Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.497.962
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
13 godina
protjeran
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
Bitanga kaže...
Han kaže...

Umrlo bi isto onoliko koliko ih je potrebno za stožerski izvještaj. Kakva bi se slika javnosti uputila kada bi izvjestili samo o onim oboljelima od same korone bez ikakvih komorbiditeta? Koliki je taj broj? Sad stvarno ozbiljno pitam, koliko je umrlih u HR samo i jedino i isključivo od zaraze koronom i da je to potvrđeno?

Ljudi žive s komorbiditetima bez problema dugo vremena. Možda i ti imaš komorbiditet, a da ni ne znaš.

Definicija komorbiditeta je istodobna pojava dvije ili više bolesti.

Komorbiditet je bilo koja akutna ili kronična bolest koju imaš uz covid, znači dijabetes, astma, alergije, visoki tlak, niski tlak, angina, upala zuba, upala slijepog crijeva, otečeno lijevo jaje.

Velika većina ljudi ima barem neku bolest koju vuče i živi s njom godinama i godinama, tako da skoro svi imaju neki komorbiditet.

Znam ja što je komorbiditet. Pitam se da li postoji negdje nekakva analiza da li je i koliko ljudi umrlo bez komorbiditeta, tj. samo od korone.

17 godina
Han kaže...
Bitanga kaže...
Han kaže...

Umrlo bi isto onoliko koliko ih je potrebno za stožerski izvještaj. Kakva bi se slika javnosti uputila kada bi izvjestili samo o onim oboljelima od same korone bez ikakvih komorbiditeta? Koliki je taj broj? Sad stvarno ozbiljno pitam, koliko je umrlih u HR samo i jedino i isključivo od zaraze koronom i da je to potvrđeno?

Ljudi žive s komorbiditetima bez problema dugo vremena. Možda i ti imaš komorbiditet, a da ni ne znaš.

Definicija komorbiditeta je istodobna pojava dvije ili više bolesti.

Komorbiditet je bilo koja akutna ili kronična bolest koju imaš uz covid, znači dijabetes, astma, alergije, visoki tlak, niski tlak, angina, upala zuba, upala slijepog crijeva, otečeno lijevo jaje.

Velika većina ljudi ima barem neku bolest koju vuče i živi s njom godinama i godinama, tako da skoro svi imaju neki komorbiditet.

Znam ja što je komorbiditet. Pitam se da li postoji negdje nekakva analiza da li je i koliko ljudi umrlo bez komorbiditeta, tj. samo od korone.

Googleaj. Meni je bitno koliko je ljudi umrlo, a ne koliko je umrlo ljudi sa bilo kojom dodatnom bolesti.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
17 godina
Han kaže...

Teško da je netko radio takvu analizu.

A ako znaš što je komorbiditet, onda znaš zašto on (ni)je bitan.

To ti je isto kao kad teoretičari zavjera vrište "a di su obdukcije?".

13 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
Han kaže...

A zašo se nije radila takva analiza? Jer je lakše sve trpati pod koronu? Da se razumijemo, nisam ravnozrmljaš ni teoretičar zavjera. Nego me zanima, koliko je ljudi umrlo isključivo od korone. Nema tog podatka nigdje...

4 godine
protjeran
Neće ga ni biti jer je bitno napumpat čim veće brojke da političari i politički znanstvenici mogu i dalje držat pod kontrolom korončeke
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 12:01 (foofajter).
17 godina
neaktivan
Han kaže...

A zašo se nije radila takva analiza? Jer je lakše sve trpati pod koronu? Da se razumijemo, nisam ravnozrmljaš ni teoretičar zavjera. Nego me zanima, koliko je ljudi umrlo isključivo od korone. Nema tog podatka nigdje...

Zato jer liječnici trenutno imaju važnijeg posla od zadovoljavanja tvoje znatiželje, a ni novaca nema na razbacivanje.

Imaš povećanu smrtnost, koja prilično dobro korelira s brojem umrlih od korone. U Hrvatskoj je prošle godine bilo oko 5000 umrlih više nego inače, a nije bilo nekog drugog razloga za povećanje.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
6 godina
neaktivan
Han kaže...

Cjepidlačiš i nerazumiješ baš neke stvari. Ja imam srčanu manu s kojom mogu živjet cijeli život, više-manje normalno. Ako uhvatim koronu, lako može otić na srce i onda me đava odnese lakše nego nekoga tko je imao dobro, zdravo srce.

Jesam li ja onda umro zbog svog srčanog stanja ili od korone? Ja mislim da su obe stvari utjecale, ali da nije bilo korone, ne bi umro još dugo, dugo.

Drugo, što je s ugrušcima? Korona stvara ugruške i ljudi umru od moždanog ili srčanog. Jesu li umrli od korone ili od srčanog?

Live long and prosper.
13 godina
protjeran
foofajter kaže...
Neće ga ni biti jer je bitno napumpat čim veće brojke da političari i politički znanstvenici mogu i dalje držat pod kontrolom korončeke

Ali stvarno je fascinantno da nema broja, izjave ili bilo čega koja kaže jasno i direktno: od korone i jedino korone je umrlo n ljudi.

4 godine
protjeran
Filox kaže...
Han kaže...

Cjepidlačiš i nerazumiješ baš neke stvari. Ja imam srčanu manu s kojom mogu živjet cijeli život, više-manje normalno. Ako uhvatim koronu, lako može otić na srce i onda me đava odnese lakše nego nekoga tko je imao dobro, zdravo srce.

Jesam li ja onda umro zbog svog srčanog stanja ili od korone? Ja mislim da su obe stvari utjecale, ali da nije bilo korone, ne bi umro još dugo, dugo.

Drugo, što je s ugrušcima? Korona stvara ugruške i ljudi umru od moždanog ili srčanog. Jesu li umrli od korone ili od srčanog?

Ako dobiješ ugrušak od cjepiva, jesi umro od cjepiva ili srčanog?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 12:11 (foofajter).
16 godina
odjavljen
sexytoiletpaper kaže...

Ali u ovome grmu lezi zec. Lauc zadnjih godinu dana konstantno ispada u krivu zbog "malo vjerojatno ali ne nemoguce". Da das investicijskoj kuci nesto novaca i svaki puta ispadnu u krivu, koliko puta bi ponovio investiciju prije nego ih stjeras u kurac i odlucis da su precesto u krivu da bi ih slusali. Zasto ga se onda slusa po pitanju ljudskih zivota? Covjek je konstantno u "double down" modu, i bilo bi fantasticno da ispadne u pravu, ali koliko puta mora dati krivu izjavu i stajaliste, privuci s istime hrpu ljudi koji traze izliku za neodgovorno ponasanje prije nego ga sustignu posljedice njegovih stajalista? Pitanje i komentar su cisto retoricki, ali nadam se da razumijes frustraciju kada se Lauca konstantno spominje kao dobar izvor informacija.

Ček, oni su konstantno u krivu jer su podcijenili efekt zaraznijeg virusa, te možda još kojeg parametra, iako su pogodili dugoročne trendove, a ovi koji najavljuju "vežite se, polijećemo", "eksponencijalni rast", "15000 mrtvih", ..., oni nisu konstantno u krivu? Lauc je podcijenio zaraznost britanskog soja, ali je, za razliku od debele većine, bio u pravu za smrtnost koja nije ništa veća od smrtnosti wuhanskog soja.

Lauc i Bakić su neloš izvor informacija ako čitaš detaljno i razumiješ ograničenja onoga što rade, s tim da smatram da bi i sami trebali uložiti više energije u komuniciranje istih, umjesto da još nastoje sročiti provokativno svoje izjave, a loš izvor su ako gledaš bombastične naslove temeljene na jednoj rečenici izvučenoj iz jedne objave.

Međutim, čak i tako loš izvor je i dalje bolji od Đikićevog širenja panike i Rudanovog nabacivanja brojeva lopatom, osim ako ćeš se voditi s onom da je bolje pogriješiti pesimistično nego optimistično i pritom ne gledaš iznos greške.

Znaš one katastrofalne novinske naslove temeljene na vremenskim prognozama, ono, izvadite kapute, stiže mini ledeno doba, a ono pad temperature od par stupnjeva, te eventualno nešto hladnije noći i slično? Tako se mediji ponašaju i po pitanju korone, ali mnogi, uključujući i Đikića i Rudana se tako ponašaju i u direktnoj komunikaciji (uživo u emisiji, na privatnim profilima društevnih mreža) gdje se to ne može pripisati uredničkoj politici. Zamisli da Vakula tako nastupa, kako bi se to odrazilo na povjerenje građana u meteorologiju? Misliš da to ne utječe na neodgovorno ponašanje? Možda je u početku taktika straha potakla ljude da se jače drže mjera, ali to može funkcionirati kratkoročno, kasnije ljudi otupe na strah, te gube povjerenje u one koji su taj strah širili, pa vrlo brzo dolaziš do situacije da se ljudi više boje samoizolacije nego korone. Nisu ti za to krivi Bakić i Lauc, već upravo ovih koji stravične brojke nabacuju lopatom.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
13 godina
protjeran
Visak kaže...
Han kaže...

Zato jer liječnici trenutno imaju važnijeg posla od zadovoljavanja tvoje znatiželje, a ni novaca nema na razbacivanje.

Imaš povećanu smrtnost, koja prilično dobro korelira s brojem umrlih od korone. U Hrvatskoj je prošle godine bilo oko 5000 umrlih više nego inače, a nije bilo nekog drugog razloga za povećanje.

Aj ne seri više! Novci se razbacuju na sve strane a hrpaliječnika doma drka kurac preko godinu dana. Znam provjereno situaciju u KB Dubrava od prvog do zadnjeg hodnika i od podruma do zadnjeg kata. Ako te zanima kako to znam, eto osoba koja je samnom u istom prostoru već dobrih 15 godin, radi u istoj toj bolnici i radi u administraciji i ima doktora, sestara i kadra koji već godinu dana primaju plaću a nisu na poslu već godinu dana, tako da mi ne pametuj o stanju u bolnicama. Ako je toliko smrtonosna bolest daj mi čiste podatke koliko ih je umrlo isključivo i jedino od korone kako se inače i predstavlja da je korona smrtonosna. Ili je samo smrtonosna u slučaju kada oboljkeli već boluje od neke smrtonosne bolesti u poodmakloj fazi???= Nemoj se pravit pametan i folozofirat na obično pitanje.

6 godina
neaktivan
foofajter kaže...

Ako dobiješ ugrušak od cjepiva, jesi umro od cjepiva ili srčanog?

Ovisi. Ako je cjepivo uzrok ugruška, onda sam umro od cjepiva.

Live long and prosper.
9 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Zašto je tebi teško prihvatiti da je Hrvatska sekularna država, što upravo članak Ustava kojeg je Visak citirao govori?

pa naravno da je sekularna.. vlast treba biti odvojena od crkve, nitko valjda ne misli drugacije..

6 godina
neaktivan
ivanlotz kaže...
MrBlc kaže...

Zašto je tebi teško prihvatiti da je Hrvatska sekularna država, što upravo članak Ustava kojeg je Visak citirao govori?

pa naravno da je sekularna.. vlast treba biti odvojena od crkve, nitko valjda ne misli drugacije..

Hahahahaha, koji si ti optimist. Golema gomila ljudii misli drugačije i smatra da je Crkva sve, te da bi trebali kao i u Iranu bit jako blizu vlasti. U kojoj ti državi živiš ako to ne znaš? Kraj mene osoba koja smatra da nevjernici ne mogu vodit državu, da Milanović nikad ne smije postat predsjednik, jer je nevjernik, ateist (iako ide u crkvu, vjerojatno samo glumi radi političkih bodova). Nebitno je koliko je dobar ili loš kao političar. Sve ateiste treba namlatiti i protjerat iz države. 

Nemaš pojma koliko ima takvih i kako sve razmišljaju. Crkva je sve. Svaku godinu je situacija sve gora.

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 12:22 (Filox).
17 godina
Han kaže...

Zato što je potpuno nebitno. I čovjek koji umre od ugriza krpelja, i čovjek koji umre od predoziranja i čovjek koji umre od covida s komorbiditetom i bez njega su mrtvi ljudi. I šteta je da su umrli, a nisu trebali.

I za čovjeka od 90 godina je isto šteta da umre, od bilo čega, zato ga se i liječi sve dok se može liječiti, da još malo poživi.

A komorbiditete zaboravi... kod mene na poslu minimalno 50% ljudi ima neke komorbiditete za koje zna (alergije, dijabetes, tlak, prekomjernu težinu...), a tko zna koliko ostali imaju samo možda još nemaju simptome pa ne znaju.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 12:25 (Bitanga).
17 godina
Han kaže...
Old Iggy kaže...

Jedno dana možda netko i napravi tu analizu za neki doktorat / članak u medicisnkom časopisu, no sad je nebitno.

Korona je uzrok (kao i gripa, HIV, većina leukemija) jer udara na imunosustav omogućavajući infekcijama i nizu drugih bolesti razvijanje jer tijelo nema načina zaštititi se.

Kad netko kaže "umro od gripe" u pravilu može reći i "umro od upale pluća ili postojećih komorbiditeta". Od same gripe se jako rijetko umire.

A kako je starenjem ljudski organizam podložan kroničnim bolestima i slabljenju imunosustava, korona to samo jako dobro iskoristi.

Stoga gledajući "da ili ne komorbiditeti" potpuno je irelevantno jer se s većinom njih (visok tlak, pretilost, dijabetes, KOPB i niz drugih kroničnih bolesti) da normalno živjeti, ali infkecijsom koronom to može biti jednosmjerna karta za groblje.

17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Jedno dana možda netko i napravi tu analizu za neki doktorat / članak u medicisnkom časopisu, no sad je nebitno.

Ma to je samo trolanje i traženje dlake u jajetu. Da mu daš točan broj rekao bi da su ga doktori izmislili, a farmaceuti platili.

Jedini cilj mu je ventilirati frustraciju i živcirati druge ljude, što je jasno i napisao. Nije on tu da nešto sazna ili nauči.

Bio bi zanimljiv eksperiment da ga svi stavimo na ignore listu.

16 godina
odjavljen
Visak kaže...

Izjava joj izgleda kao da ju je MrBlc pisao:

Toliko te strah mojih argumenata da mi moraš podmetati izjave koje nisu ni u kojem slučaju u skladu s mojim uvjerenjima?

Visak kaže...

Ukucaj citirani tekst u Google i naći ćeš.

Slobodno pomakni graf za dva tjedna, pa reci je li nakon toga nekom magijom ispalo da je Lauc bio u pravu. Stvarno tjeraš mak na konac.

Oprosti, ali ja to nemam u planu raditi, a znam da ni ti to ne bi radio u obrnutom slučaju. Ti si taj koji izvlači sliku koja je napravljena s isključivim ciljem sprdanja Lauca iz opskurnog izvora, izvoli se ti baviti dokazivanjem.

Visak kaže...

I što si ovime dokazao? Njih dvojica ne daju smirene procjene možda-ovo-možda-ono, nego su izuzetno ostrašćeni, neistomišljenike prozivaju i vrijeđaju, i traže da se postupa isključivo po njihovim napucima, bez obzira na to 'možda', a svi drugi su maltene zločinci. Davali su cijelo vrijeme krive prognoze i još glume da su bili u pravu. A i kad nisu u pravu onda je bitnije da su djeca u školi od par tisuća mrtvih.

Smiješno je kako veliki prognozeri cijelo vrijeme uzimaju isključivo trenutno stanje. Uvijek pričaju kako brojevi padaju (čak i kada ne padaju kao sada) i to im je dokaz da je sve gotovo. Da bi mogli ponovo rasti ne razmišljaju 'to je malo vjerojatno', i tako prije svakog novog vala.

Sad uspoređuju brojeve Evrope, koja već godinu dana ima velike brojeve i iIndiju, u kojoj je tek krenulo, i kažu, 'eto Indija je bolja'. Je danas, što će biti za par mjeseci? Tolika nesposobnost gledanja unaprijed za nekoga tko se bavi prognoziranjem je nevjerojatna.

Prozivaju i vrijeđaju argumente, dok istovremeno ti neistomišljenici njih vrijeđaju na osobnoj razini, montiraju filmiće s Hitlerom i slično. Stvarno si objektivan, nema što. Smeta ti trn u oku neistomišljenika dok u isto vrijeme žmiriš na balvan u oku istomišljenika.

Kad je bila priča o Švedskoj, ti si inzistirao na usporedbi sa susjedima jer ništa drugo nema smisla. Gdje je onda Hrvatska sa svojim susjedima? Lauc i Bakić nisu negirali rast, negirali su potrebu za strogim mjerama. Da li su po tom pitanju bili u krivu? Ako se usporedimo s Njemačkom, onda možemo reći da jesu, ali ako se vodimo tvojom razumnom idejom da je relevantna usporedba sa susjedima, onda ne možemo reći da smo zbog njih prošli gore od susjeda.

Što se tiče Indije, nitko ne negira da tamo situacija jest katastrofa. Imaju veliki rast, najvjerojatnije zbog vjerskih i političkih okupljanja, a u isto vrijeme im je zdravstveni sustav teška banana - imaju nekoliko puta lošiji zdravstveni sustav od nas, i to u prosjeku, da ne govorimo kakav je tek u siromašnijim dijelovima zemlje. Međutim, masovni mediji počinju histerizirati da bi se moglo raditi o soju koji se još više širi i koji bi mogao doći do nas, iako je poznato kakva okupljanja su nedavno u Indiji bili i da bi takvo okupljanje moglo uzrokovati ovakav rast i s običnim sojevima. Ono što je Lauc prije govorio također stoji i u ovom slučaju - sojeve svakako treba pratiti, ali na način da ih se prati, ako preliminarni rezultati pokažu da je potrebno pratiti intezivnije, pa ako se pokaže jače širenje, prilagoditi se tome, a ne odmah na detekciju nekog soja u području s većim rastom odmah krenuti s bombastičnim naslovima. S druge strane, u Indiji imamo humanitarnu katastrofu upravo zbog toga što njihov zdravstveni sustav nije spreman na ovolike brojke. Zar nam humanitarni pristup ne bi trebao imati veći prioritet od sijanja hipotetskog straha?

P.S. Znate one tvrdnje teoretičara zavjera da su brojke u UK napumpane jer se broje među umrle svi koji su u zadnijih mjesec dana bili pozitivni, a nemaju očigledan uzrok smrti?

Sad se javlja suprotan problem: https://inews.co.uk/news/politics/28-day-definition-covid-deaths-could-distort-vaccine-success-data-warn-scientists-973655

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
13 godina
protjeran
Visak kaže...
Old Iggy kaže...

Ma to je samo trolanje i traženje dlake u jajetu. Da mu daš točan broj rekao bi da su ga doktori izmislili, a farmaceuti platili.

Jedini cilj mu je ventilirati frustraciju i živcirati druge ljude, što je jasno i napisao. Nije on tu da nešto sazna ili nauči.

Bio bi zanimljiv eksperiment da ga svi stavimo na ignore listu.

Pa ko ti brani da me ignoriraš višče? Jesi li se cijepio ili još ovdje na forumu tražiš odobrenje epidemiologa?

Daj točan broj s obzirom da si sebi uzeo za pravo učiti druge i odlučivati kako će tko razmišljati i koje informacije će uzeti kao istinu ili na koje informacije će staviti upitnik i razmisliti....

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 12:57 (Han).
17 godina
MrBlc kaže...

Kad je bila priča o Švedskoj, ti si inzistirao na usporedbi sa susjedima jer ništa drugo nema smisla. Gdje je onda Hrvatska sa svojim susjedima? Lauc i Bakić nisu negirali rast, negirali su potrebu za strogim mjerama.

Samo mala digresija:

RH u odnosu na susjede i je tu negdje komparirano s mjerama. Svi smo u svjetskom vrhu po broju mrtvih, šaralo se s mjerama.

A što se Lauca i Bakića tiče, imaju komparativnu prednost, ne moraju odgovarati pogodili ili promašili brojke.

4 godine
protjeran
Neki korončeki u ovoj temi sve više liče na Plenkaru, moguće da su i fanovi njegovog lika i djela. Daš im stotine argumenata, ali oni će i dalje vrtit priče u krug i pokušavat uvjerit ljude da su baš oni u pravu.

1 0 hvala 0
17 godina
foofajter kaže...
Neki korončeki u ovoj temi sve više liče na Plenkaru, moguće da su i fanovi njegovog lika i djela. Daš im stotine argumenata, ali oni će i dalje vrtit priče u krug i pokušavat uvjerit ljude da su baš oni u pravu.

Pa daj jedan. Ne sjećam se da si dao ijedan...

6 godina
neaktivan
foofajter kaže...

Kad su svi ti argumenti smeće i nisu vjerodostojni. Dokazi i zdrava logika govore protiv tih argumenata.

Nadam se da možeš uhvatit Radio Brač na radiju, tamo imaš odličnih emisija sa Sesartićem, pa će ti on objasnit sve o koroni i chemtrailsima. A nađe se pokoja emisija o MMSu, CD protokolu, Lugolovoj otopini i ostalim iznimno opasnim supstancama koje se promoviraju kao ljekovi za rak i sve ostalo. AKo niste znali, rak uzrokuje virus, ali nam Zapadna to skriva. Pssst! Savršena emisija za tebe i sve slične tebi. 

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 13:19 (Filox).
4 godine
protjeran
Moji vjerojatno jesu, ali ima osoba poput MrBlc koji jako dobro pišu, a opet vi sektaši imate odgovor na sve jer jednostavno ne možete prihvatiti da netko ima drugačije mišljenje, Viščina je najbolji primjer.

Slika i prilika hadezeovaca i ove države, nema vam pomoći. Vjerojatno se nikad ne bi više pojavili u javnosti da priznate da niste u pravu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 13:46 (foofajter).
15 godina
neaktivan
foofajter kaže...

Sve sto si do sada napisao nema veze sa argumentima nego sa rekla-kazala teorijama, tako da je tesko da te netko ozbiljnije shvati. Gosp. Plenkovica nikad nisam shvacao ozbiljno jer on je slican tebi, prodavac floskula i rekla-kazala pricica a argumenata nigdje u stvarnosti.

veni vidi didici
14 godina
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Ovo se vidim iznova spominje, imali smo kolaps zdravstvenog sustava. Kada je to bilo? I na koji se način očitovalo? Jel to sustav jedne bolnice, grada, cijele države?

Pa bolnica u mom gradu je odgodila sve operacije osim hitnih, onkoloških i životno ugrožavajućih. Zbog previše covid pacijenata na liječenju. Ako to nije kolaps onda ne znam što je. 

Vidiš to su opet pojedinačni slučajevi. Što onda točno znači imali smo kolaps zdravstvenog sustava. Pričao sam s curom koja radi u jednoj zagrebačkoj bolnici i rekla je da je kod njih sve normalno.

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Visak kaže...

Toliko te strah mojih argumenata da mi moraš podmetati izjave koje nisu ni u kojem slučaju u skladu s mojim uvjerenjima

Je, je, ne mogu zaspati od straha. Nisam mislio podmetati, meni ta izjava stvarno zvuči kao nešto što bi ti napisao. S kojim dijelom se ne slažeš?

“We are not 100 percent sure the Covid injections are safe and there are too many unknown variables for us to feel comfortable at this current time,”

MrBlc kaže...

Visak kaže...

Slobodno pomakni graf za dva tjedna, pa reci je li nakon toga nekom magijom ispalo da je Lauc bio u pravu. Stvarno tjeraš mak na konac.

Oprosti, ali ja to nemam u planu raditi, a znam da ni ti to ne bi radio u obrnutom slučaju. Ti si taj koji izvlači sliku koja je napravljena s isključivim ciljem sprdanja Lauca iz opskurnog izvora, izvoli se ti baviti dokazivanjem.

Što nemaš u planu raditi? Tražiti izvor? Ti svako malo pričaš o strašenju milijunima ili tisućama mrtvih, a da nikada nisi napisao tko je to i gdje strašio. Možda je bila tvoja susjeda, otkud da ja znam. I onda ti je to protuteža za Lauca, Bakića i sve ostale cirkusante. Ajde daj linkove na te strašitelje.

Ti imaš direktni citat i ime osobe, nije nikakav problem izguglati original, za razliku od tvojih paušalnih 'milijuna mrtvih'. Al evo, znam da je fjaka.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/lauc-zagrepcani-blizu-smo-vrhunca-epidemije-ostanite-doma-715794

Što se grafa tiče nije nikakav problem u glavi ga pomaknuti par tjedana, no to ništa ne mijenja, pa se čini da se samo izvlačiš.

MrBlc kaže...
Prozivaju i vrijeđaju argumente, dok istovremeno ti neistomišljenici njih vrijeđaju na osobnoj razini, montiraju filmiće s Hitlerom i slično. Stvarno si objektivan, nema što. Smeta ti trn u oku neistomišljenika dok u isto vrijeme žmiriš na balvan u oku istomišljenika.

Đikić je montirao filmić? Sad vadiš neki mem da diskreditiraš njegove neistomišljenike?

Mamić je nevin čovjek jer ljudi rade memove o njemu? Koja je to logika?

MrBlc kaže...

Kad je bila priča o Švedskoj, ti si inzistirao na usporedbi sa susjedima jer ništa drugo nema smisla. Gdje je onda Hrvatska sa svojim susjedima? Lauc i Bakić nisu negirali rast, negirali su potrebu za strogim mjerama. Da li su po tom pitanju bili u krivu? Ako se usporedimo s Njemačkom, onda možemo reći da jesu, ali ako se vodimo tvojom razumnom idejom da je relevantna usporedba sa susjedima, onda ne možemo reći da smo zbog njih prošli gore od susjeda.

Nismo prošli gore jer su susjedi također radili gluposti, ali smo prošli loše, mogli smo puno bolje. No nisu Lauc i Bakić jedini, pa ni najveći krivci za našu situaciju, ali konstantno sipaju gluposti i to je iritantno.

8 godina
Hazar kaže...
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Ovo se vidim iznova spominje, imali smo kolaps zdravstvenog sustava. Kada je to bilo? I na koji se način očitovalo? Jel to sustav jedne bolnice, grada, cijele države?

Pa bolnica u mom gradu je odgodila sve operacije osim hitnih, onkoloških i životno ugrožavajućih. Zbog previše covid pacijenata na liječenju. Ako to nije kolaps onda ne znam što je. 

Vidiš to su opet pojedinačni slučajevi. Što onda točno znači imali smo kolaps zdravstvenog sustava. Pričao sam s curom koja radi u jednoj zagrebačkoj bolnici i rekla je da je kod njih sve normalno.

Zato i jesu slali ljude u Arenu. Zato sto je po bolnicama stanje bilo normalno. Iz zajebancije ne? Ali hej, to je bilo pa proslo, postoje "jako male sanse" da se opet ponovi pa cemu brinuti o tome! Dok se ne dogodi. Onda ce vijesti biti fejk a dokori lagati.

6 godina
neaktivan
sexytoiletpaper kaže...

Zato i jesu slali ljude u Arenu. Zato sto je po bolnicama stanje bilo normalno. Iz zajebancije ne? Ali hej, to je bilo pa proslo, postoje "jako male sanse" da se opet ponovi pa cemu brinuti o tome! Dok se ne dogodi. Onda ce vijesti biti fejk a dokori lagati.

Pa da, dobro si to rekao. Slali su ih u Arenu UPRAVO zato da bolnice mogu relativno normalno nastavit radit. Jel vi ljudi znate što znači "pad zdravstvenog sustava"? Naravno da se to nije dogodilo u nas, u nas bolnice super funkcioniraju, s obzirom gdje smo i u kakvom stanju nam je sve. Nemate pojma šta bi bilo da je zapravo pao zdravstveni sustav i koliko bi mrtvih više bilo, ne samo od korone, nego od svega što se može liječit, ali se nema više gdje liječit.

Live long and prosper.
15 godina
neaktivan
Visak kaže...
MrBlc kaže...
Visak kaže...

Toliko te strah mojih argumenata da mi moraš podmetati izjave koje nisu ni u kojem slučaju u skladu s mojim uvjerenjima

Je, je, ne mogu zaspati od straha. Nisam mislio podmetati, meni ta izjava stvarno zvuči kao nešto što bi ti napisao. S kojim dijelom se ne slažeš?

“We are not 100 percent sure the Covid injections are safe and there are too many unknown variables for us to feel comfortable at this current time,”

MrBlc kaže...

Visak kaže...

Što nemaš u planu raditi? Tražiti izvor? Ti svako malo pričaš o strašenju milijunima ili tisućama mrtvih, a da nikada nisi napisao tko je to i gdje strašio. Možda je bila tvoja susjeda, otkud da ja znam. I onda ti je to protuteža za Lauca, Bakića i sve ostale cirkusante. Ajde daj linkove na te strašitelje.

Ti imaš direktni citat i ime osobe, nije nikakav problem izguglati original, za razliku od tvojih paušalnih 'milijuna mrtvih'. Al evo, znam da je fjaka.

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/lauc-zagrepcani-blizu-smo-vrhunca-epidemije-ostanite-doma-715794

Što se grafa tiče nije nikakav problem u glavi ga pomaknuti par tjedana, no to ništa ne mijenja, pa se čini da se samo izvlačiš.

MrBlc kaže...

Đikić je montirao filmić? Sad vadiš neki mem da diskreditiraš njegove neistomišljenike?

Mamić je nevin čovjek jer ljudi rade memove o njemu? Koja je to logika?

MrBlc kaže...

Nismo prošli gore jer su susjedi također radili gluposti, ali smo prošli loše, mogli smo puno bolje. No nisu Lauc i Bakić jedini, pa ni najveći krivci za našu situaciju, ali konstantno sipaju gluposti i to je iritantno.

Mi svi ovdje lamentiramo o problemu koji se zove povjerenje postojecem Stozeru i ljudima u istome koji su se zbog nezamjeranja likovima poput gosp. Plenkovica i slicnih te udovoljavanju lokalnim serifima tipa pokojnog gosp. Bandica i slicnih jednostavno - isprostituirali te nazalost kod nas gradjana izgubili kompletan kredibilitet a koji je jebeno vazan u sadasnjoj situaciji oko cjepiva. Zato sada imamo da mi ovdje smo u nedoumicama da li ili ne se cjepiti umjesto da je to gotova stvar i da se zna da ce biti 80% populacije procjepljeno.

Naravno dok ne dotakne virus nekoga od svih nas i zasarafi ga tamo gdje mu je organizam najslabiji ispisat ce se ovdje i vise od 90 stranica te imamo samo puno srece sto je dobar dio ljudi ostao i dalje odgovoran te cini sve da zastiti sebe i najblize oko sebe.

veni vidi didici
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.4.2021 14:03 (dagoberhr).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice