Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.509.405
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
Windows 8

Ništa se posebno ne desi. ShutDown je brži, starup sporiji, i imaš više prostora na disku.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 19:11 (uss).

0 0 hvala 1
16 godina
Re: Windows 8
zvonac kaže...

Je kaj nema onda shutdown, da se u gasi bez ovog odlaska u hibernate? Imam slučaj na win 7, di ga stavim u sleep i zna se dogodit da nestane struje, a komp u sleep mode-u.. Nakon kaj upalim komp, winsi se ne dignu, zblesiraju se, onda moram dvd ubacivat, pa lagani repair delat.. Zbog tog sam skeptičan prema win 8 i hibernate-u...

nije ti to pravi hibernate, ovako samo kernel odlazi u hibernaciju. dok se kod windowsa 7 cijeli ram zapisivao na disk, to je potpuna hibernacija

ako zelis isključiti takozvani fast startup, možeš ga ovako isključiti, iako ja to ne bih preporučao, meni je uključen

Control Panel - Hardware and Sound - Power Options

klikni lijevo na Choose what the power button does

zatim gore na Change settings that are currently unavailable kako bi se one dole stavke omogucile

ako zelis iskljuciti fast startup, makni kvacicu ispred njega

a vidis da se ispod nalazi hibernate opcija. to je taj pravi hibernate. ako zelis da se kod gasenja nudi opcija hibernate stavi kvačicu kraj njega, pa ćeš onda dobit ovo

ja nikad zapravo ne gasim laptop, uvijek ga stavljam u hibernaciju jer je podizanje winsa onda višestruko brže, naravno i od ovog fast startupa.

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 19:19 (jurluk).
16 godina

@zvonac

Mislim da mješaš sleep i hibernaciju. Ako koristiš hibernaciju, cijeli ram se zapše u datoteku i kom se ugasi, te ga kao takvog možeš ištekat iz struje. Nakon paljenja će se sve vratiti u ram.

U sleepu, ne gasiš kompa u potpunosti, on i dalje koristi napajanje, pa ti se onda i znaju zblesirati win kada nestaje struje.

Ovaj "fast startup" nije skroz isti kao hibernacija, zapisuju se samo određene stvari, ali opet to ne znači da se ne može ištekat iz struje (neće se ništa loše dogoditi).

P.S.

evo, @jurluk je bio brži. {#}

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 19:21 (bugi.kc).
17 godina
Windows 8

Ja svojeg najcesce gasim ALT+F4 {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

Fast startup i isključivanje iz struje znaju dovest do ovoga sa slike. 

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Ja ga gasim na gornji/donji desni kut > Settings > Power što je rijetko

Uglavnom je na spavanju za što imam prečicu na tipkovnici.

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ CM10 Lite + DreamKernel 2.7.2 + CWM 6
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

Radi mi back up aktivacije preko tool-a upravo reinstalirano i probano..... a radi mi i weather.... :)

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina

A ovi su danas totalno prekopali Store ,zato i je bil nedostupan jedno vrijeme.

Sve je prazno osim Spotlight i Games. A ujutro je bilo svega posvuda.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Windows 8

jel ovaj skydrive app sluzi da samo vidimo datoteke iz oblaka ili i za sinkonizaciju disk-oblak? jer sam ja obriso nesto s diska, ali se to nije obrisalo i u oblaku

i da, ako tko treba instalirat osmicu s usb-a, napravio sam tutorijal

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

Još malo prije mi nije radio opet ili server ili connection time out ali sada radi konačno. :)

A viđe ga Pliper... xD

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 0:19 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
Oldy kaže...

Radi mi back up aktivacije preko tool-a upravo reinstalirano i probano..... a radi mi i weather.... :)

Jel to preko Advanced Tokens Manager 3.5 BETA 2?

Mozes malo objasnit postupak (ili otvorit drugu temu sa tutorijalom)?

Tnx {#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
14 godina
jurluk kaže...

jel ovaj skydrive app sluzi da samo vidimo datoteke iz oblaka ili i za sinkonizaciju disk-oblak? jer sam ja obriso nesto s diska, ali se to nije obrisalo i u oblaku

Skydrive Metro sam ja koristio kako bih probao samo, i uploadao je fino, što sam mogao gledati sa browserom na netu.
No obrisao sam i dodao klasičniju i provjerenu metodu, Skydrive 

Oldy kaže...

A viđe ga Pliper... xD

Pisao sam o fliperu na prošloj pretprošloj stranici.
Odličan je {#}.

Btw. probaj Microsoft Mahjong

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 0:29 (sudy_freak).
15 godina
Windows 8

Je odličan je fliper odmah me vratilo u dane mladosti samo što sad ne moram ubacivati žetone xD

Nego btw kako sa table Mars na slijedeću?, napravio sam 9,7 milona prvi puta pušim kuglice ko veliki jedino da drmam laptop xD

Ovako za back up ne treba tut vrlo je jednostavno da napravi se sa v3.5 beta 2 taj je sad valjda najnoviji i meni radi s njim samo se napravi back up, kada se vraća back up on odmah ponudi vraćanje back up-a a ne kao u prvom slučaju da napravi back up.   :)

0 0 hvala 1
17 godina
Kad radis re-instal, windowsi te pitaju kljuc ili ne?
Restore se napravi kad su winsi instalirani, prije kraja ne treba nista napraviti?
15 godina
Windows 8

Imam ključ da krene u  instalaciju a ključ za aktivaciju je u back up-u sam ga mjenja ako si to mislio?....

da i datum aktivacije je prvotni kada i jesu aktivirani.... :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 0:52 (Oldy).

0 0 hvala 1
15 godina
Windows 8

Ja sam si našao novo Vrijeme. :)

A ovo za Unsupported regiju za igre ih nabijem tam nekam.... :p

Ovaj Metro mi je sve bolji još kada ga pomalo napravim onako kako hoću samo da bude stvari koje mi stvarno trebaju.... a polako. :)

'ajmo reči interaktivni "Start"

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 2:02 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Jako mi se svidjelo ovo novo ruho Windowsa. Metro je odličan. Jedino me živcira ovo nepodržavanje u igrama a vjerojatno i u još mnogo toga.

Slažem jelovnike,planove treninga,suplementaciju,uvod u sportsku farmakologiju i sve ostalo vezano uz BB----> cijena ovisi o kompleksnosti pitanja. Za više informacija javite se Privatnom Poruk

0 0 hvala 0
14 godina
Oldy kaže...

Nego btw kako sa table Mars na slijedeću?, napravio sam 9,7 milona prvi puta pušim kuglice ko veliki jedino da drmam laptop xD

Odaberi neku drugu tablu, desni klik miša i idi Preuzmite i igrajte.

Nakon toga otvara Store i isbacuje, gle čuda "Nepodržana regija".

15 godina
Windows 8

Je Sorcerer's play prva slijedeća je download and play a Epic quest i Marveli su Buy table... kako da ne inače sam ja poznati kupac... ne.... xD

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
the chosen one07 kaže...
skank666 kaže...

koliko sam se ja izje8ao dok sam nasao za svoju x1600 radeonku u laptopu... doduse, na consumer preview

Moze link za drajvere? Mene takodjer zafrkava graficka x1600 na laptopu pa bih te molio da mi skratis muke :)

rado ali ni sam ne znam di sam ih nasao... :D ali uploadam ih negdje pa ti posaljem link. odustali su, valjda davno, od podrske za ovu karticu. :/

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
13 godina
Windows 8

Evo par dana su Winsi instalirani i dijelom možda zbog mog preranog oduševljenja njima, a možda i dijelom mojih prevelikih očekivanja, počele su se događati gluposti.

HyperV malo radi, malo ne radi, tj smrzne se zajedno s virtualkom i cijeli sustav prestane reagirati (pa i na ctrl-alt-del). Počeo je zajebavati s Flash sadržajima, mijenjao sam preglednike i verzije Flasha, još ne pomaže. Igrica koju znam odigrati LoL je počela otkazivati poslušnost, te se kompletno računalo smrzne...

ima toga još ali ne znam što i kako. Nadam se da će neki updateovi brzo doći.

Fuck me I'm famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8

Zna smrzavati zbog 100% hard disc usage probaj isključiti Windows search u servisima recimo. :)

0 0 hvala 1
13 godina

Pošto imam SSD, pogasio sam i search, virtualni ram, write cache (imam rapid) i ostale sitne cake... Nadam se da nije do toga... :S

Fuck me I'm famous.
16 godina
To je stvarno glupo da Win8 nema punu podrsku za ssd, tipa da ga detecta i automatski ugasi sve potrebno ili predlozi neki "setup"
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
To je stvarno glupo da Win8 nema punu podrsku za ssd, tipa da ga detecta i automatski ugasi sve potrebno ili predlozi neki "setup"

win7 (a pretpostavljam i win8) to donekle rade odnosno da bi se tako nešto postiglo, potrebno je nakon instalacije OS-a i dizanja drivera pokrenut WEI (windows experience index) koji će onda recimo ugasit defragmentaciju (a možda i još neš)

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
16 godina
cekpi kaže...
Mitch kaže...

win7 (a pretpostavljam i win8) to donekle rade odnosno da bi se tako nešto postiglo, potrebno je nakon instalacije OS-a i dizanja drivera pokrenut WEI (windows experience index) koji će onda recimo ugasit defragmentaciju (a možda i još neš)

Ako se radi čista instalacija na ssd onda je sve podešeno automatski. 

Radio sam provjeru na enterpriseu i sve je bilo kak spada.

Treba pripaziti kod nadogradnje ili kloniranja na ssd.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
14 godina
Windows 8

Metem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni jos uvijek ne radi Store aplikacija {#}

 -- http://goo.gl/RylEA Salim se.
13 godina
protjeran
Windows 8

Sad dok sam slobodan od faksa (nabijem digitalnu) onda bih mogao naći malo vremena i baciti Win8 kao primary OS na PC-u i laptopu.

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Agent Rico kaže...

Meni jos uvijek ne radi Store aplikacija {#}

Store radi normalno. Iako su jučer napravili premetačinu i nije baš neka ponuda.

92 aplikacije u ponudi ,sve skupa. 92 aplikacije u ponudi ,sve skupa.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice