Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.530.269
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8 i 8.1
kizo2703 kaže...

Stavi Sedmicu ,kratko i jasno. Jednostavno je prestar za Osmicu.

Još jedna stvar: u specifikacijama piše 2 gb rama max. Ti si stavil 3 gb - možda je i tu problem.

Ma 8 teram od kada je izašla, je piše 2max, ali imao sam update biosa koji je poslije dozvoljavao 4gb. Imao sam i 4gb jedno vrijeme, ali to me je zezalo jer max je moglo 3 jer ima 32bit procesor. Pa sad onda prešao na 3gb, a mogu probati i bez jedne pločice. Svašta može biti uzrok. Još ću se malo igrati na 8 pa za kraj si ostavljam sedmicu. 

Đuro#2155
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo me pišem sa 7. i stanje je isto. Ništa se ne mijenja. Isto SSD spor do bola, uzeo sam PrintScreen trebalo mi je preko 3 minute, dok sam otvorio paint, i zaljepio i snimio na usb. 

Uglavnom, lag je brutalni na windowsima sve šteka.

Disk radi na 100% iz nekog razloga iako nema nikakav promet niti snimanje niti čitanje.

Uglavnom koma, ništa od toga da pogonim ssd na ovom lapotpu. 

Đuro#2155
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

u normalnim situacijama je to vjerojatno kvar hdda (ssda), OS repaira-realocira... i zato 100% opterećenje i sporost.

ali, naravno, može biti bilo što, od starosti notebooka, kontroler, bios-kompatibilnost itd. (do malwarea koji bi trebao biti eliminiran clean installom)

quicktest, (ako imaš) spoji ssd na drugo računalo, testiraj.

btw, ssd možda treba formatirati-trimati.. vjerojatno postoji proizvođačev tools za to (da opet radi kao nov, možda...)

btw2, chipset (nepoznato, jer ne znamo koji notebook) može biti slabašan, CPU također, notebook nema performanse desktopa.

kad benchaš to treba uzeti u obzir, disk neće imati jednake performanse na različitom HWu. 20-30MBs (prošla strana, ASbench) je u klasi USB2.0 transfera, nije isključeno da je to normalno za taj disk-notebook...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.5.2014 22:18 (ihush).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo baš sam ga ubacio u stolni da testiram, prvo sam i testirao u stolnom kad sam ga uzeo. 

I evo razlika stolni i prijenosni. 

Mislim da nije ništa do SSDa da on funkcionira ok, da jednostavno ne može gurati matična i to što nema podršku za sata utor uopće. 

Probao sam na 7, 8 i niti na jednom ne radi kako treba. Opterećenje 100% učestalo i to ga koči. Dok evo sad na kompu, je da nije OS na njemu. Nego ga samo testiram, ali prvi puta sam bio i digao OS na njemu. I brzine su slične čak i malo višlje nego sad bile. 

Imam SSD u stolnom, ali nemam volje sad prebacivati podatke i raditi novi OS i vraćati sve nazad samo da bi probao na laptopu. Pa još moram vidjeti hoću se odlučiti na to, ali trebao bi probati, da vidim jel ima šanse za neki SSD, ovaj je od 64gb OCZ agility

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 1:17 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Franjo15 kaže...

..

Mislim da nije ništa do SSDa da on funkcionira ok, da jednostavno ne može gurati matična i to što nema podršku za sata utor uopće. 

..

-kako je spojen? Na USB? LOL...(nepotrebno trošenje teme..). to je OK.

Naravno da sve ovisi o mogućnostima hardwarea (kompletnog), u ovom slučaju kontroler je 'glavni' za sve transfere. OS (verzija) jako malo može utjecati na brzinu, tj optimalnije iskorištavanje neke od mogućih funkcija (npr trim), dok je sirova brzina sistema (svega u lancu s maximumom najužeg grla) zapravo ono što je 90% rezultata. HDD-SSD sam za sebe ne čita podatke, to sve radi CPU, koji konstantno koristi RAM za sve operacije, sve to ide preko ploče, dok komunikacija ide preko disk kontrolera. To daje moguće performanse. Ako je disk (bez obzira na njegovu nativnu brzinu-mogućnosti) spojen na npr USB kontroler, tad ovisi o USB portu-kontroleru na MBO + adapter-konverter elektronici preko koje je spojen disk. Na USB 2.0 su brzine koje dobijaš OK (moglo bi do 30-40MBs na bržem sistemu).

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

SSD je preko ladice umjesto optike koja ima sata utor.

Prije njega sam držao sata disk, koji je radio potpuno normalno, i problem je što taj HDD radi brže nego što radi ssd, preko ssd sve šteka. i to mi je totalno čudno. 

Imam još neke ideje, sad sam na tome, pa vidjeti ćemo hoće biti šta od toga. 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 13:07 (Franjo15).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

SSD je preko ladice umjesto optike koja ima sata utor.

Prije njega sam držao sata disk, koji je radio potpuno normalno, i problem je što taj HDD radi brže nego što radi ssd, preko ssd sve šteka. i to mi je totalno čudno. 

Imam još neke ideje, sad sam na tome, pa vidjeti ćemo hoće biti šta od toga. 

S obzirom da je ta ladica na matičnu spojena PATA-om ,to znači 100 mb/s max (u idealnim uvjetima) ,nikakve koristi od sata-e općenito (osim što u nju možeš staviti diskove veće od 500 gb) ,još manje od SSD-a.

A pošto disk ima takve oscilacije u radu ,očito je problem u njemu.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
Windows 8 i 8.1

Stigli novi updejti - jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
5 5 hvala 2
15 godina
djigibao kaže...

Jel tebi netko prati postove i lupa TD, jer ovo nije normalno {#}

Bivši ulični prodavač limuna i hodajući leš
17 godina
Imam obozavatelja...svugdje me prati...bez njega bi se osjecao usamljeno...naviknuo sam se ;-)
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
djigibao kaže...

Evo od mene imas {#}

EDIT: Jel donaša neš značajno ti updejti? Da se vidi ili osjeti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.5.2014 23:53 (zviznemte).
15 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Ispričavam se ako padam s Marsa ali trebao bi pomoć, tj. savjet oko nekih stvari nakon instalacije 64 bit Windowsa 8.1.

Dugo vremena sam prakticirao instaliranje raznoraznih potrebnih programa poput jave, flasha, net frameworka i sl. tek onda kada mi neki program izbaci error ili kada se desi neki veći problem...

Ovaj put bi želio izbjeći te stvari i instalirati sve što mi je potrebno prije instalacije programa i igara.

Znači ovih dana ću staviti clean install Windowsa 8.1 64 bit i zanima me što sve trebam instalirati kao prosječan korisnik kojem PC služi za internet, filmove, glazbu, igre, tu i tamo MS Office..

Dakle redom, naravno nakon instalacije stavim sve drivere i antivirus+firewall, spojim se na net i poskidam sve update.

Onda skinem flash player, shockwave player, silverlight, javu..

Što bi još bilo potrebno? Net Frameworksi, koji sve? DirectX pretpostavljam ide s Radeon driverima za grafičku..

Treba li mi Visual C++? Visual J?

Iskreno za pola njih mi uopće nije jasno čemu služe no eto, skoči mi tlak na 800 kad nešto instaliram i pred kraj mi izbaci eror da nemam neki k. instaliran..

volio bi znati što da stavim prije instalacije MS Officea, igara, i ostalih programa (ne koristim ništa specijalno, MPC-HC, Foobar2000, uTorrent, StrongDC++, Soulseek, Auslogics Disk Defrag, CCleaner, Firefox, WinRAR, Foxit Reader itd..).

Dakle što sve instalirati od tih runtime čuda i sličnog?

Hvala!

1 0 hvala 0
12 godina
Windows 8 i 8.1

Interesira me kako da stavim da mi se automatski update windows defender. Čuo sam da ima ono da on automatski svaki dan traži update ali neznam kako to napraviti. Problem je u tome jer meni ponekad uopće ne želi skinuti normalno sa WIndows updatea. Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Meni se nakon zadnjeg updatea ne prikazuje lockscreen uopce. Jesam li jedini ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@makimaki

Ja nisam baš nista dodatno instalirao i sve kaj si nabrojao mi uredno radi. Nakon čiste instalacije odradi sve nadogradnje, zatim napravi image sistemske particije i vidi jel ti sve dela. Web office je free i ide kroz onedrive i to bez instalacija ikakvih...

@zviznemte

Kreiraj novi task i u pravilima odredi detaljno kada hoćeš auto defender update.  Djigibao je napravio odličan tutorijal o tome pa ga pitaj za detalje ako neznas sam kreirati novi task.....

2 0 hvala 0
17 godina
zviznemte kaže...

Interesira me kako da stavim da mi se automatski update windows defender. Čuo sam da ima ono da on automatski svaki dan traži update ali neznam kako to napraviti. Problem je u tome jer meni ponekad uopće ne želi skinuti normalno sa WIndows updatea. Hvala

Evo ti tutorijal:

Konfiguriranje Windows Defender-a u Windows 8 / 8.1

16 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
dinos3 kaže...
djigibao kaže...
GeneralPag1997 kaže...
Dosta san trazio po internetu i neke su stvari pomogle ali samo krace vrijeme. Skoro uvijek mi je hdd usage na 100%. Hdd je zdrav. Primjecujem da najvise trosi system ili svchost. Imali tko kakvo moguce rijesenje problema?

Mozda ti Windows rade optimizaciju, probaj sam pokrenut Maintenance

dinos3 kaže...

Nedavno je ovdje bio neki program kao alternativa za instaliranje updatea. Ne mogu trenutno naci.

WSUS Offline Update

Da to sam trazio. @eterna luchar probaj s tim programom.

tnx momci, probam ;)

ne šljaka, čist da javim... ovaj shitty update se neće instalirat...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Evo da se javim kakvo je moje stanje s SSDom u laptopu. 

0 bodova, probao sam s 2 SSDa, 7, 8, 8.1 clean install, pa instal na normalni hard gdje sve normalno radi pa cloniranje istog na oba SSD, ali eto ništa od toga. 

tako da ništa od poboljšavanja notebooka s SSD.

U igri je bio kingston hyperx120gb i vertex 4 ocz, u laptopu dual t2050, 3Gb ddr3 ddr2, Intel 945PM Express, i SSD sam probao terati preko ladice umjesto optike, i s pretvaračem s pata na sata. Jer u laptopu je paralelni hard. 

Ali niti u jednoj kombinaciji nije radilo kako treba, brzine su bile ispod prosjeka i običnog harda, sustav je konstantno štekao i zamrzavao se po par sekundi. I na oba SSDa je bilo isto. 

Problem je u ipak zastarjelom hardwareu. 

Đuro#2155
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.5.2014 23:44 (Franjo15).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
djigibao kaže...

Od kad su stigli ti updejti imam problema. Naime u svim igrama, od starih, pa do recimo Metro Last Light imam primjetan lag ili FPS na rubu istog i pozna se usporavanje (posebno smeta u Killing Flooru gdje stuttera toliko da mi je multiplayer nemoguć). Gledao sam CPU/GPU usage i proc standradno nije opterećen (iako je stara arhitektura riješ je o hexa coreu), no grafa varira. Recimo GPU usage u spomenutom KF-u je 0-25%, u Metro Last Lightu na oko 60%, a prije je uredno bio na 100, odnosno 99%. Zna li neto u ćemu bi bio problem?
GPU drivere sam promijenio.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
12 godina
makimakimaki kaže...

Ispričavam se ako padam s Marsa ali trebao bi pomoć, tj. savjet oko nekih stvari nakon instalacije 64 bit Windowsa 8.1.

Dugo vremena sam prakticirao instaliranje raznoraznih potrebnih programa poput jave, flasha, net frameworka i sl. tek onda kada mi neki program izbaci error ili kada se desi neki veći problem...

Ovaj put bi želio izbjeći te stvari i instalirati sve što mi je potrebno prije instalacije programa i igara.

Znači ovih dana ću staviti clean install Windowsa 8.1 64 bit i zanima me što sve trebam instalirati kao prosječan korisnik kojem PC služi za internet, filmove, glazbu, igre, tu i tamo MS Office..

Dakle redom, naravno nakon instalacije stavim sve drivere i antivirus+firewall, spojim se na net i poskidam sve update.

Onda skinem flash player, shockwave player, silverlight, javu..

Što bi još bilo potrebno? Net Frameworksi, koji sve? DirectX pretpostavljam ide s Radeon driverima za grafičku..

Treba li mi Visual C++? Visual J?

Iskreno za pola njih mi uopće nije jasno čemu služe no eto, skoči mi tlak na 800 kad nešto instaliram i pred kraj mi izbaci eror da nemam neki k. instaliran..

volio bi znati što da stavim prije instalacije MS Officea, igara, i ostalih programa (ne koristim ništa specijalno, MPC-HC, Foobar2000, uTorrent, StrongDC++, Soulseek, Auslogics Disk Defrag, CCleaner, Firefox, WinRAR, Foxit Reader itd..).

Dakle što sve instalirati od tih runtime čuda i sličnog?

Hvala!

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1
Može li se u W da kad imaš dva monitora i desktopa da kad nešto pokreneš (explorer, ) na jednom monitoru da ti se tamo i pojavi a ne na "glavnom" !? hm
nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

imas opciju extend display za to mislim ....ispravite me ako sam u krivu :)

Samobor je lepa varoš
16 godina
neaktivan
geek_boy kaže...

da ali nisi dovoljno dobro pročitao pitanje nije to problem problem je kad tipa na glavnom ekranu ide film i ti na drugom želiš otvoriti explorer on ti ga otvara na prvom gdje je film i onda moraš stopirati film i uzeti explorer i dovući na drugi ekran ... ja želim da mi se odmah otvori na drugom ekranu !! OK, jesmo se skužili!?

nema gaaa...
17 godina
Pokreni film u tom drugom, ne-glavnom, ekranu ;-)
16 godina
odjavljen
Comfort kaže...
geek_boy kaže...

da ali nisi dovoljno dobro pročitao pitanje nije to problem problem je kad tipa na glavnom ekranu ide film i ti na drugom želiš otvoriti explorer on ti ga otvara na prvom gdje je film i onda moraš stopirati film i uzeti explorer i dovući na drugi ekran ... ja želim da mi se odmah otvori na drugom ekranu !! OK, jesmo se skužili!?

kužim ja jer i meni to treba... jedan PC, 2 monitora sa 2 zasebna taskbara i 2 zasebne radne površine neovisne jedne o drugoj... ovako kako je sad ako imam otvoren FE na jednom monitoru to mogu vidjet u taskbaru monitora br 2.. a ja to ne želim, pretpostvaljam da i ti. ono što otvorim na jednom desktopu ima da stoji tamo ali samo tamo... najbolje bi možda bilo objasniti ovako, da je svakki monitor zaseban PC ali sa mogučnošću slanja prozora s jednom na drugi kad to i zatreba

djigibao kaže...

ne može.. :D

evo i mog pitanja par stranica unazad

http://www.bug.hr/forum/post/windows/windows-8-81/4158649.aspx

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 13:45 (skank666).
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Stvar je da je meni LCD u jednoj sobi a monitor u uredu na katu ... pa to baš i nije izvedivo !!!

2 skank666: a da baš to (ali možeš samo preko virtuale) ali našao sam nešto što bi me zadovoljilo, a to je da na ekranu ono što otvorim otvara mi se tamo di je kursor pa je to donekle ok...

nema gaaa...
16 godina
odjavljen

daj link molim te... thx

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
Comfort kaže...
..on ti ga otvara na prvom gdje je film i onda moraš stopirati film i uzeti explorer i dovući na drugi ekran ... ja želim da mi se odmah otvori na drugom ekranu !! OK, jesmo se skužili!?

- nakon što si napravio drag na željeni ekran, ugasi explorer, upali ga ponovo... (? OK?).

-to sve radi dok su spojena oba monitora, nakon odspajanja... (tv nije stalno spojen), vga driver (pametno) resetira postavke i otavara na glavnom ekranu. Tad si opet na početku.

-btw ideš glavom kroz zid (umjesto vrata), sekundarni monitor je za playere... pogotovo za TV, i pogotovo fullscreen play.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.5.2014 18:44 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Jel može mala pomoć? {#}

Ne mogu otvoriti ni jednu Windows Store aplikaciju. Izbacuje pogrešku sa slike i kada odem na Windows Store, kliknem na "Repair" ništa se ne događa već samo učitava. Ima li netko ideju kako riješiti ovaj problem?

Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

@marko 

Prvo vidi u onom desnom dijelu ekrana, u dodatnim postavkama, da li si pravilno konektiran u microsoft racun..  Onda sa modern sučelja ih sve deinstaliraj pa onda iz trgovine ih ponovno instaliraj..  Mozda ti je veza isprekidana pa se zato apk nisu pravilno instalirale...

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice