Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
- poruka: 8.491
- |
- čitano: 1.485.587
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ponavljam, neznam kontekst te crtice, mozda se misli i na slabije razvijene zemlje koje ce nesto kasnije doci do cjepiva od modernog svijeta.....

ljudi moji dragi napio sam se i pišem s pola i manje kapaciteta... nadam se da nikoga neću uvrijediti...
Koliko prsta vidiš?
nekoliko i više, cijela ruka prstiju
Ponavljam, neznam kontekst te crtice, mozda se misli i na slabije razvijene zemlje koje ce nesto kasnije doci do cjepiva od modernog svijeta.....
Manje više se to odnosi na najsiromašnije države jer su bogate države osigurale 51% od ukupnog broja cjepiva koje će biti isporučeno u 2021.
ukoliko se cijepimo u što većem broju, razvit ćemo imunost krda i tada uništiti virus na području cijepljenja pa i u kraćem roku za koji misliš i opet pričaš napamet da nećemo, ukoliko se velika većina populacije cijepi u roku dostupnosti cjepiva uništit ćemo virus i spasiti se pandemije, a naknadnom proizvodnjom u potpunosti to su brojke, kina nema pandemiju, to što će desetak posto populacije razviti blagu temperaturu ili 0,5% paralizu lica je nebrojeno puta manje od milijuna mrtvih, psihički oboljelih i svih onih koji će patiti zbog ekonomske katastrofe radi usporedbe nevezanih podataka iz 60ti i onih današnjih sa naprednom tehnologijom, naprednim simulacijama, ai, superračunalima, i nebrojeno puta većim mogućnostima analize podataka i procesiranjem uhljebničke papirologije, ne živimo više u 20tom stoljeću, shvati to...
naravno da ima podataka, tri faze testiranja su dovaljna i danas i prije, ukoliko misliš da nisu izvoli dokazati zašto s relevantnim podacima ili prestani trubiti
ovaj post služi kao dokaz o štetnosti alkohola... što je tu autor želo reći ne zna ni dragi bog
Zna li netko sa čijim cjepivom su se Englezi počeli cijepiti? Onim gdje su nakon primljene prve doze cijepiva primjetili "povećanu alergijsku reakciju" kod alergičara. Pa su napisali da "oni koji imaju jače alergijske reakcije" da se ne cijepe. Zanimljiv podatak ako se uzme u obzir da se u zadnjih 30-tak godina svako treće dijete rodi alergično (izjava doktora sa Šalate).
A što se tiče kvalitete današnjih cjepiva, jedan dr iz "bivšeg" Imunološkog zavoda jednom je izjavio da su njihova cjepiva bila toliko učinkovita jer su bila prilagođena nama, narodima koji živimo na ovim podnebljima. I da postoje razlike između naroda čak i na prostoru Europe, ako se gledaju genetske i sl karakteristike i da zato neko cjepivo efikasno na jednom narodu ne mora biti toliko efikasno i na nekom drugom narodu, koji živi u drugim klimatskim uvjetima sa drugačijim navikama prehrane, života.
Nitko više i ne spominje da se kod "današnje" djece, cijepljene "koktelom" lijekova (ne kao što su "nas" "svako malo" pikali), skoro kod polovice javljaju kako blaže alergijske reakcije, preko usporenog psihofizičkog razvoja (najbolje vidljivog kod cijepljenih blizanaca gdje jedan, nedugo nakon cijepljenja počinje "zaostajati" za drugim u razvoju) pa do smrti djeteta.
Samo kažem.
@Nemo nemo
Ajd, ajd, ovaj rekao ovo, ovaj rekao ono, Ekipa potaknuta ovakvim komentarima, ne cijepi djecu, pa djeca dobiju velik boginje.
Imaš ti neke dokaze ili si to čuo?
Zna li netko sa čijim cjepivom su se Englezi počeli cijepiti? Onim gdje su nakon primljene prve doze cijepiva primjetili "povećanu alergijsku reakciju" kod alergičara. Pa su napisali da "oni koji imaju jače alergijske reakcije" da se ne cijepe. Zanimljiv podatak ako se uzme u obzir da se u zadnjih 30-tak godina svako treće dijete rodi alergično (izjava doktora sa Šalate).
A što se tiče kvalitete današnjih cjepiva, jedan dr iz "bivšeg" Imunološkog zavoda jednom je izjavio da su njihova cjepiva bila toliko učinkovita jer su bila prilagođena nama, narodima koji živimo na ovim podnebljima. I da postoje razlike između naroda čak i na prostoru Europe, ako se gledaju genetske i sl karakteristike i da zato neko cjepivo efikasno na jednom narodu ne mora biti toliko efikasno i na nekom drugom narodu, koji živi u drugim klimatskim uvjetima sa drugačijim navikama prehrane, života.
Nitko više i ne spominje da se kod "današnje" djece, cijepljene "koktelom" lijekova (ne kao što su "nas" "svako malo" pikali), skoro kod polovice javljaju kako blaže alergijske reakcije, preko usporenog psihofizičkog razvoja (najbolje vidljivog kod cijepljenih blizanaca gdje jedan, nedugo nakon cijepljenja počinje "zaostajati" za drugim u razvoju) pa do smrti djeteta.
Samo kažem.
Ima da te ekipa okrene na ražnju.
No, no. To se ne smije pisati, inače ekipa misli da imaš alu foliju na glavi i trzaš na vlastitu sjenu.
Bilo je izvješća kako se nekima oduzela jedna strana lica, ne da mi se tražiti detalje.
Al' dobro, to je samo par ljudi. Isplati se riskirati.

..@DeniZG
Gle, frendač Deni...Ništa ti u život nije sigurno. Pa i na ova cijepiva što su godinama sa nema, netko na milijun doza dobije trajne posljedice. To ti je tako.
Kužiš, letiš avionom, pa se isti poneka i sruši, Kao i automobil.
Cijepite se kontra sezonske gripe, pneumokoka, te naravno C-19.
Dobiješnedajbog C-19, lagano prohodaš, al ne znaš kakve će ti recimo na mozak ostaviti posljedice dugotrajno.
Ste čuli za krpelje? Da, netko ga skine i ide dalje, al' nažalost netko ostane invalid do kraja života. Da se cijepio možda ne bi tako bilo.
A, mislim na kraju krajeva, svatko je kovač svoje sreće. Samo vi slušajte šamane, popove, anitvaskere, ravnozemljaše, fašiste, teroretičare urota, obrazujte se na YT, Internetu, itd....
Bute daleko dogurali u životu.
Pustite škole, knjige, znastvene radove, školovne ljude, itd...
Osobno, slušam svoju doktricu obiteljske medicine, te na pratim ove komplekaše, luzere, neurotičare, ...tako da nisam baš sugovornik za koje pričaju ovi posljednji.
Bilo je izvješća kako se nekima oduzela jedna strana lica, ne da mi se tražiti detalje.
Al' dobro, to je samo par ljudi. Isplati se riskirati.
I od antibiotika ljudi padaju u anafilaktičke šokove. Kad te pita doktorica jel si alergičan na koji specifični antibiotik, ti kažeš ne znam ili nisi, ona ti ga spiči i možda zaradiš anafilaktički šok.
No, uvijek možeš odbiti antibiotik da ne testiraš svoju alergičnost, i pustiti se da preboliš... hmmm, ili možda ne. Siguran sam da se ipak isplati riskirati.
Svako malo mijenjaš priču.
Nitko tebi ne brani, možeš se cijepit i dvaput ako hoćeš. Ili se brineš da nečija baba ne strada od Covida? Može i nju auto pogazit prije nego se bolest razmaše. Ako te toliko muči opća dobrobit, probaj se malo bavit društveno korisnim radom.

..@DeniZG
Da, to je recimo dobar primjer, a i dalje je avion najsigurnije prijevozno sredstvo :-) samo se za nesreće puno dalje čuje jer su "zanimljivije".
stara baba/mater im je svima glavni argument
inace odlicno napisano!!
Samo, nitko te ne nagovara ili tjera da sjedneš u avion, a i ako stradaš, aviokompanija će tvoju obitelj fino obeštetiti.

Svako malo mijenjaš priču.
Nitko tebi ne brani, možeš se cijepit i dvaput ako hoćeš. Ili se brineš da nečija baba ne strada od Covida? Može i nju auto pogazit prije nego se bolest razmaše. Ako te toliko muči opća dobrobit, probaj se malo bavit društveno korisnim radom.
to im je svima glavni argument
Iz razreda od malog kolega pao u dijabetičku komu jer ga nisu htjeli pregledati na vrijeme zbog dijagnoze covida na slijepo. Jedva su na hitnoj na vrijeme skužili da uz teško disanje pije i hektolitre vode i da nije baš zajebancija.
Uglavnom, neće samo nečija baba stradati od covida, nego će možda i nečije dijete stradati zbog histerije, zbog kaosa u zdravstvu, zbog njihove iscrpljenosti, zbog stigmatizacije i sl.
A gdje su oni drugi koji će stradati kad im zbog propasti ekonomije život postane jad i bijeda.
Ali, život je lijep.
@DeniZg
Gle, Deni nema namjeru se natezati sa masom ovih osporobatelja znanosti i zdrave pameti.
Ovi Internet huligani konstantno trolaju raznorazne teme sa svojim komentarima koji eto stalno nešto šire rasprave u nepotrebnim smjerovima.
Kada im netko kaže što ih ide, odmah kreću moraliziranja o propasti civilizacije, amazonskim šumama, sirotinji, ovome, onome, ,,,,,tako da samo dajte.
Nešto slično kao vjerski fanatici, popovi, Greta Thundberg, itd...
Ne optužujtem tebe osobno da si nešto takvo, ali eto doktor su mi draži nego šamani i njima slični.
Samo, nitko te ne nagovara ili tjera da sjedneš u avion, a i ako stradaš, aviokompanija će tvoju obitelj fino obeštetiti.
Obično te tjera. Reci poslodavcu da ne želiš putovati avionom na sastanak. A pogotovo ovi regionalni su smeće.
Ja nikad nisam svojevoljno putovao avionom, nemam nikakvu potrebu za time :-)
Naravno, mogu dati otkaz i tražiti drugi posao.
Da, to stoji, tu bar aviokompanija bude nekog obeštetila. Od cjepiva ne bude nitko.
Za sada su kod BioNTech-Pfizer cjepiva zabilježena dva slučaja alergijskih reakcija nakon prvog dana cijepljenja u VB, stoga se onima s povijesti alregijskih reakcija ne preporuča cijepljenje.
Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata tvrde da je kinesko Sinopharm eksperimentalno cjepivo 86% uspješno.
Indija ima plan za cijepiti 300 miliona svojih stanovnika, još nije rečeno čime.
Iran zbog sankcija i bankarske blokade ima poteškoća s nabavkom medicinskih potrepština.
U Sjevernoj Koreji nema niti jednog jedinog koronavirusa.
https://www.dw.com/en/coronavirus-digest-uk-investigates-allergic-reaction-to-biontech-pfizer-vaccine/a-55877529
A ako se još stropoštaš na službenom putu, lova do krova.Od osiguranja, pa od aviokompanije, pa od poslodavca ako je multinacionalka. Doduše nema te više, ali tvoji neće umrijeti od gladi.
A daj sad zamisli da ti neki novi Capak kaže. Znaš, ti i tvoja obitelj bi trebali sad sjesti na avion i malo letjeti. To je jako sigurno i većini ljudi se ništa ne desi. A ako vam se nešto desi, a hebiga bad luck. Jer, ako ne odete na avion, ona gospođa s prvog kata, njoj bi moglo biti loše. Ima čak 2% šanse da bi mogla umrijeti.

Ajde ne budalite s tim usporedbama između rizika od putovanja raznim prevoznim sredstvima i rizika od prenošenja nove još nedovoljno istražene bolesti.
A ako se još stropoštaš na službenom putu, lova do krova.Od osiguranja, pa od aviokompanije, pa od poslodavca ako je multinacionalka. Doduše nema te više, ali tvoji neće umrijeti od gladi.
A daj sad zamisli da ti neki novi Capak kaže. Znaš, ti i tvoja obitelj bi trebali sad sjesti na avion i malo letjeti. To je jako sigurno i većini ljudi se ništa ne desi. A ako vam se nešto desi, a hebiga bad luck. Jer, ako ne odete na avion, ona gospođa s prvog kata, njoj bi moglo biti loše. Ima čak 2% šanse da bi mogla umrijeti.
Hehe, ali fali ti još i neki osobni benefit. Osim toga, već smo se složili da ima i dubljih poremećaja u društvu zbog pandemije, a koji nisu isključivo virusne prirode nego organizacije i funkcioniranja društva i ekonomije.
Da država ponudi 100€ za cijepljenje, siguran sam da bi se 90% ljudi cijepilo prvi dan kad bi to bilo izvedivo. Ovako će morati biti nekih drugih načina za motivirati ljude, jer očito životi nisu baš neki motiv. Samo to nitko ne smije priznati.
Uglavnom, ja ne računam da će se svijet vratiti u normalu ni iduće godine, i baš sam sretan što imam takav posao i ja i žena da ćemo vrlo vjerojatno zadnji osjetiti posljedice pada ekonomije. No netko bi me mogao opljačkat na cesti zbog gladi.
Zvala me doktorica prošli tjedan da me pita da li sam voljan primiti cijepivo protiv Covid-a. Ko iz puške sam odgovorio DA.
Jednostavno rizik naspram nagrade je neusporediv. Hvala Bogu u životu nisam na ništa alergičan (osim na budale ).
Ne želim svaki puta kad se zakašljem ili dobijem temperaturu razbijati glavu da li sam popušio koronu.
Pola 2017 godine sam proveo u bolnici zbog operacije plučnog krila iako većinu života zdravo živim i nisam nikad stavio cigaretu u usta,ali eto hebena sreća.
Uglavnom radije riskiram s nuspojavama od cjepiva nego s Covid-om.
Dosta ljudi koje znam su završili u bolnici zbog Korone (uključujući dva strica) i opisali su mi iz prve ruke svoja iskustva.
Tako da VIVA cjepivo. Što se mene tiče mogu biti prvi pokusni kunić u Hrvatskoj.
Čitam da se Covid ne prenosi hranom, a i nema dokaza da se prenosi urinom i fekalijama.
Kako je onda moguće da je virus potekao iz Kine od šišmiša? Šišmiši su kihali po ljudima? Vodili su ih na svadbe?

Evo i švedske prije tjedan dana, kod njih nema panike.
Danas nema gripe, nitko ne umre od srcanog udara, raka, saobracajne, itd, itd. Gdje su nestali migranti !?
Korona je laz, masonska laz za porobljavanje covjecanstav. Norba je to izmedju Boga i sotone, to je borba za spas nasih dusa.
Ovo su zadnje godine svijeta kakvog poznajemo, kada Bog protjera sotonu sa zemlje oni koji ce biti dostojni kraljevstva Bozjeg na zemlji uci ce u njega, ostali ce biti izgubljeni za vjecnost, u paklu.
Jos malo i biti ce nam sve jasno kada nastupi Veliko Upozorenje, godinu dvije,. Kad papa Benedict XVI P.P. napisti Rim onda uskoro Bog ce intervenirati sa svojim milosrdjem i pokazati nam da postoji i da je zrtvovao svoga sina Isusa Krista za nase spasenje. Moci cemo birati hocemo li Krista ili sotonu, na nama ce biti odluka. Bog je svakom dao dar slobode i o tom izboru ce svako sam odluciti bez ikakve prisili. Nazalost mnogi ce okrenuti lejd Kristu i u vjecnu vatru otici.
Švedska video :

..@DeniZG
Gle, frendač Deni...Ništa ti u život nije sigurno. Pa i na ova cijepiva što su godinama sa nema, netko na milijun doza dobije trajne posljedice. To ti je tako.
Cijepite se kontra sezonske gripe, pneumokoka, te naravno C-19.
Dobiješnedajbog C-19, lagano prohodaš, al ne znaš kakve će ti recimo na mozak ostaviti posljedice dugotrajno.
Ste čuli za krpelje? Da, netko ga skine i ide dalje, al' nažalost netko ostane invalid do kraja života. Da se cijepio možda ne bi tako bilo.
A, mislim na kraju krajeva, svatko je kovač svoje sreće. Samo vi slušajte šamane, popove, anitvaskere, ravnozemljaše, fašiste, teroretičare urota, obrazujte se na YT, Internetu, itd....
Bute daleko dogurali u životu.
Pustite škole, knjige, znastvene radove, školovne ljude, itd...
Osobno, slušam svoju doktricu obiteljske medicine, te na pratim ove komplekaše, luzere, neurotičare, ...tako da nisam baš sugovornik za koje pričaju ovi posljednji.
Dobro si rekao, netko će riskirat s cjepivom, netko s koronom. Nek si svatko vidi šta mu je veći rizik i sukladno tom odluči :). Mislim da se preporuča i cijepljenje protiv gripe svake zime jer je znalo bit gadnih sezona gripa i pogodi ne baš mali broj ljudi pa se opet cijepiš ako sam procijeniš da trebaš. Znam neke kolege s posla koje se redovito svake zime cijepe, neki ne i jbg.
Čitam da se Covid ne prenosi hranom, a i nema dokaza da se prenosi urinom i fekalijama.
Kako je onda moguće da je virus potekao iz Kine od šišmiša? Šišmiši su kihali po ljudima? Vodili su ih na svadbe?
Kinezi jedu sirove šišmiše. Pošto se virus prenosi kapljično normalno je da ćeš ga onda dobiti. To da se virus ne prenosi hranom ne znači da ga nećeš dobiti ako ti se zaraženi iskašlje po sendviču.

Da država ponudi 100€ za cijepljenje, siguran sam da bi se 90% ljudi cijepilo prvi dan kad bi to bilo izvedivo. Ovako će morati biti nekih drugih načina za motivirati ljude, jer očito životi nisu baš neki motiv. Samo to nitko ne smije priznati.
Jesu životi motiv ali ovo ne djeluje baš jako zastrašujuće, da je to neka kuga, guba, da ljudi umiru s gnojnim krastama u većem broju po cesti i da je svatko izgubio jednog, dva bližnja i to mlađih ljudi, bilo bi tučnjave i ubojstava za cjepivo. Ovako nekoliko desetaka starijih nepoznatih ljudi ode, hrpa ih ozdravi pa nema psihološki učinak. A motivirati bi se moglo da se nude porezne olakšice, puste glasine kako su unutra zdrave omega kiseline, da se prodaje u Apple storu po cijeni od $99,99, mlađima odrade odmah neku tetovažu istom iglom, za jedne blagosloviti ampulice s cjepivom, drugima ubaciti malo heroina, nagradnu igru i tako.