ne svodi na glupe izgovore, nego imam oči i pamet, pa gledam oko sebe i primjećujem stvari. Mjere su dobre, ali se ljudi ne drže. Onda ti kritiziraš mjere, a ne kritiziraš kretene koji su najpametniji. 

Vidiš, isto tako i ja sa druge strane ( ne odobravam nenošenje maski gdje je preporuka ili obveza isto kao što nisam ravnozemljaš ), pitam slijedeće: Zašto nisi odgovorio na pitanja koja te je forumaš pitao i na moje pitanje: Da li si toliko temeljito upoznat i sa situacijom u Sloveniji kao što si upućen u tko što i kako radi i svim silama izbjegava mjere u Hrvatskoj??

6 godina
neaktivan
Han kaže...

Vidiš, isto tako i ja sa druge strane ( ne odobravam nenošenje maski gdje je preporuka ili obveza isto kao što nisam ravnozemljaš ), pitam slijedeće: Zašto nisi odgovorio na pitanja koja te je forumaš pitao i na moje pitanje: Da li si toliko temeljito upoznat i sa situacijom u Sloveniji kao što si upućen u tko što i kako radi i svim silama izbjegava mjere u Hrvatskoj??

Ah da, ne nisam, nemam pojma o Sloveniji, komentirao sam situaciju u Hrvatskoj i dao svoje mišljenje zašto mjere ne funkcioniraju onako kako je prediviđeno.

Live long and prosper.
13 godina
protjeran
Filox kaže...
Han kaže...

Ah da, ne nisam, nemam pojma o Sloveniji, komentirao sam situaciju u Hrvatskoj i dao svoje mišljenje zašto mjere ne funkcioniraju onako kako je prediviđeno.

Reći ću ti ja zašto ne funkcioniraju: zato što smo pred izbore pobijedili koronu ( reče plenkoviČ ), zato što je u vukovaru bila hrpa ljudi na okupu ( reče alemka da je sve po ps-u ), zato što alemka drži propovijed pred katedralom okružena štovateljima dok smo mi zatvoreni, zato što jedan dan seljak na svojoj njivi dobije 8k kuna kazne, dok sa druge strane slovenska i brojač novca rade svakodnevno, zato jer se cjepivo distribuira po principu da se ne baci a puno ljudi čeka na cjepljenje, zato što su djeca najveći prenosioci korone a šalje ih se u školu dok srednjoškolci imaju svakodnevna druženja pred zgradama i parkovima, zato što se otvaraju granice na jedan dan sa bih kako bi poslušnici obavili svoju dužnost i dali glas pobjednicima nad koronom a ti ne možeš iz zg-a u karlovac baki odnjet špeceraj bez testa itd... mogao bi pisati ovako cijeli dan... Poanta je: nema čvrstoće, odlučnosti niti dosljednosti u cjelokupnoj situaciji. Lakrdija, cirkus i predstava za lakoumne.

17 godina
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Ovo se vidim iznova spominje, imali smo kolaps zdravstvenog sustava. Kada je to bilo? I na koji se način očitovalo? Jel to sustav jedne bolnice, grada, cijele države?

Pa bolnica u mom gradu je odgodila sve operacije osim hitnih, onkoloških i životno ugrožavajućih. Zbog previše covid pacijenata na liječenju. Ako to nije kolaps onda ne znam što je. 

Vidiš to su opet pojedinačni slučajevi. Što onda točno znači imali smo kolaps zdravstvenog sustava. Pričao sam s curom koja radi u jednoj zagrebačkoj bolnici i rekla je da je kod njih sve normalno.

Bilo je i kod nas normalno do prije tjedan dana. Sad više nije.

Kužiš, situacija se mijenja, iz dana u dan, svuda, nije isto svuda, i sutra ne bude svuda isto kao što je bilo danas. Ali pokazuje ozbiljnost situacije.

Bolje spriječit nego liječit, stara medicinska...

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 15:22 (Bitanga).
4 godine
protjeran
Ja bi nadodao nevezano za ružnu našu, u vezi stanja u Indiji. Koji je uzrok što je kod njih buknulo?

Vjerske orgije i političke govorancije. Kad narod prestane pušit takve gluposti, ne samo kod nas već i općenito, onda će možda i biti neke nade za čovječanstvo. A do onda, uopće nije šteta da se prorijedimo.
17 godina
Han kaže...

Reći ću ti ja zašto ne funkcioniraju: zato što smo pred izbore pobijedili koronu ( reče plenkoviČ ), zato što je u vukovaru bila hrpa ljudi na okupu ( reče alemka da je sve po ps-u ), zato što alemka drži propovijed pred katedralom okružena štovateljima dok smo mi zatvoreni, zato što jedan dan seljak na svojoj njivi dobije 8k kuna kazne, dok sa druge strane slovenska i brojač novca rade svakodnevno, zato jer se cjepivo distribuira po principu da se ne baci a puno ljudi čeka na cjepljenje, zato što su djeca najveći prenosioci korone a šalje ih se u školu dok srednjoškolci imaju svakodnevna druženja pred zgradama i parkovima, zato što se otvaraju granice na jedan dan sa bih kako bi poslušnici obavili svoju dužnost i dali glas pobjednicima nad koronom a ti ne možeš iz zg-a u karlovac baki odnjet špeceraj bez testa itd... mogao bi pisati ovako cijeli dan... Poanta je: nema čvrstoće, odlučnosti niti dosljednosti u cjelokupnoj situaciji. Lakrdija, cirkus i predstava za lakoumne.

Pa valjda su lakoumni oni koji ne znaju sami dokučiti da ne treba ići na okupljanja, ne mora im to netko drugi reći. To što je stožer nedosljedan nije isprika za lakoumni narod. A narod je lakouman po defaultu... zato je bitno obrazovanje.

Vrtimo se stalno u krug.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
Han kaže...

Pa valjda su lakoumni oni koji ne znaju sami dokučiti da ne treba ići na okupljanja, ne mora im to netko drugi reći. To što je stožer nedosljedan nije isprika za lakoumni narod. A narod je lakouman po defaultu... zato je bitno obrazovanje.

Vrtimo se stalno u krug.

Ovdje je također bitno ono što svi zaboravljaju: a to je da je vlast izabrana od naroda, da ju narod plaća i da treba služiti narodu. Ti, ja, visak, ovaj, onaj se možemo svađati, nositi maske, čuvati sebe i druge i raditi od prvog dana sve po preporukama i onda dođu izbori i evo ti otvorene granice i tisuće glasača, evo ti obljetnice neke i stado je na okupu, evo ti političkog skupa i stado je aktivirano. Jako je puno onih koji ovise i zavise od vlasti ( poslušnici ) kojima puca ona stvar. A sve počinje od vrha kojemu smo mi poslodavci. Došlo je do toga da je vojska političkih poslušnika velika i da je politika preuzela borbu protiv pandemije jer je tu lova a ne dobrobit.

14 godina
Bitanga kaže...
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Ovo se vidim iznova spominje, imali smo kolaps zdravstvenog sustava. Kada je to bilo? I na koji se način očitovalo? Jel to sustav jedne bolnice, grada, cijele države?

Pa bolnica u mom gradu je odgodila sve operacije osim hitnih, onkoloških i životno ugrožavajućih. Zbog previše covid pacijenata na liječenju. Ako to nije kolaps onda ne znam što je. 

Vidiš to su opet pojedinačni slučajevi. Što onda točno znači imali smo kolaps zdravstvenog sustava. Pričao sam s curom koja radi u jednoj zagrebačkoj bolnici i rekla je da je kod njih sve normalno.

Bilo je i kod nas normalno do prije tjedan dana. Sad više nije.

Kužiš, situacija se mijenja, iz dana u dan, svuda, nije isto svuda, i sutra ne bude svuda isto kao što je bilo danas. Ali pokazuje ozbiljnost situacije.

Bolje spriječit nego liječit, stara medicinska...

Sve pet, samo mi je nedefiniran taj pojam "kolaps zdravstvenog sustava".

17 godina
Han kaže...

Ovdje je također bitno ono što svi zaboravljaju: a to je da je vlast izabrana od naroda, da ju narod plaća i da treba služiti narodu. Ti, ja, visak, ovaj, onaj se možemo svađati, nositi maske, čuvati sebe i druge i raditi od prvog dana sve po preporukama i onda dođu izbori i evo ti otvorene granice i tisuće glasača, evo ti obljetnice neke i stado je na okupu, evo ti političkog skupa i stado je aktivirano. Jako je puno onih koji ovise i zavise od vlasti ( poslušnici ) kojima puca ona stvar. A sve počinje od vrha kojemu smo mi poslodavci. Došlo je do toga da je vojska političkih poslušnika velika i da je politika preuzela borbu protiv pandemije jer je tu lova a ne dobrobit.

A poznato je da su političari vrlo rijetko najpametniji ljudi u državi, i da vrlo rijetko rade u općem interesu, a najviše u interesu svoje skupine tj. stranke i njezinih članova. Rijetki su oni koji se žrtvuju za dobrobit društva, i na kraju običnu budu ismijani.

Kad se vidi koji ljudi su nam u vrhu politike to samo potvrđuje to. Pametni ljudi se ne žele s njima baviti jer imaju pametnijeg posla, nažalost, zato nam i je tako kako je.

11 godina
Hazar kaže...

Jednostavno - kad ne može više pružati usluge korisnicima.

Nadglednik dina
17 godina
Entry Point kaže...
Hazar kaže...

Pa da, ako plaćam jebenih 2500kn mjesečno od plaće, i ako mi zatreba usluga i ja ju ne mogu dobiti... onda je to meni kolaps.

Neka onda kažu "pa dobro, dva mjeseca nećemo uzimati od plaće jer ne pružamo nikakvu uslugu". Ali to se neće dogoditi.

11 godina
Bitanga kaže... 

Pa da, ako plaćam jebenih 2500kn mjesečno od plaće, i ako mi zatreba usluga i ja ju ne mogu dobiti... onda je to meni kolaps.

Neka onda kažu "pa dobro, dva mjeseca nećemo uzimati od plaće jer ne pružamo nikakvu uslugu". Ali to se neće dogoditi.

Ajd možda sam previše pojednostavio. Ovako: kad ne može pružati neodgodive usluge korisnicima, ostaje bez ljudskog i tehničkog kapaciteta. 

Za odgodive stvari koje se ne pružaju možemo govoriti o pritisku na sustav, odnosno ljudski i tehnički kapacitet je preusmjeren drugdje. Tu ulaze i mjere za zaštitu tog sustava.

Nadglednik dina
13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
Entry Point kaže...
Hazar kaže...

Kolaps u zdravstvu ne traje zadnjih godinu dana,traje jedno 30-ak godina....

13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
Han kaže...

Vrtimo se stalno u krug.

Lakoumni su jer su veci vjernici od pape i imaju benefit dvojnog drzavljanstva...svi su si rodaci i svi se znaju.... Aparat poslusnika stvaran zadnjih 25 godina i samo raste... i takvih je jako puno

16 godina
Han kaže...
Visak kaže...
Old Iggy kaže...

Jedno dana možda netko i napravi tu analizu za neki doktorat / članak u medicisnkom časopisu, no sad je nebitno.

Ma to je samo trolanje i traženje dlake u jajetu. Da mu daš točan broj rekao bi da su ga doktori izmislili, a farmaceuti platili.

Jedini cilj mu je ventilirati frustraciju i živcirati druge ljude, što je jasno i napisao. Nije on tu da nešto sazna ili nauči.

Bio bi zanimljiv eksperiment da ga svi stavimo na ignore listu.

Pa ko ti brani da me ignoriraš višče? Jesi li se cijepio ili još ovdje na forumu tražiš odobrenje epidemiologa?

Daj točan broj s obzirom da si sebi uzeo za pravo učiti druge i odlučivati kako će tko razmišljati i koje informacije će uzeti kao istinu ili na koje informacije će staviti upitnik i razmisliti....

Koliko bi ljudi umrlo od korone možemo statistički procijeniti u odnosu na vrijeme prije korone. I kažem opet, doktorski radovi će se još dugo raditi na tu temu.

Ali ne možeš za jednog pojedinog čovjeka koliko će živjeti, pogotovo ako su stari i bolesni. I mladi nogometaš umre na treningu. Postoji i nešto što se zove Sindrom iznenadne dojenačke smrti.

Moja baka je išla na operaciju tumora crijeva. Godinu kasnije išla da ju zakrpaju nakon što su valjda ustanovili da su izrezali prvi put što su trebali. Bila je 79 godina i mentalno zdrava i pokretna. Prva operacija, ne prestaje krvarenje. Druga operacija ne prestaje krvarenje. Treća operacija ok je, ali teško prati, počinje se gubiti. Zatim korona, intenzivna, upala pluća, potpuno pogubljena, ne zna gdje je, ne zna da je gladna, ne poznaje nikoga. preživjela sve to, ne zna tko je, slali je doma pa u bolnicu i nakomn mjesec dana gotovo. Da li je možda mogla još malo živjeti da nije bilo korone. Tko zna. Možda ju je treća operacija mentalno zajebala pa bio ionako skliznula. Možda ne bi bilo tri operacije da nisu bolnice u posebnim režimima i možda bi ju nteko drugi operirao da nema korone  sasvim bi normalno preživjela prvu operaciju. Tko to može znati.

Ali sada zašto nema brojki? Siguran sam da broje ljudi sve. Nije istina da se sve vodi pod koronu. Vode sve komorbiditete kao što i treba.

Ali u konačnici UOPĆE NIJE BITNO. Korona je tu i sudjeluje u životu i smrti. Ti bi sad brojao što bi bilo da nema korone. Ali je ima.

Sudjeluje u punjenju bolnica. Nismo imali vrištanje da nema kreveta i respiratora do pojave korone. 

Ponovno, 

1. ljudi umiru, a mogli su živjeti duže.

2. bolnice su preopterećene, ne želimo da ne mogu primiti kritične slučajeve bilo koje bolesti

To je tako svugdje u svijetu, ne samo kod nas. Koliki je broj ljudi koji sinu umrli od korone, AAAA ŽELIM ZNATTIIII. Sigurno se može znati, ali novinare ne zanima.

Ali zašto tebe zanima broj. Želiš dokazatio da je korona prijevara? Tko vara koga i s kojim ciljem?

13 godina
protjeran
Mandor kaže...
Han kaže...
Visak kaže...
Old Iggy kaže...

Jedno dana možda netko i napravi tu analizu za neki doktorat / članak u medicisnkom časopisu, no sad je nebitno.

Ma to je samo trolanje i traženje dlake u jajetu. Da mu daš točan broj rekao bi da su ga doktori izmislili, a farmaceuti platili.

Jedini cilj mu je ventilirati frustraciju i živcirati druge ljude, što je jasno i napisao. Nije on tu da nešto sazna ili nauči.

Bio bi zanimljiv eksperiment da ga svi stavimo na ignore listu.

Pa ko ti brani da me ignoriraš višče? Jesi li se cijepio ili još ovdje na forumu tražiš odobrenje epidemiologa?

Daj točan broj s obzirom da si sebi uzeo za pravo učiti druge i odlučivati kako će tko razmišljati i koje informacije će uzeti kao istinu ili na koje informacije će staviti upitnik i razmisliti....

Koliko bi ljudi umrlo od korone možemo statistički procijeniti u odnosu na vrijeme prije korone. I kažem opet, doktorski radovi će se još dugo raditi na tu temu.

Ali ne možeš za jednog pojedinog čovjeka koliko će živjeti, pogotovo ako su stari i bolesni. I mladi nogometaš umre na treningu. Postoji i nešto što se zove Sindrom iznenadne dojenačke smrti.

Moja baka je išla na operaciju tumora crijeva. Godinu kasnije išla da ju zakrpaju nakon što su valjda ustanovili da su izrezali prvi put što su trebali. Bila je 79 godina i mentalno zdrava i pokretna. Prva operacija, ne prestaje krvarenje. Druga operacija ne prestaje krvarenje. Treća operacija ok je, ali teško prati, počinje se gubiti. Zatim korona, intenzivna, upala pluća, potpuno pogubljena, ne zna gdje je, ne zna da je gladna, ne poznaje nikoga. preživjela sve to, ne zna tko je, slali je doma pa u bolnicu i nakomn mjesec dana gotovo. Da li je možda mogla još malo živjeti da nije bilo korone. Tko zna. Možda ju je treća operacija mentalno zajebala pa bio ionako skliznula. Možda ne bi bilo tri operacije da nisu bolnice u posebnim režimima i možda bi ju nteko drugi operirao da nema korone  sasvim bi normalno preživjela prvu operaciju. Tko to može znati.

Ali sada zašto nema brojki? Siguran sam da broje ljudi sve. Nije istina da se sve vodi pod koronu. Vode sve komorbiditete kao što i treba.

Ali u konačnici UOPĆE NIJE BITNO. Korona je tu i sudjeluje u životu i smrti. Ti bi sad brojao što bi bilo da nema korone. Ali je ima.

Sudjeluje u punjenju bolnica. Nismo imali vrištanje da nema kreveta i respiratora do pojave korone. 

Ponovno, 

1. ljudi umiru, a mogli su živjeti duže.

2. bolnice su preopterećene, ne želimo da ne mogu primiti kritične slučajeve bilo koje bolesti

To je tako svugdje u svijetu, ne samo kod nas. Koliki je broj ljudi koji sinu umrli od korone, AAAA ŽELIM ZNATTIIII. Sigurno se može znati, ali novinare ne zanima.

Ali zašto tebe zanima broj. Želiš dokazatio da je korona prijevara? Tko vara koga i s kojim ciljem?

Glup ti post,ne trazim tvoju ispovijed. Pametuj onima koji su zarazeni jer u godinu dana nisu shvatili da se moraju drzat mjera. Ili su mjere promasene?

16 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Jučer sam bio kod doktora opće prakse iz jedinog razloga da pitam, trebam li se cijepiti, uzimati vitamine, koje je bolje cjepivo...

Ovo je otprilike što je rekao:

On se neće cijepiti. Radi s pacijentima stalno i nije dobio koronu. Ispovraćao mu je netko cijelu ordinaciju pa se ništa nije dogodilo. 

Svatko neka odluči za sebe treba li ili ne treba cjepivo. U Hrvatskoj se gura samo jedno mišljenje, a ima i drugih validnih mišljenja.

Lockdown nema smisla, zaraza nije ništa pala sa i bez lockdowna.

Vitamini svakako ok, D, C, A, B (tim redom valjda važni za imunitet, u kontekstu)

Imunitet od cjepiva traje 3 mjeseca i možeš misliti kako će cjepivo trajati duže.

U međimurskoj županiji nisu koristili cijepise nego nešto svoje i njima to radi kako treba.

Zapisali me olovkom u bilježnicu za cijepljenje, pa ako se negdje drugdje cijepim, neka im javim.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Visak kaže...

Je, je, ne mogu zaspati od straha. Nisam mislio podmetati, meni ta izjava stvarno zvuči kao nešto što bi ti napisao. S kojim dijelom se ne slažeš?

“We are not 100 percent sure the Covid injections are safe and there are too many unknown variables for us to feel comfortable at this current time,”

Oprosti na izrazu, ali sereš.

Da si neka potencijalna budaletina s kojom dosad nisam raspravljao, možda bih i povjerovao da ti nije jasna razlika između:

"Nismo 100 sigurni da je cjepivo sigurno i postoji previše nepoznatih varijabli da bi se osjećali sigurno"; i:

"Jasno je da niti jedno cjepivo, lijek ili medicinski postupak ne mogu biti 100% sigurni. Cjepivo ne mora biti 100% sigurno, ali benefit od cjepiva mora biti veći od rizika da bi bilo dopušteno, a značajno veći da bi bilo obavezno, i to za svaku demografsku skupinu posebno. Ukoliko statistika pokazuje da u nekoj skupini postoji značajno veći rizik od nuspojava, a pogotovo ako je ta skupina ujedno i izložena manjem riziku od bolesti protiv koje se cijepi, onda je potrebno reevaluirati omjer benefita i rizika za tu skupinu, te pokušati pronaći kontraindikacije koje identificiraju pojedince unutar te skupine koje se ne bi smjelo cijepiti prije masovnijeg procijepljivanja te skupine, ukoliko isto uopće bude nužno (što ovisi o daljnjem razvoju pandemije). To pogotovo vrijedi u trenucima niske procijepljenosti u kojima svakako imaš dovoljno onih koji imaju veći prioritet i čijim procijepljivanjem možeš smanjiti pritisak na bolnice i smanjiti smrtnost u daleko većoj mjeri nego bi to postigao procijepljivanjem spomenute skupine".

Međutim, pošto znam da si dovoljno inteligentan za razlikovati te dvije tvrdnje, s priličnom sigurnošću mogu utvrditi da sereš, a pogotovo s obzirom na kontekst u kojem rečenica koju mi neuspješno imputiraš služi za obrazložiti fizički iznimno nevjerojatnu navodnu pojavu (da ne napišem nemoguću, iako praktički i jest nemoguća).

Visak kaže...

Što nemaš u planu raditi? Tražiti izvor? Ti svako malo pričaš o strašenju milijunima ili tisućama mrtvih, a da nikada nisi napisao tko je to i gdje strašio. Možda je bila tvoja susjeda, otkud da ja znam. I onda ti je to protuteža za Lauca, Bakića i sve ostale cirkusante. Ajde daj linkove na te strašitelje.

Mjere popuštene, tjedni prosjek pada, najava izvučena iz Polašekove interpolacije podataka (nije neko zastrašivanje, ali je zanimljivo pogledati kako izgleda ekstrapolacija za koju si optužio Lauca i Bakića):

https://www.index.hr/vijesti/clanak/znanstvenica-iz-savjeta-ako-se-epidemija-razbukta-lockdown-ce-biti-jedini-izlaz/2269372.aspx

Eksponencijalni rast. Ovako si i ti otprilike objašnjavao:

Isti stručnjak, malo matematike:

Da ne kopam i čačkam, može li za početak napisati čije podatke i procjene smatraš relevantnima? Tko ima dovoljno dobre modele da bismo na temelju njih mogli pravovremeno donijeti mjere, a da pritom ne paničarimo za manje periodičke varijacije?

Visak kaže...

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/lauc-zagrepcani-blizu-smo-vrhunca-epidemije-ostanite-doma-715794

Što se grafa tiče nije nikakav problem u glavi ga pomaknuti par tjedana, no to ništa ne mijenja, pa se čini da se samo izvlačiš.

Pad je počeo 7 tjedana nakon te izjave. Da, 7 tjedana je malo više od "koji tjedan", ali Lauc nije ni napisao da je siguran, izgledan ili vjerojatan, već moguć, za razliku od pogrešne prognoze da treći val nije vjerojatan, ovo uopće nije prognoza. Dapače, pročitaj čitavu izjavu - poziva ljude na odgovorno ponašanje, poštivanje mjera i strpljenje, pružajući im malo nade s najboljim mogućim scenarijem. Po čemu je to išta gore od ideje da će 2-3 tjedna lockdowna riješiti problem?

Visak kaže...

Đikić je montirao filmić? Sad vadiš neki mem da diskreditiraš njegove neistomišljenike?

Ne znam tko ga je montirao, ali se javno vidi tko ga likea, Rudan je uredno smatrao da je korektno rugati se na tako prizeman način.

I ne, nije poanta da ih diskreditiram, to oni sami rade sa svojim objavama, reagiram na tvoju, ničim potkrijepljenu tvrdnju, da Bakić i Lauc vrijeđaju neistomišljenike. Prozivanje i iznošenje tvrdnji da su pogriješili ili da nisu imali gdje pogriješiti jer nisu nikakav model napravili nije vrijeđanje, za razliku od ovih objava koje druga strana, ako i nije napravila, uredno likea i sharea, a koje su usmjerene protiv Bakića i Lauca. Zašto imaš dvostruke kriterije?

Visak kaže...

Mamić je nevin čovjek jer ljudi rade memove o njemu? Koja je to logika?

Gle, našla bi se i koja neumjesna objava s Bakićeve strane, možda i s Laucove, međutim, to su iznimke, a ne pravila. Takve objave nemam u planu braniti, ali smatram licemjernim prozivati Bakića i Lauca, a žmiriti na ovo. Kako okreneš da okreneš, to su dvostruki kriteriji.

Visak kaže...

Nismo prošli gore jer su susjedi također radili gluposti, ali smo prošli loše, mogli smo puno bolje. No nisu Lauc i Bakić jedini, pa ni najveći krivci za našu situaciju, ali konstantno sipaju gluposti i to je iritantno.

Kad i kakve gluposti su Slovenci radili? Zašto su oni tako loše prošli?

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 17:24 (MrBlc).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice