Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.523.061
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
dinos3 kaže...

A i ako bi stavljao windows 8 stavljao bi ga kao primarni, a ne s dual bootom.. 
Sad se dvoumim dali da stavljam osmicu ili ne :) 

Ako nemaš ključ ili DreamSpark Premium account, ne žuri se. Nema lake aktivacije za ove Windowse.

Zato je ipak bolji dual boot i u svakom slučaju ,napravit system image backup Windowsa 7. Sačuvat će ti mnogo vremena i živaca ako ti se Osmica ne svidi.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
zvonac kaže...
Izgleda da vise ni ssd od 64gb nebu bil dost. Jel postoji koja "laksa" verzija win 8?

Koliko ja vidim moja 32 bitna 8 pro za sada zauzima 8,64GB što je daleko od ta 64GB u čemu je točno problem?

bug caruje, um klade valja
17 godina
Oldy kaže...
zvonac kaže...
Izgleda da vise ni ssd od 64gb nebu bil dost. Jel postoji koja "laksa" verzija win 8?

Koliko ja vidim moja 32 bitna 8 pro za sada zauzima 8,64GB što je daleko od ta 64GB u čemu je točno problem?

Gledam baš windows folder, 16.5gb, win 7 x64... Puno previše, al imam praktički sve update+SP1, tu je ziher otišlo prek 2gb, updejti i ta sranja...

Pa onda pitam za win 8 zauzeće na hardu..

17 godina
Windows 8

...kod mene, Win 8 x32....

Hiberante files Off+delete & virtualna memorija prebacena na drugu particiju

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 23:43 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Windows 8

Jedno kratko pitanje, pošto sam student, imam pravo sa dreamsparka skinuti Windows 8 Pro, pa me zanima o kojoj se to verziji radi koja je nama dostupna za skinut?
Dali je to puna verzija ili ? Molio bih malo vise informacija. Hvala ;)

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Jedno kratko pitanje, pošto sam student, imam pravo sa dreamsparka skinuti Windows 8 Pro, pa me zanima o kojoj se to verziji radi koja je nama dostupna za skinut?

Windows 8 Professional ,Retail ,ključ ti vrijedi za 2 računala.

Nego kakva nego puna verzija?!

16 godina
zvonac kaže...
Oldy kaže...
zvonac kaže...

Gledam baš windows folder, 16.5gb, win 7 x64... Puno previše, al imam praktički sve update+SP1, tu je ziher otišlo prek 2gb, updejti i ta sranja...

Eto kažem folder 8 Pro 32 bita sa dosadašnjim updateima, na prvoj slici, updatei na drugoj slici... :)

bug caruje, um klade valja
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
The Black Iso kaže...

pa sta nije da pred kraj 10 mjeseca(mislim 26tog) izlazi Win8 sluzbeno?

Play Hrad Play Cool
16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Da ,službeno (znači u dućanu ,na dvd-u) izlazi  26. 10. ,međutim ,na TechNet-u i MSDN-u je puna ,finalna (a ti izaberi riječ koju hoćeš) dostupna za skidanje od 14. 08.

Na DreamSparku (bivši MSDNAA) je od 25. 08.

Ako imaš account na DreamSpark Premiumu kao što kažeš ,možeš ju skinuti odmah.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 0:40 (kizo2703).
17 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
The Black Iso kaže...

Da ,službeno (znači u dućanu ,na dvd-u) izlazi  26. 10. ,međutim ,na TechNet-u i MSDN-u je puna ,finalna (a ti izaberi riječ koju hoćeš) dostupna za skidanje od 14. 08.

Super, i onda tu verziju mogu normalno sprziti na dvd i bootat da instaliram? i jos jedno pitanje, na koliko računala mogu aktivirati tu verziju?

Play Hrad Play Cool
16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

Super, i onda tu verziju mogu normalno sprziti na dvd i bootat da instaliram? i jos jedno pitanje, na koliko računala mogu aktivirati tu verziju?

Da ,možeš baš to napraviti!

A kaj sam ti napisal par postova iznad?!

17 godina
Oldy kaže...
zvonac kaže...
Oldy kaže...
zvonac kaže...

Eto kažem folder 8 Pro 32 bita sa dosadašnjim updateima, na prvoj slici, updatei na drugoj slici... :)

Ak ostane u okvirima do 10 gb, bit će super, mada sumnjam, posle dok se nakrcaju updejti i još ak izbace SP1, ode 2-3gb...

16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
The Black Iso kaže...

Jel ovo instalacija za dva računala istovremeno ili ima neka caka? Da onda sestru nagovorim da si preko nje skinem.

16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Jel ovo instalacija za dva računala istovremeno ili ima neka caka? Da onda sestru nagovorim da si preko nje skinem.

Da ,jeste i nema nikakvih caka. Svi ključevi s DreamSparka vrijede za dvije istovremene instalacije.

13 godina
neaktivan
Windows 8

Konačno podržana kartica Asus Xonar DG sa beta driverima za Windows 8 x64 od strane Asusa. Kolko vidim za sad rade OK, nema nikakvih problema nakon restarta s Control Panelom da se nebi više podizao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kizo2703 kaže...
The Black Iso kaže...

aj molim te objasni to sa studentima....moras student neceg posebno bit ili?

i eo instaliro sam sinoc s me-ove stranice win 8 i neke drajvere nemogu stavit.... od sedmice sam probo i kaze mi da sustav nije kompaktibilan a driveri su za 64-bit kakav mi je i win 8..... laptop je 2 mj star pod moj pc je.....

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 20:07 (jocommb).
16 godina
neaktivan
jocommb kaže...

i eo instaliro sam sinoc s me-ove stranice win 8 i neke drajvere nemogu stavit.... od sedmice sam probo i kaze mi da sustav nije kompaktibilan a driveri su za 64-bit kakav mi je i win 8..... laptop je 2 mj star pod moj pc je.....

Počni odavde. KLIK Tvoj fakultet mora imati ugovor s MS-om ,zato ,pitaj na fakultetu.

A za drivere ,nemaš sreće. Morat ćeš pričekat da Acer izda drivere. Iako ,postoji i opcija kompatibilnosti kod instalacije ,na početku stavi na Windows 7 (slika).

Pa ako ide ,ide ...

A ako još uvijek imaš Windows 7 instalaciju (dual boot možda) ,posluži se Double Driverom ,backupiraj Windows 7 drivere ,spremi na sigurno i onda u Osmici pokreni Double driver i napravi restore samo tih drivera koji ti fale.

Provjereno je da radi bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 21:05 (kizo2703).
15 godina

sad sam s acereovi stranica skinio nesta nisu bile dostupne do prije par min......datum je 26.9. pa mislim da je to to iako je za sedmicu......sekcija za osmicu nepostoji jos..... i sta sam vamo procito super vam je brza osmica pogotovo boot al ja to neprimjetim bas ukljucen mi je fast boot i imam dual boot na 2 razlicita harda a ne particije......sedmica mi se cini brze boota, jedino ako bas toko utjece sto mi je sedmica na momentus xt-u hibridu a osmica je na stock hardu sta sam dobio s laptopom na 5400 o/min......

16 godina
kizo2703 kaže...
jocommb kaže...

Počni odavde. KLIK Tvoj fakultet mora imati ugovor s MS-om ,zato ,pitaj na fakultetu.

A za drivere ,nemaš sreće. Morat ćeš pričekat da Acer izda drivere. Iako ,postoji i opcija kompatibilnosti kod instalacije ,na početku stavi na Windows 7 (slika). Pa ako ide ,ide ...

A ako još uvijek imaš Windows 7 instalaciju (dual boot možda) ,posluži se Double Driverom ,backupiraj Windows 7 drivere ,spremi na sigurno i onda u Osmici pokreni Double driver i napravi restore samo tih drivera koji ti fale.

Provjereno je da radi bez problema.

znaci uzmem broj s x-ice, i registriram se, i dobit cu free win 8 na dva pc-a? i to traje neko vrijeme ili beskonacno?

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
znaci uzmem broj s x-ice, i registriram se, i dobit cu free win 8 na dva pc-a? i to traje neko vrijeme ili beskonacno?

Ako ti fakultet ima ugovor s MS-om. U svakom slučaju ,pitaj na fakultetu.

''Beskonačno'' ,naravno. Skini i 32 i 64 bitne Windowse i imaš za 4 PC-a.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 21:51 (kizo2703).
16 godina
Windows 8

znaci 32 bitni na dva i 64 bitni na druga dva razlicita? pa to je super, mogo bi preprodat nekom licence.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

zvao sam bratica i kaze da je uzimo za sedmicu tako al da je samo godinu dana vrijedilo,on je u osijeku na etf-u..... sad ce vidjet i za osmicu......

16 godina
neaktivan
jocommb kaže...

zvao sam bratica i kaze da je uzimo za sedmicu tako al da je samo godinu dana vrijedilo,on je u osijeku na etf-u..... sad ce vidjet i za osmicu......

Svi ključevi sa DreamSpark Premiuma su za trajnu aktivaciju.

17 godina
Ako ima netko viska kljuc za Win 8 x64 i zelio bi prodati (povoljno) neka mi se javi na PP.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
djigibao kaže...
Ako ima netko viska kljuc za Win 8 x64 i zelio bi prodati (povoljno) neka mi se javi na PP.

I ja se pridružujem ovoj molbi...

16 godina
odjavljen
Windows 8

samo pitanjce, upgrade sa win7 ce biti cca 300kn? ako se dobro sjecam.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skank666 kaže...

samo pitanjce, upgrade sa win7 ce biti cca 300kn? ako se dobro sjecam.

http://windows.microsoft.com/is-IS/windows/upgrade-offer

16 godina
neaktivan
Windows 8

Pokušavam shvatiti logiku...

Vlasnici retail sedmice, professonal recimo, pljunu 300 eVra za sami OS i oni nemaju mogućnost jeftine nadogradnje na osmicu.

Kupiš cijeli laptop za 550 eVra sa windozima i možeš napraviti nadogradnju

Microsoft uvijek zna nagraditi vjerne korisnike {#}

0 0 hvala 0
14 godina

Tko ima XP, Vistu ili 7 će moći nadograditi za 40$, što nije puno. A logično je da će za ove koji su nedavno kupili račulalo ili će tek kupiti dobit priliku updatea za još povoljniju cijenu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 14:16 (5220).
14 godina
Windows 8

Oprostite na smetnji, ako se dobro sjećam, bilo je priče oko toga.
No zanima me.

Windows 8 Pro x64 sam instalirao prvo na svoj PC (aktivirao 26.8) i danas (4.10.) na laptop s istim CD-keyem.
Sada ako želim rušiti sustav itd. što mi je raditi da sačuvam mogućnost ponovnog aktiviranja s tim ključem?
Recimo, rušio bih sustav na PC-u.

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ Salman v4.2 + Siyah 4.1.5 + CWM 6.0.1.2
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice