ovdje sam jer želim upoznati kakav je to mentalni sklop vas uvjerenih u to da zbog 0,4% smrtnih ishoda zaustavljamo već godinu dana sve što smo zadnjih 100 godina stvarali.
Upravo radimo ono na čemu smo radili zadnjih sto godina, sačuvanju ljudskih života (i da, ne znam odakle opet tih 0,4%).
Vidim, prosto je nevjerojatno da se čuvaju životi na svakom koraku. Nauštrb svega ostaloga, ali doslovno svega. I tako godinu dana. Nema šta, sve stručnjak do stručnjaka vodi igru. I krivo sam napisao, 0,6 je trenutno ozbiljno ugroženo dok je smrtnost oko 2% od početka epidemija na broj svih zaraženih, ili ti ga: na 150 mil zaraženo u svijetu, njih 127,8 mil je ozdravilo po duhu svetom ili ti ga sami od sebe, a 3,1 mil je umrlih od čega 0 umrlih jedino i samo od korone kao uzroka. Tu je tih cca 2%.
Moja mama ima dijabetes i penzioner je. Ako umre nakon zaraze koronom, što ćeš reći??? "Pa imala je i diabetes, nećemo ju brojati pod koronu"???
Moj tata ima isto godina, ima visok tlak i pretio je. Ako umre nakon zaraze, što ćeš reći? "Pa imao je visok tlak, što nije pazio. Ne brojimo ga pod koronu."???
Ja ne želim da moja mama umre iako ne znam jel će još 5 ili 10 ili 20 godina doživjeti.
Usput ima kafić i prvi lockdown je dala ljudima otkaz jer je Plenković najavio prekasno za potpore, a ne može niti ljude niti sebe isplatiti ako je promet nula kuna.
Driugi put je Plenković najavio na vrijeme potpore, pa su ljudi ostali zaposleni.
I tko to plaća? Pa i ja koji radim neometano. I ja nemam ništa protiv.
Jel ti nemaš mamu i tatu? Jel nema netko tebi blizak mamu i tatu? Jel ti svejedno ako umru?