Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 792.849
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Stavio sam 5.9.17 ali nemam root access, a čitao sam da je svaki custom rom rootan.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Xiaomi Redmi Note 2
counter kaže...

Stavio sam 5.9.17 ali nemam root access, a čitao sam da je svaki custom rom rootan.

Provjeri u Security -- > Permissions - Root access

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
12 godina
neaktivan
Userino kaže...
StArR kaže...

Ne znam sto se dogodilo s ovim 5.9.18 update-om ali nekoliko aplikacija se crash-a,playstore uopce neradi....vracam se na 5.9.17

5.9.17 kolko znam nije ni izasao za note 2 jel je imao neki veliki bug, pa su izbacili brzo 5.9.18 za note 2...

Ja sam isto updateo na 5.9.18 i sve radi bez problema, stovise mob mi je bolji sad, iam vise rama free(sad iam 1.2gb free nakon ciscenja, prije 800mb) i baterija cini se bolja, evo sad iam jos 50% sa 2h40m sota.

I danas sam skidao dosta apps sa playstore nikakav crash...

Takodjer na 18, sve sljaka... cak mi se i baterija ponasa puno bolje...

14 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Netko je spomenuo da mu nije radio Playstore na 5.9.18. Nije ni meni radio kao ni neki programi, nije htio sinkronizirati Google account... Nakon brisanja cachea i Dalvika, sve je proradilo. Doduše, danas neki neočekivani restart uređaja, al nakon toga nije bilo problema nikakvih.

0 0 hvala 0
11 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Pocele mi se događat nebuloze na "stock" romu koji je došao na note 2. Fotic ne snima slike na sd karticu, video dok os snimit izbaci van, nemoš ništ iskopirati s kompa na sd karticu ili telefon, nemoš backup napraviti s pc mi suite, uzas. Samo da uspijem twrp instalirati i titanium i sprzit cu dev gore, 5.9.18

0 0 hvala 0
10 godina
srcipesak kaže...

Pocele mi se događat nebuloze na "stock" romu koji je došao na note 2. Fotic ne snima slike na sd karticu, video dok os snimit izbaci van, nemoš ništ iskopirati s kompa na sd karticu ili telefon, nemoš backup napraviti s pc mi suite, uzas. Samo da uspijem twrp instalirati i titanium i sprzit cu dev gore, 5.9.18

Kaj se tice kopiranja s kompa na mob, ne smije ti biti lockan mob dok se prebacuje, tak mi je bilo na romu koji sam dobio i dan danas na 5.9.18.

11 godina
Userino kaže...

Kaj se tice kopiranja s kompa na mob, ne smije ti biti lockan mob dok se prebacuje, tak mi je bilo na romu koji sam dobio i dan danas na 5.9.18.

Ekran otkljucan i jok, nije do tog. 

13 godina
srcipesak kaže...

Ekran otkljucan i jok, nije do tog. 

Otvori Mi PC Suite i samo import/export šta ti treba.

13 godina
neaktivan
Userino kaže...
nixa2210 kaže...

Kako staviti drugi ROM?

Ja cu ti objasnit kak sam ja svoj stavio, ti onda flashaj ak oces na svoju odgovornost.

Prvo sam stavio ovo na mob:  http://en.miui.com/thread-152550-1-1.html

Download file:

http://www.mediafire.com/download/6sf0fsm8vx2o948/twrp287.zip

onda otisao na tools folder, updater, desno gore imas tri tockice, otiso na njih, pa choose update package, nasao tamo taj file kaj sam stavio na mob i klikno na njega, mob se restartaro i instalirao taj custom recovery.

Nakon toga otisao tu http://en.miui.com/thread-157254-1-1.html (tu ti pise sve kaj ti ja sad pricam, sam kaj ja nisam stavljao gapss na njega posto dobijes sa romom playstore pa si onda stines apps koje oces) i skinuo https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347818342 

Stavio to na mob, opet na updater, tri tockice gore desno i reboot to recovery, u recoveryu, wipe>data,cache i dalvik cache. Posle toga na Install pa odabrao file koji sam skinuo ranije cca 700mb, kad se to instalira 5 min da se upali prvi put i to je to.

Par sitnica,kad sam stavljao fileove na mob, morao mi biti mob upaljen, mislim ne lockan, znaci mobu upaljen screen ne lockan mob, nezz zas, al inace windowsi ne kopiraju na mob.

Isto tako, u recoveryu, kad sam otisao na install roma, pisalo mi nes unsucesfull, i mob kao da se zbrejko, dok sam ja pokusao maknut bateriju jel mob nije reagirao odjednom baci van install sucsesfull, tak da ak u recoveryu ti se ucini da se nes zbrejkalo pricekaj malo.

Eto tako sam ja odradio svoj install. Sad ti kak os. Sve ovo imas opisano na linkovima kaj sam stavio gore, sve sam samo slijedio kaj su pisali osim stvari za gapps, kao sto rekoh dodje rom sa play storeom pa sam si stavio kaj sam htio.

Hvala ti,odlicno objasnjeno!!

10 godina

E da napravi si backup, ako zelis svega, bar ja jesam, u recovery prije flasha napravis backup svega i onda taj file koji ima cca 2 i pol gige kopiras i na komp, u slucaju nedaj boze sranja da mozes restorat.

12 godina
Xiaomi Redmi Note 2 - centralni sat

Evo nešto za one koji žele malo promijeniti izgled svog Miui-a:

http://en.miui.com/thread-92113-1-1.html

Može se skinuti zip za flashanje za centralni sat i malo drugačiji raspored ikona u status baru za skoro sve Xiaomi mobitele, naravno i za našeg RN2.

Osim toga, može se najprije customizirati EU dev Rom, pa ga se zatim skine i instalira.

Pogledajte, stvarno zanimljivo.

I radi, isprobano...

13 godina
Pozdrav ekipa, danas sam narucio RMN2 preko wowshopa. Mozete li mi reci nekakav postupak sta prvo treba napraviti kada dodje? Rootat ili je vec rootan? Koji rom itd. Unaprijed hvala

0 0 hvala 0
11 godina
GuardianOTB kaže...
Pozdrav ekipa, danas sam narucio RMN2 preko wowshopa. Mozete li mi reci nekakav postupak sta prvo treba napraviti kada dodje? Rootat ili je vec rootan? Koji rom itd. Unaprijed hvala

Ako vidis i jednu kinesku aplikaciju, odnosno ako dok ides na tools-updater pise da je miui 6.x.y.z software, topla preporuka staviti developer rom prema uputama 3 posta iznad : http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/xiaomi-redmi-note-2/4787955.aspx

Dok instaliras twrp recovery, zip file MORA biti na internoj memoriji, inace nece instalirati. Rom moze biti na SD kartici, ali neku gresku ce baciti i smrznut ce se u postupku flashanja na minutu dvije tri pa nemoj panicariti i pusti ga na miru dok ne ozivi. I slozi si micloud, simpa stvar za backup gluposti poput biljeski, sms i tih gluposti (ako ti to ista u zivotu znaci). Naravno, kod skidanja romova na komp prvo, provjeri md5 s nekim alatom za md5 da nebi bilo dodatnih problema. Ako skidas po uputama s androidfilehost stranice, md5 datoteke pise s desne strane...

9 godina
neaktivan
Evo danas tijekom igranja igre(Marvel Champions) on-line, sam od sebe se resetirao i javljao da nema kartice! Ali nakon moga restarta radi OK! Miui 7_ 5.9.18?

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Primjetija san da čim izgubi jednu crticu na 4G odmah prebacuje na H+ ili 3G. Nije mi jasno zasto? kakva je kod vas situacija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ja narucio sa Top-One trading , a stiglo od Chigon Technology Limited ( United Kingdom )
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Kako napraviti screenshot ekrana?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
counter kaže...

Kako napraviti screenshot ekrana?

Kao i na svakom drugom Androidu? Vol down + power.

14 godina
neaktivan
Ne radi!
16 godina
Duze zadrzi
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

A imas to i u precici kad povuces s vrha ekrana na dolje ponudjeno. ;)

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Zna li netko imali gdje tipkovnica sa 5 redova( sa brojkama na vrhu odma) za redmi note 2? Nasao sam par na xda i miui forumu ali uzalud nijednu mi ne zeli flashat....

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Traži Google Pinyin keyboard apk

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Screenshot vol down - power, malo duže zadržati.

No sada imam drugi problem išao sam u Miui Recowery i ostao mi je samo crne ekran to jest nakon Miui loga ekran radi ali je taman, pokušao sam izvadit bateriju i ponovno ga upalit ali ist sve, valjda ga neću morat bacit u smeće nakon 3 dana :)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Meni zuji u slušalicama (Piston 2) tiho i konstantno i to se jako primjećuje kad ništa ne svira i u voice callu. Kad primim onaj dio iznad jacka gdje je spoj žice, onda prestane, ali druga osoba to jako čuje u tom slučaju. Ne znam jel su nešto zeznuli sa mobitelom ili su slušalice krive.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Vjerojatno je problem u slusalicama, jesi probao s drugima? Zanima me ako uzmem s aliexpressa ovu verziju td, da li ce mi ju oni flashati za nase gsm mreze ( tako barem pise u oglasu), medutim kad sam pitao frajera u chatu samo mi je zaljepio iz faq-a koje mreze mobitel podrzava (TD)?Sada me zanima ima li iko da je narucio TD verziju, a da mu je dosla flashana i da sve radi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Misli da možeš i da će ti raditi naša 4g mreža.

prepiska s drugog foruma:

"Yes they work. I have one TDD version and I can confirm it has WCDMA and FDD bands. I even flashed a different ROM from xiaomi.eu and I haven't lost the bands."
"BogdanB replied at 2015-9-21 19:35
Yes they work. I have one TDD version and I can confirm it has WCDMA and FDD bands. I even flashed a ...

Did you do any modification to have WCDMA/FDD bands?"

"Samwix replied at 2015-9-21 22:54
Did you do any modification to have WCDMA/FDD bands?

No I haven't. I received from seller like this. I don't know if they done any modification. They instaled a rom with bloatware."

9 godina
neaktivan
Ljudi ima ki netko problema sa SD karticom RN2? Malo je ima malo nema!?

0 0 hvala 0
13 godina
Ja sam takav problem imao na drugom mobu... crkla sd kartica. Promjenio SD. Sve radi.
9 godina
neaktivan
Sada mi je u njemu 16gb samsung class 6?! Budem kupio novu 32gb class 10, navodno da radi 32 gb-na!?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice