Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 793.004
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
explo kaže...
Nikola_Cro kaže...

jel sigurno preko aliexpress kupit preko tekuceg racuna?  

nemam devizni tek sredinom 10 miseca ce doc

Ja sam naručio svoj od Chigona s Maestro karticom Erste-a (tekući račun). Sve je prošlo bez problema, skinulo koliko im je trebalo i sve 5. Također, naručivao sam i puno drugih stvari s tom istom karticom, za sad nije bilo problema.

I za tekući ti treba i token, kad odes tamo na plati prebaci te na njihov neki safe link i tamo moras unesti kod koji ti da token.

nema note 2 u ponudi kod Chigona, pa cu kupit prekko shenzhenaa, ali vidio sam da pri svakoj kupnji moras upisat ponovno svoj broj kartice tako da ne ostaje zauvjek, imam pbz visa karticu

9 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Jel zna netko koja je razlika u ovim hermes romovima? Svaki ima drukčiji ID. http://smiui.net/download.php

0 0 hvala 0
16 godina
razorinc kaže...

Za one koji će naručivat da znaju, naručio sam uređaj preko merimobiles stranice dhl-om, ipak ću platit carinu a ne kao što su neki dijelili savjete da se za dhl-om poslana pošiljku ne plaća carina, ja sam takve ipak salušao a ne sebe i pogriješio...

Koliko ja znam trebao si uzet EUROLINE a ne dhl, msm da ima razlika,..

13 godina
neaktivan
razorinc kaže...

Za one koji će naručivat da znaju, naručio sam uređaj preko merimobiles stranice dhl-om, ipak ću platit carinu a ne kao što su neki dijelili savjete da se za dhl-om poslana pošiljku ne plaća carina, ja sam takve ipak salušao a ne sebe i pogriješio...

Evo ti copy/paste mog posta od prije 17 dana:

Malo sam istraživo to prije nekih tjedan dana pa evo mog mišljenja oko toga. Mora pisati baš da se ne plaća carina i porez. DHL u toj shemi slanja nema nikakve veze s neplaćanjem poreza i carine. Preko njih paket samo brže dođe. Kvaka je u tome što ti koji reklamiraju da nema poreza i carine imaju nekoga u Europi kome oni taj paket šalju. Npr. Chigon (Kina) ih šalje u UK i tamo netko njegov preuzme paket i on tamo plati britanski PDV. Carinu ni on ne plaća. Taj paket on tebi iz UK pošalje u Hrvatsku, a između članica Europske unije se ne plaća PDV. E mislim da si onda Chigon može povratiti uplaćeni kineski PDV jer je platio Britanski. Tako da ustvari to nije bez poreza i carine. Nego je bez carine i bez straha da će tebi tvoja država naplatiti PDV, a PDV je plaćen. U ovom slučaju u UK, ali to s tobom nema nikakve veze, jer je to napravio njegov čovjek.

E sad tako sam ja to sebi objasnio, ali postoji mogućnost da sam negdje u krivu i da sam nešto krivo shvatio pošto nema baš puno informacija o tome. Posebno ovo kako se vraća PDV... ali to nas kao krajnje korisnike ni ne treba interesirati previše. 

To sam proučavao da shvatim jesam li ja u kakvom prekršaju dok to naručujem od stranice "bez poreza i carine" i pitanje je vjerojatnosti dal će me otkriti ili ne. Ili je sve legalno i postoji neka shema... Zaključio sam da je sve legalno i da se odvija na gore opisan način. 

Dakle: Nema veze piše li DHl ili ne. Ako piše da garantiraju da nema poreza i carine onda je neka takva shema i nema dodatnog poreza i carine koji ti moraš posebno plaćati. Ako piše samo DHL to govori samo o vrsti dostave i to nema veze s ovim gore. Dakle naplatit će ti PDV, a carinu ne.

p.s. Ako sam negdje u krivu molim obavještenije da me isprave :)

p.p.s nije me nitko ispravio pa pretposavljam da je to točno

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 18:57 (papinijanus).
13 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 18:57 (papinijanus).
13 godina
razorinc kaže...

Svaka čast, čitao možda jesi, ali problem je što nisi čitao s razumijevanjem.

EDIT da dodam:

Kada kupujete van EU, bježite od dostave DHL-om u bilo kojem slučaju jer na carinu idu i njihovi špedicijski troškovi, što je pisano već mnogo puta. Ovo što ne plaćamo DHL-u ništa prilikom dostave je zbog toga što naš paket stiže iz UK, gdje se prepakira nakon slanje iz Kine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 19:56 (assassin.st).
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Baterija danas od 9.00 do 23.20. - surfanje, facebook, kamera, 30 minuta World of Tanksa

SOT = 5:54

1 0 hvala 0
10 godina
Xiaomi Redmi Note 2

AOSP rom za note 2 

Sutra kaze da ce ga bacit van na xda za skinut....

2 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Može li netko nabaciti koju sliku? Dnevnu i noćnu?

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Nova verzija hermes bez titranja i sound buga. Me happy ;)

Pucaaaajjjj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Dakle flashala 5.9.18 EU dev, nakon toga open gapps i potom SuperSU 2.49. Nista drugo. I dalje nemam search na swipe up na homescreenu. Jel ja nesto propustam? Jel trebam jos nesto instalirati?

0 0 hvala 0
12 godina
Ne razumijem zašto Gaps i Supersu, kad Eu dev rom ima i Plsystore i rootan je...
Predlažem da napraviš wipe all, pa ponovno instaliraš taj rom...
10 godina
neaktivan
Darko150 kaže...
Ne razumijem zašto Gaps i Supersu, kad Eu dev rom ima i Plsystore i rootan je...
Predlažem da napraviš wipe all, pa ponovno instaliraš taj rom...

Zato sto kad sam prvi put instalirala 5.9.11 superuser NIJE radio dok nisam flashala SuperSU zip. Isto tako be vidim na koji nacin bi ista od navedenog moglo utjecati na search na homescreenu.

Edit: OK, sad radi. Na 5.9.11 mi root nije radio out of the box, a nisam nista posebno kemijala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 10:43 (Sunbriel).
12 godina
Predlažem da prvo malo pročitaš i proučiš što koji Rom ima i kako to aktivirati... sigurno ćeš imati puno manje problema...
10 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Netko je pitao za benchmark pa evo, inace imao sam g2 prije xiaomia i xiaomi je brzi dosta, al ima losiju bateriju. Sve u svemu zadovoljan jako s mobom.

Antutu Antutu

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Darko150 kaže...
Predlažem da prvo malo pročitaš i proučiš što koji Rom ima i kako to aktivirati... sigurno ćeš imati puno manje problema...

Gle, nisam od jučer. Nije mi nit prvi smartphone nit prvi flash nit root. Jednostavno na prvom flashu nije radio root. Prepoznavao je samo TiBu, ali mu nije davao root access iako je bio enablan. Open Gapps aroma verziju sam stavljala jer em sam htjela da mi određeni gappsi budu system app, a to mi je najjednostavniji način, em sam htjela maknut neke sys aplikacije van. I sve skupa me ispalo puno brže nego da sam išla preko neke aplikacije. Isto tako ne razumijem koji dio svega toga je bio u konfliktu sa homescreen searchom.

Edit: evo, Titanium opet ne radi sa built-in root-om. Kad ga se pokrene kaže da najvjerojatnije neće raditi sa binaryom od LBE na Androidu 4.3+. Flashala SuperSU i sad radi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 12:02 (Sunbriel).
15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

evo AOSP ko želi probat,beta naravno...

https://mega.nz/#!stQxgZzK!GeDs4NTc8...J2UVxJX91i80rI

tema na xda:

http://forum.xda-developers.com/redmi-note-2/development/roms-aosp-roms-t3203872

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 12:39 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Primjetio sam kad je skidao OTA update da je skidao global verziju, tako da sam to prekinuo. Skinuo sa xiaomi.eu i preko aplikacije flashao.
Je li to neka greška ili je to normalno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bok, kakva je kamera u usporedbi s g2? Imao sam prije g2 i slike su bile odlične(dnevne i noćne)!
13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Punim jucer mobitel i napuni se do 100% i fino ga skinem s punjaca.
Sat dva nakon idem vidjeti malo po mobu i ne zeoli se upaliti..svjetle one crvene tipke kada stisnem power button ali se mob ne upali ili samo zavibrira,spojim na punjac i ni dalje se ne puni,krene s startupom i samo se pojavi battery 0% i nema sanse da se upali..

Imam ROM koji je dosao s mobom btw.

Ikakva pomoc molim vas?

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Probaj izvadit bateriju iz mobitela malo pa onda opet ubaciti.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Ne znam sto se dogodilo s ovim 5.9.18 update-om ali nekoliko aplikacija se crash-a,playstore uopce neradi....vracam se na 5.9.17

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Probaj izvadit bateriju iz mobitela malo pa onda opet ubaciti.

To sam prvo probao nekoliko puta.. hvala svejedno.

Ima tko ikakvu ideju?

Jel potrebno radit ikakav ROOT ako hocu drugi ROM staviti?

Zbunjen sam kako to napravit a da ne sjebem mob,citam temu ali mi nije jasno kak se to radi jos uvijek.

15 godina
Xiaomi Redmi Note 2

vidim da na novim nadogradnja imate samo problema.. ja sam ostao na 5.9.2 i ni najmanjeg buga nema.. zapravo ima jedan, auto-brithness ne radi dobro

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
maxy0 kaže...

vidim da na novim nadogradnja imate samo problema.. ja sam ostao na 5.9.2 i ni najmanjeg buga nema.. zapravo ima jedan, auto-brithness ne radi dobro

ROM sa Xiaomi.eu ili official ?

Xiaomi Redmi 1S + Mi Band
15 godina
Cromaki kaže...
maxy0 kaže...

ROM sa Xiaomi.eu ili official ?

official

http://trakt.tv/user/MjezZza
10 godina
StArR kaže...

Ne znam sto se dogodilo s ovim 5.9.18 update-om ali nekoliko aplikacija se crash-a,playstore uopce neradi....vracam se na 5.9.17

5.9.17 kolko znam nije ni izasao za note 2 jel je imao neki veliki bug, pa su izbacili brzo 5.9.18 za note 2...

Ja sam isto updateo na 5.9.18 i sve radi bez problema, stovise mob mi je bolji sad, iam vise rama free(sad iam 1.2gb free nakon ciscenja, prije 800mb) i baterija cini se bolja, evo sad iam jos 50% sa 2h40m sota.

I danas sam skidao dosta apps sa playstore nikakav crash...

13 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Kako staviti drugi ROM?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Skinuo neki 5.9.17 i instalirao...sad gledam verziju na mobu i opet je 5.9.18 :) ali sad playstore radi i jedino se sto sam do sada primjetio od aplikacija crasha kalendar.

10 godina
nixa2210 kaže...

Kako staviti drugi ROM?

Ja cu ti objasnit kak sam ja svoj stavio, ti onda flashaj ak oces na svoju odgovornost.

Prvo sam stavio ovo na mob:  http://en.miui.com/thread-152550-1-1.html

Download file:

http://www.mediafire.com/download/6sf0fsm8vx2o948/twrp287.zip

onda otisao na tools folder, updater, desno gore imas tri tockice, otiso na njih, pa choose update package, nasao tamo taj file kaj sam stavio na mob i klikno na njega, mob se restartaro i instalirao taj custom recovery.

Nakon toga otisao tu http://en.miui.com/thread-157254-1-1.html (tu ti pise sve kaj ti ja sad pricam, sam kaj ja nisam stavljao gapss na njega posto dobijes sa romom playstore pa si onda stines apps koje oces) i skinuo https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347818342 

Stavio to na mob, opet na updater, tri tockice gore desno i reboot to recovery, u recoveryu, wipe>data,cache i dalvik cache. Posle toga na Install pa odabrao file koji sam skinuo ranije cca 700mb, kad se to instalira 5 min da se upali prvi put i to je to.

Par sitnica,kad sam stavljao fileove na mob, morao mi biti mob upaljen, mislim ne lockan, znaci mobu upaljen screen ne lockan mob, nezz zas, al inace windowsi ne kopiraju na mob.

Isto tako, u recoveryu, kad sam otisao na install roma, pisalo mi nes unsucesfull, i mob kao da se zbrejko, dok sam ja pokusao maknut bateriju jel mob nije reagirao odjednom baci van install sucsesfull, tak da ak u recoveryu ti se ucini da se nes zbrejkalo pricekaj malo.

Eto tako sam ja odradio svoj install. Sad ti kak os. Sve ovo imas opisano na linkovima kaj sam stavio gore, sve sam samo slijedio kaj su pisali osim stvari za gapps, kao sto rekoh dodje rom sa play storeom pa sam si stavio kaj sam htio.

E da napravi si backup, ako zelis svega, bar ja jesam, u recovery prije flasha napravis backup svega i onda taj file koji ima cca 2 i pol gige kopiras i na komp, u slucaju nedaj boze sranja da mozes restorat.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 17:33 (Userino).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice