Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.500.511
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
13 godina
protjeran
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Filox kaže...
Hoggy kaže...

Filox, da ponovim pitanje tebi tako učenom, odgovori konkretno : zašto nismo onda NIKAD cijepili sve protiv gripe vec samo ugrožene? I tako godinama radili uhodanom znanstvenom metodom optimalne zaštite. Hoćeš reći da znanost i svi ti doktori ništa nisu znali o cjepivima jer su cijepili samo na zahtjev i preporucivali starima i zdravstvenim radnicima? Godinama su nas vodili neuki ljudi? Ugroženih je oko  40000-50000...Uglavnom cjepiva ima. Korona je uništila znanost i uvela dogmu. Do sada je osnova znanosti bila znanstvena metoda, skepsa i propitkivanje svega. Po novom propitkivanje "znanstvenih" istina je zabranjeno i brišu se postovi svih pa i znanstvenika. To je jedno čvrsto sto se zna koroni otkad je počela. 

Jer se ne radi o istim bolestima. Kovid se brže i lakše širi, a ostavlja teže posljedice i opasaniji je, ma što god vi tupili ovde. Od gripe se uvijek mogao cijepit svak tko je htio, samo su ugrožene skupine imale prednost, isto kao i danas s kovidom.

Širi se istom brzinom kao i gripa, prijenos je isti kao i kod gripe. Ali s obzirom kolko su vas uvjeravali da se korona zadržava na konzervama ili na plastici i to u kontejneru na brodu koji putuje 50 dana je druga priča. Rekao bi da je to teorija zavjere.

13 godina
protjeran
foofajter kaže...
 I tako je Visak pokopao sam sebe vjerovanjem u kinesku statistiku...

Kolega pa ko će tebi nešto vjerovati nakon ovakve gluposti. Nije ni čudo da si zagovaratelj mjera i svega ostalog kad vjeruješ u bajke da Kinezi imaju manju smrtnost od nas, a očito vjeruješ i da je epidemija završila u Kini 🤦🏼‍♂️

Nemoj tako o visku. Ipak je on stekao znanje prateći sve medije i svjetske analize. Školovani je on epidemiolog, informatičar, jezikoslovac, serviser, odvjetnik, trgovac, autoprijevoznik, kirurg... nije lako biti najpametniji na forumu.

17 godina
Han kaže...

Piše ti gore o čemu ja. Dobili ljudi otkaze i to je to. Dobivali su otkaze i oni za koje su poslodavci uzeli 4k kuna potpore. Ne znam koga su zaposlili, razlog otkaza je smanjenje obujma posla. U branši koja se zove trgovina, skladište, ugostiteljstvo. A radnike nisu tražili jer je pazi čuda: sve bilo zatvoreno ako nisi primjetio.

Ako se ovako nastavi, još puno više ljudi će dobiti ili dati otkaze.

Ja sam, recimo, iznimno skeptičan prema ovogodišnjoj turističkoj sezoni - ako se ne procijepimo i to ne pokaže ozbiljnije rezultate do kraja svibnja, mislim da ako dosegnemo prošlu godinu možemo biti itekako sretni.

Nažalost, ove godine za razliku od prošle manje ovisi o nama već o mišljenju drugih država o stanju u RH.

Hoggy kaže...

Filox, da ponovim pitanje tebi tako učenom, odgovori konkretno : zašto nismo onda NIKAD cijepili sve protiv gripe vec samo ugrožene? 

Nismo cijepili ni sve ugrožene. Dapače, obzirom da je gripa (iako teška bolest) bitno "lakša" od korone, nitko se nije ozbiljnije cijepio, iako je cjepivo bilo besplatno za neke skupine građana (ne za sve).

Kad je "zagustilo" (kao prošlu jesen) onda cjepiva nije ni bilo dosta. A cjepivo ionako traje samo jednu sezonu (i to ako ga pogode).

13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Han kaže...

Piše ti gore o čemu ja. Dobili ljudi otkaze i to je to. Dobivali su otkaze i oni za koje su poslodavci uzeli 4k kuna potpore. Ne znam koga su zaposlili, razlog otkaza je smanjenje obujma posla. U branši koja se zove trgovina, skladište, ugostiteljstvo. A radnike nisu tražili jer je pazi čuda: sve bilo zatvoreno ako nisi primjetio.

Ja sam, recimo, iznimno skeptičan prema ovogodišnjoj turističkoj sezoni - ako se ne procijepimo i to ne pokaže ozbiljnije rezultate do kraja svibnja, mislim da ako dosegnemo prošlu godinu možemo biti itekako sretni.

Nažalost, ove godine za razliku od prošle manje ovisi o nama već o mišljenju drugih država o stanju u RH.

E tu se slažem sa tobom. Ovisimo o mišljenju drugih država što se tiče turizma i tu smo "ugroženi" što se tiče prihoda od turizma. Žalosno je što je na drugim poljima pala briga za ljude jer državni vrh brine samo što će mutti merkel misliti o njima i tak pleše.

11 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Nego dečki, kaj ima na index.hr-u? Evo stižu svježi članci, vrijeme je da se krene.

Nadglednik dina
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Dakle raspravljate se s ovakvim likovima:

Nadglednik dina
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Han kaže...
dagoberhr kaže...
Obozavam ove koji trabunjaju da je korona sezonska gripica i da se rijesava sa 'andolom', sve bi takve poslao u Novu bolnicu u Dubravi da provedu 2 tjedna po 10 sati sa 'gripoznima' tamo. Bas bi me zanimalo sto bi poslije toga ovdje napisali.

Koliko si ti proveo vremena u bolnici u Dubravi?

Bome ti si svakom loncu poklopac.

veni vidi didici
17 godina
Han kaže...
Old Iggy kaže...

E tu se slažem sa tobom. Ovisimo o mišljenju drugih država što se tiče turizma i tu smo "ugroženi" što se tiče prihoda od turizma. Žalosno je što je na drugim poljima pala briga za ljude jer državni vrh brine samo što će mutti merkel misliti o njima i tak pleše.

Ne samo da ovisimo o mišljenju već i o situaciji (i to ne samo onih država otkud stižu turisti već globalno).

Ako želiš imati ikakve rezultate, bitnije je što misli "Frau Merkel" nego bilo koji domaći političar.

13 godina
protjeran
dagoberhr kaže...
Han kaže...
dagoberhr kaže...
Obozavam ove koji trabunjaju da je korona sezonska gripica i da se rijesava sa 'andolom', sve bi takve poslao u Novu bolnicu u Dubravi da provedu 2 tjedna po 10 sati sa 'gripoznima' tamo. Bas bi me zanimalo sto bi poslije toga ovdje napisali.

Koliko si ti proveo vremena u bolnici u Dubravi?

Koliko si proveo vremena u bolnici Dubrava sa gripoznim ljudima?

11 godina
dagoberhr kaže...

Trabunja o kako treba živjet život, a troši vrijeme na forumu i liječi frustracije umjesto da živi taj život. 

Onda ti je jasno kakve su psihoze u pitanju.

Nadglednik dina
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 9:30 (Entry Point).
14 godina

Evo 16 sati prošlo od cijepljenja prvom dozom Pfizer-a. Zasad baš nikakve simptome nemam tipa temperature, glavobolje, mučnine jedino rame ubija ko da me Tyson mlatnio po njemu.

Marko Ištuk
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Entry Point kaže...
dagoberhr kaže...

Trabunja o kako treba živjet život, a troši vrijeme na forumu i liječi frustracije umjesto da živi taj život. 

Onda ti je jasno kakve su psihoze u pitanju.

Ja živim jako dobro, štoviše nikad bolje, nekima je korona situacija donijela poboljšanja. A na forumu sam jer eto radim i imam toliko dobro organizirano radno vrijeme da si stvorim viška koliko želim. A tu na forumu ću biti koliko god ja to želim a neću sigurno tebe ili ostale koronaše pitati za dopuštenje. Ujedno kao što vam je onaj druker jučer prenio sa discorda, ovdje sam jer želim upoznati kakav je to mentalni sklop vas uvjerenih u to da zbog 0,4% smrtnih ishoda zaustavljamo već godinu dana sve što smo zadnjih 100 godina stvarali. A ti dragi entry bi trebao poraditi na prihvaćanju činjenice da nije sve crno ili bijelo, ima tu i spektar od 16 milijuna nijansi...

8 godina
protjeran
Filox kaže...
Hoggy kaže...

Filox, da ponovim pitanje tebi tako učenom, odgovori konkretno : zašto nismo onda NIKAD cijepili sve protiv gripe vec samo ugrožene? I tako godinama radili uhodanom znanstvenom metodom optimalne zaštite. Hoćeš reći da znanost i svi ti doktori ništa nisu znali o cjepivima jer su cijepili samo na zahtjev i preporucivali starima i zdravstvenim radnicima? Godinama su nas vodili neuki ljudi? Ugroženih je oko  40000-50000...Uglavnom cjepiva ima. Korona je uništila znanost i uvela dogmu. Do sada je osnova znanosti bila znanstvena metoda, skepsa i propitkivanje svega. Po novom propitkivanje "znanstvenih" istina je zabranjeno i brišu se postovi svih pa i znanstvenika. To je jedno čvrsto sto se zna koroni otkad je počela. 

Jer se ne radi o istim bolestima. Kovid se brže i lakše širi, a ostavlja teže posljedice i opasaniji je, ma što god vi tupili ovde. Od gripe se uvijek mogao cijepit svak tko je htio, samo su ugrožene skupine imale prednost, isto kao i danas s kovidom.

Da, zbog mjera i cenzure te manipulacija covid je izuzetno opasan za društvo. Gripa je opasnija kao bolest. Tu si imao simptome kad si bio bolestan bar neke. Što reče moja tetka liječnik:" cijeli život sam pitala ljude koje simptome imate. Nema simptoma onda ste dobro ili sam preporučila posjet psihijatru, onako u fino. A sada svi bolesni bez simptoma, na osnovi testa koji bar znanstveno ne utvrđuje nikakvu bolest. Pa tko je tu lud." Da toliko je opasnija korona u odnosu na gripu. Puno je opasnija za cijeli svijet. Doslovce destekuje sve vrijednosti koje je čovjek dosegao na naše oči. Prvu znanost koja je sada ima religijske metode. 

17 godina
Han kaže...

ovdje sam jer želim upoznati kakav je to mentalni sklop vas uvjerenih u to da zbog 0,4% smrtnih ishoda zaustavljamo već godinu dana sve što smo zadnjih 100 godina stvarali.

Upravo radimo ono na čemu smo radili zadnjih sto godina, sačuvanju ljudskih života (i da, ne znam odakle opet tih 0,4%).

6 godina
neaktivan
Hoggy kaže...

Da, zbog mjera i cenzure te manipulacija covid je izuzetno opasan za društvo. Gripa je opasnija kao bolest. Tu si imao simptome kad si bio bolestan bar neke. Što reče moja tetka liječnik:" cijeli život sam pitala ljude koje simptome imate. Nema simptoma onda ste dobro ili sam preporučila posjet psihijatru, onako u fino. A sada svi bolesni bez simptoma, na osnovi testa koji bar znanstveno ne utvrđuje nikakvu bolest. Pa tko je tu lud." Da toliko je opasnija korona u odnosu na gripu. Puno je opasnija za cijeli svijet. Doslovce destekuje sve vrijednosti koje je čovjek dosegao na naše oči. Prvu znanost koja je sada ima religijske metode. 

Ako si zaražen, a nemaš simptome to je super, znači da ti se neće ništa dogodit, doslovno nećeš ni osjetit da si bio zaražen, ALI za to vrijeme možeš zaraziti druge koje možda neće bit tvoje sreće i mogu razviti ozbiljne simptome, te i umrijeti. 

Gripa nije opasnija od kovida, bez obzira što ti tupiš obrnuto i bez obzira što si to tako zaključio.

Po vašim odgovorima se fino vidi koliko znate o biologiji, virusima, imunitetu i cjepivima, bravo, baš se načitani i obrazovani.

Live long and prosper.
13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Han kaže...

ovdje sam jer želim upoznati kakav je to mentalni sklop vas uvjerenih u to da zbog 0,4% smrtnih ishoda zaustavljamo već godinu dana sve što smo zadnjih 100 godina stvarali.

Upravo radimo ono na čemu smo radili zadnjih sto godina, sačuvanju ljudskih života (i da, ne znam odakle opet tih 0,4%).

Vidim, prosto je nevjerojatno da se čuvaju životi na svakom koraku. Nauštrb svega ostaloga, ali doslovno svega. I tako godinu dana. Nema šta, sve stručnjak do stručnjaka vodi igru. I krivo sam napisao, 0,6 je trenutno ozbiljno ugroženo dok je smrtnost oko 2% od početka epidemija na broj svih zaraženih, ili ti ga: na 150 mil zaraženo u svijetu, njih 127,8 mil je ozdravilo po duhu svetom ili ti ga sami od sebe, a 3,1 mil je umrlih od čega 0 umrlih jedino i samo od korone kao uzroka. Tu je tih cca 2%.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 10:02 (Han).
17 godina
Han kaže...
Old Iggy kaže...
Han kaže...

Vidim, prosto je nevjerojatno da se čuvaju životi na svakom koraku. Nauštrb svega ostaloga, ali doslovno svega. I tako godinu dana. Nema šta, sve stručnjak do stručnjaka vodi igru.

Točno tako, Nauštrb svega. I trajat će više od godinu dana.

Da, srećom koliko - toliko stručnjaci vode igru.

17 godina
Hoggy kaže...
Filox kaže...
Hoggy kaže...

Ja ne kužim jel ti razumiješ koncept zarazne bolesti. Nije isto ako nemaš simptome povećane prostate ili ako potencijalno nosiš opasni virus u sebi.

Puno ljudi ima u sebi virus hepatitisa, a da ni ne znaju. I to što nemaju simptome nema apsolutno nikakve veze jer se trebaju liječiti, imat će simptome za 10 godina, a uz to je i zarazan. I to se testira prije svake operacije, da nekog ne zaraziš.

Za neke bolesti kad dobiješ simptome može biti već kasno... potpuno je druga priča ako dolaziš stalno doktoru jer si hipohondar, a na to je tvoja tetka vjerojatno mislila, ne na to da se ne treba raditi na prevenciji.

A ako ne razumiješ razliku između gripe i covida onda stvarno nemamo o čemu dalje diskutirati.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 10:07 (Bitanga).
9 godina
protjeran
foofajter kaže...
 I tako je Visak pokopao sam sebe vjerovanjem u kinesku statistiku...

Kolega pa ko će tebi nešto vjerovati nakon ovakve gluposti. Nije ni čudo da si zagovaratelj mjera i svega ostalog kad vjeruješ u bajke da Kinezi imaju manju smrtnost od nas, a očito vjeruješ i da je epidemija završila u Kini 🤦🏼‍♂️

a ja mislio on racionalan i da nije naivan :(

9 godina
protjeran
dagoberhr kaže...

a zasto mu ne odgovoris jednostavno..

14 godina

Ja se danas registrirao za cijepljenje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Ajar kaže...

još ste tu?! 

I ti si sa nama - čim si aktivan. Nadam se da kolega Ajare uživate ;-) 

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Nije bitno tko je rekao, već u kojem kontekstu je rečena. To je upravo ona stvar koju u zadnje vrijeme rado zanemaruješ.

Ha ha, pa ti se cijelo vrijeme braniš da nisi antivaxer jer formalno samo govoriš točne stvari (o čemu bi se dalo pričati), a odbacuješ da se to što govoriš eto slučajno baš uklapa u anitivaxerske priče. Kontekst u kojem pričaš je antivaxerski i isključivo ti antivaxeri ovdje plješću.

MrBlc kaže...

a) Nabacivanje brojki o milijunima zaraženih (bez jasno istaknutog konteksta, a u zemlji od 4 milijuna stanovnika) ili pogađanje ko na pijaci s 7500 - 15000 mrtvih ti nije dovoljno?

b) OK, znači Rudan je po tebi debil. Da imam vremena i volje, baš me zanima tko bi sve uspio upasti u to društvo...

c) Eksponencijalni rast je moguć na jako malom dijelu krivulje i svatko s osnovama epidemiologije to zna. Međutim, to nije spriječilo pojedince da s tim istim, fizički nemogućim, rastom plaše ljude.

d) Ok, i što dalje? Sam radiš analize, korelacije mjera i umrlih? Ili ipak nekom sa službenim obrazovanjem na tom području vjeruješ da je taj dio dobro odradio?

e) Primjerice, u 7. i 8. mjesecu smo imali mini valiće, veće od proljetnog 2020., ali zanemarive u odnosu na drugi i treći. Mogli smo i onda panično ići u lockdown.

f) Da li ti uopće pratiš što objavljuju ili samo ono što su drugi prenijeli o tome što su objavili? Da su im analize malo više na optimističnu stranu ne sporim, ali ne bih to nazvao bezumnim optimizmom. Na period od 14 dana su im prognoze solidne, daleko bolje od bilo kojeg objavljenog pokušaja u Hrvatskoj, dugoročnije imaju veću grešku, što je i očekivano.

a) pitao sam te tko se nabacivao milijunima. Što se 7000-15000 tiče, ti stvarno očekuješ procjenu točnu na treću decimalu? Hoćeš i imena onih koji će umrijeti?

b) Gojko Drljača na primjer. Sva četvorica pišu strašne gluposti.

c) Eksponencijalni rast je osnova, na njega idu modifikatori. Objašnjavalo se ljudima koji ni prvi korak nisu bili u stanju shvatiti. U početku je bilo likova koji su se bunili na mjere koje su uvedene 'zbog samo 5, 10 ili 100 mrtvih', ne shvaćajući prirodu epidemije i da će uskoro biti tisuće.

d) Pogledam što je u prošlosti netko tvrdio i kako se to stvarno razvilo i iz troga zaključim koliko je stručan, a koliko gura neku svoju agendu

e) Postavljaš stvari binarno, lockdown ili ništa. Nitko nije zagovaratelj lockdowna, pogotovo u sezoni, ali imali smo preveliko opuštanje i nepotrebne teniske turnire i slične gluposti. Oni koji su za mjere nisu željni što strožih mjere, nego mjera koje daju rezultate. Formalne mjere koje se ne poštuju to nisu.

f) Da, radi se o bezumnom optimizmu, ali veći problem je što obojica rade ogromne metodološke propuste. Iz onoga što pričaju očigledno je da masiraju podatke maksimalno.

MrBlc kaže...

Ček, Lauc je svojom izjavom da je vrhunac blizu (još nismo došli do njega) i da zato trebamo biti što oprezniji i poštivati mjere, doveo do toga da se ljudi opuste i ne poštuju mjere? Stvarno ne znam što bih na to odgovorio.

Što se tiče Đikića, pronalazim jedino izjave iz sredine 11. mjeseca, što je koji tjedan prije vrhunca epidemije, uz inteziviranje lobiranja na kraju 11. i početku 12. kad smo već došli do vrhunca širenja zaraze.

Vrhunac nije bio ni blizu, bili smo tek na početku ogromnog vala, koji on uopće nije vidio. Vrhunac je došao za 6 tjedana i to tek nakon što su uvedene dodatne mjere, koje po njemu nisu bile uopće potrebne, jer smo eto ionako blizu vrhunca. Tako da greška nije samo u tih 6 tjedana, nego u kompletnom promašenoj procjeni situacije

I nije rekao samo ovo što si napisao, nego dovoljno da ga oni koji to žele shvate da je sve praktički gotovo.

Očito Google kod tebe ne radi najbolje. Evo ti s početka studenog

https://www.novilist.hr/novosti/hrvatska/dikic-procjene-o-1500-umrlih-do-kraja-studenog-bazirane-na-podacima/

28.10. Lauc: Dobra strana ove situacije je da bi se mogla početi popravljati za koji tjedan, a do onda svi moramo biti maksimalno odgovorni prema sebi i drugima"

06.11. Đikić: "Apeliram da od ponedjeljka uvedete dodatne učinkovite mjere (ne potpuni lockdown, ne policijski sat, ali imate cijelu listu mjera na raspolaganju) kako bi se smrtnost smanjila" 

10.12. Vrhunac broja zaraženih

22.11. i 27.11 uvođenje strožih mjera

Evo i slike s opskurne web stranice

Znači imaš Lauca koji je član savjeta i priča kako nema problema i Đikića koji poziva na akciju, a Vlada kasni s mjerama. Koga je Vlada slušala, tko je odgovoran za ljude koji su umrli u drugom valu, a nisu trebali da se nešto poduzelo ranije?

MrBlc kaže...

Ček, ti vjeruješ Kineskoj službenoj statistici? 

S jedne strane vjeruješ službenoj statistici zemlje u kojoj politika određuje što se smije objaviti i koja je pod jakom cenzurom, a s druge strane, tražiš opravdanja za svaki podatak koji odstupa od tvojih stajališta. Ako mjere ne rade, sigurno su krivi ljudi koji se ne pridržavaju ili su uvedene kasno, ne, jednostano ne može biti pogrešna hipoteza. Nema šanse ni da za mjere vrijedi paretovo pravilo, ne, problem je u ljudima... 

Ti uvijek tražiš dokaze, a sam ih ne nudiš. Imaš neki dokaz da Kina laže? Ili je opet bitno tko govori?

Naravno da ne vjerujem njihovim brojevima, ali vjerujem da su ju suzbili. Ima tamo i stranaca i da epidemija i dalje divlja čulo bi se.

Jasno ti je kako se respiratorne bolesti prenose? Onda bi ti trebalo biti jasno da strogi lockdown to uspješno rješava. Ako mjera izolacije ne djeluje ili nije dovoljno restriktivna ili se ne provodi kako treba. Nema trećeg.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
16 godina
odjavljen

Nemam vremena ni volje za daljnje debunkiranje ovih podmetanja. Ti samo razmisli:

1.) Koliko bi trebao trajati lockdown da bi iskorijenili virus? Može li baš sve stati ili imamo nužne djelatnosti koje moraju funkcionirati? Koliko funkcioniranje nužnih djelatnosti produljuje taj period i uzrokuje li produljenje perioda da još neke djelatnosti postanu nužne?

2.) Čak i ako uspijemo iskorijeniti virus, te ne budemo imali čak ni asimptomatskih slučajeva koji se još vrte u višečlanim obiteljima, kako bi funkcionirala ekonomija, putovanja i slično ako baš sve zemlje na svijetu ne naprave istu stvar u isto vrijeme?

3.) Da li je realno očekivati da će sve zemlje napraviti istu stvar u isto vrijeme?

4.) Ako nije, da li možemo očekivati da postoji statistički značajna vjerojatnost da neki turist ipak donese virus ili da neki migrant, koji je granicu prešao ilegalno, prenese virus? Hoćemo li staviti vojsku na granice?

5.) Što kad se to dogodi, opet lockdown?

6.) 75% oboljelih je mlađe od 65 godina (nemoj me držati za riječ, da ne gledam sad u godinu, ali tu negdje), dok je 75% preminulih starije od te ili nešto veće granice. Što misliš, kad uvedeš lockdown i zatvoriš zaražene mlađe osobe u kuće u zemlji u kojoj većina starijih živi u zajedničkom kućanstvu s mlađima, da li povećavaš rizik da se virus prenosi unutar kućanstva više nego kod uobičajenog korištenja kućanstva s odlaskom u šetnju, na posao, u školu? Kako to utječe na viralni load, a time i na potencijalni ishod zaraze?

7.) Koliko dugo su njemci u lockdownu. Da li to spada u kratki lockdown ili dugi? Ili misliš da nije dovoljno efikasan, pa zato toliko traje? Ako poslovično efikasni njemci nisu u stanju organizirati efikasan lockdown, te ga općenito u tom obliku (kratak i efikasan) nije uspio implementirati itko u Europi, zašto misliš da je moguć?  Zar to nije ona "komunizam je najbolje društveno uređenje, a svi dosadašnji pokušaji su propali jer nitko nije imao pravi komunizam)?

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
13 godina
protjeran
Visak kaže...

Jasno ti je kako se respiratorne bolesti prenose? Onda bi ti trebalo biti jasno da strogi lockdown to uspješno rješava. Ako mjera izolacije ne djeluje ili nije dovoljno restriktivna ili se ne provodi kako treba. Nema trećeg.

Isto tak je bio strogi lockdown kod nas prošle godine kad je izrečena povijesna rečenica: " ova vlada je pobijedila koronu", pa su otvorili granice i poslali autobuse u susjednu državu po poslušnike radi izbora. Jel to taj strogi lockdown? Jel taj lockdown isti onaj ko procesija na hvaru bez maski, razmaka i poštivanja ijedne mjere? Jel to isti onaj lockdown obilježavanja obljetnice u Vukovaru kad stručnjaci kažu da nije bilo odstupanja? Jel taj isti strogi lockdown isti onaj na kojem alemka drži propovijed? I da, za vrijeme svih tih strogih lockdownova ti, ja i velika većina ljudi koji se jedini pridržavaju preporuka i mjera smo bili znaš dgje: doma u lockdownu! I jesmo onda mi krivi za nagle skokove oboljelih ili oni koji su lunjali okolo unatoč mjerama? A slučajno su uvijek ti isti koji su lunjali okolo oni koji su istomišljenici i zagovornici strogog zatvaranja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 12:13 (Han).
16 godina
Han kaže...
Bukva kaže...
Han kaže...

I kaj sad svi su ko tvoj kolega. Imam ih i ja par na poslu koji su već treći puta "zaraženi", a imam i onih koji su pozitivni bez simptoma pa su popušili otkaz jer su morali bit doma u izolaciji.

Samoizolacija je na teret HZZO-a, o čemu ti?

Dali njima otkaz pa zaposlili one koji su u potpunosti cjepljeni? 

I u kojoj to branši danas nađeš novog radnika prije nego završi samoizolacija? I da ti se isplati (jer i zapošljavanje košta i to masno).

A fakat ga okrećeš kako tebi paše. To što su dobili otkaz nema veze sa samoizolacijom, što si napisao u prvoj rečenici. I ako si uzeo 4k kn potpora nisi smio onda dati otkaz. Te potpore je onda država uzimala natrag.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
16 godina
Han kaže...
Filox kaže...
Hoggy kaže...

Širi se istom brzinom kao i gripa, prijenos je isti kao i kod gripe. Ali s obzirom kolko su vas uvjeravali da se korona zadržava na konzervama ili na plastici i to u kontejneru na brodu koji putuje 50 dana je druga priča. Rekao bi da je to teorija zavjere.

Lažeš.

Ne širi se istom brzinom kao gripa.

Što znači prijenos je isti? Misliš respiratornim organima u blizini drugih ljudi? Pa da nije tako, ne bi ga zvali zarazna bolest.

Nije te nitko uvjeravao koliko se dugo zadržava virus na plastici u kontejneru na prekoocenskom brodu. Čista laž. Ljudi su samo pitali trabaju li biti zabrinuti i odgovor je bio ili ne znamo ili neka prodavači kosriste rukavice za svaki slučaj.

13 godina
protjeran
Bukva kaže...
Han kaže...
Bukva kaže...
Han kaže...

I kaj sad svi su ko tvoj kolega. Imam ih i ja par na poslu koji su već treći puta "zaraženi", a imam i onih koji su pozitivni bez simptoma pa su popušili otkaz jer su morali bit doma u izolaciji.

Samoizolacija je na teret HZZO-a, o čemu ti?

Dali njima otkaz pa zaposlili one koji su u potpunosti cjepljeni? 

I u kojoj to branši danas nađeš novog radnika prije nego završi samoizolacija? I da ti se isplati (jer i zapošljavanje košta i to masno).

A fakat ga okrećeš kako tebi paše. To što su dobili otkaz nema veze sa samoizolacijom, što si napisao u prvoj rečenici. I ako si uzeo 4k kn potpora nisi smio onda dati otkaz. Te potpore je onda država uzimala natrag.

U pravu si, vjerojatno ti bolje znaš nego ja.

16 godina
Bukva kaže...
Han kaže...

Laže ili je je pomiješao lončiće.

6 godina
neaktivan
Mandor kaže...

Laže ili je je pomiješao lončiće.

Ma uporno ponavlja floskule koje su demantirane višestruko puta. Ne želi sebi priznat da je u krivu.

Live long and prosper.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice