Windows 7 Problemi

poruka: 342
|
čitano: 86.999
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Windows 7 Problemi

Nije, prihvati on meni F2 ili F11  i on nece dalje ici 

PSlamnik
14 godina
neaktivan
Windows 7 Problemi

Jel tipkovnica PS/2 ili USB?

0 0 hvala 0
12 godina

USB

PSlamnik
16 godina
Pero1998 kaže...

Nije, prihvati on meni F2 ili F11  i on nece dalje ici 

''Šta da radim nece mi prihvatiti F2 niti F11''

Dafuq? Odluči se!

Pero1998 kaže...

USB

Probaj PS2 ,probaj neku drugu.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
14 godina
neaktivan
Pero1998 kaže...

USB

Uđi u BIOS i USB Legacy postavi na Enabled.

12 godina
Marko :D kaže...
Pero1998 kaže...

USB

Uđi u BIOS i USB Legacy postavi na Enabled.

stisnuo sam za BIOS  i ovdje vec stoji 10-tak minuta

PSlamnik
14 godina
neaktivan
Windows 7 Problemi

Imam takav POST screen i imao sam isti takav problem. Ako ne stiskaš ništa, normalno se bootaju Windowsi ili opet tako stoji?

0 0 hvala 0
12 godina

Imam takav POST screen i imao sam isti takav problem. Ako ne stiskaš ništa, normalno se bootaju Windowsi ili opet tako stoji?

Isto tako stoji

PSlamnik
13 godina
Windows 7 Problemi

Pozdrav!

Imao sam 4 GB DDR2 2x2GB i Win 7 64 bit ultimate!

U međuvremenu jedan keks rama mi se pokvario,pa sam ga izbacio!

Dakle,ostala je 64 bitna verzija na 2 GB!

Mjesec dana Windowsi su radili poprilično ljepo,sve do nekidan!

Počela mi se slika freezati usljed igre-nakon toga ručni restart na gumb je jedina opcija!

-U jednom navratu imao sam artefakte(mislim da se tako zove) uz freezanu sliku!

-GPU temperara mi se diže do 76 stupnjeva(nikada nije toliko max 70)

-GPU memory usage je stalno na 99%

Driveri up to date,komp očišćen,paste promjenite-simptomi se dešavaju samo usljed igranja igara!

Zanima me dali je ovome krivac 64 bitni sistem,zbog 2 GB rama?(imajte na umu da je mjesec dana radilo OK)

Imam orginalni Win 7 ultimate 64 bit-mogu li promjeniti u 84?(nisam vidio tu opciju tokom instalacije)

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Pozdrav!

Imao sam 4 GB DDR2 2x2GB i Win 7 64 bit ultimate!

U međuvremenu jedan keks rama mi se pokvario,pa sam ga izbacio!

Dakle,ostala je 64 bitna verzija na 2 GB!

Mjesec dana Windowsi su radili poprilično ljepo,sve do nekidan!

Počela mi se slika freezati usljed igre-nakon toga ručni restart na gumb je jedina opcija!

-U jednom navratu imao sam artefakte(mislim da se tako zove) uz freezanu sliku!

-GPU temperara mi se diže do 76 stupnjeva(nikada nije toliko max 70)

-GPU memory usage je stalno na 99%

Driveri up to date,komp očišćen,paste promjenite-simptomi se dešavaju samo usljed igranja igara!

Zanima me dali je ovome krivac 64 bitni sistem,zbog 2 GB rama?(imajte na umu da je mjesec dana radilo OK)

Imam orginalni Win 7 ultimate 64 bit-mogu li promjeniti u 84?(nisam vidio tu opciju tokom instalacije)

Hvala!

Za hardver nisam stručnjak ali u vezi softvera, ja bih na tvom mjestu postavio x86 verziju Windowsa. Imate li orginal DVD od Windowsa ili ste skinuli untouched ISO sa Microsoftovih servera?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 20:22 (Marko :D).
13 godina
Windows 7 Problemi

Orginal DvD

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 Problemi

Što se tiče one promijene iz x64 u x86 to nije moguće. Ako hoćete x86 verziju Windowsa morati će te skinuti untouched ISO sa Microsoftovih servera.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 21:15 (Marko :D).

0 0 hvala 1
16 godina
Milka30 kaže...

Skinuti Hiren's BootCD i istestirat hardware. Iako ,čisto sumnjam da je u pitanju sam OS ili hardware - pogotovo ako veliš da se to događa samo u igrama.

Moraš znati da su današnje igre ''gladne'' rama ,a pošto su instalirane na 64 bitni sistem i očekuju ram ,puno rama. Pa ti se događa da igra ''pojede'' sav ram i ne ostane ništa za rad sistema.

Tu se onda događa smrzavanje i artefakti.

Rješenje je samo jedno - nabavi ram.

Pošto 100% imaš OEM instalaciju (ako imaš samo jedan instalacijski disk) ,instalacija 32 bitnog sistema nije opcija jel nećeš moći aktivirati drugi sistem sa svojim ključem.

Što se tiče one promijene iz x64 u x86 to nije moguće. Ako hoćete x86 verziju Windowsa morati će te skinuti untouched ISO sa Microsoftovih servera.

Problem je i u verziji ,kao što sam gore napisao.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 21:56 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 7 Problemi

Da ali ja sam mislio da ga aktivira sa khm khm. Nema veze :)

0 0 hvala 0
13 godina
Windows 7 Problemi

Ma khm,khm ne dolazi u obzir!

Maloprije sam ubacio Inst disk windowsa i nema opcije 84 bit!

Jućer sam obavio Hd test i prošao je ok!

Mem test je obaviti prije mjesec dana i isto je prošao ok iako je bio jedan keks u banani!

JBG evo sada sam 2 sata šibao tu igru (War thunder),temperatura se nije dizala preko 69 stupnjeva i sve je glatko teklo!

Znam je da su rami problem,2GB je premalo i svakako ću kupiti nove,ali me zanimalo kakve to veze ima sa grafom?

Opet,naravno da ima veze sa GPU ali što se ona grije kako joj je volja,tj-"kako joj dođe"

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da ali ja sam mislio da ga aktivira sa khm khm. Nema veze :)

I ja mislim - ipak ,čovjek ima original sistem. S konja na magarca.

A keks od 2 GB DDR2 se može kupiti na Njuškalu i ispod 150 kn.

Milka30 kaže...

Maloprije sam ubacio Inst disk windowsa i nema opcije 84 bit!

Mem test je obaviti prije mjesec dana i isto je prošao ok iako je bio jedan keks u banani!

Znam je da su rami problem,2GB je premalo i svakako ću kupiti nove,ali me zanimalo kakve to veze ima sa grafom?

Opet,naravno da ima veze sa GPU ali što se ona grije kako joj je volja,tj-"kako joj dođe"

Naravno ,imaš samo 64 bitni (NE 84 bitni).

Ima veze s grafom ,jel sistem radi - grafički ram je samo za prikaz na ekranu!

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 22:32 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 7 Problemi

Ma nema veze {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pero, ja sam tada nosio računalo na servis jer mi je čovijek rekao da moram resetirati CMOS na matičnoj. To je riskantna metoda jer ako računalo nije odspojeno, možeš oštetiti matičnu ploču.

Radije ga odnesi na servis.

BTW omogući privatne poruke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 10:50 (Marko :D).
14 godina
neaktivan
Win7/32 - No Restart - Black Screen - Bios Problem

Dakle, prvo sam htio otvoriti novu temu, ali kako vidim, sve su zaključane i zaključene s poveznicom na ovaj PDF. Shodno tome, evo ovdje rješenja i nadam se da će nekome biti od pomoći.

Pa krenimo redom...

Nakon što sam (po prvi put instalirao Win7, 32bit), pojavili su se problemi s restatranjem (rebootanjem); kad god bih kliknuo restart, kompjutor bi se ugasio, ali bi prilikom ponovnog automatskog paljenja (ipak govorim o Rebootanju, da ne bude zabune), zapeo u nekakvoj petlji gdje bi se HDD i CD-Rom, svakih nekoliko sekundi (cca. 5) palili, a ekran bi ostao prazan (kompletno crn, bez video signala).

Nakon što sam proveo sate i sate pokušavajući otkriti u čemu je problem, konačno sam pokušao ažurirati - BIOS.

Naime, matična ploča u pitanju je: Gigabyte EP43-DS3.

Problem sam rješio tako što sam s Gygabiteovih stranica skinuo "@BIOS" utility (za ovu matičnu, po potrebi se može upotrijebiti i neki drugi utility)..

http://www.gigabyte.com.hr/products/product-page.aspx?pid=2846#utility

http://www.gigabyte.com.hr/webpage/20/images/utiltiy_atbios.pdf

Jednom kada se instalira, ovdje postoji opcija "Update BIOS from GIGABYTE Server" (pošto mi se nije dalo čeprkati pojedinačne spise za ažuriranje).

Jednom kada je proces bio gotov - kompjutor se restartira bez problema. {#}

Čisto za informaciju, ovdje druga rješenja koja sam pokušao evidentno nisu bila primjenjiva pa shodno tome - nisu ni riješila problem;

• Brisanje kompletno svih izbrisivih Update-a
  • Pokretanje System Restore-a
  • Pokretanje System Repair-a uz pomoć Win7 instalacijskog DVD-a
  • Pokretanje zakrpe KB2533552 (image file koji se sprži na CD, pa zatim prilikom bootanja popravlja narušene instalacijske boot fileove)
  • Neka sitna druga rješenja s instalacijom drivera, reinstalacijom service pack zakrpi i svakakvih maštarija koje mogu pasti na pamet)

Eto, nadam se da sam pomogao barem nekom jer je meni ovo skoro 4 dana jelo živce. {#}

Sretno... {#}

@BIOS @BIOS
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2014 9:58 (R2R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 7 Problemi

Problem je najvjerojatnije izazvao nekompatibilan hardware.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Windows 7 Problemi

Ja se uvijek bojim update-ati BIOS... Ako mi sve štima ne želim ga dirati... Jer ako mi ga neki update radrma tko će to vratiti nazad... Brijem da komp mogu onda baciti u smeće... Pozdrav!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 7 Problemi

Pozdrav!

Imam problem.. Laptop mi zablokira i izabaci mi blue screen. Kernel_data_inpage error- 0x000007a. Defragmetaciju sam napravio, nema virusa. I laptop je spor.. Ne znam u cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 7 Problemi

Večer, imam problem. Nakon instalacije windowsa update sam ga sasvim normalno i pokrenuo removewat i nakon tjedan-dva mi je izbacio ovaj problem, moze pomoc?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 20:07 (justaguy).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 7 Problemi

Sinoc mi se ugasio laptop, ispao punjac i ugasio se. Kada sam ga upalila, odradio je svoje, medjutim na zalslonu mi se pojavio samo otvoren "my computer", a kada spustim ili uklonim taj prozor, iza mi je sve crno. nema ni start trake, samo ikonica miša tj. strelica koja se normalno kreće... Preko MY computer sam usla na net, sve radi normalno, samo imam problem sa tim crnim zaslonom.. Pokusala sam da u new task ukucam explorer.exe, ali mi to samo opet otvori My computer. Skinula sam i Malwarebytes i ocistila racunar, nije ni to nista pomoglo. a zatim sam guglala i naisla na par koraka..usla u registry i iz Image File executin options sam smo obrisala iexplorer.exe jer nije bilo ni explorer.exe i restartovala racunar, medjutim sve je isto.. opet se nista nije desilo.

Ne znam vise sta da radim.. Da naglasim, nemam neko dublje znanje o racunarima, pa bih vam bila vrlo zahvalna ako biste mi pomogli.. :)

0 0 hvala 0
16 godina
Mišica kaže...

Ne znam vise sta da radim.. Da naglasim, nemam neko dublje znanje o racunarima, pa bih vam bila vrlo zahvalna ako biste mi pomogli.. :)

Napravi System Restore na neku točku prije toga. Copy/Paste u Run: %systemroot%\system32\rstrui.exe (ili u ''New task'' u Task Manageru), ako ne možeš otvoriti explorer.

Izaberi neku točku povratka od jučer, prekjučer i klik na Next.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 14:10 (kizo2703).
10 godina
neaktivan

Evo, uradila sam to sve, upisala %systemroot%\system32\rstrui.exe u new task, pratila korake i opet je isto :/

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2014 18:24 (Mišica).
11 godina
Windows 7 Problemi

Pozz forumaši! Prilikom podizanja sustava mi se dešava da "podrhtava" onaj logo Starting i onaj znak!To je u prilogu!!Nekad mi se uopće ne može podignut sustav!!Koji je problem?'Šta to znači??Pomoć!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 22:32 (CPU).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Windows 7 Problemi

Znali itko šta to znači gore što sam naveo!??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Windows 7 Problemi

slučajno sam izbrisao ikonicu desktop shortcut koja je bila pod favorites (crvena strelica označava gdje je bila zajedno s dva druga shortcuta). kako da je vratim?

edit: ipak sam je uspio stvorit. vratit je nisam mogao pa sam kreirao novi desktop shortcut. sasma slučajno.

Po mudrosti Nestor, po genijalnosti Sokrat, po umjetnosti Vergilije. Zemlja pokriva, narod plače, Olimp ga ima
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 16:22 (glagoljica).

0 0 hvala 0
11 godina
glagoljica kaže...

slučajno sam izbrisao ikonicu desktop shortcut koja je bila pod favorites (crvena strelica označava gdje je bila zajedno s dva druga shortcuta). kako da je vratim?

edit: ipak sam je uspio stvorit. vratit je nisam mogao pa sam kreirao novi desktop shortcut. sasma slučajno.

http://www.pohrani.com/f/2A/93/44TiRztl/1.png

"If you lie to the compiler, it will get its revenge." Henry Spencer http://www.pci-z.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 18:24 (bbanelli).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice