Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 792.887
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Pozz.evo i ja sam naručio note 2 preko Alija.nadam se da ću biti zadovoljan. Imam jedno pitanje. Mob. mi je jučer poslan u UK i primio ga je Martin ali ga još nije poslao meni. Jel šalje odmah drugi dan ili nakon par dana??

0 0 hvala 0
13 godina
Class 6 je stara kartica. Posudi u nekoga 10-ku samo da probas. Ali mislim da ti je to problem.
13 godina
Uglavnom RN2 otpakiran prije 5 min. Prvo mi je bio šok 5.5inch ekran, vec lagano privikavanje. Ima kineskog bloata. Verzija 66.66.77.00.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jel ima gorilla glass?? Neki pišu da ima a neki da nema...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
M3d0 kaže...

"Mujo, je li ti zaručnica nevina?"
- "Pa šta ja znam. Pola sela kaže da je, a pola da nije.

Sve što imam u životu sam ukro, jedino sam vozačku kupio
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ja imam class 4 32GB SD karticu i normalno radi. Tako da "class 6 je staro, to ti radi probleme" nekako ne vidim da drži vodu.

0 0 hvala 0
16 godina
popo kaže...
M3d0 kaže...

"Mujo, je li ti zaručnica nevina?"
- "Pa šta ja znam. Pola sela kaže da je, a pola da nije.

hahah, sve je rečeno

13 godina
Sunbriel kaže...

Ja imam class 4 32GB SD karticu i normalno radi. Tako da "class 6 je staro, to ti radi probleme" nekako ne vidim da drži vodu.

Meni je to bio problem. Znaci u 1 mobu class 6 radi normalno. prebacio u novi mob - ne radi, vratim u stari - opet radi. kupio class 10 - radi u oba. ne znam. mozda je do same SD?

13 godina
Userino kaže...
nixa2210 kaže...

Kako staviti drugi ROM?

Ja cu ti objasnit kak sam ja svoj stavio, ti onda flashaj ak oces na svoju odgovornost.

Prvo sam stavio ovo na mob:  http://en.miui.com/thread-152550-1-1.html

Download file:

http://www.mediafire.com/download/6sf0fsm8vx2o948/twrp287.zip

onda otisao na tools folder, updater, desno gore imas tri tockice, otiso na njih, pa choose update package, nasao tamo taj file kaj sam stavio na mob i klikno na njega, mob se restartaro i instalirao taj custom recovery.

Nakon toga otisao tu http://en.miui.com/thread-157254-1-1.html (tu ti pise sve kaj ti ja sad pricam, sam kaj ja nisam stavljao gapss na njega posto dobijes sa romom playstore pa si onda stines apps koje oces) i skinuo https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347818342 

Stavio to na mob, opet na updater, tri tockice gore desno i reboot to recovery, u recoveryu, wipe>data,cache i dalvik cache. Posle toga na Install pa odabrao file koji sam skinuo ranije cca 700mb, kad se to instalira 5 min da se upali prvi put i to je to.

Par sitnica,kad sam stavljao fileove na mob, morao mi biti mob upaljen, mislim ne lockan, znaci mobu upaljen screen ne lockan mob, nezz zas, al inace windowsi ne kopiraju na mob.

Isto tako, u recoveryu, kad sam otisao na install roma, pisalo mi nes unsucesfull, i mob kao da se zbrejko, dok sam ja pokusao maknut bateriju jel mob nije reagirao odjednom baci van install sucsesfull, tak da ak u recoveryu ti se ucini da se nes zbrejkalo pricekaj malo.

Eto tako sam ja odradio svoj install. Sad ti kak os. Sve ovo imas opisano na linkovima kaj sam stavio gore, sve sam samo slijedio kaj su pisali osim stvari za gapps, kao sto rekoh dodje rom sa play storeom pa sam si stavio kaj sam htio.

E da napravi si backup, ako zelis svega, bar ja jesam, u recovery prije flasha napravis backup svega i onda taj file koji ima cca 2 i pol gige kopiras i na komp, u slucaju nedaj boze sranja da mozes restorat.

slijedio ovo. islo sve ok, pise INstall sucesfull, ali pise "swipe right to unlock" sta ne reagira... hmm ideje?

edit: ugasio i upalio mob. upalio se uredno, ali mi se ne zeli spojiti na wifi mrezu?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2015 20:19 (GuardianOTB).
10 godina
GuardianOTB kaže...
Userino kaže...
nixa2210 kaže...

Kako staviti drugi ROM?

Ja cu ti objasnit kak sam ja svoj stavio, ti onda flashaj ak oces na svoju odgovornost.

Prvo sam stavio ovo na mob:  http://en.miui.com/thread-152550-1-1.html

Download file:

http://www.mediafire.com/download/6sf0fsm8vx2o948/twrp287.zip

onda otisao na tools folder, updater, desno gore imas tri tockice, otiso na njih, pa choose update package, nasao tamo taj file kaj sam stavio na mob i klikno na njega, mob se restartaro i instalirao taj custom recovery.

Nakon toga otisao tu http://en.miui.com/thread-157254-1-1.html (tu ti pise sve kaj ti ja sad pricam, sam kaj ja nisam stavljao gapss na njega posto dobijes sa romom playstore pa si onda stines apps koje oces) i skinuo https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347818342 

Stavio to na mob, opet na updater, tri tockice gore desno i reboot to recovery, u recoveryu, wipe>data,cache i dalvik cache. Posle toga na Install pa odabrao file koji sam skinuo ranije cca 700mb, kad se to instalira 5 min da se upali prvi put i to je to.

Par sitnica,kad sam stavljao fileove na mob, morao mi biti mob upaljen, mislim ne lockan, znaci mobu upaljen screen ne lockan mob, nezz zas, al inace windowsi ne kopiraju na mob.

Isto tako, u recoveryu, kad sam otisao na install roma, pisalo mi nes unsucesfull, i mob kao da se zbrejko, dok sam ja pokusao maknut bateriju jel mob nije reagirao odjednom baci van install sucsesfull, tak da ak u recoveryu ti se ucini da se nes zbrejkalo pricekaj malo.

Eto tako sam ja odradio svoj install. Sad ti kak os. Sve ovo imas opisano na linkovima kaj sam stavio gore, sve sam samo slijedio kaj su pisali osim stvari za gapps, kao sto rekoh dodje rom sa play storeom pa sam si stavio kaj sam htio.

E da napravi si backup, ako zelis svega, bar ja jesam, u recovery prije flasha napravis backup svega i onda taj file koji ima cca 2 i pol gige kopiras i na komp, u slucaju nedaj boze sranja da mozes restorat.

slijedio ovo. islo sve ok, pise INstall sucesfull, ali pise "swipe right to unlock" sta ne reagira... hmm ideje?

edit: ugasio i upalio mob. upalio se uredno, ali mi se ne zeli spojiti na wifi mrezu?

Znaci instalirao si 5.9.18 uspjesno? 
To za wifi neam pojma, meni se uredno spoji na svaki....

9 godina
neaktivan
Ma class 4-10 oznacava brzinu zapisa na sd kartici, svejedno napravio sam full vipe data sa mobitela te ponovo skinuo i instalirao 5.9.18. Dev. rom hermes!, za sada radi ali cu sad obratiti pozornost na rad sd kartice!

0 0 hvala 0
13 godina
Userino kaže...
GuardianOTB kaže...

Znaci instalirao si 5.9.18 uspjesno? 
To za wifi neam pojma, meni se uredno spoji na svaki....

Znaci kod install u recovery je pisalo: MD5 checksum not found.. ali instalacija zavrsila. onda zapelo s ovaj "swipe" i nakon fizickog paljenja i gasenja uređaja proradio i sve je ok osim tog sad vrazjeg wifia :D

edit: ocistio cache, wipe data, reboot.. radi pa ti budi pametan :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.9.2015 21:14 (GuardianOTB).
9 godina
neaktivan
Evo ponovo sam htio skinuti temu zs miui i pojavi mi se "nažalost zaustavljen android.proces.media" i to stalno izbacuje, wtf. To mi se dešavalo na 5.9.11. I sada na 5.9.18.!? Dali to ima veze sa valjanošću SD kartice? Wipe cache sam več napravio, ali uspio sam ga zaustaviti tako da sam zaustavio sve procese!

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

stigao i meni danas XRN2. Prešao sam sa Xperie E na njega i šokiran živosti, odazivu i ekranom. Za te novce savršen. Čim je došao stavio sam u prvih 5 min na njega zadnji dev rom. Jedini problem na koji sam naišao je da kad u galeriji idem označiti više slika ona se odmah crasha. No vjerujem da će se to popravit uskoro. Također jako ugodno iznenađen reprodukcijom na slušalice. Mobitel je stvarno zmaj za sad a kasnije ćemo vidjet :) 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ovaj bug s galerijom je već reportan tako da se nadam da će ga developeri ispraviti u što kraćem roku.

Također od 1.10 - 7.10 imaju neki blagdan tako da vjerovatno neće biti weekly update ili će biti neki manji bug fix.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Jel veliki grijeh narucit ovaj mobitel preko Wow shopa za 1800kuna (16GB)? Neman Paypal racun i nekako mi je tlaka narucivat izvana jer ima dosta toga sta neznan. Hvala ;)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
MrMor kaže...
Evo ponovo sam htio skinuti temu zs miui i pojavi mi se "nažalost zaustavljen android.proces.media" i to stalno izbacuje, wtf. To mi se dešavalo na 5.9.11. I sada na 5.9.18.!? Dali to ima veze sa valjanošću SD kartice? Wipe cache sam več napravio, ali uspio sam ga zaustaviti tako da sam zaustavio sve procese!

Meni sve ok, izmijenila i izkombinirala bar tema i radi normalno.

berzerker kaže...

stigao i meni danas XRN2. Prešao sam sa Xperie E na njega i šokiran živosti, odazivu i ekranom. Za te novce savršen. Čim je došao stavio sam u prvih 5 min na njega zadnji dev rom. Jedini problem na koji sam naišao je da kad u galeriji idem označiti više slika ona se odmah crasha. No vjerujem da će se to popravit uskoro. Također jako ugodno iznenađen reprodukcijom na slušalice. Mobitel je stvarno zmaj za sad a kasnije ćemo vidjet :) 

Hm... kad se samo označavaju slike se crasha? Probala sam par puta i ne crasha se.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 0:05 (Sunbriel).
13 godina
Skansi kaže...

Jel veliki grijeh narucit ovaj mobitel preko Wow shopa za 1800kuna (16GB)? Neman Paypal racun i nekako mi je tlaka narucivat izvana jer ima dosta toga sta neznan. Hvala ;)

Ako uistinu nemaš paypal, neda ti se čekati tjedan dana i ostali razlozi nevidim razloga zašto nebi dao 400 kn više i imao već prekosutra mobitel u ruci.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
15 godina
Pa da, 5.9.18 u pitanju. Nije neka tragedija a vjerujem da će biti popravljeno uskoro. Zanemarivo :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Da, morao sam ponovo raditi full wipe i vratiti na 5.9.11. Jer ocito nije rijec o SD kartici vec o romu!? Uopce nisam mogao uči u galeriju i datoteke!

0 0 hvala 0
11 godina
5.9.18 - sve ok. i sd kartica i galerija

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Kakva je praksa sa Shenzhenom kad stigne pošiljka? Jel itko ikad SNIMA UNBOXING DOK DOSTAVLJAČ ČEKA, ili samo pogledate da nema vidljivih fizičkih oštećenja, potpišete i ćao?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Da ok, ja imam hermes multilanguage rom, i dva puta sam morao raditi full wipe radi roma, za sada sam na 5.9.11. Isto tako hermes!?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

jel mi može samo neko potvrditi dal je taj seller od kojeg je velika većina naručila?

i vidim da ima jedan 175+poštarina i drugi 149+poštarina,ovaj skuplji je fdd i toga naručujem,jel tak?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Nadam se da da, jer sam ja upravo jučer naručio tog kojeg si linkao :D

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

a vidim da ima i honorbuy za 189.99 sa EU skaldišta samo kaj je bijeli makar nema veze,kakva su iskustva s tom stranicom?

edit:sad vidim da je poštarina 39dolara tak da budem onda naručil ovaj sa ali-a

edit2:naručeno sa aliexpress-a

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.9.2015 12:03 (jura).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
dacho kaže...

Kakva je praksa sa Shenzhenom kad stigne pošiljka? Jel itko ikad SNIMA UNBOXING DOK DOSTAVLJAČ ČEKA, ili samo pogledate da nema vidljivih fizičkih oštećenja, potpišete i ćao?

Dva xiaomi telefona koje sam uzeo od chigona il kak se lik zval, onaj kojem su ukinuli aliexpress sajt, zapakirano je bilo e valjda s 2metra one folije za laminat. Fakat profi zapakirano nema sta. Ne znam dal to tak lik u UK pakira ili tak direkt iz kine dolazi, ali wow vidi se da neko pakira to s mozgom a ne prek one stvari.

17 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Dva xiaomi telefona koje sam uzeo od chigona il kak se lik zval, onaj kojem su ukinuli aliexpress sajt

http://www.aliexpress.com/store/1153179

9 godina
neaktivan

Chigonu nisu ukinuli stranicu. Jednostavno trenutno u ponudi nema RN2.

Inače, moj je došao prije tjedan dana, odmah taj dan sam stavio dev rom sa xiaomi.eu. Za sad sam super zadovoljan 

11 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Nije mi bas jasna ova GSM/FDD/TD baza. Ispada da uredjaj podrzava apsolutno sve bandove, samo rom "enejbla" bandove ovisno jel kineski rom ili global... I da bezveze dajemo 25usd vise za fdd verziju ako kinezi tvrde da cak i na TD radi 3g wcdma.... Ne znam, jel netko bio hrabar pa narucio TD ili GSM verziju? :D

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice