Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.876.449
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
doktor1 kaže...

How to disable Telemetry and Data Collection in Windows 10

How to remove a specific bundled app in Windows 10 individually

How to remove all bundled apps in Windows 10

Disable logon screen background image in Windows 10 without using third party tools

How to remove HomeGroup icon from Windows 10 File Explorer

Winaero Tweaker

Disable Defender (Pro and Enterprise)
RUN: gpedit.msc
Computer configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Defender > Turn Off Windows Defender

Prevent Automatic Updates (Pro and Enterprise)
RUN: gpedit.msc
Computer configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update > Configure Automatic Updates > Enable that setting > Choose Option 2 (Notify for download and notify for install)

Evo, uspješno sam maknuo sljedeće appsove:
Solitare, Bingfinancije, Bingsport, SkypeApp, MicrosoftPeople, 3D builder, OfficeHub i Get started

Pa tko želi maknut nešto od toga evo za copy/paste da ne traži po listi:

Remove-AppxPackage Microsoft.MicrosoftSolitaireCollection_3.2.7240.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.BingSports_4.4.200.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.BingFinance_4.4.200.0_x86__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.SkypeApp_3.2.1.0_x86__kzf8qxf38zg5c
Remove-AppxPackage Microsoft.People_1.10241.0.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.3DBuilder_10.1.9.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.MicrosoftOfficeHub_17.6020.23801.0_x64__8wekyb3d8bbwe
Remove-AppxPackage Microsoft.Getstarted_2.2.7.0_x64__8wekyb3d8bbwe

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 16:27 (doktor1).
17 godina
Taraba kaže...

evo da podijelim informaciju oko win 10 OEM i Retail, zvao sam MS podršku i 100% ide ovako

upgrade OEM ostaje OEM

upgrade RETAIL postaje OEM

znaci ko je imao retail win 7, 8.1, upgrade na win 10 se postaje OEM, ako se želi i win 10 retail, mora se platiti. 

Inače vam ključevi od retail win 7,8.1 ostaju pa ako ste razočarani ili budete mjenjali neke komponente kao recimo matičnu, proc ili grafu ćete morati platiti win 10 ili se vratiti na retail 7 i 8.1.

Ako mi ne vjerujete, nazovite MS službu za korisnike pa pitajte ...

p.s. ( rekao sam frajeru, kaj to što imam retail win7 ultimate sad imam oem, a on meni, a što bi ti i win 10 retail free? e neće moći )

Hmmm...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
odjavljen
Tony1999 kaže...
Dex.pwn kaže...
Arendelle kaže...
Dex.pwn kaže...

Jel imaju srednjoškolci?

Naravno da ne. Imaš Office365, što bi više htio?

Mogli su i Winse ubacit, MSu je to sića

Ja se slažem s tobom. U školi nas uče windowse, skoro sve programe koje koristimo u skoli su na windowsima, pa bi bilo fer i da dobijemo orginal windowse. I imam orginal windowse, ne kopiju. Da nebi bilo.

Tako je, šta je Office na legalno krekiranim Windowsima?

@ Niste mi odgovorili, dali vama radi InPrive u Edgeu? Meni ne želi otvoriti taj prozor, ništa se ne dogodi. Jel ima koji način da se prebace favoriti iz Chromea u Edge?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 16:53 (Dex.pwn).
14 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

Imadem problem s Youtubeom. Znači recimo želim otvorit ovaj videozapis

Ja njega otvorim I dopijem nekakvu poruku o Ograničenom načinu rada. Ja onemogučnim to čudo u footeru YTa ali taj način se ne promjeni, piše opet da je uključen..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Imadem problem s Youtubeom. Znači recimo želim otvorit ovaj videozapis

Ja njega otvorim I dopijem nekakvu poruku o Ograničenom načinu rada. Ja onemogučnim to čudo u footeru YTa ali taj način se ne promjeni, piše opet da je uključen..

meni youtube sve playa, doduše ostao sam vjeran starom browseru operi i sve šljaka

14 godina
odjavljen

Vidim da se moram prijaviti da bi zaključa način rada(ne da mi se trenutno jer ide clean install za koji sat a moram kod primit od Googlea za prijavu).

Imam problem oko zvuka, vidim ikonicu za zvuk(driver instaliran još prije upgradea, na 8.1) ali sad ne čujem nikakve zvukove.

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
bunkermax kaže...

@ sum ..

Može malo detaljnije ako imaš volje i vremena  ?

Oko 6. Na poslu sam...

Moj windows 10 je home edition tako da kod mene nema group policy editor,,bar ga ja nisam našao....

Znači, u windows trgovini mi je zasivljena opcija i nemogu onemogućiti automatsku nadogradnju aplikacija iz trgovine, pa ak neko ima rješenje za to....

14 godina
odjavljen

Jel ima kakva najava za AdBlock za Edge?

0 0 hvala 0
15 godina

Prvi problem koji mi se stvorio, a to je da je cijeli start i taskbar umrli nista ne funkcionira na njima. Desilo se nakon sta su se update install i restarta.

EDIT: nestao mi je dropbox i onedrive iz explorera

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 19:19 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
17 godina

meni radi normalno private

12 godina
Mitch kaže...

Dakle po ne znam koji i stvarno zadnji put u temi.

Skinite preko Mediacreation toola (opcija Create installation media) ISO fajl zeljene verzije.

Mountajte ga, pokrenitr setup i napravite upgrade.

Nakon tog, iz Windowsa 10, napravite clean install tako sto prvo zapisite product ID, zaprzite ISO i pokrenite instalaciju, upisite ga i formatirajte.

jedno pitanje, da li se može win iso file mountat u recimo power iso programu i da upgrejda sa win7 na win10

neće li se u nekom trenutku isključit power iso i prekinut instalaciju?

ili je bolje iso file spržit na dvd?

11 godina
neaktivan

Dio članka sa yahoo.com o prikupljanju podataka u windowsima 10:

Well, here is Microsoft's 12.000-word service agreement. Some of it is probably in English. We’re pretty sure it says you can’t steal Windows or use Windows to send spam, and also that Microsoft retains the right to take possession of your first-born child if it so chooses. And that’s only one of several documents you’ll have to read through.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
Mitch kaže...

Dakle po ne znam koji i stvarno zadnji put u temi.

Skinite preko Mediacreation toola (opcija Create installation media) ISO fajl zeljene verzije.

Mountajte ga, pokrenitr setup i napravite upgrade.

Nakon tog, iz Windowsa 10, napravite clean install tako sto prvo zapisite product ID, zaprzite ISO i pokrenite instalaciju, upisite ga i formatirajte.

jedno pitanje, da li se može win iso file mountat u recimo power iso programu i da upgrejda sa win7 na win10

neće li se u nekom trenutku isključit power iso i prekinut instalaciju?

ili je bolje iso file spržit na dvd?

raspakuj iso winrarom na drugu particiju (npr na D) i pokreni setup

morrisoN
17 godina
neaktivan
Taraba kaže...

evo da podijelim informaciju oko win 10 OEM i Retail, zvao sam MS podršku i 100% ide ovako

upgrade OEM ostaje OEM

upgrade RETAIL postaje OEM

znaci ko je imao retail win 7, 8.1, upgrade na win 10 se postaje OEM, ako se želi i win 10 retail, mora se platiti. 

Inače vam ključevi od retail win 7,8.1 ostaju pa ako ste razočarani ili budete mjenjali neke komponente kao recimo matičnu, proc ili grafu ćete morati platiti win 10 ili se vratiti na retail 7 i 8.1.

Ako mi ne vjerujete, nazovite MS službu za korisnike pa pitajte ...

p.s. ( rekao sam frajeru, kaj to što imam retail win7 ultimate sad imam oem, a on meni, a što bi ti i win 10 retail free? e neće moći )

Sve je točno osim što još ne znam hoće li se i nakon godinu dana moći napravit upgrade, a ako je već prije bio napravljen.

A sve mi se čini da neće, što znači: unutar ovih godinu dana napravite upgrade i imate origigi win10. Ali ako bude potreban reinstall na drugi hardware(nadogradnja matične recimo) ili nakon ovih godinu dana nema free desetke. 

15 godina

Pitanje. Imam win 8.1. Ukoliko idem update preko onog programa dali mi se sve brise sa kompa tipa igre i to ili ostaje? 

Stranice su trenutno nedostupne.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kill Frenzy kaže...

Pitanje. Imam win 8.1. Ukoliko idem update preko onog programa dali mi se sve brise sa kompa tipa igre i to ili ostaje? 

Ostaje ti sve ako odabereš tu opciju koju ti navede..

14 godina
odjavljen
Jel clean install WXa izgleda tipično kao što ima Windows 8.1.. Sad radim clean install i nema onog progress kruga(prstena) koji je bio kod upgradea :/
17 godina
Dex.pwn kaže...
Jel clean install WXa izgleda tipično kao što ima Windows 8.1.. Sad radim clean install i nema onog progress kruga(prstena) koji je bio kod upgradea :/

Da, klin instal je kao prije, apgrejd ide u krug...

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 17:49 (doktor1).
12 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
Dex.pwn kaže...

Da, klin instal je kao prije, apgrejd ide u krug...

Jel se zna kada će se moću kupiti samo Win 10 i napraviti clean install jer nemam ni 7 ni 8 original, a pošto za WX najavlju jako dugu podršku želio bi ga kupiti.

14 godina
neaktivan

Napravio sam update sa  8.1 na 10 ali imam jedan problem sa temom kao da je klasik, zna li netko u čemu je problem ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

eto dosla 10ka pro kao oem u hg-spot ,pa ko voli nek izvoli

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=32853

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 18:14 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jigsaw5063 kaže...

Napravio sam update sa  8.1 na 10 ali imam jedan problem sa temom kao da je klasik, zna li netko u čemu je problem ?

To je to...

4mal kaže...

eto dosla 10ka pro kao oem u hg-spot ,pa ko voli nek izvoli

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=32853

1400kn!?

Bolje uzet win 7/8 pa upgrade

http://www.nabava.net/software__440?q=Windows&tpkp=1&kPostavke.pregledSortKategorije=2&kPostavke.pregledBrojProizvoda=30

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
jigsaw5063 kaže...

Nije klasik, nego treba uključiti boju i prozirnost u Settings -> Personalization -> Colors.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina
10 godina

testiran rad kalendara, radi čisto ok

Lijep da umreš!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
ERROR1911 kaže...

Prvi problem koji mi se stvorio, ima tko riješenje? 

EDIT: nestao mi je dropbox i onedrive iz explorera

Ovo se dogodi ako se skine update pod nazivom KB3070365, rjesenje jos nisam nasao.

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
jigsaw5063 kaže...

Nije klasik, nego treba uključiti boju i prozirnost u Settings -> Personalization -> Colors. 

To i radim cijelo vrijeme ali mi samo promjeni boju start menija a boja samog explorera ostaje bijela kao na slikama

16 godina
odjavljen

Pa i treba ostati...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
odjavljen

pa svima nam je boja explorera bijela

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 18:46 (osvit).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice