Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.500.282
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
16 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Han kaže...
Old Iggy kaže...
Han kaže...

ovdje sam jer želim upoznati kakav je to mentalni sklop vas uvjerenih u to da zbog 0,4% smrtnih ishoda zaustavljamo već godinu dana sve što smo zadnjih 100 godina stvarali.

Upravo radimo ono na čemu smo radili zadnjih sto godina, sačuvanju ljudskih života (i da, ne znam odakle opet tih 0,4%).

Vidim, prosto je nevjerojatno da se čuvaju životi na svakom koraku. Nauštrb svega ostaloga, ali doslovno svega. I tako godinu dana. Nema šta, sve stručnjak do stručnjaka vodi igru. I krivo sam napisao, 0,6 je trenutno ozbiljno ugroženo dok je smrtnost oko 2% od početka epidemija na broj svih zaraženih, ili ti ga: na 150 mil zaraženo u svijetu, njih 127,8 mil je ozdravilo po duhu svetom ili ti ga sami od sebe, a 3,1 mil je umrlih od čega 0 umrlih jedino i samo od korone kao uzroka. Tu je tih cca 2%.

Moja mama ima dijabetes i penzioner je. Ako umre nakon zaraze koronom, što ćeš reći??? "Pa imala je i diabetes, nećemo ju brojati pod koronu"???

Moj tata ima isto godina, ima visok tlak i pretio je. Ako umre nakon zaraze, što ćeš reći? "Pa imao je visok tlak, što nije pazio. Ne brojimo ga pod koronu."???

Ja ne želim da moja mama umre iako ne znam jel će još 5 ili 10 ili 20 godina doživjeti.

Usput ima kafić i prvi lockdown je dala ljudima otkaz jer je Plenković najavio prekasno za potpore, a ne može niti ljude niti sebe isplatiti ako je promet nula kuna.

Driugi put je Plenković najavio na vrijeme potpore, pa su ljudi ostali zaposleni.

I tko to plaća? Pa i ja koji radim neometano. I ja nemam ništa protiv. 

Jel ti nemaš mamu i tatu? Jel nema netko tebi blizak mamu i tatu? Jel ti svejedno ako umru?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 12:22 (Mandor).
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Nemam vremena ni volje za daljnje debunkiranje ovih podmetanja. Ti samo razmisli:

Ha ha ,nemaš vremena, pišeš traktate i tražiš dokaze, a sam ih nisi u stanju pružiti.

1. Ja se ne zalažem za potpuni lockdown, samo tvrdim da on funkcionira, jer po definiciji se zarazna bolest ne može širiti ibez kontakta. Ako negdje bukti znači da se ljudi previše druže, nema drugog objašnjenja.

2. Hoćeš li napokon pokazati tko je plašio s milijunima umrlih. Za ovih 7000-15000 možemo reći da su pogodili.

3. Što kažeš na Laucovu ulogu u drugom valu?

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
16 godina
MrBlc kaže...

Nemam vremena ni volje za daljnje debunkiranje ovih podmetanja. Ti samo razmisli:

1.) Koliko bi trebao trajati lockdown da bi iskorijenili virus? Može li baš sve stati ili imamo nužne djelatnosti koje moraju funkcionirati? Koliko funkcioniranje nužnih djelatnosti produljuje taj period i uzrokuje li produljenje perioda da još neke djelatnosti postanu nužne?

2.) Čak i ako uspijemo iskorijeniti virus, te ne budemo imali čak ni asimptomatskih slučajeva koji se još vrte u višečlanim obiteljima, kako bi funkcionirala ekonomija, putovanja i slično ako baš sve zemlje na svijetu ne naprave istu stvar u isto vrijeme?

3.) Da li je realno očekivati da će sve zemlje napraviti istu stvar u isto vrijeme?

4.) Ako nije, da li možemo očekivati da postoji statistički značajna vjerojatnost da neki turist ipak donese virus ili da neki migrant, koji je granicu prešao ilegalno, prenese virus? Hoćemo li staviti vojsku na granice?

5.) Što kad se to dogodi, opet lockdown?

6.) 75% oboljelih je mlađe od 65 godina (nemoj me držati za riječ, da ne gledam sad u godinu, ali tu negdje), dok je 75% preminulih starije od te ili nešto veće granice. Što misliš, kad uvedeš lockdown i zatvoriš zaražene mlađe osobe u kuće u zemlji u kojoj većina starijih živi u zajedničkom kućanstvu s mlađima, da li povećavaš rizik da se virus prenosi unutar kućanstva više nego kod uobičajenog korištenja kućanstva s odlaskom u šetnju, na posao, u školu? Kako to utječe na viralni load, a time i na potencijalni ishod zaraze?

7.) Koliko dugo su njemci u lockdownu. Da li to spada u kratki lockdown ili dugi? Ili misliš da nije dovoljno efikasan, pa zato toliko traje? Ako poslovično efikasni njemci nisu u stanju organizirati efikasan lockdown, te ga općenito u tom obliku (kratak i efikasan) nije uspio implementirati itko u Europi, zašto misliš da je moguć?  Zar to nije ona "komunizam je najbolje društveno uređenje, a svi dosadašnji pokušaji su propali jer nitko nije imao pravi komunizam)?

Sad je vjerojatno kasno za lockdown.Ali Australija i Novi zeland i TAjvan su reagirali brzo i jako i napravili.

Da se EU organizirala na vrijeme, i apsolutno svakog u karantenu na trošak države tko se vraća izvan EU, daleko manje bi koštalo nego što ovo sad košta.

Nadam se da ćemo drugi put biti pametniji.

Mislim da bismo sad mogli u tri mjeseca sve riješiti samo da nije toliko ljudi u protivljenju. Stroga izolacija pod nadzorom, brzi testovi svaki dan svi. Vojska, policija, ogromne kazne.

Moglo bi se, ali to ni ja više ne želim jer bi bilo i oružane pobune i mrtvih. I zato smo zarobljeni sad tu gdje jesmo. 

Dok smo imali 100 zaraženih, mogli smo. Sad ne možemo.

16 godina
odjavljen
Visak kaže...

1. Ja se ne zalažem za potpuni lockdown, samo tvrdim da on funkcionira

Znači, smatraš da neka mjera funcionira, ali se za nju ne zalažeš? Da li je to zato što smatraš da takva mjera nije u praksi provediva, zato što smatraš da nije opravdana po pitanju troška i benefita ili čisto želiš da ljudi umru (ono za što si ljude koji nisu za lockdown otpuživao prije manje od godinu dana)?

Visak kaže...

jer po definiciji se zarazna bolest ne može širiti ibez kontakta. Ako negdje bukti znači da se ljudi previše druže, nema drugog objašnjenja.

Po definiciji se zarazna bolest ne može širiti bez kontakta, ali ne može ni civilizacija funkcionirati bez kontakta, točnije različiti aspekti civilizacije mogu se održati neko vrijeme bez kontakta uz određenu potrošnju drugih resursa. 

Visak kaže...

2. Hoćeš li napokon pokazati tko je plašio s milijunima umrlih.

Ja ne mogu naći da sam napisao da nas je netko plašio miljunima umrlih. Rudan je prognozirao milijune oboljelih u jako kratkom periodu, za što je jasno da bi dovelo do kraha bolničkog sustava i velikog broja mrtvih.

Visak kaže...

Za ovih 7000-15000 možemo reći da su pogodili.

Ako je to pogodak, onda ni Bakić nije puno promašio.

Visak kaže...

3. Što kažeš na Laucovu ulogu u drugom valu?

Već sam napisao da sereš gluposti, ali očito te činjenice ne zanimaju:

- Lauc je pozivao na strpljenje i poštivanje mjera, tebi je to poticanje na kršenje mjera

- Lauc je napisao da je pad moguć za koji tjedan, i to konkretno za Zagreb, tvoje tumačenje je da je prognozirao skori pad na razini države.

Sorry, ali jednostavno mi je nevjerojatno da na ovakve gluposti moram trošiti vrijeme. Da si neki antivaxer, odavno bi mi bio na ignore listi.

Mandor kaže...

Sad je vjerojatno kasno za lockdown.Ali Australija i Novi zeland i TAjvan su reagirali brzo i jako i napravili.

Da se EU organizirala na vrijeme, i apsolutno svakog u karantenu na trošak države tko se vraća izvan EU, daleko manje bi koštalo nego što ovo sad košta.

Nadam se da ćemo drugi put biti pametniji.

Mislim da bismo sad mogli u tri mjeseca sve riješiti samo da nije toliko ljudi u protivljenju. Stroga izolacija pod nadzorom, brzi testovi svaki dan svi. Vojska, policija, ogromne kazne.

Moglo bi se, ali to ni ja više ne želim jer bi bilo i oružane pobune i mrtvih. I zato smo zarobljeni sad tu gdje jesmo. 

Dok smo imali 100 zaraženih, mogli smo. Sad ne možemo.

E, sad si na tragu nečega. Kao što se zagovornici strogih mjera često zalete sa spominjanjem Dubrovnika i karantene. Karantena je služila da netko u grad ne donese kugu. Kad je kuga već u gradu, onda karantena ne pomaže.

U većini ostalih Dalmatinskih gradova su pokušavali s kineskom metodom ići protiv kuge - oboljelom bi zakucali vrata i kad svi pomru bi zapalili kuću. Ta metoda se ipak nije pokazala pretjerano efikasna, a ako bi netko iz te kuće imao šansu i preživjeti, ovako bi bio osuđen na smrt. Mislim da se slažemo da u današnje vrijeme takva metoda nije prihvatljiva.

Dok se virus nije proširio globalno, zaražena područja je trebalo izolirati uz stroge mjere karantene za one koji dolaze iz zaraženih područja. Obratna metoda funkcionira samo tamo gdje imaš prirodnu mogućnost izolacije, poput Novog Zelanda Australije.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
13 godina
protjeran
Mandor kaže...
Han kaže...
Old Iggy kaže...
Han kaže...

ovdje sam jer želim upoznati kakav je to mentalni sklop vas uvjerenih u to da zbog 0,4% smrtnih ishoda zaustavljamo već godinu dana sve što smo zadnjih 100 godina stvarali.

Upravo radimo ono na čemu smo radili zadnjih sto godina, sačuvanju ljudskih života (i da, ne znam odakle opet tih 0,4%).

Vidim, prosto je nevjerojatno da se čuvaju životi na svakom koraku. Nauštrb svega ostaloga, ali doslovno svega. I tako godinu dana. Nema šta, sve stručnjak do stručnjaka vodi igru. I krivo sam napisao, 0,6 je trenutno ozbiljno ugroženo dok je smrtnost oko 2% od početka epidemija na broj svih zaraženih, ili ti ga: na 150 mil zaraženo u svijetu, njih 127,8 mil je ozdravilo po duhu svetom ili ti ga sami od sebe, a 3,1 mil je umrlih od čega 0 umrlih jedino i samo od korone kao uzroka. Tu je tih cca 2%.

Moja mama ima dijabetes i penzioner je. Ako umre nakon zaraze koronom, što ćeš reći??? "Pa imala je i diabetes, nećemo ju brojati pod koronu"???

Moj tata ima isto godina, ima visok tlak i pretio je. Ako umre nakon zaraze, što ćeš reći? "Pa imao je visok tlak, što nije pazio. Ne brojimo ga pod koronu."???

Ja ne želim da moja mama umre iako ne znam jel će još 5 ili 10 ili 20 godina doživjeti.

Usput ima kafić i prvi lockdown je dala ljudima otkaz jer je Plenković najavio prekasno za potpore, a ne može niti ljude niti sebe isplatiti ako je promet nula kuna.

Driugi put je Plenković najavio na vrijeme potpore, pa su ljudi ostali zaposleni.

Jel ti nemaš mamu i tatu? Jel nema netko tebi blizak mamu i tatu? Jel ti svejedno ako umru?

Ne razumijem čemu ispovijed osobne situacije. I ja sam izgubio oca, baku i djeda u jednoj godini pa ne koristim to kao argument niti tražim empatiju ikoga drugoga.

Moja mama ima dijabetes i penzioner je. Ako umre nakon zaraze koronom, što ćeš reći??? "Pa imala je i diabetes, nećemo ju brojati pod koronu"??? - hoće li ti biti lakše ako će ju brojati pod koronu? Ne kužim kaj želiš dokazati

Moj tata ima isto godina, ima visok tlak i pretio je. Ako umre nakon zaraze, što ćeš reći? "Pa imao je visok tlak, što nije pazio. Ne brojimo ga pod koronu."??? - gledaj pod prvo

Usput ima kafić i prvi lockdown je dala ljudima otkaz jer je Plenković najavio prekasno za potpore, a ne može niti ljude niti sebe isplatiti ako je promet nula kuna. - kad sam ja rekao da su neki poznanici dobili otkaz za vrijeme samoizolacije neki su ovdje rekli da okrećem situaciju kako meni odgovara

Jel ti nemaš mamu i tatu? Jel nema netko tebi blizak mamu i tatu? Jel ti svejedno ako umru? - mamu imam, oca nemam. Mama je svakodnevno u doticaju s ljudima radi posla i nije se zarazila. Da li hoće ili neće ne znam. Nosi masku gdje treba isto kao i ja. Ali svaki dan živjeti s premišlju hoću li se zaraziti, hoće li me netko zaraziti i hoće li netko umrijeti je opterećenja i zazire u domenu poremećaja. Jel se brineš da li će ti netko blizak umrijeti od pretilosti? Jel zbog te brige tražiš druge da vježbaju? Jel se brineš hoće li ti netko blizak preminuti od toplotnog udara? Od hladnoće? Od srčanog udara zbog neklimatiziranog javnog prijevoza kad je vani +38? Jel tražiš od drugih brigu na to? ne? Ako su rizična skupina neka ostanu doma i neka se štite kako i preporuke nalažu. A ti ako sa njima živiš se isto tako zaštiti. Ako negdje moraju odi ti umjesto njih ( trgovina, ljekarna itd ). A ne okrivljavati sve oko sebe i tražiti krivca ako se nešto dogodi. Očito je onima koji vide da mjere traju godinu dana, i oni koji su se zarazili su si sami krivi jer nisu se pridržavali mjera. Ako jesu onda mjere ne valjaju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 12:57 (Han).
4 godine
protjeran
Ovo je bilo brzinski preko doktorice, prva dio čipa stiže u ponedjeljak.

Da sam čekao Beroševu cvjećarnu, vjerojatno bi se poprilično načekao.

1 1 hvala 0
16 godina
Han kaže...
Mandor kaže...
Han kaže...
Old Iggy kaže...
Han kaže...

Ne razumijem čemu ispovijed osobne situacije. I ja sam izgubio oca, baku i djeda u jednoj godini pa ne koristim to kao argument niti tražim empatiju ikoga drugoga.

Moja mama ima dijabetes i penzioner je. Ako umre nakon zaraze koronom, što ćeš reći??? "Pa imala je i diabetes, nećemo ju brojati pod koronu"??? - hoće li ti biti lakše ako će ju brojati pod koronu? Ne kužim kaj želiš dokazati

Moj tata ima isto godina, ima visok tlak i pretio je. Ako umre nakon zaraze, što ćeš reći? "Pa imao je visok tlak, što nije pazio. Ne brojimo ga pod koronu."??? - gledaj pod prvo

Usput ima kafić i prvi lockdown je dala ljudima otkaz jer je Plenković najavio prekasno za potpore, a ne može niti ljude niti sebe isplatiti ako je promet nula kuna. - kad sam ja rekao da su neki poznanici dobili otkaz za vrijeme samoizolacije neki su ovdje rekli da okrećem situaciju kako meni odgovara

Jel ti nemaš mamu i tatu? Jel nema netko tebi blizak mamu i tatu? Jel ti svejedno ako umru? - mamu imam, oca nemam. Mama je svakodnevno u doticaju s ljudima radi posla i nije se zarazila. Da li hoće ili neće ne znam. Nosi masku gdje treba isto kao i ja. Ali svaki dan živjeti s premišlju hoću li se zaraziti, hoće li me netko zaraziti i hoće li netko umrijeti je opterećenja i zazire u domenu poremećaja. Jel se brineš da li će ti netko blizak umrijeti od pretilosti? Jel zbog te brige tražiš druge da vježbaju? Jel se brineš hoće li ti netko blizak preminuti od toplotnog udara? Od hladnoće? Od srčanog udara zbog neklimatiziranog javnog prijevoza kad je vani +38? Jel tražiš od drugih brigu na to? ne? Ako su rizična skupina neka ostanu doma i neka se štite kako i preporuke nalažu. A ti ako sa njima živiš se isto tako zaštiti. Ako negdje moraju odi ti umjesto njih ( trgovina, ljekarna itd ). A ne okrivljavati sve oko sebe i tražiti krivca ako se nešto dogodi. Očito je onima koji vide da mjere traju godinu dana, i oni koji su se zarazili su si sami krivi jer nisu se pridržavali mjera. Ako jesu onda mjere ne valjaju.

E vidiš mogao bi moj tata vježbati da ima hrskavicu u koljenima. Mogao bi jedino manje jesti.

Opet jedna stvar mogu se oni izolirati, ja ću im nositi hranu i dezinficirati sve, nećemo se vidjeti godinama što god.

I sad mi odgovori na jedno pitanje, molim te.

Tebe postavimo za premijera. Imaš podršku stranke, vlade, građana, vojske, policije, medicinske struke, itd - da odlučiš što je najbolje.

Bolnice su pune, nema nijedan slobodni krevet, nijedan slobodan respirator, nijedna boca s kisikom. Ljudi zovu hitnu pomoć, neki ne mogu disati, neki su u deliriju, neki su doživjeli prometnu nesreću, nemaju veze s koronom.

Što poduzimaš?

15 godina
foofajter kaže...

e sad konačno možeš u dio foruma gdje se raspravlja o čipovima. hoćeš nvidiju ili pfizera?

😁

jedino što me muči sa umjetnom inteligencijom je sram koji ću osjećati kad shvati koliko smo glupi.
16 godina
all_or_nothing kaže...
foofajter kaže...

e sad konačno možeš u dio foruma gdje se raspravlja o čipovima. hoćeš nvidiju ili pfizera?

😁

Meni su rekli da ću sam znati kad trebam doći po drugu dozu.

4 godine
protjeran
Nisam o tome razmišljao, ali očekujem kvalitetan signal i dobru 5g brzinu. Javim u ponedjeljak kaj speedtest veli
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 13:15 (foofajter).
6 godina
neaktivan
foofajter kaže...
Nisam o tome razmišljao, ali očekujem kvalitetan signal i dobru 5g brzinu. Javim u ponedjeljak kaj speedtest veli

Jesi pametan... Pa prvo ti treba 5G mobitel, da možeš i ti bit na 5G. Jesi li kupio 5G mobitel ili si se bezveze čipirao?

Live long and prosper.
9 godina
protjeran
Han kaže...

Jel se brineš da li će ti netko blizak umrijeti od pretilosti? Jel zbog te brige tražiš druge da vježbaju? Jel se brineš hoće li ti netko blizak preminuti od toplotnog udara? Od hladnoće? Od srčanog udara zbog neklimatiziranog javnog prijevoza kad je vani +38? Jel tražiš od drugih brigu na to? ne? Ako su rizična skupina neka ostanu doma i neka se štite kako i preporuke nalažu.

svi postali veliki humanisti otkada vlada korona.. svatko se brine za svakoga, mos mislit..

17 godina
Mandor kaže...

E vidiš mogao bi moj tata vježbati da ima hrskavicu u koljenima. Mogao bi jedino manje jesti.

Opet jedna stvar mogu se oni izolirati, ja ću im nositi hranu i dezinficirati sve, nećemo se vidjeti godinama što god.

Tebe postavimo za premijera. Imaš podršku stranke, vlade, građana, vojske, policije, medicinske struke, itd - da odlučiš što je najbolje.

Bolnice su pune, nema nijedan slobodni krevet, nijedan slobodan respirator, nijedna boca s kisikom. Ljudi zovu hitnu pomoć, neki ne mogu disati, neki su u deliriju, neki su doživjeli prometnu nesreću, nemaju veze s koronom.

Što poduzimaš?

Kao da on razmišlja o tome, on zna samo što ne bi napravio.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
neaktivan
ivanlotz kaže...
dagoberhr kaže...

Bome ti si svakom loncu poklopac.

a zasto mu ne odgovoris jednostavno..

Zato sto covjek uopce nije shvatio poantu moga komentara te shodno tome nemam potrebe za odgovorom.

veni vidi didici
13 godina
protjeran
Mandor kaže...
Han kaže...
Mandor kaže...
Han kaže...
Old Iggy kaže...
Han kaže...

Što poduzimaš?

Nebi hvala, a ishode odluka koje gledaš već godinu dana su ti dokaz što se dogodi kada odluke i smjer donosi politika i plaćenici a ne struka. Struke ovdje nema. Ovaj drugi dio pitanja o deliriju i što bi bilo kad bi bilo ću komentirati ovako: šansa da se u isto vrijeme dogodi da svih 3.5 mil stanovnika ove države ima potrebu za medicinskom skrbi su jednake 1:10000000000000000000000000000000000000000000000 i to sam još malo rekao.

13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
Mandor kaže...

Što poduzimaš?

Kao da on razmišlja o tome, on zna samo što ne bi napravio.

Jesam li ja ili ti zaduženi za vođenje države države, javnih službi? Bitno je da ti uvijek znaš što bi napravio.

6 godina
neaktivan
Han kaže...

Nebi hvala, a ishode odluka koje gledaš već godinu dana su ti dokaz što se dogodi kada odluke i smjer donosi politika i plaćenici a ne struka. Struke ovdje nema. Ovaj drugi dio pitanja o deliriju i što bi bilo kad bi bilo ću komentirati ovako: šansa da se u isto vrijeme dogodi da svih 3.5 mil stanovnika ove države ima potrebu za medicinskom skrbi su jednake 1:10000000000000000000000000000000000000000000000 i to sam još malo rekao.

???????

Čovječe koliko nerazumijevanje svijeta u kojem živiš... Ti misiš da treba 3.5 milijuna ljudi bit bolesno da se bolnice napune i da više nema mjesta? Probaj ponovno promislit, ovaj put s uključenim logičkim sklopovima.

Live long and prosper.
13 godina
protjeran
Filox kaže...
Han kaže...

???????

Čovječe koliko nerazumijevanje svijeta u kojem živiš... Ti misiš da treba 3.5 milijuna ljudi bit bolesno da se bolnice napune i da više nema mjesta? Probaj ponovno promislit, ovaj put s uključenim logičkim sklopovima.

Bitno je da je pitanje postavljeno sa pretpostavkom da je situacija takva. Pokušaj ti koji puta promisliti u kojem je kontekstu što odgovoreno. Opet po ko zna koji puta čitaš a ne razumiješ na što se što referira.

Ono što razumijem u svijetu u kojem živim je da ste ljudi prolupali i pod parolom: misli na druge uništavete sve oko sebe. Možete mi mahati sa tisućama radova i statistika i neću se saginjati ko većina. Masku nosim i poštujem mjere. A vi svi koji ne vidite ništa nego pušite svaku vijest već godinu dana slobodno ignorirajte što pišem. Mozak više ne koristite, drogirani ste i opsjednuti koronom i brigom za druge. A svi ti drugi su zbog vaše brige u patnji. Dvolični ste, jer pametujete svima i dijelite prodike, a sami se ne pridržavate niti 10% onoga o čemu pišete. Mlatite argumentima koji nisu argumenti nego sve neke anegdotice i priče. I uvijek su vam krivi drugi. Pa koja je to logika da kriviš druge ako se pozivaš i dičiš parolom: zaštitite druge. Svoj dio uvjerenja si obavio, štitiš druge. Što još hoćeš ??

17 godina
Han kaže...

Jesam li ja ili ti zaduženi za vođenje države države, javnih službi? Bitno je da ti uvijek znaš što bi napravio.

Znaš što bih ja napravio? Slušao pametnije od sebe. A ako je tema kompleksna i nema konsenzusa, onda bih odabrao sa pametnijima od sebe najbolju varijantu u datom trenutku. I tu odluku bih prilagođavao po potrebi. Znači, nešto što svi i sad rade.

Ili bih dao ostavku i otišao se baviti onim što znam.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 13:53 (Bitanga).
16 godina
Filox kaže...
Han kaže...

???????

Ne može, srušila bi mu se ta krhka logika koju ima.

Gotovo je, Han. To je to. Ne znaš što bi napravio. Nemaš rješenje. 

Sve vlade svijeta balansiraju između bolnica, mjera i preporuka. Kako najbolje znaju.

Ima i besmisla ima i oprečnih mišljenja, ali nitko ne smije dozvoliti da mu se napune bolnice.

A napunile su se bolnice cijelog svijeta od najsiromašnijih do jabogatijih.

Nemam ti više ništa za reći, Hane.

13 godina
protjeran
dagoberhr kaže...
ivanlotz kaže...
dagoberhr kaže...

Bome ti si svakom loncu poklopac.

a zasto mu ne odgovoris jednostavno..

Zato sto covjek uopce nije shvatio poantu moga komentara te shodno tome nemam potrebe za odgovorom.

Onda ne postavljaj glupa pitanja, jer kad na glupo pitanje dobiješ odgovor jer to nisi očekivao onda se praviš englez. Pitam te opet, koliko si ti dana proveo u bolnici Dubrava s obzirom da bi ti sve poslao u bolnicu da vide kako je to.

6 godina
neaktivan
Han kaže...

Bitno je da je pitanje postavljeno sa pretpostavkom da je situacija takva. Pokušaj ti koji puta promisliti u kojem je kontekstu što odgovoreno. Opet po ko zna koji puta čitaš a ne razumiješ na što se što referira.

Ono što razumijem u svijetu u kojem živim je da ste ljudi prolupali i pod parolom: misli na druge uništavete sve oko sebe. Možete mi mahati sa tisućama radova i statistika i neću se saginjati ko većina. Masku nosim i poštujem mjere. A vi svi koji ne vidite ništa nego pušite svaku vijest već godinu dana slobodno ignorirajte što pišem. Mozak više ne koristite, drogirani ste i opsjednuti koronom i brigom za druge. A svi ti drugi su zbog vaše brige u patnji. Dvolični ste, jer pametujete svima i dijelite prodike, a sami se ne pridržavate niti 10% onoga o čemu pišete. Mlatite argumentima koji nisu argumenti nego sve neke anegdotice i priče. I uvijek su vam krivi drugi. Pa koja je to logika da kriviš druge ako se pozivaš i dičiš parolom: zaštitite druge. Svoj dio uvjerenja si obavio, štitiš druge. Što još hoćeš ??

Mislim da je iznimno jednostavno pitanje bilo i kolega se referirao na pune bolnice. Mislim da ne treba 3.5 milijuna ljudi slomit nogu da bolnica dođe do maximuma i pukne sustav, odnosno da više ne može niti jedan pacijent bit primljen, jer jednostavno nema mjesta ni doktora toliko.

A ovo boldano sve govori o takvima kao ti, uz sve dokaze, statistike, nalaze, znanstvene radove, mišljenja raznih stručnjaka, ti ćeš i dalje po svom? Što to znači "neću se saginjat"? Ili vjeruješ dokazima kad ti se pokažu ili odbijaš vjerovat i tupiš po svome, nitko ne traži da se saginješ, samo da prihvatiš neke činjenice. Ali, koga briga za dokaze, znaš ti bolje.

Live long and prosper.
16 godina
Han kaže...
Filox kaže...
Han kaže...

???????

Ne znam na koga se to odnosi, ne na mene.

Situacija je takva. Italija, prvi slučaj nekontroliranog širenja u Europi.

Pa ne možeš donositi odluke ako ne znaš statistiku. 

Ja pušim vijesti dobro, ali daj reci nešto od supstance.

Nisam drogiran niti osjednut koronom, samo podržavam mjere utoliko da svi mogu imati zdravstvenu skrb koju trebaju ii da ne moraju umrijeti ljudi koji još ne moraju. Samo to. Čak ni ne kažem da Hrvatska radi niti dobro niti najbolje, ništa o tome ne govorim.

Nije rješenje zatvor, nije rješenje ni ne poduzeti ništa.

Ne dijelim ti prodike nego te pitam da razmisliš.

Ja se pridržavam apsolutno svega što sam pisao.

A tko je mlatio anegdotama i bolnice? Ti ili ja?

Hoću da pišeš razumne stvari. Sve što si natrkeljao tu o drugima, mogu drugi o tebi reći.

Zato trebaju argumenti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2021 14:03 (Mandor).
6 godina
neaktivan
Han kaže...

Onda ne postavljaj glupa pitanja, jer kad na glupo pitanje dobiješ odgovor jer to nisi očekivao onda se praviš englez. Pitam te opet, koliko si ti dana proveo u bolnici Dubrava s obzirom da bi ti sve poslao u bolnicu da vide kako je to.

Pa ne treba se on ići uvjeravat u stanje po bolnicama, nego ti i takvi kao ti. I ja ti isto kažem kao i on, ako ne vjeruješ nama, odi u neku bolnicu pa se tamo uvjeri. Meni je dosta sjest na kavu s prijateljicom koja radi kao sestra u bolnici da znam sve i previše.

Live long and prosper.
13 godina
protjeran
Mandor kaže...
Filox kaže...
Han kaže...

???????

Ne može, srušila bi mu se ta krhka logika koju ima.

Gotovo je, Han. To je to. Ne znaš što bi napravio. Nemaš rješenje. 

Sve vlade svijeta balansiraju između bolnica, mjera i preporuka. Kako najbolje znaju.

Ima i besmisla ima i oprečnih mišljenja, ali nitko ne smije dozvoliti da mu se napune bolnice.

A napunile su se bolnice cijelog svijeta od najsiromašnijih do jabogatijih.

Nemam ti više ništa za reći, Hane.

Hvala Bitanga što si mi razjasnio kako bi zdrastveni sustav bez vas savjesnih, i stručnih po svakom pitanju pao. Hvala vam što ste svojim sudjelovanjem na forumu u ovoj temi glavni stup sprečavanja kolapsa zdravstvenog sustava. Nikada mi u ovoj temi nisi niti rekao nešto konkretno. Na drugim temam je sve cakum pakum.

17 godina
Han kaže...

Bilo je po novinama priča iz bolnice i kako je to. Ne moraš sve vidjeti na svoje oči da bi postalo opća istina.

17 godina
Han kaže...

Hvala Bitanga što si mi razjasnio kako bi zdrastveni sustav bez vas savjesnih, i stručnih po svakom pitanju pao. Hvala vam što ste svojim sudjelovanjem na forumu u ovoj temi glavni stup sprečavanja kolapsa zdravstvenog sustava. Nikada mi u ovoj temi nisi niti rekao nešto konkretno. Na drugim temam je sve cakum pakum.

Nije problem u meni, nego u tebi.

13 godina
protjeran
Filox kaže...
Han kaže...

Pa ne treba se on ići uvjeravat u stanje po bolnicama, nego ti i takvi kao ti. I ja ti isto kažem kao i on, ako ne vjeruješ nama, odi u neku bolnicu pa se tamo uvjeri. Meni je dosta sjest na kavu s prijateljicom koja radi kao sestra u bolnici da znam sve i previše.

Odite ti i takvi kao ti malo među ljude pa ćeš vidjeti da nije tako kako ti tu forumaši pišu ili televizija kaže. Isto tako imam prijateljicu u KB Dubrava koja eto kaže da i nije tako kako se priča, štoviše neke bolnice su pod opterećenjem ali uredba je da se tako nastavi raditi.

13 godina
protjeran
Bitanga kaže...
Han kaže...

Nije problem u meni, nego u tebi.

Nigdje nisam napisao da je problem u tebi tak da ne znam kaj da ti kažem drugo.

16 godina
Han kaže...
Filox kaže...
Han kaže...

Odite ti i takvi kao ti malo među ljude pa ćeš vidjeti da nije tako kako ti tu forumaši pišu ili televizija kaže. Isto tako imam prijateljicu u KB Dubrava koja eto kaže da i nije tako kako se priča, štoviše neke bolnice su pod opterećenjem ali uredba je da se tako nastavi raditi.

Kad je bilo u vijestima neki dan da nemaju respiratora u Varaždinskoj bolnici, a trebaju im, je li to bilo tako ili nije?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice