Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.521.198
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
Re: Windows 8
royalhero kaže...
Encyanix kaže...

Nisam u toku, pa me samo zanima dal je ta 8-mica izasla?

Nije, 26. 10 izlazi za kupnju. Ako imas MSDN-a mozes skinuti ili ako ti piratstvo nije psiholoska barijera. ;-)

I da, NEMOJTE MI VISE SLATI PP "KAKO AKTIVIRATI WINDOWS"!!!

Auu skuzio sam xD.. mozemo rec da vec desetak dana furam windows 8 na kompu a da ga nisam instalirao haha xD

Prodajem League of Legends account, za sve informacije PP
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 19:20 (Encyanix).
16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Sada kad su Win8 došli i na druge izvore, jesu li identični leak-anim verzijama s torrenta?

jesu, identični su

doduše ako se usporede hashevi, ne dobiju se isti, jer u leakanim isoima određena 32 bajta (0xE616894-0xE6168B3) su popunjena podacima (koji je, vjeruje se, potpis preko kojeg microsoft prati tko je procurio taj iso). dok su na msdn/technet isoima ta 32 bajta popunjena nulama. pa kad se u leakanim isoima ta 32 bajta zamjene nulama, i kad se usporede hashevi leakanih isoa sa hashevima msdn/technet isoa, budu identični

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
17 godina
kizo2703 kaže...

I sad je bilo dosta svađe ,ja prestajem ,stani i ti!!

Mora tvoja bit zadnja {#}

Jel još netko primjetio da je prikaz u ie10 nekako mutnjikav, da li netko može napraviti usporedbu tko koristi Win8 AMD ili Nvidia grafičke drivere? 

Napravio sam SS chrome-a i ie10 i definitivno se vidi da je ie10 mutan.

Mutna posla u Microsoftu...

EDIT: loše se vidi, evo full size SS: http://img805.imageshack.us/img805/9128/82226672.jpg

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 21:22 (redrum781).
16 godina
redrum781 kaže...
Jel još netko primjetio da je prikaz u ie10 nekako mutnjikav, da li netko može napraviti usporedbu tko koristi Win8 AMD ili Nvidia grafičke drivere? 

Napravio sam SS chrome-a i ie10 i definitivno se vidi da je ie10 mutan.

Mutna posla u Microsoftu...

Jeste ,mutno je:

Evo usporedbe s Firefoxom. Full size

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
Windows 8

e kako da namjestim da kad stavim komp na sleep da mi bude ona slika od lock screena al da mi nebude lozinka

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
kizo2703 kaže...
Evo usporedbe s Firefoxom. Full size

Ovaj ficr je poznat i na Sedmici odnosno IE9

Text in some core fonts appears blurred in Internet Explorer 9 on a computer that is running Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, or Windows Server 2008 R2

This issue occurs because of a design change to how Internet Explorer 9 renders text. By default, Internet Explorer 9 uses sub-pixel positioned ClearType to render text by using DirectWrite, whereas Internet Explorer 8 uses whole-pixel positioned ClearType to render text by using the Microsoft Windows graphics device interface (GDI).

Dakle, "ucenjaci" iz MS-a su odlucili da njihovo mezimce renderira drugacije od ostalih i zato vidim ono sto vidimo. Ovo na slicu je 100% crop uzet iz Microsoft Mouse and Keyboard Centera

Primjetite kako pixeli bezu pogotovo kod rijeci Symantec

Nekako, carobno, se moja slika pojavila u Kizov post 

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 22:29 (Lazarus Long).
13 godina
neaktivan
Windows 8

Hm ovo mi nije jasno,skinuo sam 1920x1080 (FullHD)  Wallpaper,

otvorim ga u Windows Photo,super kvaliteta,stavim ga kao BG. . .Kvaliteta full loša,wallpaper sav zrnat,zašto?



0 0 hvala 0
16 godina
Lazarus Long kaže...

Dakle, "ucenjaci" iz MS-a su odlucili da njihovo mezimce renderira drugacije od ostalih i zato vidim ono sto vidimo. Ovo na slicu je 100% crop uzet iz Microsoft Mouse and Keyboard Centera

Primjetite kako pixeli bezu pogotovo kod rijeci Symantec

Nekako, carobno, se moja slika pojavila u Kizov post 

Da ,ali na IE9 tek tu i tamo. Na IE10 je to apsolutno svugdje. I to je počelo sada ,u RTM-u. Prije je bilo vidljivo tek na nekim stranicama ,uključujući ,naravno ,i Bug.hr.

Ovo je Sedmica:

IE9 je lijevo ,FF je desno IE9 je lijevo ,FF je desno

Full size

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.8.2012 23:33 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 8

Oni kojima nedostaje Aero, mogu ga vratiti (na neki način):

1 0 hvala 1
15 godina
Windows 8

Evo i da ja postam par ss-a :)

Jos samo da aktivaciju rjesim :) Jos samo da aktivaciju rjesim :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Toliko vike i buke oko jednog registry kljuca... Ovome preporucam da instalira drivere za graficku karticu. :-)

Ma ja sam se odvikao od Aera i da dodje u SP-u razmislio bih oko vracanja. Kazu covjek se lako navikne na dobro. Znaci da je i ovo dobro. :P

16 godina
Windows 8

Kako mi iz instalacije sedmice na C u disc cleanupu uredno nađe previous windows... tj. Windows.old na D gdje je osmica ali iz osmice ga ne nalazi u disc cleanupu.... zanimljivo :)

Kod prve instalacije osmice mi je nekako iz Vodafone softwarea izvukao Net.framework 2.0 koji je potreban za rad programa i instalirao,

sad na drugoj instalaciji nema majci da ga izvuče javlja grešku da ne nalazi install.exe u temp mapi i ništa od instaliranja Net.frameworka 2.0 Verzije Vodafonea 9.4.4., 10.1, 10.2..... i naravno traži skidanje net.frameworka 3.5 a ne mogu na net preko sticka dok ne instaliram Vodafone sa driverima naravno jbga.... Tko kaže da su sve instalacije iz iste instalacije OS-a iste? Ma nisu.... Ovo trkeljam iz sedmice naravno.

Pozzz Kizi... :)

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 6:22 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Encyanix kaže...

Šta ti je sa tim ikonama?

http://www.soundstream.com/
17 godina
neaktivan
Windows 8

Ja i dalje ostajem pri mišljenju da ću najvjerojatnije potpuno preskočiti 8micu.

7mica mi je sasvim dobra za sve što mi treba, nemam touch screen monitor, a i nakon toliko različitih verzija Windoza zadnjih 10tak godina mislim da je 7mica najbolje što trenutačna UI filozofija može ponuditi {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
soundstream kaže...
Encyanix kaže...

Ma to sam modirao :)

16 godina
GigaGirl kaže...

Mda ,isključuje se sam nakon minutu ,dvije.

royalhero kaže...

Toliko vike i buke oko jednog registry kljuca... Ovome preporucam da instalira drivere za graficku karticu. :-)

Ma ja sam se odvikao od Aera i da dodje u SP-u razmislio bih oko vracanja. Kazu covjek se lako navikne na dobro. Znaci da je i ovo dobro. :P

Ne radi se tu o samo jednom registry ključu. I ne ,ne pomažu ni driveri. Dobro?! {#}

soundstream kaže...

(Prije zvane) Metro ikone ,da sve bude kak treba! {#}

Dado_ZG78 kaže...

Ja i dalje ostajem pri mišljenju da ću najvjerojatnije potpuno preskočiti 8micu.

7mica mi je sasvim dobra za sve što mi treba, nemam touch screen monitor, a i nakon toliko različitih verzija Windoza zadnjih 10tak godina mislim da je 7mica najbolje što trenutačna UI filozofija može ponuditi {#}

Samo da u SP2 dobijemo barem .iso mount i brzinu koju ima Osmica ,onda bi stvarno bilo dobro i moglo bi se čekat Windows 9! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 12:05 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Ne radi se tu o samo jednom registry ključu. I ne ,ne pomažu ni driveri. Dobro?! {#}

Kada ti neko Aero spomene sav se iziritiraš, pa ni zahebanciju ne razumiješ... ;)

Znao sam da ne valjaju ovi tekstualni smajliji, ne vidi ih narod.

16 godina
royalhero kaže...

Kada ti neko Aero spomene sav se iziritiraš, pa ni zahebanciju ne razumiješ... ;)

Ne ,uopće. Samo je žalosno da se je tak okljaštrilo inače jako dobar sistem.

13 godina
neaktivan

Ma bude to u SP-u 1. Nije da mi ne bi godio Aero, ali i na ovo sučelje sam se navikao i uopće mi nije loše.

15 godina
Windows 8

Kako lose.. KMS serveri down.. taman kad sam si winse digao :(

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Windows 8

Imam 4 problema na windows 8.

1. Prilikom cold boota windows zablokira na onom spining wheel-u, a nakon restarta (preko tipke na kućistu) normalno uđe u windowse. Ovo se desava jednom od dva puta...

2. Thumbnails-i se brišu nekada nakon restarta (slike, video....)

3. U notification   area stalno mi stoji input indicator (jezici za tastaturu) koji se može isključiti preko taskbar propertiesa ali se nakon restarta ponovo uključi.

4. Ne mogu nikako da dobijem thumnails-e za .mkv video (koji mi program preporučujete)?

Windows 8 x64

Konfiguraciju imate pod moj pc.

0 0 hvala 0
16 godina
royalhero kaže...

Ma bude to u SP-u 1. Nije da mi ne bi godio Aero, ali i na ovo sučelje sam se navikao i uopće mi nije loše.

Ma ku*ac nije .... Inače ,ako netko hoće ,može probati ReFS - radi i na RP-u i na RTM-u.

Ali jedino kao data particija - na njega se ne može instalirati sistem.

Encyanix kaže...

E sad ti jedino preostaje Windows 8 Enterprise Evaluation. Svi serveri su down od 14. 08.

@zoka: nešto nisi instalirao kako treba.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 15:04 (kizo2703).
15 godina
Encyanix kaže...

E sad ti jedino preostaje Windows 8 Enterprise Evaluation. Svi serveri su down od 14. 08.

@zoka: nešto nisi instalirao kako treba.

A to su ovi free na 90 dana?

13 godina
neaktivan
17 godina
kizo2703 kaže...
royalhero kaže...

Ma ku*ac nije .... Inače ,ako netko hoće ,može probati ReFS - radi i na RP-u i na RTM-u.

Ali jedino kao data particija - na njega se ne može instalirati sistem.

...ti to dijelis sa nama cijeli tvoj SkyDrive?

BTW:

Moze malo pojasnjenje u vezi tog Refs-a?

Zasto je bolje, cemu sluzi...?

Tnx

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 15:24 (djigibao).
13 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Jeste. Ja ga imam u bookmarksima od davno. Tamo beta izađe prije nego bilo gdje drugo. :)

16 godina
djigibao kaže...

Moze malo pojasnjenje u vezi tog Refs-a?

Zasto je bolje, cemu sluzi...?

Ne ,nije cijeli. Samo neke sitnice. {#}

ReFS je novi file system ,inače glavni fs na novom Serveru 2012. Brz ,robusan ,dobar.

Više - Resililent file system i još ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.8.2012 15:38 (kizo2703).
13 godina
protjeran
Razlike u odnosu na NTFS?
17 godina
Windows 8

The key goals of ReFS are:

• Maintain a high degree of compatibility with a subset of NTFS features that are widely adopted while deprecating others that provide limited value at the cost of system complexity and footprint.
  • Verify and auto-correct data. Data can get corrupted due to a number of reasons and therefore must be verified and, when possible, corrected automatically. Metadata must not be written in place to avoid the possibility of “torn writes,” which we will talk about in more detail below.
  • Optimize for extreme scale. Use scalable structures for everything. Don’t assume that disk-checking algorithms, in particular, can scale to the size of the entire file system.
  • Never take the file system offline. Assume that in the event of corruptions, it is advantageous to isolate the fault while allowing access to the rest of the volume. This is done while salvaging the maximum amount of data possible, all done live.
  • Provide a full end-to-end resiliency architecture when used in conjunction with the Storage Spaces feature, which was co-designed and built in conjunction with ReFS.

The key features of ReFS are as follows (note that some of these features are provided in conjunction with Storage Spaces).

• Metadata integrity with checksums
  • Integrity streams providing optional user data integrity
  • Allocate on write transactional model for robust disk updates (also known as copy on write)
  • Large volume, file and directory sizes
  • Storage pooling and virtualization makes file system creation and management easy
  • Data striping for performance (bandwidth can be managed) and redundancy for fault tolerance
  • Disk scrubbing for protection against latent disk errors
  • Resiliency to corruptions with "salvage" for maximum volume availability in all cases
  • Shared storage pools across machines for additional failure tolerance and load balancing
Moj PC  
3 0 hvala 2
14 godina
Windows 8
Ajde da i ja stavim malo slika prije downgradea na sedmicu, smrzavanje je nenormalno... Instalirao drivere za GPU, uključio Hyper-V kako je preporučeno, ali i dalje, puno rjeđe, ali mrzne...
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice