Da, na to sam i mislio...
@Djigibao: Je li Online Armor radi na Osmici?
Na prijasnjim verzijama Win 8 nije radio, a na ovoj zadnjoj (RTM) nisam isprobao.
Zato radi Privatefirewall i Comodo Firewall.
Friško od danas prva zakrpa za osmicu, ali ne znam da li bi instalirao ne volim ove updatee bez točnog opisa haha.
Kako je krenulo, čini se da će do službenog izlaska doći i SP1...
Ma nije tako strašno radi osmica bez problema bar nema not responding kao toliko na sva usta nahvaljeni xp. A ono 15 puta dnevno not responding ovo not responding ono. :)
Sada mi jedino Opera zna zabrijati ali ona na svim OS-evima zabrije sa not responding. A isto kao i slavni FF.
Kao dva tima su sada jedan za devetku a jedan za blue a koji je ovo tim za zakrpe na osmici? Ovo sigurno čistačice delaju. lol
Izvinite na off-topicu ali ipak u duhu teme.
Bas i ne vidim da se ljudi otimaju za Osmicom... Ili tako mi se cini?
Je li to rezultat sto jos nije izasao krek?
Izvinite na off-topicu ali ipak u duhu teme.
Imam licencu i kuci i na poslu i na moje računalo, neće. Možda s classic shellom.
Lazarus jel i ti čekaš crack? Ili si se već oteo za nju? lol
Friško od danas prva zakrpa za osmicu, ali ne znam da li bi instalirao ne volim ove updatee bez točnog opisa haha.
Provjereno možeš ,zasad nema opasnosti.
Ionak još ne rade WGA serveri za Osmicu ,a postojeći za starije verzije ne prepoznaju sistem.Izvinite na off-topicu ali ipak u duhu teme.
Čini ti se. Iako da ,aktivacija je veliki problem ,jel više nema grace perioda od 30 dana ko na prijašnjim sistemima.
Ali ipak ,postoji par ''neslužbenih'' načina aktivacije koji više-manje rade.
Ma mogu mi ga.... Ključ je nakon aktivacije ionako automatski obrisan iz registra.... BBB...
A nije ni skupa stvarno možda je i kupim da i ja imam jednom legale u životu da se počastim. :)
A nije ni skupa stvarno možda je i kupim da i ja imam jednom legale u životu da se počastim. :)
Kupovat? Ne hvala ,jedan ključ sam dobil s MSDN-a ,sad čekam hoću li dobit još jedan sa DreamSparka.
A jbga nismo svi studenti jedino da sa 40. idem studirati.... Koliko je? 15 dolara? 50? Toliko mogu ako već jadan ne mogu na žalost sve što koristim za to stvarno nemam. :)
A jbga nismo svi studenti jedino da sa 40. idem studirati.... Koliko je? 15 dolara? 50? Toliko mogu ako već jadan ne mogu na žalost sve što koristim za to stvarno nemam. :)
Ko da sam ja student sa 42 godine?! Članstvo na MSDN-u je poklon od prijatelja koji radi u MS-u ,a za DreamSpark - kolega je predavač na fakultetu i ključ je samo vraćanje jedne usluge.
Samo kratki osvrt na onih par defaultnih metro appova:
Moram priznat da mi je splasnuo početni entuzijazam za Poštu, Poruke i Osobe, ne zbog samog dizajna metro appa nego zbog same izvedenosti istih:
Pošta:
Uz sve to, svaki od tih appova se ponekad zna jednostavno srušit bez ikakvog razloga.
Nadam se da će ako ne već sve, većinu ovih stvari popraviti s nadolazećim update-ovima, jer kao što sam rekao nemam problema sa dizajnom tih appova (koji mi je odličan, BTW) nego njihovom izvedenošću i stabilnošću.
To ti vjerovatno kasni jer se zna i meni desiti da sam normalno spojen na net i lutam po storeu itd i odjednom samo iskoči da nisam spojen na net a jesam i onda od druge normalno uđe jer jesam naravno spojen cijelo to vrijeme. Komunikacija sa njihovim serverom šteka? ne znam.
To ti vjerovatno kasni jer se zna i meni desiti da sam normalno spojen na net i lutam po storeu itd i odjednom samo iskoči da nisam spojen na net a jesam i onda od druge normalno uđe jer jesam naravno spojen cijelo to vrijeme. Komunikacija sa njihovim serverom šteka? ne znam.
Pa da je do njihovih servera onda mi WLM ne bi iste sekunde pokazao da sam dobio mail. Makar da, ako recimo s nekim pričam preko appa Poruke i odem na desktop, kad se vratim natrag u Poruke kaže da mi sam offline 2-3 sekunde (za to vrijeme ne mogu sendat poruku) i onda radi. Prilično iritantno.
Pa da je do njihovih servera onda mi WLM ne bi iste sekunde pokazao da sam dobio mail.
A onda ne znam ja sam iskreno previše naučio na gmail da bi njegovo sučelje mjenjao za ovu njihovu poštu, a budu sredili još ionako nije službeno vani. :)
Provjereno možeš ,zasad nema opasnosti.
Ionak još ne rade WGA serveri za Osmicu ,a postojeći za starije verzije ne prepoznaju sistem.Izvinite na off-topicu ali ipak u duhu teme.
Čini ti se. Iako da ,aktivacija je veliki problem ,jel više nema grace perioda od 30 dana ko na prijašnjim sistemima.
Ali ipak ,postoji par ''neslužbenih'' načina aktivacije koji više-manje rade.
Dvije zakrpe!
Lazarus jel i ti čekaš crack? Ili si se već oteo za nju? lol
Dobio sam MSDNA kljuc. Jos nisam "ozbiljno" instalirao
Instalirao sam, aktivirao i vratio sve sa Acronisom. Imao sam neke stvari za skloniti i evo...jos sam na sedmici (:
Prvom prilikom prelazim na Osmicu. Ako nista drugo, brza je (daleko brza od sedmice)
A i ja sam bio iskoristio priliku, sedmica je već bila duže instalirana pa ajde reko da probamo i ovo čudo kad je već tu i tako sam zaglavio na osmici. :)
Zdravo kolege jel moze na pp onaj nesluzbeni nacin kako da aktiviram moj win 8 enterprise!unapred hvala
Ma evo i ja početnik/picajzla/picaliz da nešto natipkam...
Jedno sumanuto pitanje/zaključak:
Pošto surfam/igram u mraku sobe, brine me ova bijela boja u novim windowsima.
NPR. windows explorer ili File explorer je nešto 'bijeliji ' nego u Sedmici. A i zašto se na taskbaru zove File esplorer a u My Computer se opet piše windows explorer.
Zapravo, ima ovih nedorečenosti još, npr. stare ikonice od win7 za nazad/naprijed...itd.
Ma evo i ja početnik/picajzla/picaliz da nešto natipkam...
Jedno sumanuto pitanje/zaključak:
Pošto surfam/igram u mraku sobe, brine me ova bijela boja u novim windowsima.
NPR. windows explorer ili File explorer je nešto 'bijeliji ' nego u Sedmici. A i zašto se na taskbaru zove File esplorer a u My Computer se opet piše windows explorer.
Zapravo, ima ovih nedorečenosti još, npr. stare ikonice od win7 za nazad/naprijed...itd.
Želi li netko komentirati ovo?? Je li itko primijetio??
Upali svijetlo! Monitor, kao jedini izvor svijetlosti, je poguban za oči!!!
Upali svijetlo! Monitor, kao jedini izvor svijetlosti, je poguban za oči!!!
Da, baš ti hvala..:(
Evo i ja sam to primjetio sad.. Ali meni ne smeta..
Neznam kolko se tu moze moze napraviti oko toga, mozda jedino nekakva high contrast tema?
Evo i ja sam to primjetio sad.. Ali meni ne smeta..
Neznam kolko se tu moze moze napraviti oko toga, mozda jedino nekakva high contrast tema?
Baš ti HVALA.
Ovaj novi font im je OK ali ta 'bjelina', pa pa onda kad ideš u Start a tamo crna pozadina... onda još i izostanak Aera....O Bože kad će napokon uskrsnuti XP....
Pošto surfam/igram u mraku sobe, brine me ova bijela boja u novim windowsima...
Jel postoji neki program kao screen filter za Android. Jednostavno kad to upališ preko ekrana dođe sivi filter i "umanji" svjetlinu ekrana. Dobio sam prijedlog za f.lux, ali nije mi to to. Nemožeš namjestiti vlastito koliko želiš zatamniti, tj možeš, ali to je još uvijek premalo. Na ovoj aplikaciji za android se da od 0-100% zatamnit (potpuno crno kao ugašen ekran)