Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.523.374
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
deckard kaže...
Danyel kaže...

Samo što konkretno osmica (za sada) nije brža - pitaj gamere i one koji se bave zahtijevnim aplikacijama, ako meni ne vjeruješ... Dapače, čak se u nekim testovima sedmica pokazala i bržom... 

Mene je sila natjerala da se uz posao "informatičara" bavim i AutoCAD-om, a fotografija uz koju se vuće i Photoshop mi je hobi. I to onako, nakrcano, puno pluginova, RAW-ovi s Canonove petice dvojke, TIFFovi od po 150-200MB, panorame... Pa vidi koliko su to zahtjevne ili nezahtjevne radnje dok mrljam po fotki po sat vremena uz naramak layera. I ti se alati zajedno s pripadnim pluginovima pokreću brže pod osmicom. Bitno brže. Sve lakše diše. Projekti se brže učitavaju u ACAD. Prozori se brže otvaraju. Photoshopovim pluginovima koje koristim ne smeta aero koji se pod sedmicom morao gasiti da bi neke stvari uopće radile (Photo Tools). Aero je imao veći lag sučelja u odnosu na XP. Meni je to malo smetalo, al sam s vremenom "usporio". Sad se opet vratilo na razinu XP-a, ako nije i brže što se laga tiće. Neko sam vrijeme koristio RAM disk pod sedmicom da bih dobio na brzini, a nije mi se kupovao SSD. Sad to više ne trebam. O toj ti ja brzini govorim. Pokretanje programa i učitavanje dokumenata, otvaranje prozora, drmanje shortcutovima po tipkovnici sve u 16, pokretanje i hibernacija OS-a. Ako to ne vrijedi 40$ neznam što vrijedi u svijetu originalnog softwarea.

Slažem se - vrijedi upravo toliko - 40 USD. Najviše. Ali ne i 200 USD za OEM.

Vjerujem da ti sada brže radi rendering, tome su se posvetili, međutim uz par tweakova to radi JEDNAKO brzo i na Sedmici... A te tweakove se instalira i napravi besplatno za par minuta. I gle, ja pod Sedmicom radim u Joomli, u pozadini editiram i držim dignuto po nekoliko tabova FF, i još usput pišem i dekodiram... isprobao sam sve to i na Osmici i zaista nisam primijetio nikakvu razliku. Ajde, možda djelić sekunde brže otvaranje prozora ali nikakvo rušenje ni zastajkivanje nisam primijetio ni kod Sedmice ni kod Osmice, tako da mi se sav taj hype čini poprilično prenapuhan. 

Ipak, Osmicu preporučam svima koji imaju touch-ekrane i vole prtljati prstima po njima....

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Jel vama radi windows store?

Meni pokazuje samo par aplikacija

Stavio sam sliku kada uđem pod games samo mi pokazuje 9 aplikacija

dok sam u glvanom izborniku pokazujemi puno više aplikacija i tako mi je u svim izbornicima

Za regiju sam stavio US,ali sam probao mijenjati regije uvijek isti problem

BF3:crna_bandera
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wolf88 kaže...

Jel vama radi windows store?

Meni pokazuje samo par aplikacija

Stavio sam sliku kada uđem pod games samo mi pokazuje 9 aplikacija

dok sam u glvanom izborniku pokazujemi puno više aplikacija i tako mi je u svim izbornicima

Za regiju sam stavio US,ali sam probao mijenjati regije uvijek isti problem

Odi na charms -> preferences -> i onda nešto na preffered languge, ugl. prvu opciju isključi.

13 godina
neaktivan
Windows 8

pozz...  imam viska vremena pa bi htio instalirati osmicu.. 

1- imam li mogucnost koristiti klasicni desktop sa malim ikonicama ili moram stalno paliti metro?

2- za start menu-  ima program start8 jel on radi dobro ili ima neki bolji?

3- rade li svi programi sa 7ice na 8ici ? tipa nero , hw monitor disk defrag i sl... (isto tako - origin -steam i slicni)

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
=xfact= kaže...

1- imam li mogucnost koristiti klasicni desktop sa malim ikonicama ili moram stalno paliti metro?

3- rade li svi programi sa 7ice na 8ici ? tipa nero , hw monitor disk defrag i sl... (isto tako - origin -steam i slicni)

1- naravno da mozes koristiti desktop kao na win7

2 - najbolje nista, ali ako bas moras onda Clasic shell

3 - 99% svi rade

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
odjavljen
=xfact= kaže...

1. Da

2. Ima vise programcica koji to rade i navodno su dobri.

3. Da

Ovaj Microsoft tolko ulaze u marketing, a marketing im je nevjerovatno glup. Od kad je izaso Windows 8 nisam naiso na reklamu di se Win 8 koristi na desktop racunalu, samo vidim tablete.

http://isvijet.com.hr
15 godina
=xfact= kaže...

1. Desktop je tu, ikone, windows explorer, sve je tu. Metro je tu umjesto starta (također pokreće metro aplikacije)

2. Nemam iskustva sa tim

3. Da. Iako kako sam vidio postoje neki problemi sa instalacijom nekih igara, doduše osobno nisam imao problema (čak ni sa starim igrama), Steam uredno radi.

Provrti ovaj video malo da vidiš kako je to prije nego što instaliraš.

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
Windows 8

Evo sam i ja instalirala window 8 i neznam čemu tolika frka o ko ničega nit je ekstra nit je fuj,ono kao kad kupiš novi mobitel i dok se navikneš na njega i istražiš gdje se što nalazi.

Sad što mene zanima,čini mi se da sam vidila negjde da ne treba AV? Ono što nude u onom dućanu je neko smeće koje mi ne pada na pamet staviti,a na 7 sam koristila Eset SS,mogu li i njega instalirati?kada sam pokušala tražilo me korisničko ime i lozinku pojma nemam što dalje..ČČekam još onaj mail za aktivaciju nadam se da nebude dugo trajalo.Eto to je to za sad grešaka nekih valjda neće biti-nadam se..{#}

http://www.youtube.com/watch?v=t0eOoPwZ5XQ&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
whisper2311 kaže...

..a na 7 sam koristila Eset SS,mogu li i njega instalirati?..

-već je tu. ..ali može i neki drugi, stvar izbora.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 19:28 (ihush).
16 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...
Sad što mene zanima,čini mi se da sam vidila negjde da ne treba AV? Ono što nude u onom dućanu je neko smeće koje mi ne pada na pamet staviti,a na 7 sam koristila Eset SS,mogu li i njega instalirati?kada sam pokušala tražilo me korisničko ime i lozinku pojma nemam što dalje..ČČekam još onaj mail za aktivaciju nadam se da nebude dugo trajalo.Eto to je to za sad grešaka nekih valjda neće biti-nadam se..{#}

Iako se neki AV-i mogu instalirati ,da ,ne trebaš AV ,jel ima integrirani - Windows Defender ,koji je u biti Microsoft Security Essentials.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 19:38 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
whisper2311 kaže...

Iako se neki AV-i mogu instalirati ,da ,ne trebaš AV ,jel ima integrirani - Windows Defender ,koji je u biti Microsoft Security Essentials.

Znači sa Microsoft Security Essential sam sigurna..skužila sam da ima nešto al ne i što..iskreno nisam tražila,a malwarebytes?

Sad nešto mislim nisam inst.niti jedan driver i radi sve ok..imam HP G62,moram li instalirati drivere ili mogu i sa ovima?

Hvala {#}

15 godina

pogledaj si u device manager jel ima koji problem ako nema nastavi koristiti normalno! Osobno sam samo za grafu i chipset morao!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
whisper2311 kaže...
..

Znači sa Microsoft Security Essential sam sigurna..skužila sam da ima nešto al ne i što..iskreno nisam tražila,a malwarebytes?

Sad nešto mislim nisam inst.niti jedan driver i radi sve ok..imam HP G62,moram li instalirati drivere ili mogu i sa ovima?

Hvala {#}

-malwarebytes je čistač (ne treba ga koristiti kao aktivnu AV-zaštitu, to treba raditi 'normalan' AV, ali može i to..). Može.

--driveri uvjek rade. Svaki PC, svaki hardware da bi radio, OS mora imati odgovarajući driver. Sasvim je druga stvar dali OS već ima driver ili ga automatski skine ili to moraš ručno... Nekad nije bilo interneta kao danas, nekad nije postojao update... danas praktički ni neznaš da je tu. Jedini driver koji mora raditi (OS mora imati) barem generički je chipset-kontroler za vrijeme instalacije na HDD i NIC (LAN-WLAN) da bi dohvatio ostale. Blagodati modernih tehnologija i pravi P&P.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
djigibao kaže...
=xfact= kaže...

1- naravno da mozes koristiti desktop kao na win7

2 - najbolje nista, ali ako bas moras onda Clasic shell

3 - 99% svi rade

Po meni je Clasic shell najbolji freeware izbor!

15 godina
Windows 8

Skuzio sam kako dodati windows media centar kada vam se ne pojavi nista nakon sto se upise add features, treba se upisati windows features... ako netko ima key koji mu netreba i nije ga iskoristio moze mi ga poslat na pm... meni moj nece sttic 2 dana je proslo skoro

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
=xfact= kaže...

1. Desktop je tu, ikone, windows explorer, sve je tu. Metro je tu umjesto starta (također pokreće metro aplikacije)

2. Nemam iskustva sa tim

3. Da. Iako kako sam vidio postoje neki problemi sa instalacijom nekih igara, doduše osobno nisam imao problema (čak ni sa starim igrama), Steam uredno radi.

Provrti ovaj video malo da vidiš kako je to prije nego što instaliraš.

a NAJBOLJI OPIS TOG nakaradnog sustava zvanog (greškom?) Windows je dao sam autor videa - Osmica je shizofrena...

Danima sam tražio najbolji opis za ovaj poluproizvod i eto sam ga našao... :-))) nadam se da će ubuduće ''genijalci'' iz MS-a raditi OS-eve ISKLJUČIVO za tablete i druge OS-eve ISKLJUČIVO za PC.

Iz Hrvatske, s ljubavlju
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 8:01 (Danyel).
17 godina
whisper2311 kaže...

Hvala {#}

Ni s jednim antivirusom nisi 100% ziher ak neznaš što radiš po kompu/netu. Načistio sam se virusa po kompovima gdje su esetovi alati uredno i veselo radili, i propustili virus. Ja sam osobno koristio MS Security Essential skoro pa od kad je izašao, nikad problema s virusima, trojanima itd. Kad nekome instaliram kantu onda obično stavim AVG. Sad je MS Security Essential dio Windowsa (Defender). Što se tiće drivera ni ja na svoj laptop nisam doinstaliravao ništa, ostavio sam sve kako su Windowsi našli, i sve OK.

Deckard
14 godina
neaktivan
deckard kaže...
whisper2311 kaže...

Hvala {#}

Ni s jednim antivirusom nisi 100% ziher ak neznaš što radiš po kompu/netu. Načistio sam se virusa po kompovima gdje su esetovi alati uredno i veselo radili, i propustili virus. Ja sam osobno koristio MS Security Essential skoro pa od kad je izašao, nikad problema s virusima, trojanima itd. Kad nekome instaliram kantu onda obično stavim AVG. Sad je MS Security Essential dio Windowsa (Defender). Što se tiće drivera ni ja na svoj laptop nisam doinstaliravao ništa, ostavio sam sve kako su Windowsi našli, i sve OK.

Da to znam da nemožeš biti siguran,ostavila sam ovaj koji je ali sam stavila malwarebytes,sa updejtom su išli drajveri pa sam to pokupila i radi sve ok..osim..imam jedan problem koji se pojavljuje od kad je laptop kupljen čak je bio i na servisu mislim da su matičnu mjenjali,neznam jer mi nisu osim laptopa poslali ništa,opis kvara ama baš ništa,dešavalo se da dok sam na netu ili igram igricu pa nekad čak i kada ništa ne radim displej zacrni par sekundi i oporavi se,znam da je do drajvera,sad vidim da mi device m.javlja da mi jedan od ta dva ne radi i neznam bi li ga updjetala jer je baš taj stvarao probleme.(ova poruka se još nije pojavila na w8 za sad)

16 godina
neaktivan
whisper2311 kaže...
..osim..imam jedan problem koji se pojavljuje od kad je laptop kupljen čak je bio i na servisu mislim da su matičnu mjenjali,neznam jer mi nisu osim laptopa poslali ništa,opis kvara ama baš ništa,dešavalo se da dok sam na netu ili igram igricu pa nekad čak i kada ništa ne radim displej zacrni par sekundi i oporavi se,znam da je do drajvera,sad vidim da mi device m.javlja da mi jedan od ta dva ne radi i neznam bi li ga updjetala jer je baš taj stvarao probleme.(ova poruka se još nije pojavila na w8 za sad)

Ako se to događa na HP-u ,stvar je u AMD driverima za grafičku (99%) ,jel se meni na desktopu događa ista stvar ,na Windows 7 i 8 ,od instalacije zadnje verzije drivera (Catalyst 12.10).

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
Problem je 100% u drverima grafe cekaj update koji ce to rijesiti!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Windows 8

Dakle još se nije desilo to zacrnjenje...  to nisam dirala...tako je kako vidite na slici,,znači nek i ne diram dok ne stigne updejt,jer zvala sam HP službu i operaterka mi je rekla da skinem najnoviji driver BIOS-a i jesam ali ubrzo je nakon toga riknuo komp na čisto(prvo se dao upaliti na guranac iz 3-4 startanja pa su se ta startanja povečala i do 10-15 puta a ona više nikako..) i bio na spomenutom servisu i neznam što su radili ,samo su ga vratili ispravnog,naravno greška se nastavila ponavljati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
whisper2311 kaže...

Dakle još se nije desilo to zacrnjenje...  to nisam dirala...tako je kako vidite na slici,,znači nek i ne diram dok ne stigne updejt,jer zvala sam HP službu i operaterka mi je rekla da skinem najnoviji driver BIOS-a i jesam ali ubrzo je nakon toga riknuo komp na čisto(prvo se dao upaliti na guranac iz 3-4 startanja pa su se ta startanja povečala i do 10-15 puta a ona više nikako..) i bio na spomenutom servisu i neznam što su radili ,samo su ga vratili ispravnog,naravno greška se nastavila ponavljati.

Možeš pokušati skinuti beta drivere za grafičku (Catalyst 12.11) pa da vidiš da li će se riješiti problem, jer definitivno je problem s driverom od grafičke. Ili, ako te strah instalirati betu, pričekaj službeno izdavanje nove verzije drivera.

17 godina
neaktivan
Windows 8

Meni se nakon instalacije nekoliko puta zacrnio ekran. Problem je nestao  nakon instalacije Catalyst 12.10.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ROADRUNNER kaže...

Meni se nakon instalacije nekoliko puta zacrnio ekran. Problem je nestao  nakon instalacije Catalyst 12.10.

pa da, najbolje je kompletno obrisati drivere s Driver Sweeperom i onda instalirati

neku stariju verziju Catalyst-a, btw ima tema topic o driverima

17 godina
whisper2311 kaže...

Da to znam da nemožeš biti siguran,ostavila sam ovaj koji je ali sam stavila malwarebytes,sa updejtom su išli drajveri pa sam to pokupila i radi sve ok..osim..imam jedan problem koji se pojavljuje od kad je laptop kupljen čak je bio i na servisu mislim da su matičnu mjenjali,neznam jer mi nisu osim laptopa poslali ništa,opis kvara ama baš ništa,dešavalo se da dok sam na netu ili igram igricu pa nekad čak i kada ništa ne radim displej zacrni par sekundi i oporavi se,znam da je do drajvera,sad vidim da mi device m.javlja da mi jedan od ta dva ne radi i neznam bi li ga updjetala jer je baš taj stvarao probleme.(ova poruka se još nije pojavila na w8 za sad)

Koji točno podmodel G64 imaš ? Ima ih nekoliko. Treba prvo vidjeti koju točno grafičku karticu ili kombinaciju grafičkih kartica laptop ima (npr. imaš taj HP G64 s Intelovom GMA 4x grafom).

Deckard
14 godina
neaktivan
deckard kaže...
whisper2311 kaže...

Koji točno podmodel G64 imaš ? Ima ih nekoliko. Treba prvo vidjeti koju točno grafičku karticu ili kombinaciju grafičkih kartica laptop ima (npr. imaš taj HP G64 s Intelovom GMA 4x grafom).

HP G62-b50EM  evo slikica iz everesta..valjda sam dobro uslikala.. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 18:52 (whisper2311).
16 godina
Windows 8

Dobro si uslikala. {#} Mada, nešto mi nije jasno... kaže da imaš ATI Mobility Raden HD 4200 grafički chip, ALI, i ATI Mobility Radeon HD5470?! Gledam malo specifikacije po netu i ne vidim da tvoj model ima 2 grafičke kartice... neka me netko ispravi ako sam u krivu.

Ajmo pokušati nešto, pa poslije toga slikaj Everest.

Ako nisi, skini drivere sa AMD stranice i zapamti gdje si skinula (ako ne skidaš na desktop ili folder Downloads).

Izbriši driver od grafike (pokreni uninstall Catalysta iz Programs and Features u Control Panelu ili pokreni instalaciju drivera koje si skinula, ali odaberi Uninstall opciju), te resetiraj laptop.Nakon što ti se laptop restarta, a a ko Windowsi ponude da sami nađu driver, odbij ih, te instaliraj drivere koje si skinula. Nakon završetka, napravi još jedan restart, poslikaj Everest i testiraj da li će ti sve uredno raditi.

{#}for{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 19:14 (WackyZG).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Windows 8

Zna li slučajno netko kad će firefox verzija za osmicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

Je li ima neka shema da se iskljuci aero u win 8, nije kao u win 7 ili je po defaultu stalno ukljucen ?

BE HAPPY xD : )
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
suspendiran
Windows 8

odgovor na pitanja u vezi start gumba, stavite startisback program, identicus gumb ko na sedmici i kosta 3 $, clasic shell i start 8 su čisto smeče,..

Moj PC  
1 5 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice