Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.475.877
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
14 godina
odjavljen
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Smrtnost od Korone: 1.57% (1)

Smrtnost od raka maternice: 24.1% (2)

Smrtnost od raka općenito: 48.83% (3)

Smrtnost od moždanog udara: 10% od ukupnog broja umrlih za 2019. godinu (4)

Smrtnost od kardiovaskularnih bolesti: 45% od ukupnog broja umrlih za 2016. godinu (5)

Sezona gripe 2018./2019. - Gripa u Hrvatskoj u sezoni 2018./2019. (17. 2. 2019.) | Hrvatski zavod za javno zdravstvo (hzjz.hr)

Zaključno sa sedmim tjednom imali smo 53383 oboljelih, službeno.

Što mislite kako će ove godine biti?

(1) Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu na 17. prosinac 2020. u 8:43

(2) Pojavnost i smrtnost od zloćudnih bolesti | Informacije Zdravka | hlpr.hr

(3) Slobodna Dalmacija - Od raka u Hrvatskoj godišnje oboli oko 23.000 ljudi, a umre gotovo polovica oboljelih. Samo jedna stvar, koju svi možemo napraviti, znatno bi smanjila crnu statistiku

(4) Slobodna Dalmacija - Lani je od moždanog udara u Hrvatskoj umrlo 5180 osoba, svaka četvrta osoba je u opasnosti. Ipak, može se spriječiti, uz ove jednostavne korake

(5) Odjel za srčano-žilne bolesti | Hrvatski zavod za javno zdravstvo (hzjz.hr)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 9:01 (Dex.pwn).

2 0 hvala 0
14 godina
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
ante_etna kaže...
Bitanga kaže...

Da država ponudi 100€ za cijepljenje, siguran sam da bi se 90% ljudi cijepilo prvi dan kad bi to bilo izvedivo. Ovako će morati biti nekih drugih načina za motivirati ljude, jer očito životi nisu baš neki motiv. Samo to nitko ne smije priznati.

Jesu životi motiv ali ovo ne djeluje baš jako zastrašujuće, da je to neka kuga, guba, da ljudi umiru s gnojnim krastama u većem broju po cesti i da je svatko izgubio jednog, dva bližnja i to mlađih ljudi, bilo bi tučnjave i ubojstava za cjepivo. Ovako nekoliko desetaka starijih nepoznatih ljudi ode, hrpa ih ozdravi pa nema psihološki učinak. A motivirati bi se moglo da se nude porezne olakšice, puste glasine kako su unutra zdrave omega kiseline, da se prodaje u Apple storu po cijeni od $99,99, mlađima odrade odmah neku tetovažu istom iglom, za jedne blagosloviti ampulice s cjepivom, drugima ubaciti malo heroina, nagradnu igru i tako.

Upravo to, da se radi o nekoj varioli veri koja ne štedi i ne bira ne bih uopće razmišljao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 9:12 (Hazar).
17 godina
neaktivan
veseli007 kaže...

Korona je laz, masonska laz za porobljavanje covjecanstav. Norba je to izmedju Boga i sotone, to je borba za spas nasih dusa. 

Ovo su zadnje godine svijeta kakvog poznajemo, kada Bog protjera sotonu sa zemlje oni koji ce biti dostojni kraljevstva Bozjeg na zemlji uci ce u njega, ostali ce biti izgubljeni za vjecnost, u paklu. 

Jos malo i biti ce nam sve jasno kada nastupi Veliko Upozorenje, godinu dvije,. Kad papa Benedict XVI P.P. napisti Rim onda uskoro Bog ce intervenirati sa svojim milosrdjem i pokazati nam da postoji i da je zrtvovao svoga sina Isusa Krista za nase spasenje. Moci cemo birati hocemo li Krista ili sotonu, na nama ce biti odluka. Bog je svakom dao dar slobode i o tom izboru ce svako sam odluciti bez ikakve prisili. Nazalost mnogi ce okrenuti lejd Kristu i u vjecnu vatru otici. 

Na žalost cjepivo za ovu bolest još ne postoji.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
16 godina
Dex.pwn kaže...

Smrtnost od Korone: 1.57% (1)

Smrtnost od raka maternice: 24.1% (2)

Smrtnost od raka općenito: 48.83% (3)

Smrtnost od moždanog udara: 10% od ukupnog broja umrlih za 2019. godinu (4)

Smrtnost od kardiovaskularnih bolesti: 45% od ukupnog broja umrlih za 2016. godinu (5)

Sezona gripe 2018./2019. - Gripa u Hrvatskoj u sezoni 2018./2019. (17. 2. 2019.) | Hrvatski zavod za javno zdravstvo (hzjz.hr)

Zaključno sa sedmim tjednom imali smo 53383 oboljelih, službeno.

Što mislite kako će ove godine biti?

(1) Službena stranica Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu na 17. prosinac 2020. u 8:43

(2) Pojavnost i smrtnost od zloćudnih bolesti | Informacije Zdravka | hlpr.hr

(3) Slobodna Dalmacija - Od raka u Hrvatskoj godišnje oboli oko 23.000 ljudi, a umre gotovo polovica oboljelih. Samo jedna stvar, koju svi možemo napraviti, znatno bi smanjila crnu statistiku

(4) Slobodna Dalmacija - Lani je od moždanog udara u Hrvatskoj umrlo 5180 osoba, svaka četvrta osoba je u opasnosti. Ipak, može se spriječiti, uz ove jednostavne korake

(5) Odjel za srčano-žilne bolesti | Hrvatski zavod za javno zdravstvo (hzjz.hr)

Dobro, i? Koji je tvoj zaključak? Da li je smrtnost jedini parametar? Ili možda broj mrtvih i broj onih s ozbiljnijim posljedicama?

Zloćudne bolesti nisu zarazne, ali su nasljedne. A ako od ničeg drugog ne umreš umrijet ćeš od kardiovaskularnih bolesti jel, zastoja srca jer je to jednostavno starosna smrt.

Sad će te testirati na SARS-CoV-2 i ako si negativan tek onda ćeš ići na ostale pretrage. Budi bez brige, začas bude rijetko tko negativan.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
odjavljen
Samo iznosim brojke. Kao što vidiš, nema nikakvog teksta svezi korone.
16 godina
Hazar kaže...
ante_etna kaže...
Bitanga kaže...

Da država ponudi 100€ za cijepljenje, siguran sam da bi se 90% ljudi cijepilo prvi dan kad bi to bilo izvedivo. Ovako će morati biti nekih drugih načina za motivirati ljude, jer očito životi nisu baš neki motiv. Samo to nitko ne smije priznati.

Jesu životi motiv ali ovo ne djeluje baš jako zastrašujuće, da je to neka kuga, guba, da ljudi umiru s gnojnim krastama u većem broju po cesti i da je svatko izgubio jednog, dva bližnja i to mlađih ljudi, bilo bi tučnjave i ubojstava za cjepivo. Ovako nekoliko desetaka starijih nepoznatih ljudi ode, hrpa ih ozdravi pa nema psihološki učinak. A motivirati bi se moglo da se nude porezne olakšice, puste glasine kako su unutra zdrave omega kiseline, da se prodaje u Apple storu po cijeni od $99,99, mlađima odrade odmah neku tetovažu istom iglom, za jedne blagosloviti ampulice s cjepivom, drugima ubaciti malo heroina, nagradnu igru i tako.

Upravo to, da se radi o nekoj varioli veri koja ne štedi i ne bira ne bih uopće razmišljao.

Hehe da, imam jednog frenda koji mi je u drugom mjesecu pričao da ne vjeruje uopće u koronu niti neće sve dok ljudi na ulici ne budu padali mrtvi oko njega.

Ja mislim da on ni onda ne bi povjerovao nego bi si iskopao oči jer ga lažu :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Bitanga kaže...
Hazar kaže...
ante_etna kaže...
Bitanga kaže...

Hehe da, imam jednog frenda koji mi je u drugom mjesecu pričao da ne vjeruje uopće u koronu niti neće sve dok ljudi na ulici ne budu padali mrtvi oko njega.

Ja mislim da on ni onda ne bi povjerovao nego bi si iskopao oči jer ga lažu :-)

Nije da ne vjerujem u Koronu nego ne vjerujem da je opasnost takva kakvom se prikazuje.

Btw, za ekipu koja misli da će se cijepljenjem riješiti svi problemi i to će biti kao gumb kojeg ćemo stisnut i sve se vraća na staro. Možeš mislit, već su ljudi koji vode koronakrizu više zemalja rekli da maske, fizička distanca i mjere ostaju i nakon cijepljenja, koliko dugo, to se ne zna točno, neki zagovaraju da ostanu do dalnjeg, neki još godinama itd. Nadalje, već se govori da virus mutira i ima više sojeva, tako da, morat ćeš se cijepit često, a i onda nije sigurno da ćeš biti zaštićen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 9:58 (Hazar).
17 godina
Dex.pwn kaže...
Samo iznosim brojke. Kao što vidiš, nema nikakvog teksta svezi korone.

dobro da nisi stavio gladne u africi na listu, posto vec samo nabacujes brojke bez ikakvog konteksta i zakljucka

https://yourlogicalfallacyis.com/

Saćemi Bill Gayts ćitat muesli preko ugrađženog ćipa
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 10:05 (nixass).
14 godina
odjavljen
Doktor o dodacima na plaću.
Onda su krivi "neodgovorni" što su opteretili sustav. Nije ni čudo što sve više doktora ide vanka.

Link ne mogu stavit jer je ovo Bug. Baca grešku kod slanja poruke 🤷🏿‍♂️🤦🏿‍♂️

1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Mogu,ako hoćeš. I to je relevantan podatak.
Trebao sam izdvojiti i rak pluća. Koliko bolesti dolaze s pušenjem pa se cigare i dalje mogu legalno kupiti. Nikoga nije briga jer porez kapa.
Brojke su tu. Na vama je da zaključite. Kao filmovi i knjige koje nemaju jasan završetak i poruku, već to prepuštaju gledatelju/čitatelju da donese.

Gospon s moje profilne se uplašio za izborno tijelo 😁
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 10:09 (Dex.pwn).
16 godina
Hazar kaže...

Nije da ne vjerujem u Koronu nego ne vjerujem da je opasnost takva kakvom se prikazuje.

Btw, za ekipu koja misli da će se cijepljenjem riješiti svi problemi i to će biti kao gumb kojeg ćemo stisnut i sve se vraća na staro. Možeš mislit, već su ljudi koji vode koronakrizu više zemalja rekli da maske, fizička distanca i mjere ostaju i nakon cijepljenja, koliko dugo, to se ne zna točno, neki zagovaraju da ostanu do dalnjeg, neki još godinama itd. Nadalje, već se govori da virus mutira i ima više sojeva, tako da, morat ćeš se cijepit često, a i onda nije sigurno da ćeš biti zaštićen.

A kakva je onda opasnost? Jel dovoljna opasnost to što se širi nekontrolirano već skoro godinu dana među nas 4 milijuna koji smo poprilično raštrkani (toliko stanovnika ima jedan veći grad u europi).

Opasnost je sasvim dovoljna, samo ako nije za mene i tebe opasno onda nas boli briga. Podjednako je opasno kao i da prelazimo cestu u Kairu, nećemo vjerojatno nikad probati.

16 godina
Dex.pwn kaže...
Mogu,ako hoćeš. I to je relevantan podatak.
Trebao sam izdvojiti i rak pluća. Koliko bolesti dolaze s pušenjem pa se cigare i dalje mogu legalno kupiti. Nikoga nije briga jer porez kapa.
Brojke su tu. Na vama je da zaključite. Kao filmovi i knjige koje nemaju jasan završetak i poruku, već to prepuštaju gledatelju/čitatelju da donese.

Gospon s moje profilne se uplašio za izborno tijelo 😁

Smrtnost ništa ne znači u generalnom kontekstu. Ukupna smrtnost je 100%.

Smrtnost od udara vlaka na pješaka je lupam 99.999%, pa što.

17 godina

dakle odgovor u rangu pametnom dosta i vrijeme ce pokazat.

tenks!

Saćemi Bill Gayts ćitat muesli preko ugrađženog ćipa
14 godina
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

A kakva je onda opasnost? Jel dovoljna opasnost to što se širi nekontrolirano već skoro godinu dana među nas 4 milijuna koji smo poprilično raštrkani (toliko stanovnika ima jedan veći grad u europi).

Opasnost je sasvim dovoljna, samo ako nije za mene i tebe opasno onda nas boli briga. Podjednako je opasno kao i da prelazimo cestu u Kairu, nećemo vjerojatno nikad probati.

Prelazio sam cestu u Kairu ;) i bio u Egiptu bez da sam se cijepio protiv ičega, kao što se neću ni protiv ovog.

17 godina
neaktivan
Hazar kaže...

Što misliš pod 'kakvom se prikazuje'? Službeno objavljene brojeve ili neki svoj dojam koji si stekao prateći Jutarnji i 24 sata?

Jer u dosta država smrtnost je već preko 0.1% ukupne populacije, a ponegdje i 0.2%, ne oboljelih, nego svih koji tamo žive. Gripa ima smrtnost oko 0.1% oboljelih.

Dakle opasnost je realna i ne baš zanemariva, a sad to što netko očekuje da se tijela gomilaju po cesti, a to se ne događa, ne znači da i ovo nije vrijedno naše pažnje.

14 godina
odjavljen
Kao što sam napisao nix assu, namjerno nisam ništa komentirao. Na vama je da protumačite brojeve i postotke na vaš način.
Nisam ništa napisao da ne bi bilo da imam alu foliju na glavi itd...
Neutralan post
14 godina
Visak kaže...
Hazar kaže...

Što misliš pod 'kakvom se prikazuje'? Službeno objavljene brojeve ili neki svoj dojam koji si stekao prateći Jutarnji i 24 sata?

Jer u dosta država smrtnost je već preko 0.1% ukupne populacije, a ponegdje i 0.2%, ne oboljelih, nego svih koji tamo žive. Gripa ima smrtnost oko 0.1% oboljelih.

Dakle opasnost je realna i ne baš zanemariva, a sad to što netko očekuje da se tijela gomilaju po cesti, a to se ne događa, ne znači da i ovo nije vrijedno naše pažnje.

Ne bih se toliko uzdao u te statistike. Netko za tu osobu mora procijeniti da je ona umrla od korone. Čuo sam da se negdje ne vrši obdukcija da bi se saznalo od čega je osoba umrla nego se na temelju kliničke slike zaključi da će se kao razlog smrti staviti Korona. Isto tako, neki su u pojedinim državama istraživali broj smrti po svim bolestima, ne samo koroni, i zaključili da je ove godine, kakvog li čuda, manje ljudi umrlo od drugih razloga (nego inače), a stupac korona samo raste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 11:16 (Hazar).
16 godina
Hazar kaže...

Prelazio sam cestu u Kairu ;) i bio u Egiptu bez da sam se cijepio protiv ičega, kao što se neću ni protiv ovog.

Ok, a jesi se penjao na Mt. Everest? :-)

To je opasnije :-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 11:36 (Bitanga).
14 godina
Bitanga kaže...
Hazar kaže...

Ok, a jesi se penjao na Mt. Everest? :-)

To je opasnije :-)

Nisam, ali bih volio, iako više volim toplije krajeve. Hvala na pitanju, živio.

17 godina
neaktivan
Hazar kaže...
Ne bih se toliko uzdao u te statistike. Netko za tu osobu mora procijeniti da je ona umrla od korone. Čuo sam da se negdje ne vrši obdukcija da bi se saznalo od čega je osoba umrla nego se na temelju kliničke slike zaključi da će se kao razlog smrti staviti Korona. Isto tako, neki su u pojedinim državama istraživali broj smrti po svim bolestima, ne samo koroni, i zaključili da je ove godine, kakvog li čuda, manje ljudi umrlo od drugih razloga (nego inače), a stupac korona samo raste.

Ček, 'čuo si' i 'neki' su istraživali? I to su informacije na kojima ti temeljiš svoj stav o smrtonosnoj bolesti? A liječnici i znanstvenici nas lažu?

Sve države na svijetu, uključujući i one u kojma političari tvrde, popoput tebe, da korona nije opasna, su se urotile da prikažu brojeve veće od realnih? To što pričaš je obična teorija urote.

Imaš statistiku povećane smrtnosti koja se pokalpa s korona statistikom https://euromomo.eu/graphs-and-maps/

I naravno da za vrijeme lockdowna ljudi manje umiru u prometnim nesrećama i drugim outdoor aktivnostima.

6 godina
neaktivan
veseli007 kaže...

Evo i švedske prije tjedan dana, kod njih nema panike. 

Danas nema gripe, nitko ne  umre od srcanog udara, raka, saobracajne, itd, itd. Gdje su nestali migranti !? 

Korona je laz, masonska laz za porobljavanje covjecanstav. Norba je to izmedju Boga i sotone, to je borba za spas nasih dusa. 

Ovo su zadnje godine svijeta kakvog poznajemo, kada Bog protjera sotonu sa zemlje oni koji ce biti dostojni kraljevstva Bozjeg na zemlji uci ce u njega, ostali ce biti izgubljeni za vjecnost, u paklu. 

Jos malo i biti ce nam sve jasno kada nastupi Veliko Upozorenje, godinu dvije,. Kad papa Benedict XVI P.P. napisti Rim onda uskoro Bog ce intervenirati sa svojim milosrdjem i pokazati nam da postoji i da je zrtvovao svoga sina Isusa Krista za nase spasenje. Moci cemo birati hocemo li Krista ili sotonu, na nama ce biti odluka. Bog je svakom dao dar slobode i o tom izboru ce svako sam odluciti bez ikakve prisili. Nazalost mnogi ce okrenuti lejd Kristu i u vjecnu vatru otici. 

Švedska video : 

Ma bravo, podijeli ti nama neki random video, koji si preuzeo s facebuka od nekog balkanca koji Švedsku nikad vidio nije. 

Nego, nakon što izljubiš sve oltare i svečenike i nakon što si podijelite svi međusobno koronu, te je izlječite molitvom, možeš li molim te komentirati činjenicu da je ove godine u Švedskoj najviše umrlih osoba u zadnjih 100 godina? Posljednji put kad su imali ovakvu smrtnost bila je godina famozne španjole.

Korona je laž i ne postoji? A da nije upravo Sotona rekao nešto u tom stilu, ha, moj veliki vjerniče? Šta ono Sotona reče o svom postojanju i uvjeravanju ljudi? 

Da je primjenjivat svoja vjerovanja na svoj život, to bi bilo divno. Ali bolje je bit licemjeran, to je ionako modus operandi svih religioznih fanatika.

I usput, laganje je grijeh. Ti se bojiš pakla, pa pripazi kakve laži iznosiš. Osma Božja zapovijed.

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 12:18 (Filox).
14 godina
Visak kaže...
Hazar kaže...

Ček, 'čuo si' i 'neki' su istraživali? I to su informacije na kojima ti temeljiš svoj stav o smrtonosnoj bolesti? A liječnici i znanstvenici nas lažu?

Sve države na svijetu, uključujući i one u kojma političari tvrde, popoput tebe, da korona nije opasna, su se urotile da prikažu brojeve veće od realnih? To što pričaš je obična teorija urote.

Imaš statistiku povećane smrtnosti koja se pokalpa s korona statistikom https://euromomo.eu/graphs-and-maps/

I naravno da za vrijeme lockdowna ljudi manje umiru u prometnim nesrećama i drugim outdoor aktivnostima.

Da znači da sam vidio istraživanje/pogledao video na tu temu i zapamtio takve stvari, a nisam ime autora i naziv članka. Šta sam na obrani diplomskog rada da mora sve potkrijepit dokazima. Ako ne vjeruješ ne vjeruj i dobro jebiga, probat ću nać točno linkove da ti ih stavim.

Volim taj argument kako sve države na svijetu rade po jednom principu, pa nije moguće da su u krivu. Nekoć davno, a postoji grupa ljudi i danas koja vjeruje u to, se vjerovalo da je zemlja ravna. I to je bilo općeprihvaćeno i smatralo se logičnim i normalnim. Tebi da je netko došao i rekao Zemlja je okrugla ti bi rekao ma to je teorija urote, pa nisu svi ludi da su u krivu i misle da je zemlja ravna, a zapravo je okrugla.

Naravno da je povećana smrtnost kad su se svi zdravstveni sustavi podredili koroni, a postoje opasnije bolesti. Vidio sam istraživanje, opet nemam izvor ni ime, pa je na tebi hoćeš li mi vjerovati, da će 850 000 ljudi u americi umrijeti od posljedica lockdowna. Puno manje karcinoma je dijagnosticirano, puno manje kolonoskopija napravljeno.

Imaš neki link/statistiku za ovu zadnju tvrdnju?

6 godina
neaktivan
Hazar kaže...

Naravno da je povećana smrtnost kad su se svi zdravstveni sustavi podredili koroni, a postoje opasnije bolesti. Vidio sam istraživanje, opet nemam izvor ni ime, pa je na tebi hoćeš li mi vjerovati, da će 850 000 ljudi u americi umrijeti od posljedica lockdowna. Puno manje karcinoma je dijagnosticirano, puno manje kolonoskopija napravljeno.

Ja nemam linkove, ali istina je da je dosta manje pregleda zadnjih godinu dana i da će to sve doć na naplatu. Više naših doktora je pričalo na tu temu, ljudi se boje ići u bolnicu na pregled, što je i opravdano donekle, ali time rade štetu na drugu stranu, jer ne znaju kako napreduje bolest pa se na vrijeme ne poduzimaju odgovarajuće mjere. To će na kraju dovest do povećanja smrti od raznih bolesti.

S druge strane, zamisli da su baš svi išli na sve preglede, koliko bi ih možda i ranije umrlo, jer bi pokupili kovid u bolnici, a već imaju neku dijagnozu, na primjer neki karcinom... Teško je to sad sve izračunat i procjenit, ali logično je da će bit dodatnih posljedica i smrti, ne direktno povezane s virusom covida.

EDIT:

Zar bi trebala neka potvrda da se manje gine na cesti, ako je lockdown i nikoga nema na cesti? Malo zdrave logike i jednostavne pameti nije na odmet.

Live long and prosper.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.12.2020 12:42 (Filox).
8 godina
neaktivan
Hazar kaže...
Visak kaže...
Hazar kaže...

Da znači da sam vidio istraživanje/pogledao video na tu temu i zapamtio takve stvari, a nisam ime autora i naziv članka. Šta sam na obrani diplomskog rada da mora sve potkrijepit dokazima. Ako ne vjeruješ ne vjeruj i dobro jebiga, probat ću nać točno linkove da ti ih stavim.

Volim taj argument kako sve države na svijetu rade po jednom principu, pa nije moguće da su u krivu. Nekoć davno, a postoji grupa ljudi i danas koja vjeruje u to, se vjerovalo da je zemlja ravna. I to je bilo općeprihvaćeno i smatralo se logičnim i normalnim. Tebi da je netko došao i rekao Zemlja je okrugla ti bi rekao ma to je teorija urote, pa nisu svi ludi da su u krivu i misle da je zemlja ravna, a zapravo je okrugla.

i što predlažeš? da oboljele koji hvataju zrak ko ribe na suhom ostavimo doma? danas je od/s/radi covida u hr umrlo 80 i kusur ljudi jučer 90 i kusur... koliko ih dnevno treba umirati da bi se ti i takvi kao ti prizvali pameti? da shvatite da se radi oozbiljnoj bolesti radi koje su pretrpane bolnice a ljudi umiru?

još ćete plakati, tada će biti kasno a netko od vaših najbližih mrtav i to upravo radi vas koji se nećete cijepiti kad vam bude ponuđeno, jer se neki od vas prave mutavi i izbjegavaju se ponašati odgovorno itd.itd

btw. opet ponavljaš piydarije koje nemaju veze s mozgom, treba li se čovjek postaviti na glavu kako bi ti objasnio?

16 godina

Jos jedan primjer kako je statistikom moguce sve "dokazati".

Svaka usporedba brojki koje se odnose na dosadasnje epidemije gripe s koronom u 2020. je krajnje neozbiljna (a i opasna).

Samo dva pitanja:

1) Koliko bi bio nazivnik u izracunu smrtnosti gripe da smo svakog covjeka s najmanjim simptomima (ili cesto i bez njih) testirali na gripu PCR testom?

2) koliki bi bio brojnik u istom tom izracunu da smo svakog umrlog testirali na gripu PCR testom?

Ni priblizne a kamoli tocne brojeve ne znamo i ne mozemo ih znati.

Zato se okanite usporedjivanja krusaka i jabuka.

16 godina
Visak kaže...
Hazar kaže...

Jos jedan primjer kako je statistikom moguce sve "dokazati".

Svaka usporedba brojki koje se odnose na dosadasnje epidemije gripe s koronom u 2020. je krajnje neozbiljna (a i opasna).

Samo dva pitanja:

1) Koliko bi bio nazivnik u izracunu smrtnosti gripe da smo svakog covjeka s najmanjim simptomima (ili cesto i bez njih) testirali na gripu PCR testom?

2) koliki bi bio brojnik u istom tom izracunu da smo svakog umrlog testirali na gripu PCR testom?

Ni priblizne a kamoli tocne brojeve ne znamo i ne mozemo ih znati.

Zato se okanite usporedjivanja krusaka i jabuka.

14 godina
Louis Pluto kaže...
Hazar kaže...
Visak kaže...
Hazar kaže...

i što predlažeš? da oboljele koji hvataju zrak ko ribe na suhom ostavimo doma? danas je od/s/radi covida u hr umrlo 80 i kusur ljudi jučer 90 i kusur... koliko ih dnevno treba umirati da bi se ti i takvi kao ti prizvali pameti? da shvatite da se radi oozbiljnoj bolesti radi koje su pretrpane bolnice a ljudi umiru?

još ćete plakati, tada će biti kasno a netko od vaših najbližih mrtav i to upravo radi vas koji se nećete cijepiti kad vam bude ponuđeno, jer se neki od vas prave mutavi i izbjegavaju se ponašati odgovorno itd.itd

btw. opet ponavljaš piydarije koje nemaju veze s mozgom, treba li se čovjek postaviti na glavu kako bi ti objasnio?

Kolega nemojte se živcirat, popijte i danas navečer koju, treba dezinficirat tijelo, i bit će sve oke.

17 godina
neaktivan
Hazar kaže...

Pa ako tu nama nešto pričaš onda bi trebao to i prezentirati da možemo sami vidjeti, a ne tebi vjerovati na riječ.  Možda si gledao Alexa Jonesa, otkud ja znam. Shvaćaš li da to što si ti nešto vidio nama u ovoj raspravi ništa ne znači?

Hazar kaže...

Argument nije da nije moguće da nisu u krivu, nego je vrlo teško da su svi u krivu. Pogotovo one koje imaju vrlo jaku političku agendu da prikažu koronu kao nepostojeću. U takvoj državi moraš biti ekstremno hrabar da prijavljuješ korona slučajeve. Žena na Floridi prvo dobila otkaz, a kad nije prestala objavljivati podatke upala joj policija s oružjem i uzela računala.

Shvaćaš li da je dovoljno da su podaci točni u samo jednoj državi da to dokazuje opasnost korone? Znači baš bi sve zemlje koje imaju velike brojeve morale lažirati. To je tvoja teza - da SVI oni lažiraju.

Hazar kaže...

Nedijagnosticirani rak će povećati smrtnost u budućnosti jer tko nije otišao na pregled i umro je u ovih devet mjeseci, umro bi i da je obavio pregled.

No pitanje za tebe, zašto ovakvu procjenu uzimaš bez zadrške, a realne podatke odbacuješ? Shvaćaš li razliku između procjene i prikupljenih podataka i koliko je ovo drugo puzdanije od prvoga?

Hazar kaže...

Znači ti ne nudiš nikakav link, a od mene ih tražiš, iako je zdrav razum za ovo dovoljan?

6 godina
neaktivan
veseli007 kaže...
Nisi dosljedan, video koje sam objavio su od nekakvih balkanaca i to je vjerovatno po defultu laz ili u najmanju ruku primitivno. A ti tvoje podatke od koga si preuzeo !?? Od mainstream media koji su u 90% u rukama masona. I da oni sigurno rade da covjek postuje Boga i bliznjeg svoga.

Ne nego da nas porobe i pobiju radi smanjivanje svjetske populacije.

Sotonina je to osveta Bogu, da sta veci broj dusa odvede u vjecne vatre.
Pa pogledaj tko se najvise zalaze za cjepivo, Bill Gates i njegova ekipa ateista. Godina nije prosla a vec imaju cjepivo, lol. Da smrtnonosno cjepivo za koje prozvodjac ne preuzima odgovornost, zar to nije sumnjivo !?? Nekima nije !

Španjolska gripa u pocecima je bila jako mala smrtnost, tek nakon sta su uveli cjepivo, smrtnost je porasla na 50-100MIL , prije NE.

Da bojim se pakla ali prije svega dragog Boga, i molim se za spasenje svoje duse i cjelog covjecanstava.

Nekima ce to izgledati primitivno, neka, pa i za Isus Krist su rekli da je lazac, da je demoniziran, da ne govori po Bozjoj volji, jer su ljudi onoga vremena imali SVOJU SLIKU BOGA, i nakraju nasilnicki ubili sina Bozjega.
Isto su govorili za NOU, budala, lud, lazov, itd, ali kad je Bog pustio kisu s nebesa i potopio nevjerni svijet. Bio je to uzasan ocaj.

Tako ce biti i za vrijeme drugog Kristovog Dolaska, kojeg cemo btw sami biti svjedoci !

A to sta bis me stavio u konzervu, to je tvoje pravo ! Ali ako ti mozes imati vlastito misljenje, zasto nebi i ja ! ☺️

Kad bi mogli bez vrijedjanja i pogleda sa viskog, to bi bilo ❤️ ali nismo svi voljni postivati ! ✌️

Pogled s visoka? Oprosti, ali nisam ja taj koji je došao ovjde tupit o bogu, vragu, religiji, masonima, lažima, isusu i ostalim sranjima koja su totalno nevezana za temu i zdrav razum. Spusti se ti na zemlju, pa ćemo nastavit normalnije razgovarat, ali se okani religijskih tema u jednoj znanstvenoj temi. Bolest nije religijsko pitanje, kao ni cjepiva, virusi i laži po novinama.

Zamisli, i Isusu su rekli da je lažov, a što ti govoriš? Da su svi mediji lažovi i da su ove vijesti o covidu laži... Možda si ti farizej ili Sotona, pa želiš da mislimo da su ljekovi laž i smrt? 

Vidiš kako se lako okrene ploća kod religije? Zato se NE koristi religija za razgovor o znanstvenim/zdravstvenim temama. Molim te da i ti poštuješ činjenicu da nismo svi religiozni ili da sljedimo druge religije.

Ne zalaže se Bill Gates za cjepivo, nego SVI doktori i znanstvenici na svijetu. Zanimljivo, kad vi religijski fanatici slomijete ruku, ne idete se molit u crkvu ili na FB, nego odete u doktora da vam stavi gips. Tu vjerujete doktorima, ali sad im ne vjerujete... Jako zanimljivo kako se biraju stvari, sad mi paše, sad mi ne paše, sad vjerujem doktorima, sad ne vjerujem.

"Španjolska gripa u pocecima je bila jako mala smrtnost, tek nakon sta su uveli cjepivo, smrtnost je porasla na 50-100MIL , prije NE. "  -  vidiš, ovakve izjave su za svaku osudu. Želiš reći da je cjepivo to što je pobilo ljude, a ne španjola?

Ma dobro ljudi, jesam ja glup, jel ovo neka trolčina, pa sam se ja zalijepio, ko grdelin na baketinu? Jednostavno ne vjerujem da ovo čitam.

Evo za kraj:

Slobodna Dalmacija - Drugi val korone Šveđane natjerao da preispitaju što rade krivo; posljednji put im je ovoliko ljudi umiralo 1918., u vrijeme kobne španjolske gripe!

Live long and prosper.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Visak kaže...
Hazar kaže...

Pa ako tu nama nešto pričaš onda bi trebao to i prezentirati da možemo sami vidjeti, a ne tebi vjerovati na riječ.  Možda si gledao Alexa Jonesa, otkud ja znam. Shvaćaš li da to što si ti nešto vidio nama u ovoj raspravi ništa ne znači?

Hazar kaže...

Argument nije da nije moguće da nisu u krivu, nego je vrlo teško da su svi u krivu. Pogotovo one koje imaju vrlo jaku političku agendu da prikažu koronu kao nepostojeću. U takvoj državi moraš biti ekstremno hrabar da prijavljuješ korona slučajeve. Žena na Floridi prvo dobila otkaz, a kad nije prestala objavljivati podatke upala joj policija s oružjem i uzela računala.

Shvaćaš li da je dovoljno da su podaci točni u samo jednoj državi da to dokazuje opasnost korone? Znači baš bi sve zemlje koje imaju velike brojeve morale lažirati. To je tvoja teza - da SVI oni lažiraju.

Hazar kaže...

Nedijagnosticirani rak će povećati smrtnost u budućnosti jer tko nije otišao na pregled i umro je u ovih devet mjeseci, umro bi i da je obavio pregled.

No pitanje za tebe, zašto ovakvu procjenu uzimaš bez zadrške, a realne podatke odbacuješ? Shvaćaš li razliku između procjene i prikupljenih podataka i koliko je ovo drugo puzdanije od prvoga?

Hazar kaže...

Znači ti ne nudiš nikakav link, a od mene ih tražiš, iako je zdrav razum za ovo dovoljan?

Haha ma to je bila zajebancija, reko idem na tvoj način iako se ovakve stvari mogu logično zaključit. Ma živjeli ljudi idem radit učit previše tu gubim vremena u raspravi oko jebenog covida ko da ne slušam dovoljno o njemu, još je najpametnije ko pluto navečer pivu za opuštenciju popit i na spavanje. Evo vidim i propusnice nam uvode, kakva godina takav će bit i kraj.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice