Ništa se posebno ne desi. ShutDown je brži, starup sporiji, i imaš više prostora na disku.
Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.509.405
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Je kaj nema onda shutdown, da se u gasi bez ovog odlaska u hibernate? Imam slučaj na win 7, di ga stavim u sleep i zna se dogodit da nestane struje, a komp u sleep mode-u.. Nakon kaj upalim komp, winsi se ne dignu, zblesiraju se, onda moram dvd ubacivat, pa lagani repair delat.. Zbog tog sam skeptičan prema win 8 i hibernate-u...
nije ti to pravi hibernate, ovako samo kernel odlazi u hibernaciju. dok se kod windowsa 7 cijeli ram zapisivao na disk, to je potpuna hibernacija
ako zelis isključiti takozvani fast startup, možeš ga ovako isključiti, iako ja to ne bih preporučao, meni je uključen
Control Panel - Hardware and Sound - Power Options
klikni lijevo na Choose what the power button does
zatim gore na Change settings that are currently unavailable kako bi se one dole stavke omogucile
ako zelis iskljuciti fast startup, makni kvacicu ispred njega
a vidis da se ispod nalazi hibernate opcija. to je taj pravi hibernate. ako zelis da se kod gasenja nudi opcija hibernate stavi kvačicu kraj njega, pa ćeš onda dobit ovo
ja nikad zapravo ne gasim laptop, uvijek ga stavljam u hibernaciju jer je podizanje winsa onda višestruko brže, naravno i od ovog fast startupa.
@zvonac
Mislim da mješaš sleep i hibernaciju. Ako koristiš hibernaciju, cijeli ram se zapše u datoteku i kom se ugasi, te ga kao takvog možeš ištekat iz struje. Nakon paljenja će se sve vratiti u ram.
U sleepu, ne gasiš kompa u potpunosti, on i dalje koristi napajanje, pa ti se onda i znaju zblesirati win kada nestaje struje.
Ovaj "fast startup" nije skroz isti kao hibernacija, zapisuju se samo određene stvari, ali opet to ne znači da se ne može ištekat iz struje (neće se ništa loše dogoditi).
P.S.
evo, @jurluk je bio brži.
Ja ga gasim na gornji/donji desni kut > Settings > Power što je rijetko
Uglavnom je na spavanju za što imam prečicu na tipkovnici.
Radi mi back up aktivacije preko tool-a upravo reinstalirano i probano..... a radi mi i weather.... :)
jel ovaj skydrive app sluzi da samo vidimo datoteke iz oblaka ili i za sinkonizaciju disk-oblak? jer sam ja obriso nesto s diska, ali se to nije obrisalo i u oblaku
i da, ako tko treba instalirat osmicu s usb-a, napravio sam tutorijal
Radi mi back up aktivacije preko tool-a upravo reinstalirano i probano..... a radi mi i weather.... :)
Jel to preko Advanced Tokens Manager 3.5 BETA 2?
Mozes malo objasnit postupak (ili otvorit drugu temu sa tutorijalom)?
Tnx
jel ovaj skydrive app sluzi da samo vidimo datoteke iz oblaka ili i za sinkonizaciju disk-oblak? jer sam ja obriso nesto s diska, ali se to nije obrisalo i u oblaku
Skydrive Metro sam ja koristio kako bih probao samo, i uploadao je fino, što sam mogao gledati sa browserom na netu.
No obrisao sam i dodao klasičniju i provjerenu metodu, Skydrive
A viđe ga Pliper... xD
Pisao sam o fliperu na prošloj pretprošloj stranici.
Odličan je .
Btw. probaj Microsoft Mahjong
Je odličan je fliper odmah me vratilo u dane mladosti samo što sad ne moram ubacivati žetone xD
Nego btw kako sa table Mars na slijedeću?, napravio sam 9,7 milona prvi puta pušim kuglice ko veliki jedino da drmam laptop xD
Ovako za back up ne treba tut vrlo je jednostavno da napravi se sa v3.5 beta 2 taj je sad valjda najnoviji i meni radi s njim samo se napravi back up, kada se vraća back up on odmah ponudi vraćanje back up-a a ne kao u prvom slučaju da napravi back up. :)
Restore se napravi kad su winsi instalirani, prije kraja ne treba nista napraviti?
Imam ključ da krene u instalaciju a ključ za aktivaciju je u back up-u sam ga mjenja ako si to mislio?....
da i datum aktivacije je prvotni kada i jesu aktivirani.... :)
Ja sam si našao novo Vrijeme. :)
A ovo za Unsupported regiju za igre ih nabijem tam nekam.... :p
Ovaj Metro mi je sve bolji još kada ga pomalo napravim onako kako hoću samo da bude stvari koje mi stvarno trebaju.... a polako. :)
'ajmo reči interaktivni "Start"
Jako mi se svidjelo ovo novo ruho Windowsa. Metro je odličan. Jedino me živcira ovo nepodržavanje u igrama a vjerojatno i u još mnogo toga.
Nego btw kako sa table Mars na slijedeću?, napravio sam 9,7 milona prvi puta pušim kuglice ko veliki jedino da drmam laptop xD
Odaberi neku drugu tablu, desni klik miša i idi Preuzmite i igrajte.
Nakon toga otvara Store i isbacuje, gle čuda "Nepodržana regija".
Je Sorcerer's play prva slijedeća je download and play a Epic quest i Marveli su Buy table... kako da ne inače sam ja poznati kupac... ne.... xD
koliko sam se ja izje8ao dok sam nasao za svoju x1600 radeonku u laptopu... doduse, na consumer preview
Moze link za drajvere? Mene takodjer zafrkava graficka x1600 na laptopu pa bih te molio da mi skratis muke :)
rado ali ni sam ne znam di sam ih nasao... :D ali uploadam ih negdje pa ti posaljem link. odustali su, valjda davno, od podrske za ovu karticu. :/
Evo par dana su Winsi instalirani i dijelom možda zbog mog preranog oduševljenja njima, a možda i dijelom mojih prevelikih očekivanja, počele su se događati gluposti.
HyperV malo radi, malo ne radi, tj smrzne se zajedno s virtualkom i cijeli sustav prestane reagirati (pa i na ctrl-alt-del). Počeo je zajebavati s Flash sadržajima, mijenjao sam preglednike i verzije Flasha, još ne pomaže. Igrica koju znam odigrati LoL je počela otkazivati poslušnost, te se kompletno računalo smrzne...
ima toga još ali ne znam što i kako. Nadam se da će neki updateovi brzo doći.
Zna smrzavati zbog 100% hard disc usage probaj isključiti Windows search u servisima recimo. :)
Pošto imam SSD, pogasio sam i search, virtualni ram, write cache (imam rapid) i ostale sitne cake... Nadam se da nije do toga... :S
win7 (a pretpostavljam i win8) to donekle rade odnosno da bi se tako nešto postiglo, potrebno je nakon instalacije OS-a i dizanja drivera pokrenut WEI (windows experience index) koji će onda recimo ugasit defragmentaciju (a možda i još neš)
win7 (a pretpostavljam i win8) to donekle rade odnosno da bi se tako nešto postiglo, potrebno je nakon instalacije OS-a i dizanja drivera pokrenut WEI (windows experience index) koji će onda recimo ugasit defragmentaciju (a možda i još neš)
Ako se radi čista instalacija na ssd onda je sve podešeno automatski.
Radio sam provjeru na enterpriseu i sve je bilo kak spada.
Treba pripaziti kod nadogradnje ili kloniranja na ssd.

Meni jos uvijek ne radi Store aplikacija
Sad dok sam slobodan od faksa (nabijem digitalnu) onda bih mogao naći malo vremena i baciti Win8 kao primary OS na PC-u i laptopu.