Studentska licenca (sa DreamSpark Premium) vrijedi za 2 PC-a npr.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što ne vrijedi licenca za dva računala, tipa desktop i laptop?
Samo verzije sa DreamSparka (bivši MSDNAA) se mogu instalirati s jednim ključem na dva računala.
Studentska licenca (sa DreamSpark Premium) vrijedi za 2 PC-a npr.
I verzije sa MSDN-a ,ovisno o paketu pretplate ,ali sumnjam da netko ovdje ima pretplatu.
Eh kada neki žure na 8.1 bez veze a ti Kizo stvarno imaš živce k'o slon milion puta objašnjavati jedno te isto.
Eh kada neki žure na 8.1 bez veze a ti Kizo stvarno imaš živce k'o slon milion puta objašnjavati jedno te isto.
A gle ,Preview verzija je zabadava ,bez obzira na kolko se PC-a instalira.
I ima dosta poboljšanja ,ali samo ako napraviš clean install! Upgrade je bože sačuvaj!
A to kaj netko ne shvaća da je za bilo koji Windows oduvijek bilo pravilo jedan ključ - jedan PC ,yebi ga. Možda napokon netko to i zapamti!
Što ne vrijedi licenca za dva računala, tipa desktop i laptop?
- ovisi o licenci. Za jedno ili za više računala.
A to kaj netko ne shvaća da je za bilo koji Windows oduvijek bilo pravilo jedan ključ - jedan PC ,yebi ga. Možda napokon netko to i zapamti!
-sumnjam...
btw, licenca je ta koja određuje koliko računala se mogu aktivirati. Tj Licenca i ključ su dvije odvojene stvari za jedno računalo, aktrivira jednom, za više... pri tomu npr key ostaje isti jer je licenca takva što u ostalom piše sitnim slovima. Sumarum, svaki korisnik može pročitati koliko istovremenih aktivacija može obaviti svojim ključem, odnosno za retail koji nije vezan HWom ili OEM koji je vezan pa se već promjernom npr MBO mora ponoviti aktivacija (ako prođe ili poziv na 0800-300-300). VLK kao kratica volume licence key možda jednostavnije objašnjava ovo moje tipkaranje (nerazumljivo).
Možda glupo pitanje, no zanima me iskreno sljedećeZanima me može li se kako to maknuti i što će se dogoditi ako slučajno pritisnem na to?
To mi se nekada dogodi, jel, da bude u tom izborniku i sistemski disk.
Možda glupo pitanje, no zanima me iskreno sljedećeZanima me može li se kako to maknuti i što će se dogoditi ako slučajno pritisnem na to?
To mi se nekada dogodi, jel, da bude u tom izborniku i sistemski disk.
(ima tona, nema slike) ... a pitanje je?
generički odgovor, ništa se neće dogoditi ako slučajno nešto pritisneš, osim ako je to bitna stvar za rad sistema tad posljedice mogu biti nepredvidljive uz murphyjeve uvjek moguće probleme koji možda u tom trenu navale...
Nije uploader htio ubaciti sliku.
Ništa, hahaha.
Sorry, sve 5
Mogu li na laptop Acer Aspire V3-771G staviti Win8? Na njemu su došli Win 7, po nisam siguran hoće li raditi osmica?
Komponente su i5 3210M, Nvidia GT 650m, 6 GB, što bi po zahtjevima osmice bilo dovoljno.
Mogu li na laptop Acer Aspire V3-771G staviti Win8? Na njemu su došli Win 7, po nisam siguran hoće li raditi osmica?
Komponente su i5 3210M, Nvidia GT 650m, 6 GB, što bi po zahtjevima osmice bilo dovoljno.
Raditi ce osmica, naravno.
Možete mi reći gdje mogu kupiti orginal key?
Imam Win8 Pro...
Dali postoji neki nacin da izbrisem win 8 totalno i instaliram 7 jel ja pokusavam pokrenut win 7 instalaciju kad palim laptop a ono samo proskoci koda nema cd/a unutra.
Dali postoji neki nacin da izbrisem win 8 totalno i instaliram 7 jel ja pokusavam pokrenut win 7 instalaciju kad palim laptop a ono samo proskoci koda nema cd/a unutra.
- Moguće da nisi podesio "boot order", otiđi u BIOS, pronađi gdje piše "first boot device", tu postavi DVD čitač, HDD neka bude "second boot device", spremi promjene i izađi iz BIOSa.
- Svakako provjeri u drugom računalu da li je medij se kojeg pokušavaš to instalirati bootabilan.
- Sada bi instalacija morala krenuti.
U BIOS-u moraš prvo isključiti Secure Boot i podesiti boot order. Tek onda možeš instalirati nešto drugo na taj laptop. (ako je riječ o Toshibi iz Moj PC)
Da skuzio sam i nije samo to trebalo iskljucit nego i nesto uefi i onda kod brisanja se sve treba izbrisat ili se ne zeli instalirat
Da skuzio sam i nije samo to trebalo iskljucit nego i nesto uefi i onda kod brisanja se sve treba izbrisat ili se ne zeli instalirat
Nisam ulazil u detalje ,jel valjda imaš manual - naravno ,treba isključiti Secure Boot ,UEFI ,te disk potpuno obrisati i konvertirati iz GPT u MBR.
Tek onda se može instalirati Sedmica po ''klasičnoj'' šemi.
Naravno ,nadam se da si svjestan da si sada (vjerojatno) izgubio pravo na garanciju?!
Nisam ulazil u detalje ,jel valjda imaš manual - naravno ,treba isključiti Secure Boot ,UEFI ,te disk potpuno obrisati i konvertirati iz GPT u MBR.
Tek onda se može instalirati Sedmica po ''klasičnoj'' šemi.
Naravno ,nadam se da si svjestan da si sada (vjerojatno) izgubio pravo na garanciju?!
Nisam nista konvertirao i ne nisam znao da gubim garanciju i zasto je uopce gubim
Nisam nista konvertirao i ne nisam znao da gubim garanciju i zasto je uopce gubim
Napisao sam ''vjerojatno'' ,a ti provjeri.
Trgovci imaju razne cake da se zaštite ,a ako je laptop kupljen sa Osmicom ,pogledaj (i raspitaj se) ima li išta o tome ,da nebi bilo iznenađenja kasnije.
-garancija ne pokriva soft.
Win 8.1 - jel moguće u searchu isključiti pretragu file-ova za stalno? Oću da mi pretražuje samo appove a ne fajlove.
ako sam dobro upratio moja konfiguracija iz potpisa ili mojPC podrzava 64bitni sistem, a danas mi stize SSD pa bi na njega instalirao windows 8, e sad vidim u ovoj temi puno tih verzija 8-ice pa ima dosta fejkova itd, ako nebi bio problem da mi neko na pp spremi link za download: windows 8 pro 64bit ili ako ima neka jos bolja verzija tipa ultimate sto je bio na 7-ici, nisam bas upucen...
ako sam dobro upratio moja konfiguracija iz potpisa ili mojPC podrzava 64bitni sistem, a danas mi stize SSD pa bi na njega instalirao windows 8, e sad vidim u ovoj temi puno tih verzija 8-ice pa ima dosta fejkova itd, ako nebi bio problem da mi neko na pp spremi link za download: windows 8 pro 64bit ili ako ima neka jos bolja verzija tipa ultimate sto je bio na 7-ici, nisam bas upucen...
Imaš PP
-garancija ne pokriva soft.
Proizvođačeva ne ,ali ,uvijek se nanovo začudim šta sve prodavačima padne na pamet. Pa sam tako nedavno bio svjedokom ,u poznatom lancu IT dućanaTM ,da djevojci nisu htjeli priznati kvar na optičkom pogonu ,samo zato jel je umjesto originalnog OpenSusea ,na laptop instaliran Windows.
Naravno ,umiješao sam se i upitao prodavača gdje to piše u garanciji ,da bi mi mladi gospodin odbrusio da je to ''politika firme''?! (ako prođe ,prođe?!)
Molio sam ga da pozove poslovođu ,na što je on okrenuo očima i odmah zaprimio računalo.
Toliko o shvaćanju garancija.
Win 8.1 - jel moguće u searchu isključiti pretragu file-ova za stalno? Oću da mi pretražuje samo appove a ne fajlove.
Indexing options - Modify - Locations
Tu izaberi šta hoćeš indeksirano.-garancija ne pokriva soft.
Proizvođačeva ne ,ali ,uvijek se nanovo začudim šta sve prodavačima padne na pamet. Pa sam tako nedavno bio svjedokom ,u poznatom lancu IT dućanaTM ,da djevojci nisu htjeli priznati kvar na optičkom pogonu ,samo zato jel je umjesto originalnog OpenSusea ,na laptop instaliran Windows.
Naravno ,umiješao sam se i upitao prodavača gdje to piše u garanciji ,da bi mi mladi gospodin odbrusio da je to ''politika firme''?! (ako prođe ,prođe?!)
Molio sam ga da pozove poslovođu ,na što je on okrenuo očima i odmah zaprimio računalo.
Toliko o shvaćanju garancija.
-znam o čemu govoriš.. i imaš pravo APP. No to ne znači da oni imaju pravo. Kupac mora znati ili je ovca koju šišaju.
... btw, nakon okratanja očiju, ipak je zaprimio. Sretna je djeva u tvojoj blizini.... , ove forumske poruke su za ostale (ne)sretne djeve u garancijskom problemu. Ne prihvaćajte odgovor npr pritaski Windowsi (jedno od tcomovskih APP), uvijek možete bootati neki čisit-legalni-live OS i zahtijevati da hardware radi kao što to garancija garantira.
Pa meni je krepao optički 2 tjedna nakon kupnje lapa nikada ga nisam popravljao ili mjenjao a hrpu cd-a i dvd-a na stotine sam davno pobacao koji će mi.....
Trebam brzinski sklepati jedno racunalo a ducan kod kojeg kupujem nema Win 8 ENG OEM nego samo Win 8 CRO OEM (obicne verzije, ne pro). Da li je moguce i legalno za vrijeme ili nakon instalacije promijeniti jezik u engleski?
EDIT: u medjuvremenu sam dosao do informacije - nije moguce. pa eto ako nekoga zanima
a mene zanima koliko glup treba biti za dati TD na najobicnije pitanje
Trebam brzinski sklepati jedno racunalo a ducan kod kojeg kupujem nema Win 8 ENG OEM nego samo Win 8 CRO OEM (obicne verzije, ne pro). Da li je moguce i legalno za vrijeme ili nakon instalacije promijeniti jezik u engleski?
Naravno, možeš dodavati i mjenjati jezik sustava koji želiš. Naravno nakon instalacije.
Ja isprobao pa znam.
Naravno, možeš dodavati i mjenjati jezik sustava koji želiš. Naravno nakon instalacije.
Ja isprobao pa znam.
E pa Microsoft Hrvatska kaze da ne mozes.
Ti najvjerojatnije isprobao na jogurt verziji Windows 8 pro.
Ja isprobao pa znam.
E pa Microsoft Hrvatska kaze da ne mozes.
Ti najvjerojatnije isprobao na jogurt verziji Windows 8 pro.
Iskreno neznam što je "Jogurt" verzija, no imam original kupljenu upgrade verziju W8 Pro. Kad sam je kupio, download je bio sa sistema sa HR verzijom W7, tako da mi je skinulo i W8 HR.
Nakon što sam tu istu verziju snimio na DVD, pokrenuo sam upgrade. Osmica se normalno instalirala u HR verziji, ali sam kasnije sa marketa uredno skinuo ENG LP, i sad imam sistem na ENG.
Neznam što tu nije jasno.
Iskreno neznam što je "Jogurt" verzija, no imam original kupljenu upgrade verziju W8 Pro. Kad sam je kupio, download je bio sa sistema sa HR verzijom W7, tako da mi je skinulo i W8 HR.
Nakon što sam tu istu verziju snimio na DVD, pokrenuo sam upgrade. Osmica se normalno instalirala u HR verziji, ali sam kasnije sa marketa uredno skinuo ENG LP, i sad imam sistem na ENG.
Neznam što tu nije jasno.
Nije jasno kako ne mozes shvatiti da "pro" verzija ima tu mogucnost a "obicna" ne. Moje pitanje Microsoft Hrvatska bilo je, isto kao i ovdje na forumu, da li mogu kupiti hrvatsku verziju OEM windowsa 8 non pro i naknadno ili u tijeku instalacije promijeniti jezik. Odgovor je - NE.
U mom prvom postu u kojem trazim pomoc sam naznacio "ne pro verzija nego obicna". Za "pro" znam i ja da se moze mijenjati. Pa necu sad davati 500 kn vise samo zato jer jedan trgovac trenutno nema eng verziju? (medjuvremenu su me nazvali i rekli da su nabavili tako da je problem rijesen)