Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.530.261
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
12 godina
Windows 8

Treba mi jedan savjet. Na laptopu imam orginal win 8 dosao instaliran kad sam kupio. Poceo mi je stekati u zadnje vrijeme i razmisljam da oborim sistem, ali mi zao izgubicu aktivaciju onda. Da li mogu doci nekako do serijskog broja ili da cekam 8.1 finalnu verziju pa da uradim update ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Windows 8
anelko kaže...

Treba mi jedan savjet. Na laptopu imam orginal win 8 dosao instaliran kad sam kupio. Poceo mi je stekati u zadnje vrijeme i razmisljam da oborim sistem, ali mi zao izgubicu aktivaciju onda. Da li mogu doci nekako do serijskog broja ili da cekam 8.1 finalnu verziju pa da uradim update ?

Skines Advanced Tokens Manager i napravis backup aktivacije. Nakon toga ponovno nabacis Windows 8, zatim restore aktivacije. 

14 godina
BlueMax kaže...
millo kaže...

Iskreno neznam što je "Jogurt" verzija, no imam original kupljenu upgrade verziju W8 Pro. Kad sam je kupio, download je bio sa sistema sa HR verzijom W7, tako da mi je skinulo i W8 HR.

Nakon što sam tu istu verziju snimio na DVD, pokrenuo sam upgrade. Osmica se normalno instalirala u HR verziji, ali sam kasnije sa marketa uredno skinuo ENG LP, i sad imam sistem na ENG.

Neznam što tu nije jasno.

Nije jasno kako ne mozes shvatiti da "pro" verzija ima tu mogucnost a "obicna" ne. Moje pitanje Microsoft Hrvatska bilo je, isto kao i ovdje na forumu, da li mogu kupiti hrvatsku verziju OEM windowsa 8 non pro i naknadno ili u tijeku instalacije promijeniti jezik. Odgovor je - NE.

U mom prvom postu u kojem trazim pomoc sam naznacio  "ne pro verzija nego obicna". Za "pro" znam i ja da se moze mijenjati. Pa necu sad davati 500 kn vise samo zato jer jedan trgovac trenutno nema eng verziju? (medjuvremenu su me nazvali i rekli da su nabavili tako da je problem rijesen)

OK. Moja greška i isprika. Previdio sam da je bilo napisano ovo što je Bold.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Nije jasno kako ne mozes shvatiti da "pro" verzija ima tu mogucnost a "obicna" ne. Moje pitanje Microsoft Hrvatska bilo je, isto kao i ovdje na forumu, da li mogu kupiti hrvatsku verziju OEM windowsa 8 non pro i naknadno ili u tijeku instalacije promijeniti jezik. Odgovor je - NE.

U mom prvom postu u kojem trazim pomoc sam naznacio  "ne pro verzija nego obicna". Za "pro" znam i ja da se moze mijenjati. Pa necu sad davati 500 kn vise samo zato jer jedan trgovac trenutno nema eng verziju? (medjuvremenu su me nazvali i rekli da su nabavili tako da je problem rijesen)

Naravno ,na OEM verziji ,ne može ,službeno.

Ali ,ako imaš željeni LP na PC-u ,možeš.

Metoda prva:

Pokreni lpksetup.exe ,bilo kroz Run ,ili u Command Promptu.

U prozoru koji se otvori ,u Browse nađi gdje je željeni jezični paket i klik na Next.

Ovdje LP nije potreban, naravno. Ovdje LP nije potreban, naravno.

Metoda druga:

dism komanda u CMD-u:

dism /online /add-package /packagepath:točna\putanja\do\filea

primjer: dism /online /add-package /packagepath:C:\Users\Zoran\Desktop\En-US_lp_x64.cab

(za ovu metodu je ,naravno ,uvjet da imate instaliran Windows Assessment and Deployment Kit (ADK) for Windows® 8)

Nakon instalacije ,potreban je restart  ,naravno.

Ako nekome treba ,jezične pakete za Windows 8 RTM može naći ovdje ,za hrvatski [HR-hr] i engleski jezik [EN-us] ,za 32 i 64 bitne sisteme.

(za ostale jezike ,javite se na PP ,ili skinite .iso sa MSDN-a ili TechNeta ako imate pretplatu){#}

Ove metode rade na svim verzijama Osmice ,od obične Core do Enterprise ,bez obzira na to jeli OEM ,Retail ili VL!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 18:03 (kizo2703).
12 godina
neaktivan
Windows 8

Imam problem sa potvrđivanjem korisničkog računa na win8, kad odem na gmail i otvorim poruku i stisnem link koji mi pošalju ode mi na microsoft stranicu, tamo upišem podatke ali kaže da to nije ta adresa koju treba potvrdit. Kako da onda promjenim adresu da mi ne bude gmail nego hotmail na win8 acc?

I da, kako da vratim Start Button, već sam koristio Start8 al ne želi ga pokrenit -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
matić_žu kaže...

I da, kako da vratim Start Button, već sam koristio Start8 al ne želi ga pokrenit -.-

- Instaliraj si neki drugi program koji bude radio isto što i start8. KLIK.

Valentin B. - Na kvaliteti ne štedim, kome se ne sviđa neka lupa TD, meni ne smeta.
12 godina
Windows 8

LP,

evo molio bih  malu pomoc oko windows 8. Tj. imam par pitanja...  koji bi pack bio najbolji za stavit?(sto se tice gaminga) tekoji uopce postoji? ( znamo da na xp-u najbolji je bio professional, na 7-ici Ultimate) , kakko stvari stoje na 8-mici?

Kako se ponasa naspram Windows 7 u igrama ? jel bolji il losiji? jel uzima vise rama il manje? jel je zahtjevniji od 7-ice? ( Kao sto je bio slucaj Vista vs Windows 7)

Skinuo bih si 64-bitnu verziju ... al jednostavno me muce ova pitanja u vezi gaminga, drugo me bas niti previse ne interesira....

Hvala 

Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

LP,

evo molio bih  malu pomoc oko windows 8. Tj. imam par pitanja...  koji bi pack bio najbolji za stavit?(sto se tice gaminga) tekoji uopce postoji? ( znamo da na xp-u najbolji je bio professional, na 7-ici Ultimate) , kakko stvari stoje na 8-mici?

Kako se ponasa naspram Windows 7 u igrama ? jel bolji il losiji? jel uzima vise rama il manje? jel je zahtjevniji od 7-ice? ( Kao sto je bio slucaj Vista vs Windows 7)

Skinuo bih si 64-bitnu verziju ... al jednostavno me muce ova pitanja u vezi gaminga, drugo me bas niti previse ne interesira....

Hvala 

- ako strogo gledamo gaming, onda ovo podebljano nije istina, igre jednako rade na XPu Home Edition i na XPu Professional, isto tako nema razlike među verzijama moga omiljenog OSa-Windowsa 7, a isto je kod Win 8.

- Ako gledamo na neke naprednije mogućnosti, onda to verzija ima veze i nije svejedno jel to Home ili Pro.

- ti pitaš za gaming, moja preporuka je ovo, ako kupuješ i idi na Win 8 Core, a Bože moj, ako imaš para kupi 8 pro, ponavljam, za igre to nema veze.

- Ako skidaš, onda znaš sam koju verziju budeš skinuo.{#}

- Idi svakako na x64 verziju, imaš 8 GB RAMA i to treba iskoristi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 20:18 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

LP,

Hvala 

Otkud ti te gluposti?

12 godina
paradajz kaže...

LP,

Hvala 

Otkud ti te gluposti?

Procitao sam po nekim stranicama... a i isprobao sam i ultimate i professional i eneterprise ... svi vele da im je blji i fluidniji ultimate... ja nikakvu razliku nisam osjetio, osim u lincenciranju

12 godina
Valentin17 kaže...

LP,

Hvala 

- ako strogo gledamo gaming, onda ovo podebljano nije istina, igre jednako rade na XPu Home Edition i na XPu Professional, isto tako nema razlike među verzijama moga omiljenog OSa-Windowsa 7, a isto je kod Win 8.

- Ako gledamo na neke naprednije mogućnosti, onda to verzija ima veze i nije svejedno jel to Home ili Pro.

- ti pitaš za gaming, moja preporuka je ovo, ako kupuješ i idi na Win 8 Core, a Bože moj, ako imaš para kupi 8 pro, ponavljam, za igre to nema veze.

- Ako skidaš, onda znaš sam koju verziju budeš skinuo.{#}

- Idi svakako na x64 verziju, imaš 8 GB RAMA i to treba iskoristi.

Ne, neznam koju verziju , zato i pitam. A cemu " {#}"? 

.. .. " ako strogo gledamo gaming" , nisam se htio SAMO oslonit na gaming, mislio sam u cjelini SVE a pogotovo gaming...( Kao sto si spomenuo naprednije mogucnosti , ma da neznam

pod sta ti to podrazumijevas? )

---ne mislim kupovat, tj davat novce za windwose, pa ako ima , naci cu taj Windows 8 PRO i lincencirati, a ako nema, skuinut cu Windows 8 koji ima za skinut

16 godina

LP,

Hvala 

sto se tice windowsa 7, svaka edicija osim startera je odlicna i nema razlike u gamingu (imam doma org home premium i professional). windows 8 pro je isto odlican i nemam problema s njim vec skoro 9 mjeseci. sve radi tako da ne znam gdje si pokupio te informacije da je w7 ultimate najbolji za gaming jer jedino u cemu je najbolji je da na disku zauzima najvise mjesta od svih ostalih edicija. kod mene w8 uzima koju stoticu ramana manje ali nista sto osjecam u svakodnevnom radu.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
12 godina
Bass kaže...

LP,

Hvala 

sto se tice windowsa 7, svaka edicija osim startera je odlicna i nema razlike u gamingu (imam doma org home premium i professional). windows 8 pro je isto odlican i nemam problema s njim vec skoro 9 mjeseci. sve radi tako da ne znam gdje si pokupio te informacije da je w7 ultimate najbolji za gaming jer jedino u cemu je najbolji je da na disku zauzima najvise mjesta od svih ostalih edicija. kod mene w8 uzima koju stoticu ramana manje ali nista sto osjecam u svakodnevnom radu.

link: http://www.sevenforums.com/tutorials/14422-compare-windows-7-editions.html

14 godina
neaktivan
anelko kaže...

Almin94 kaže...
anelko kaže...

Skines Advanced Tokens Manager i napravis backup aktivacije. Nakon toga ponovno nabacis Windows 8, zatim restore aktivacije. 

Zar se gubi aktivacija ako oboris sistem i podignes ga? 

Ja takodjer imam original win8, imam nekad u planu oboriti pa dici sistem preko RECOVERY particije, a i nasao sam aktivacijski kljuc preko programa Belarc Advisor tako da mogu jedostavno skinuti iso falj win8, snimiti ga na DVD i lagano na posao, zatim poslije aktivirati sa akt. kljucem koji sam dobio.

15 godina
Windows 8

Zanima me  što bi bilo najpametnije napraviti nakon instalacije Windowsa i svih programa? Napraviti kakav backup ili?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Amazon637 kaže...

Zanima me  što bi bilo najpametnije napraviti nakon instalacije Windowsa i svih programa? Napraviti kakav backup ili?

Da ,naravno da bi bilo pametno. Uvijek dobro dođe. Kao i redoviti dnevni/tjedni backup.

13 godina
neaktivan
Windows 8

Danas sam instalirao windows 8, i dole onaj start button kao na windows 7. Kada instaliram neki program ne nađe mi ga kad ga kucam u search, nego tek kada restartiram kompjuter, valda dok ga učita i prepozna. Jel netko možda zna jel se mora neka opcija uključit ili nešto drugo podesit da odmah mogu naći program čim ga instaliram.

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nikacc kaže...

Danas sam instalirao windows 8, i dole onaj start button kao na windows 7. Kada instaliram neki program ne nađe mi ga kad ga kucam u search, nego tek kada restartiram kompjuter, valda dok ga učita i prepozna. Jel netko možda zna jel se mora neka opcija uključit ili nešto drugo podesit da odmah mogu naći program čim ga instaliram.

Windows Menu 8 NIJE Microsoftov program. Pogledaj u opcijama.

17 godina
Nikacc kaže...

Ako nema opcije stavi StartIsBack, s njime nikad nisam imao problema.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
15 godina
neaktivan
Windows 8

Kako da promijenim mail koji sam upisao pri instalaciji windowsa 8?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Almin94 kaže...

Kako da promijenim mail koji sam upisao pri instalaciji windowsa 8?

Switch to a Local Account, then switch back again to a Microsoft Account using the new email address.
a) Press “Windows + I “to open settings option.
b) Select Change Pc settings
c) Select User account
d) On the right side, it will show your current account with a option that says "Switch to a local account.
e) Select “switch to a local account” and follow the steps, it will enable you to be able to log into Windows as you do with all other versions of Windows

Switching back to a Microsoft Account using new address:

You can choose between whether it uses your Microsoft Account or a normal user account:
a) Press “Windows + I “to open settings option.
b) Select Change Pc settings
c) Select User account
d) On the right side, it will show your current account with a option that says Switch to a Microsoft account".
e) Once you have setup your Microsoft account (this requires a Windows Live ID (Hotmail or MSN, Outlook.com).
Enter the new email address and this will change the email address.

TrustNo1
14 godina
neaktivan
Windows 8- Deinstalacija

Kupio sam novi Samsung laptop sa original windows 8 koji je vec bio instaliran na njemu. Ali nema sanse da se priviknem na njega. Moze mi netko objasniti kako da ga deinstaliram i da instaliram xp ili 7. Ne mogu uci nikako ni u bios ni nece mi pokrenuti dvd od xp ili od 7-ice kada ga resetiram...

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 1 hvala 0
14 godina
Windows 8

Karlovac_047

- Susjed, probaj ući u BIOS pritiskom tipke F2 ili Delete.

- Dalje znaš i sam.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

nece prihvatiti ni f2, ni delete, ni tab, ma nis...pise samo Samsung i nakon par sec se pojavi pocetni zaslon..

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne možeš ,jel je (najvjerojatnije) uključen Secure Boot. Vidi u uputstvima gdje i kako ga isključiti. (pošto nisi naveo koji je model)

BTW ,zaboravi na instalaciju XP-a na taj laptop!

16 godina
Karlovac_047 kaže...

nece prihvatiti ni f2, ni delete, ni tab, ma nis...pise samo Samsung i nakon par sec se pojavi pocetni zaslon..

-ugasi ili restartaj... to je brzi boot koji preskače inicijalni dio ili imaš posebnu tipku za BIOS (RTFM).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Windows 8

malo pitanjce glede onog posta pri vrhu...alat koji napravi backup aktivacije..

karikiram...kupis neku osmicu, instaliras je, aktiviras je...i sad mene zanima:

uvijek nakon instalacije svjezeg os-a,dok je onako djevicanski neprskan i nevin, instaliram backup program, te izradim image cijele c particije.

kada jednog dana pokrenem taj image/restore... po mojoj logici, OS bi trebao biti aktiviran.

cisto pitam informativno, jer se jos nisam susreo sa backupom osmice, cak me zanima i njezin integrirani dio (citao o tome), refresh, restore, reset pc.

koji su vasi prijedlozi?  jesu ove nove opcije backup/restore dobro izvedene ili da se posluzim alatom tipa ToDoBackup i sl.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

malo pitanjce glede onog posta pri vrhu...alat koji napravi backup aktivacije..

karikiram...kupis neku osmicu, instaliras je, aktiviras je...i sad mene zanima:

uvijek nakon instalacije svjezeg os-a,dok je onako djevicanski neprskan i nevin, instaliram backup program, te izradim image cijele c particije.

kada jednog dana pokrenem taj image/restore... po mojoj logici, OS bi trebao biti aktiviran.

cisto pitam informativno, jer se jos nisam susreo sa backupom osmice, cak me zanima i njezin integrirani dio (citao o tome), refresh, restore, reset pc.

koji su vasi prijedlozi?  jesu ove nove opcije backup/restore dobro izvedene ili da se posluzim alatom tipa ToDoBackup i sl.

Da ,ona je aktivirana ,kao i onog dana kad si napravio tu ''djevičansku'' verziju.

Druga je priča ako ideš raditi reset ili reinstall na tvorničke postavke ,onda moraš ponovno aktvirati Windowse ,ili ako imaš backup aktivacije ,reaktivirati sistem s programom za to ,navedenim ''gore''.

Ali backup aktivacije služi najbolje ako si ,recimo ,kupil verziju Osmice po 15 $ ,ili na jogurt verziju instaliral VMC ,koji sad više ne možeš dobiti ,a nemaš ''pravi ključ'' za instalaciju i aktivaciju Windows Pro verzije ,na koju tek nakon instalacije i aktivacije možeš instalirati VMC.

Prijedlozi? Ja koristim Windows backup ,da se ne moram zayebavati s još jednim (suvišnim) programom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 0:36 (kizo2703).
12 godina
Windows 8

Advanced Tokens Manager.

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Danas sam rebootao računalo, windodwsi su odradili neki update i kada se upalilo ovo se pojavilo.

Nakon drugog reboota se nije maknulo. Što je to? Kako se toga rješiti?

Windowsi su inače genuine, tako da nije istekla aktivacija ili kako već funkcioniraju ti piratski windowsi.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice