Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.526.727
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
neaktivan
Re: Windows 8
Osa kaže...
Žohar kaže...
...

Pošto surfam/igram u mraku sobe, brine me ova bijela boja u novim windowsima...

Jel postoji neki program kao screen filter za Android. Jednostavno kad to upališ preko ekrana dođe sivi filter i "umanji" svjetlinu ekrana. Dobio sam prijedlog za f.lux, ali nije mi to to. Nemožeš namjestiti vlastito koliko želiš zatamniti, tj možeš, ali to je još uvijek premalo. Na ovoj aplikaciji za android se da od 0-100% zatamnit (potpuno crno kao ugašen ekran)

Prema komentarima, mog'o bi biti dobar ovaj f.lux...

Al opet, kako natjerat Redmondovce da stave tamniju nijansu kao u win7..?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 12:27 (Žohar).
14 godina
Osa kaže...
Žohar kaže...
...

Jel postoji neki program kao screen filter za Android. Jednostavno kad to upališ preko ekrana dođe sivi filter i "umanji" svjetlinu ekrana. Dobio sam prijedlog za f.lux, ali nije mi to to. Nemožeš namjestiti vlastito koliko želiš zatamniti, tj možeš, ali to je još uvijek premalo. Na ovoj aplikaciji za android se da od 0-100% zatamnit (potpuno crno kao ugašen ekran)

to mozes napraviti u opcijama monitora direktno na njemu...

15 godina
neaktivan
Windows 8

dali se isplati sa windows 7 sp1 x64 prec na windows 8 x64 ?? konfa je pod moj pc

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
geek_boy1 kaže...

dali se isplati sa windows 7 sp1 x64 prec na windows 8 x64 ?? konfa je pod moj pc

-opa, ultimateedišn.. imat ćeš problemćić s aktivacijom inače.. isplativost? Kako definiraš isplativost?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Ako imaš Windows 7 (bio aktiviran s original ključem ,ili na ''neslužbeni'' način) ,moj savjet je ne.

Napravi dual boot ,isprobaj ,pa onda odluči.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 18:43 (kizo2703).
17 godina
Windows 8

A što postoje oni koji koriste neaktivirane win7? {#}

Također savjet da se isproba prvo, ovako nekome dati savjet po meni nema neke veće logike. Znači, virtual machine i/ili dual boot, ili backup postojećeg sustava pa se lako vratit natrag na staro.

Testiranje u virtual machini sam koristio da vidim jel mi ovako vizualno odgovara, snalaženje, mogučnosti neke, da li rade određeni programi i sl. Nakon toga sam tek išao instalirat win8 i dalje testirat, isprobavat i sl.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 18:40 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bugi.kc kaže...

A što postoje oni koji koriste neaktivirane win7? {#}

Također savjet da se isproba prvo, ovako nekome dati savjet po meni nema neke veće logike. Znači, virtual machine i/ili dual boot, ili backup postojećeg sustava pa se lako vratit natrag na staro.

Testiranje u virtual machini sam koristio da vidim jel mi ovako vizualno odgovara, snalaženje, mogučnosti neke, da li rade određeni programi i sl. Nakon toga sam tek išao instalirat win8 i dalje testirat, isprobavat i sl.

Ispravljeno. Zbog čega nema logike napraviti dual boot i probati?!

Naravno ,nisam spominjal ni virtualke ni vhd ,jel neko ko zna radit na PC-u može to i sam zaključiti i napraviti ako hoće.

Dual boot je još uvijek najbolji način za testiranje ,jel ti ipak ostaju svi tvoji dokumenti ,programi i sve ostalo ,a opet imaš i potpuno funkcionalni Windows 8 ,što ipak nije slučaj kada ga instaliraš u virtualnu mašinu ili na vhd.

17 godina
Windows 8

Gdje sam ja to napisao da nema logike dual boot? Štoviše, dao sam i savjet da to napravi.

Napisao sam da nema neke logike davat savjet oko prelaska na novi OS, osim ako korisnik nema neka određena, specifična pitanja oko samog OS-a. Ovako pitanje da/ne mi nema logike previše.  Testiranjem će korisnik vidjet da li mu odgovara ili ne. Dual boot je sigurno jedan od najboljih načina da to uradi.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 18:57 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bugi.kc kaže...

Gdje sam ja to napisao da nema logike dual boot? Štoviše, dao sam i savjet da to napravi.

Napisao sam da nema neke logike davat savjet oko prelaska na novi OS, osim ako korisnik nema neka određena, specifična pitanja oko samog OS-a. Ovako pitanje da/ne mi nema logike previše.  Testiranjem će korisnik vidjet da li mu odgovara ili ne. Dual boot je sigurno jedan od najboljih načina da to uradi.

Sorry ,krivo shvaćeno. {#} Čuj ,tebi i meni možda nema logike ,ali nekome (pogotovo ako nije dao ni pare za OS) je jedino bitno da ima najnovije ,najjače ,naj ...... dužeg ... {#}

A tu se onda sve svodi samo na to - što prije instalirati novi OS ,bez razmišljanja i backupiranja starog.

Neki čak i pitaju prije ,ali takvi su vrlo rijetki.

A kasnije ,kad nešto neće radit ,uvijek su tu mulci na Bug.hr forumu koji će pomoći (ili ćemo ih sterat u k***c) {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 19:11 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
dinos3 kaže...
Osa kaže...
Žohar kaže...
...

Recimo na laptopu nemaš gumbiće na monitoru ;)

17 godina
Windows 8

...sta komplikujete...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Osa kaže...
dinos3 kaže...
..

Recimo na laptopu nemaš gumbiće na monitoru ;)

-imaš. (fn+ ...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Windows 8

Daj potamni ne kompliciraj.

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Sve se mislim bi li ga instalirao sada... 

USB sa instalacijskim fileom je kreiran, kod je pripremljen, a sada, instalirati ili ne?!?!?

EDIT: Konkretno sam ga koristio već i sviđa mi se, samo želim vidit kako je vama sjela 8 nakon dužeg korištenja i tako to... 

26 Instalirati 8
17 Ne se micati sa 7
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.9.2012 21:10 (Mitsuoka).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

...sta komplikujete...

Niste shvatili kaj se zapravo traži. Znam za to sa FN tipkom + strelice recimo i normalno da to koristim. Ali to ima svoje "granice od svjetlijeg do tamnijeg", ali ja bi još tamnije od toga što trenutno mogu staviti, a za to onda treba neki program. Ne radi se tu sad baš o win8 da je "kriv" za svjetlinu nego opčenito na bilo kojim windowsima. To sam tražio i prije za win7, ali nisam našao.

16 godina
Windows 8

Uzmi onaj stari ekran zelena slova crna podloga milina. :)

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Windows 8

Stiglo DHLom...

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Evo ako nekog zanima kako napraviti Windows 8 AIO.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

Jučer se instalirao neki update (nemam pojma što) i od onda se zna dogoditi da ne mogu u start (metro). Koji god program pokrenem ništa se ne dogodi. Nekad zna ući u metro, ali onda se smrzne kad počnem tipkati. Samo restart pomogne. Primjetio sam sad da mi pozadinsko osvjetljenje nije svijetlilo (nakon reboota), pa sam ponovno uštekao tipkovnicu i onda je iz nekog razloga otvorilo 3 različita prozora i svaki je instalirao G110 drivere, Logitech software je prvo javljao da ne detektira kompatibilnu periferiju, tek nakon ponovnog uštekavanja je prepoznao G110. Čudno mi je što ne mogu ni jedan program, pa ni browser pokrenuti kad kliknem. Ima li još tko problema, a da mu se update instalirao? Da li je moguće da ga BitDefender kolje nakon updatea? (kakva iskustva sam imao ne bi me čudilo)

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kad izlazi windows 8 bas na dvd za kupit da nije rtm
14 godina
maxy0 kaže...

26.10.

Valentin
13 godina
protjeran
maxy0 kaže...

RTM je naziv ta finalni proizvod, odnosno naziv za fazu Release to Manufacturer. To nema nikakve veze s digitalnom distribucijom.

13 godina
protjeran
Windows 8

Vjerojatno sutra stavljam Windows 8 kao glavni OS na svoj stolni komp. Vrti se već neko vrijeme u dual bootu na laptopu ali mislim da je sve spremno za prijelaz. Pogotovo kad imam dva ključa :)

Uglavnom, prva instalacija biti će eksperiment za jednu zanimljivu stvar:

http://forums.mydigitallife.info/threads/35189-Windows-7-explorer-for-Windows-8?s=2732466c84c62d87e01f1fde0dbcd9ba

Prema tome, moguće je kopirati Windows 7 explorer te ga koristiti umjesto Windows 8 explorera. Time se eliminira Metro sučelje, oslobađa se RAM memorija te se vraća dobri stari Start meni. Također, navodno ostaje Ribbon UI kao i unaprijeđena copy/paste funkcionalnost.

Community aktivno radi na unapređenju dotičnog "wrapup-a" te mi se čini da rade jako dobar posao.

Zapravo, ovo je idealno rješenje za one koji žele najbolje iz Win7 (Start meni, običan, mainstream desktop) i Win8 (tehničke novosti, manji RAM usage, brzina).

Naravno, napomena: u pitanju je beta i ništa nije sigurno. :)

EDIT: Malo čitajte help, pogotovo za Windows Experience Index. Tamo se još uvijek nalazi info kao i WEI vrijednosti koje se odnose na Windows 7. Također naletio sam na dosta mjesta gdje još uvijek pišu neki tutoriali i manuali sa slikama iz Windows 7 :)

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 22:36 (Mario92).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Windows 8

S nekom prije betom ne znam više kojom ali nedavno sam skoro sj... osmicu nije radilo ništa.... polako s tim tko će ići. Možda ova i radi, možda. :)

Da ustvari više ni ne trebam ništa iz sedmice ostavio sam je iza sebe idemo dalje....

@Lovac koji ti je to update točno? KB2751352? Meni sve radi all correct, jel puštaš appove kroz firewall?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 22:58 (Oldy).

1 0 hvala 0
16 godina
Ekipa jel netko vrti 8-icu na SSD-u (bez virtualke, prava instalacija) ?

Zanima me kakva je razlika izmedu prelaska sa 7-ice na SSD-u na 8-icu na SSD-u?
Jel treba gasit pagefile/defrag ili?
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Ekipa jel netko vrti 8-icu na SSD-u (bez virtualke, prava instalacija) ?

Zanima me kakva je razlika izmedu prelaska sa 7-ice na SSD-u na 8-icu na SSD-u?
Jel treba gasit pagefile/defrag ili?

Ja vrtim, ali imam čudan problem. Dok koristim od microsofta drivere za Intelov sata kontroler(dio Z77 chipseta), sve leti, bolje nego na sedmici. Čim instaliram Intelove službene drivere za sata kontroler uspori se bootanje i shutdown. I dalje je to brzo, ali ne kao sa microsoftovim driverima. Al dobro, pričekat ću novju verziju z77 drivera.

Win 8 mi radi okey, ima par bugova, nekad mi se u startu sve smrzne pa moram sign out, ali osim toga sve stabilno. Ali opet mi je draža sedmica, ova osmica kao da nije OS za računala, fali mi onaj klasični start, klasično bootanje na desktop. Možda se čak i vratim na sedmicu, ne znam, ali tek kad napravim nered na osmici. {#}

Ne trebaš ništa gasit, ne smeta to toliko ssdovima kao što se pričalo, ja sam pagefile preselio na HDD a defrag mi je po defaultu ugašen, valjda je osmica sama prepoznala ssd.

17 godina
Oldy kaže...

S nekom prije betom ne znam više kojom ali nedavno sam skoro sj... osmicu nije radilo ništa.... polako s tim tko će ići. Možda ova i radi, možda. :)

Da ustvari više ni ne trebam ništa iz sedmice ostavio sam je iza sebe idemo dalje....

@Lovac koji ti je to update točno? KB2751352? Meni sve radi all correct, jel puštaš appove kroz firewall?

Taj i KB976002. Puštam ih, sad sam odvrtio ccleaner. Par sati je dobro, nadam se da će i ostati.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
16 godina
neaktivan
Windows 8

Da li netko ima instaliran Microsoft Windows 8 Professional 64-bit (Croatian)? Imam ga ponuđenog za download na DreamSparku, ali ne znam da li da skinem hrvatsku ili englesku verziju? Može li se kasnije prebaciti sa hrvatskog na engleski?

Ne razumijem zašto imaju za svaki jezik poseban download. Zašto nisu napravili kao na prošlim windowsima da se može birati jezik tijekom instalacije. Da se ne krije tu još nešto više od drugačijeg jezika?

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 1:00 (topgun1).

0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Evo i ja sam jučer instalirao Win 8 Pro, x64

So far, so good.. polako se navikavam na promjene u odnosu na 7..

Metro Style nije tolika katastrofa kao što neki pričaju, isplati se naviknut na njega (ili ga gotovo potpuno ignorirat kao ja) zbog drugih stvari koje osmica donosi..

Za sad sustav radi dosta stabilno, brže od W7, troši manje ram-a što mi igra kakvu-takvu ulogu za BF3, aero mi ne fali ni najmanje... ali imam jedan retardiran problem:

Kada upalim komp, obavezno mi se komp ugasi poslije POST signala, tj pojavi se Windows 8 boot screen na sekundu i nakon toga se potpuno ugasi

Kada ga drugi put upalim, sve prođe u redu i kad se sustav digne dođe mi poruka da je bio neki problem i nudi mi opciju da MS-u pošaljem error report..

Ovo se događa samo kad palim komp, odnosno kada ga prethodno ugasim preko settings sa desne strane > options > power > shut down opcije.

Kada ga samo restartam nema nikakvih problema..

Što bi moglo uzrokovat ovo? Driveri? Postavke u BIOS-u?

Čitao sam da W8 ima opciju fast startup enable-anu po defaultu, koja valjda funkcionira kao nekakva hibernacija kad se komp pošalje u shut down i onda bi se pri sljedećem paljenju trebao brže dignut.

Međutim to kod mene (očito) ne funkcionira, pa me zanima dal se ko susreo sa istim problemom i koje je rješenje osim disableanja fast startupa..

If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face - forever.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Browser Choice screen ne znam koliko je to bitna stvar,

htjedoh napisati da ga makneš ako misliš da je u njemu problem ali f.... koliko vidim neće ići, kod sebe ne vidim da ima ikakve veze sa metro-om.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice