Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 409.130
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Xiaomi Redmi 3

Da, otključan je. Dakle, sada je moguće otključati bootloader na Xiaomi Stable ROM-u. Još nešto, alat za otključavanje je na engleskom jeziku. Ranije je, valjda, bio na kineskom. Dozvolu za otključavanje sam čekao 7 dana.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Xiaomi Redmi 3
Remzi kaže...

Razmišljam si o kupovini Redmi 3, razlika imzeđu gitopa i top one je 20$, ima li još kakve razlike osim cijene? I vidim da ima na top one 3 redmi 3 u ponudi pa dal je razlika kakva ili nije? I tamo piše ako šalju dhl-om da nema pdva, koliko brzo onda on dođe?

?

10 godina
Ranije su pisali o dostavi, ja sam naručio u nedjelju navečer a stigao mi je u srijedu iduće sedmice. Trebalo im je nekoliko dana da pošalju. Iako sam napisao poruku i naveo sta želim, opet su slali one svoje poruke, prvo da pročitam nekih 7 savjeta, zatim da li želim sealed box. Govorim o TopOne.
11 godina
Xiaomi Redmi 3

Malo sam se igrao s kamerom. Uglavnom sam zadovoljan, pogotovo sa HDRom, miljama je ispred svega ostalog u cjenovnom rangu. Naravno kad je slabije svitlo ne može se ocekivat cuda, ali sve skupa jako dobro,

Zao mi je sto kamera nema barem 60fps@720p (mislim da HW to podržava).

Ugl evo album na flickr, dakle pro varijanta.

https://flic.kr/s/aHskAtiWaw

Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
Xiaomi Redmi 3

720p kameru sam na kratko testirao vani i čini se da kod nje nema problema sa stabilizacijom slike prilikom mrdanja, tako da ako je nekome prioritet izbjeći ono trzanje koje postoji kod bržeg pomicanja tijekom 1080p snimanja smanjenje rezolucije pomaže.

btw. Danas me malo iznenadilo kada sam mob stavio u prednji đžep uskog jeansa (nije bilo problema u drugim hlačama), događa se to da reagira fingerprint skener. Osjetio sam konstantno vibracije koje signaliziraju netočan unos otiska prsta. Skener je bio okrenut dole i dodirivao je prema nozi, kada sam ga okrenuo na drugu stranu ili prema gore, onda je bilo ok i nije ni jednom zavibrirao.

Sve mi se čini da je double tap bolja i praktičnija (brža) opcija od fingerprint skenera, šta mislite ?

0 0 hvala 0
11 godina
ALVIN kaže...

720p kameru sam na kratko testirao vani i čini se da kod nje nema problema sa stabilizacijom slike prilikom mrdanja, tako da ako je nekome prioritet izbjeći ono trzanje koje postoji kod bržeg pomicanja tijekom 1080p snimanja smanjenje rezolucije pomaže.

btw. Danas me malo iznenadilo kada sam mob stavio u prednji đžep uskog jeansa (nije bilo problema u drugim hlačama), događa se to da reagira fingerprint skener. Osjetio sam konstantno vibracije koje signaliziraju netočan unos otiska prsta. Skener je bio okrenut dole i dodirivao je prema nozi, kada sam ga okrenuo na drugu stranu ili prema gore, onda je bilo ok i nije ni jednom zavibrirao.

Sve mi se čini da je double tap bolja i praktičnija (brža) opcija od fingerprint skenera, šta mislite ?

Ja preferiram otisak prsta, mislim da je jednostavniji i sigurniji. Okreni ekran put noge i dobro je :D

Otisak prsta mi je zakon stvar jer imam dosta privatnih stvari na mobu, a i dosta poslovnih koje nisu za svačije oci.

Tako da sam stavio whatsapp i mail pod otisak prsta i mogu bit miran.

dt2w cu staviti cim otkljucam bl jer je praktican za pogledat lockscreen informacije kad je mob na stolu kraj mene bez potrebe da ga uzimam u ruke.

15 godina
Xiaomi Redmi 3

Znači i double tap ima u nekom ROM-u za Redmi 3 ?

Mislim da bi se trebalo moći namjestiti da double tap vodi direktno paljenju ekrana (kao i fingerprint skener) na način da se preskoči lock screen i potreba za passwordom, jel može tako ?

0 0 hvala 0
10 godina
Planiram da uradim root na Stable verziji kineskoj. Koji twrp i supersu da skinem za Pro verziju? Je li i twrp isti za običnu i Pro verziju?

0 0 hvala 0
11 godina
ALVIN kaže...

Znači i double tap ima u nekom ROM-u za Redmi 3 ?

Mislim da bi se trebalo moći namjestiti da double tap vodi direktno paljenju ekrana (kao i fingerprint skener) na način da se preskoči lock screen i potreba za passwordom, jel može tako ?

Ne rom nekog kernel, onda aktiviraš dt2w i iskljucis lock screen i to je to.

LunKraljPonoci kaže...
Planiram da uradim root na Stable verziji kineskoj. Koji twrp i supersu da skinem za Pro verziju? Je li i twrp isti za običnu i Pro verziju?

Da, vode se pod ido oba

https://twrp.me/devices/xiaomiredmi3.html

SuperSu stavi 2.65, vidim da ljudima radi bez greške

http://www.apkmirror.com/apk/chainfire/supersu/supersu-2-65-release/supersu-2-65-android-apk-download/

15 godina
Xiaomi Redmi 3

MIUI forum link

Ovdje navode neku proceduru za root bez PC-a i sa zaključanim bootloaderom. Nisam registriran na miui forum pa ne vidim šta je sve u prvoj poruci, ali čini se popularno.

Na Redmiu vjerovatno neću dirati ovaj rom, ali me zanima za eventualni budući Mi4c na koji ću staviti neki noviji ROM, dakle zanima me da li na Xiaomi.eu romovima koji su navodno počišćeni od kineskih aplikacija ostaje nešto od MI (Npr Mi Home, Mi Cloud ? ) ? Security aplikacija ostaje, još nešto ?  Navodno ima previše toga nepotrebnog od Googla, svi appovi, valjda se mogu deinstalirati nepotrebni ?  I sa tim ROM-om se dobije i root, šta ne ?

Vidim da su na ovom MIUI te MI aplikacije stalno u Cached apps, i da se maknuti mogu samo na kratko, i s vremenom se vrate, isto važi i za nebitne yellow pages, sistemski browser koji ne koristim, kineski app store koji mi ne treba itd

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 15:30 (ALVIN).

0 0 hvala 0
10 godina
Ovaj root bez PC je na kineskom i negdje opet pokazuje sliku sa nekom stranicom i pokazuje telefon spojen na PC. Komande sam klika onako napamet i nisam ništa uspio.
11 godina
Xiaomi Redmi 3

Ovo mi pari jednostavno

kingroot odradi svoje i onda se stavi supersu kao apk i izbrise king root.

ali ipak cekam unlock pa preko twrp

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Opet na bugu dezinformacije........

Baš me zanima kako ćeš flešati taj custom kernel jer koliko ja vidim i čitam temu na xda to ne radi. Rezultat ti je bootloop na redmi 3. A developer uopće nema redmi 3 već je nešto sam čačkao u nadi da će raditi. Portao je nešto od mi4i koji ima stariji ali sličan snapdragon 615.

Možda se promijeni nešto dok ti otključaš bl ali zasad taj sensei kernel NE RADI

0 0 hvala 0
10 godina
Evo, ako nekoga zanima, završio sam i root na original 7.3.2 Stable romu. Dakle, može se i otključati bootloader i rootati Stable verzija. Google services framework i google play services sam prebacio u sistemske aplikacije, nepotrebne Mi aplikacije, koje se nisu mogle normalno deinstalirati, sam zamrzao i sada ih ne vidim nikako. Ne znam koje od njih smijem deinstalirati? Moze li se smatrati da ako se mogu zamrznuti (a telefon funkcionise) da se onda mogu i deinstalirati?

0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi 3

https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/306-xiaomi-redmi-3.html

redmi 3 cijena 139eura 

ili

https://www.xiaomiforsale.com/en/phones/196-xiaomi-mi4-2gb.html

mi4 isto 139 eura

stariji flagship ili novi iz srednje kategorije sta da kupim?

0 0 hvala 0
11 godina
Ja bi mi4, bolji zaslon, kamera, cpu itd.
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Xiaomi Redmi 3A

Dolazi jos jedan povoljan (slican) uredjaj - Xiaomi Redmi 3A

===============================================================

Na stranicama kineske agencije TENAA pojavio se još jedan pametni telefon iz Redmi serije kineske tvrtke Xiaomi.

Riječ je o modelu Xiaomi Redmi 3A koji će se prvenstveno isticati po svojoj bateriji s kapacitetom od 4000 mAh i cijenom na kineskom tržištu koja iznosi oko 92 američka dolara.

Od ostalih značajki tu je 5-inčni 720p zaslon, Qualcommov Snapdragon 435 čip s osam jezgri na taktu od 1,4 GHz,Adreno 505 grafika, 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, 13-megapikselna stražnja kamera te 5-megapikselna selfie kamera.

Tu je podrška za 4G LTE Cat. 7 mreže i Wi-Fi (802.11ac) te operativni sustav Android 6.0.1 Marshmallow. Sa stražnje strane uređaja ispod glavne kamere nalazi se senzor otisaka prstiju. Pametni telefon Redmi 3A na tržištu će se pojaviti u zlatnoj i srebrnoj boji.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Bas me j*bu ovi iz GLS-a.

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.5.2016 11:33 (rebelsy).

0 0 hvala 0
15 godina
LunKraljPonoci kaže...
Evo, ako nekoga zanima, završio sam i root na original 7.3.2 Stable romu. Dakle, može se i otključati bootloader i rootati Stable verzija. Google services framework i google play services sam prebacio u sistemske aplikacije, nepotrebne Mi aplikacije, koje se nisu mogle normalno deinstalirati, sam zamrzao i sada ih ne vidim nikako. Ne znam koje od njih smijem deinstalirati? Moze li se smatrati da ako se mogu zamrznuti (a telefon funkcionise) da se onda mogu i deinstalirati?

Ne bih znao. Želim samo reći da si dobar posao napravio, koje si upute koristio za otključavanje i rootanje, i ovo ostalo, daj linkove ako ih još znaš ?

Šta nisu ovdje prijavila dva forumaša da im 7.3.2 verzija nije radila najbolje pa su se vratili na 7.2.7

Javi ako primjetiš da ti sada baterija traje duže.

10 godina
Xiaomi Redmi 3

Bootloader unlock link

TWRP i Root link

Ovdje sam izabrao read only mode da bih mogao dobiti OTA nadogradnje.

Imao sam problema sa adb drajverom pa sam kopirao android_winusb.inf fajl koji dođe sa Android Studiom u redmi.inf, dodao ovo

;Redmi 3 Pro
%SingleAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2717&PID_FF48&MI_00
%CompositeAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2717&PID_FF48&REV_0310&MI_00

u sekcije [Google.NTx86] i [Google.NTamd64]

i računar je prepoznao telefon. Podatke sam pokupio iz device manager-a kada je telefon u fastboot modu.

1 0 hvala 1
13 godina
Xiaomi Redmi 3

Ako je netko kupovao, koliko se čeka redmi 3 pro s xiaomiforsale?

Brine me što stalno vidim status "on the way", nikada "in stock".

Dodatno, ima li još koji EU shop da ima i servisni centar u EU?

Nekad davno sam slao Xiaomi u Kinu na servis i to je iskustvo koje bi izbjegao ako je ikako moguće :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cshadow kaže...

Ako je netko kupovao, koliko se čeka redmi 3 pro s xiaomiforsale?

Brine me što stalno vidim status "on the way", nikada "in stock".

Dodatno, ima li još koji EU shop da ima i servisni centar u EU?

Nekad davno sam slao Xiaomi u Kinu na servis i to je iskustvo koje bi izbjegao ako je ikako moguće :)

ako je "on the way"onda ćeš se načekati

uzimaj mob od njih samo ako je "in stock"

ja uzeo frendu note3 pro zlatni i došao je za 3 dana, sveukupno s obradom je 5 dana od plaćanja

inače ima u poljskoj servis za xiaomi

Bartek Feltman (Polish Repair Center)

Address: Street:Bacciarellego 75A/4, City: Wroclaw, Postcode: 51-649, Country: Poland, Telephone: +48662383350, E-mail: serwis@micenter.pl

MIUI HR TRANSLATOR
13 godina
MASVA kaže...

ako je "on the way"onda ćeš se načekati

uzimaj mob od njih samo ako je "in stock"

ja uzeo frendu note3 pro zlatni i došao je za 3 dana, sveukupno s obradom je 5 dana od plaćanja

inače ima u poljskoj servis za xiaomi

Bartek Feltman (Polish Repair Center)

Address: Street:Bacciarellego 75A/4, City: Wroclaw, Postcode: 51-649, Country: Poland, Telephone: +48662383350, E-mail: serwis@micenter.pl

Da, ali u zadnjih mjesec provjeravam skoro svaki dan i stalno je crno-sivi model "on the way". Tu i tamo se pojavi zlatni. Izgleda da ili ga uopće nemaju ili rasprodaju zalihu prije nego dođe. Preostaje mi i ili TopOne s Alia što bi izbjegao radi servisa ili tražiti neki drugi EU shop, pitanje je samo da li i tko još drži redmi 3 pro i da ima EU servis?

15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Evo napokon mi je stigao mob, morao sam ganjati GLS po gradu, trcao sam za kombijem

Ugl, prvi dojam je odlican, prezadovoljan sam s obzirom na ulozeno/dobiveno.

Eh, sad imam par pitanja za vas:

1. Verzija android sustava je 5.1.1, jel to ok ili se moze azurirati isto?

2. MIUI verzija je MUIU by xiaomi.eu 7.1 | Stable 7.1.2.0. Jel to ok?

3. Potrosnja baterije:
Andoid system 23%

Google usluge 14%

Android 11%

Ok ili moze to biti jos manje?

4. Jel mi treba ovaj MI račun?

Hvala unaprijed na odgovorima! :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 16:13 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
1. I ne i da. Službeno ne možeš, neslužbeno imaš jedan-dva CM13 ROM-a, ali dosta bugoviti i baš nisu na razini miui-ja za normalnu uporabu.

2. To ti je nekakav kuhani ROM koji stavljaju vendori/seller o kakvima je bilo riječi već u ovoj temi i valjda svim mogućim temama na svim mogućim forumima u kojima se spominje xiaomi. Nije nužno loš, ali može biti. Zaboravi bilo kakav update, osim onog kojeg sam napraviš. Ja preporučujem da ga makneš, ali nekima čak i radi dobro. Sam odluči.

3. Android i sustav android su i meni prvi potrošači, otprilike isto tako kao i tebi, pod uvjetom da ne igram igre. Onda su logično igre prvi potrošači. Google usluge su manje od 1%. Na xiaomi.eu ROM-u sam.
Za google usluge je možda prerano za reći, jer pretpostavljam da si skidao aplijacije syncao mail, kontakte itd. pošto si tek dobio mob. Daj mu dan-dva pa vidi.
Mene osobno to ne sekira ni najmanje, jer mob uredno po noći gubi samo oko 1-2% baterije, a još nisam imao manje od 7 sati SOT, šta god mu radio ili igrao. Rekord mi je nešto manje od 13 sati SOT u 36 sati na bateriji.

4. I da i ne. Mobitel može funkcionirati bez mi accounta, ali ako hoćeš otključati bootloader, onda moraš imati mi account. Još ga možeš koristiti za mi cloud backup moba, fotografija, find device, teme...
Ja osobno imam mi account i koristim dio cloud backupa.

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

kome nije hitno da kupi ovaj mob neka se strpi malo jer izlazi nova verzija 3s/ redmi 4 :)

0 0 hvala 0
12 godina
Xiaomi Redmi 3

kod njih svaki mjesec izlazi nova verzija sa drugim slovom

kad bi tako cekao nebih nikad kupio

0 0 hvala 0
15 godina
Deutsch kaže...

kome nije hitno da kupi ovaj mob neka se strpi malo jer izlazi nova verzija 3s/ redmi 4 :)

Nije li to sada vać poznati nam PRO? link

15 godina
neaktivan

Hvala ti puno na odgovorima!

1. Ako su bugoviti, onda ni necu stavljati tj. ni ne zanima me to, samo sam pitao informativno.

2. Za sad mi se cini dobar, nisam primjetio nista lose. Nema nikakvih kineskih aplikacija na njemu. Google store je vec bio instaliran, samo sam si skinuo aplikacije koje su mi potrebne.

Jedino me zanima jos, oko 1 GB rama mi je zauzeto dok nista ne radim. Jel to normalno?

3. Ma samo me zanimalo je li to u nekim granicama normale, ta potrosnja. Igre ja isto ne igram. Stavio sam da koristim samo 3G mrežu, ne vidim potrebe za 4G.

4. Napravio sam isto MI acc, hvala na preporuci.

EDIT: zas se baterija javlja na 15% da se mora puniti i svijetli ovo crveno? jel se moze ta granica pomaknut npr. na 5% ili je to tako kako je?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 22:42 (rebelsy).
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice