Ništa - kao što radi i bilo koji drugi key na starijim Windowsima ,ako ništa ne mijenjaš na PC-u (hardware) samo ga ponovno ukucaj kod instalacije.
Iako ,nije naodmet napraviti backup aktivacije sa Advanced Tokens Managerom ,za svaki slučaj.
Ništa - kao što radi i bilo koji drugi key na starijim Windowsima ,ako ništa ne mijenjaš na PC-u (hardware) samo ga ponovno ukucaj kod instalacije.
Iako ,nije naodmet napraviti backup aktivacije sa Advanced Tokens Managerom ,za svaki slučaj.
Pošto surfam/igram u mraku sobe, brine me ova bijela boja u novim windowsima...
Jel postoji neki program kao screen filter za Android. Jednostavno kad to upališ preko ekrana dođe sivi filter i "umanji" svjetlinu ekrana. Dobio sam prijedlog za f.lux, ali nije mi to to. Nemožeš namjestiti vlastito koliko želiš zatamniti, tj možeš, ali to je još uvijek premalo. Na ovoj aplikaciji za android se da od 0-100% zatamnit (potpuno crno kao ugašen ekran)
Evo, pošto nitko nije rekao za taj program, a napokon sam našao točno ono što sam tražio, da ga podjelim, možda nekome dobro dođe.
Program se zove Dark Screen i može potamnit svjetlinu ekrana 20-90% niže od trenutno moguće, kombinacijom tipki ili u postavkama windowsa.
Ne, ništa neću mijenjati.
Barem ne još.
Onda odlično, hvala ti puno.
Wuhu, većinu mojih zamjerki će ipak ispraviti u Metro appovima:
http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/10/04/updating-our-built-in-apps-for-windows-8.aspx
Wuhu, većinu mojih zamjerki će ipak ispraviti u Metro appovima:
http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/10/04/updating-our-built-in-apps-for-windows-8.aspx
Sviđa mi se način na koji je Microsoft zamislio Windows 8 i koliko ulaže u razvoj istoga.
Evo, recimo, ja sam jučer na laptop instalirao Windows 8 Pro i evo kakav IE koristim.
Sve ono što se prije pljuvalo po IE-u, više ne vrijedi.
Na Windows 8 Metro/Desktop UI - najbrži preglednik.
Pošto surfam/igram u mraku sobe, brine me ova bijela boja u novim windowsima...
Jel postoji neki program kao screen filter za Android. Jednostavno kad to upališ preko ekrana dođe sivi filter i "umanji" svjetlinu ekrana. Dobio sam prijedlog za f.lux, ali nije mi to to. Nemožeš namjestiti vlastito koliko želiš zatamniti, tj možeš, ali to je još uvijek premalo. Na ovoj aplikaciji za android se da od 0-100% zatamnit (potpuno crno kao ugašen ekran)
Evo, pošto nitko nije rekao za taj program, a napokon sam našao točno ono što sam tražio, da ga podjelim, možda nekome dobro dođe.
Program se zove Dark Screen i može potamnit svjetlinu ekrana 20-90% niže od trenutno moguće, kombinacijom tipki ili u postavkama windowsa.
Ta stranica ne izgleda bas najsigurnije .
A i ako bi stavljao windows 8 stavljao bi ga kao primarni, a ne s dual bootom..
Sad se dvoumim dali da stavljam osmicu ili ne :)
Ako nemaš ključ ili DreamSpark Premium account, ne žuri se. Nema lake aktivacije za ove Windowse.
Zato je ipak bolji dual boot i u svakom slučaju ,napravit system image backup Windowsa 7. Sačuvat će ti mnogo vremena i živaca ako ti se Osmica ne svidi.
Nije mi jasno je li on službeno izašao ili ne. Na wikipediji piše 26. listopada da izlazi iako na DreamSpark premiumu osim nekih rc-a imam i Microsoft Windows 8 Professional 32-bit (English) - DreamSpark - Download.
Je li to konačno?
Je li to konačno?
...hmm, stranica prije...KLIK
Oprostite molim Vas što upadam u temu kao padobranac, ali stvarno zadnjih dana (tjedana...) imao sam nekih problema i nisam bio baš u svijetu tehnologije.
Je li izašla kakva metoda aktivacije (za non-originale) za Windows 8 Pro/bilo koju verziju. Ako je ovdje zabranjeno odgovoriti, možete mi, molim Vas, poslati na PM. Vama je to 2 minute posla, a meni to stvarno jako puno znači! :)
imam problem, kad odem u metro imam one ikonice music, store itd itd i kad stisnem na neku samo mi se pojavi na velikom ekranu i vrati me odma u metro. windows je aktiviran.
Ima li netko problem da mu store ne radi (windows store isn't available on windows to go workspaces)? Problem je što ne koristim windows to go. Radio je do prije tjedan dana, a sad mi nonstop izbacuje tu poruku
Imam "problem"... Imam neaktiviran original Windows 8 Pro 64 bitni. Imam hrvatsku tipkovnicu (regione postavke) i engleski jezik, što je okay. Vidim da nekima piše, onako, u start traci, "ENG pa u drugom redu HR" ili nekom samo "ENG", a meni ne piše ništa. Jel' to bug ili šta? Jel' trebam slikat? Samo recite. :)
Imam "problem"... Imam neaktiviran original Windows 8 Pro 64 bitni. Imam hrvatsku tipkovnicu (regione postavke) i engleski jezik, što je okay. Vidim da nekima piše, onako, u start traci, "ENG pa u drugom redu HR" ili nekom samo "ENG", a meni ne piše ništa. Jel' to bug ili šta? Jel' trebam slikat? Samo recite. :)
Ako imaš samo jedan jezik i samo jedan keybord layout ,nema oznake u trayu. Probaj stavit još jedan layout (ili jezik) i vidjet ćeš da će se pojavit.
Da, do to ga je stvar.
Hvala! :)
Opet ja...
U Computer, pod "Network location" pojavljuje mi se laptop koji je povezan na WI-FI (moju mrežu). Kad se laptop gasi, ne prikazuje ga više. Na sedmici to nikad nije prikazivao. I, da, kaže ga kao "media server".
Opet ja...
U Computer, pod "Network location" pojavljuje mi se laptop koji je povezan na WI-FI (moju mrežu). Kad se laptop gasi, ne prikazuje ga više. Na sedmici to nikad nije prikazivao. I, da, kaže ga kao "media server".
Imate temu > Windows 8 - Problemi <
Molim da probleme vezane uz ovaj OS pisete tamo. Mnogo sam vas puta predupredio za ovo
Ova tema je za diskusiju o Osmici
Zanima me bi li trebao updateati bios od matične (Asus P8Z77-V LX) prije nego što updateam na Win 8 jer je izašao novi bios koji poboljšava kompatibilnost sa Win 8?
Zanima me bi li trebao updateati bios od matične (Asus P8Z77-V LX) prije nego što updateam na Win 8 jer je izašao novi bios koji poboljšava kompatibilnost sa Win 8?
Postavio si pitanje i odgovorio na isto
jel imam ja pravo na dreamspark premium (idem u x. gimnaziju, Zagreb)
Imas pravo ali gimnazija ima pravo da plati samo za obican DreamSpark tako da ti neces imati pravo na DreamSpark Premium ako gimnazija ima obican DreamSpark
Samo akademske institucije imaju pravo davati MSDNAA/Dreamspark račune krajnjim korisnicima/studentima ako im je to potrebno za rad.
Učenici osnovnih i srednjih škola nemaju pravo na besplatne Microsoft proizvode.
Samo akademske institucije imaju pravo davati MSDNAA/Dreamspark račune krajnjim korisnicima/studentima ako im je to potrebno za rad.
Učenici osnovnih i srednjih škola nemaju pravo na besplatne Microsoft proizvode.
Zar nisu osnovne i srednje skole akademske institucije?
Imam pitamje oko upgrade windowsa. Ako netko zna. Imam jedno staro kuciste sa windows xp kljucem na njemu. Bilo je brand dell ili tako nesto. Hocu li taj kljuc moci iskoristiti za upgrade po promo cijeni od 40 usd? I koje cu podatke trebat tamo unijeti jer se ne sjecam kad je taj komp kupljen , davno je to bilo.
Imam pitamje oko upgrade windowsa. Ako netko zna. Imam jedno staro kuciste sa windows xp kljucem na njemu. Bilo je brand dell ili tako nesto. Hocu li taj kljuc moci iskoristiti za upgrade po promo cijeni od 40 usd? I koje cu podatke trebat tamo unijeti jer se ne sjecam kad je taj komp kupljen , davno je to bilo.
-ideja je genijalna, osim sitnih problema kao genreacija računala koje bi moralo podnjeti novi OS. .. jer je 99.999% riječ o OEM licenci (tj naljepnica-key..) i upravo ta licenca je vezana za upravo taj PC (osnovni hardware). .. jedna od teorija BigBanga, kaže da je i to moguće, tj APP (ako prođe, prođe) ide ovako:
-imaš naljepnicu, valjan key s nekog kućišta, možda čak s otpada.
-imaš (nov PC) na koje bi želio 'čist' OS po promo cijeni.
-instaliraš XP na taj novi PC, aktiviraš keyem.. (to je prvi APP), i tad upgredaš na novi OS.
Ako nije prošao key (je je već odavno memoriran, promjena hardwarea nije dozvoljena tj key možda zapne na aktivaciji..) tad može poziv lokalnom predstavništvu malogmekog na 0800-300-300. Uz uvjerljiv glas, osoba s druge starne može izdiktirati određeni niz karkatera i to je to, APP. Ili se osoba s druge strane lagano nasmješi, možda i kaže da za OEM nije odgovoran MS nego proizvođač, možda zatraže račun na uvid, možda su u šumici.
Isplati se pokušati, ali nije ni neko sretno/trajno rješenje. Uvjek ostaje key stare licence, uvjek problem s novim installom (npr kvar, virus..), pa onda pitanje dali je 40€ bačeno i dali je tad logičnije baciti 100€ pa imati normalan OS umjesto stalne brige oko APPa. Ako je za firmu taj scenarij nije dobar, vrlo velikih problema bi bilo u susretu s Inspektorom Vinkom. Za kućne potrebe, može i jeftinija solucija, može i alternativa sasvim besplatno..
Po tvom komentaru koliko sam skuzio ako i uspijem dobit kljuc nekako preko starog xp kljuca nakon reinstalacije ili promjene hardwarea mi kljuc nece raditi?? What kind of bullshit is that?? Znaci iako imas kljuc ne smijes mijenjat hardware? Mislim pitam jer do sad nisam nikad imao original, a ozbiljno razmisljam o kupovini original win 8 kljuca pa cak i po cijeni od 80 dolara. Pretpostavimo da uzmem fressh installation kljuc za 80 usd, Jeli i onda imam ogranicenja na promijenu hardwarea i reinstallaciji itd.?
Krajem ove godine planiram složiti nekakav HTPC i u mislim puknuti Osmicu u njega.
Zanima me, hoće li Osmica kako-tako raditi na 1.8Ghz Single core procu. i 1.5GB (možda i više) RAM-a.
[noob pitanje]
I da, dali na Osmicu mogu stavljati sve programe kao i na Sedmici? Točnije, Boxee
Ako postoji druga tema ispričavam se.
A hoće li mi uredu raditi na onoj konfigurciji, ili da se bacim u vode Linuxa?
Lagani offftopic