Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.878.535
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
nicky.sl kaže...

Ma upaljen je praktično uvijek.

Zaboravio sam napomenit nemogu pokrenut Insider hub i nemogu ništa instalirat iz Store beta a u Spartanu mi nestaju strelice i ostale oznake dočim pređem mišem priko njih i ima toga još al nemogu se sad sitit

Jesi li restartao sustav?

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
nicky.sl kaže...
* * *

* * * i definitivno više ne idem na fast nadogradnje

Tako sam i ja bio odlučio (jer sam u početku bio na 10-ci a nije se ni zvala u početku tako) jer mi dojadilo non stop šta je novo šta nije novo, fino pukneš si na Slow ring i miran, osim kao mene kada je dočekao preko noći 10074. A i sami su rekli za 10130 da će ići u Slow prsten ako bude sve ok. 10122 je imao fiasko sa AMD-ovim GPU rješenjima.. ali oni to...

mario.L_hr kaže...
* * *

* * * ali nakon što sam morao nešto obaviti i vratio se nakon kojih cca 2 sata, računalo je ostalo upaljeno,  problema više nije bilo.

...riješe čak i dok odeš da popiješ kavu (u početku je bilo upravo problema sa prepoznavanjem dva monitora i sl.)

16 godina
Envy kaže...
..

Bilo je na početku kod Developer Preview 8-ce verzije bez dosta tih instrukcija pa je išlo neko takmičenje tko će podći OS sa što manje memorije, mislim da je rekord bio 32 MB RAM-a (!!!) ali kasnije barem ja nisam na mnoge računare (brandirane Lenovo) radi tih featuresa u samom CPU instalirati 8.x.

..

-ne baš, tj instal s 90MB, kasnije se može ukloniti 'višak' ali po sjećanju 32-64.. nešto između. + nije isto u VMu.

-da, Previewi su imali šarene requirementse.. današnji su podignuti za RL potrebe (ne za sam OS).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
mario.L_hr kaže...
nicky.sl kaže...

Ma upaljen je praktično uvijek.

Zaboravio sam napomenit nemogu pokrenut Insider hub i nemogu ništa instalirat iz Store beta a u Spartanu mi nestaju strelice i ostale oznake dočim pređem mišem priko njih i ima toga još al nemogu se sad sitit

Jesi li restartao sustav?

Preko nekoliko puta

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
nicky.sl kaže...

Preko nekoliko puta

Ajde promijeni državu na US. Neke od aplikacija nisu lokalizirane (ako sam dobro shvatio) i znaju raditi probleme. 

12 godina
mario.L_hr kaže...
nicky.sl kaže...

Preko nekoliko puta

Ajde promijeni državu na US. Neke od aplikacija nisu lokalizirane (ako sam dobro shvatio) i znaju raditi probleme. 

Probacu al nevirujem baš u uspjeh

14 godina
nicky.sl kaže...

Pod Time&Language promijeni u Regione&Language Zemlju u US. Sve drugo ostavi kak je bilo do sada. Restartaj sustav i pusti ga da se normalno digne.

12 godina
mario.L_hr kaže...
nicky.sl kaže...

Pod Time&Language promijeni u Regione&Language Zemlju u US. Sve drugo ostavi kak je bilo do sada. Restartaj sustav i pusti ga da se normalno digne.

Hoću za 50 minuta kad ovaj moj super brzi internet skine ovu iso sličicu

15 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Neke aplikacije su mi na hrvatskom, a neke na engleskom. Postoji li mogućnost da negdje to promijenim da su mi sve na engleskom?

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
nicky.sl kaže...
mario.L_hr kaže...
nicky.sl kaže...

Hoću za 50 minuta kad ovaj moj super brzi internet skine ovu iso sličicu

Nije pomoglo i dalje gomila problema i ja se sutra definitivno vraćam na Build 10074 a sad LAKU NOĆ

13 godina
neaktivan

Jel ovo izasla konacna verzija?

Sadmir K

0 0 hvala 0
12 godina
Sadmir01 kaže...

Jel ovo izasla konacna verzija?

Koliko ja vidim nije niti blizu

16 godina

Isti problem sam imao kad sam prvi put nadogradio na 100130. Start menu i metro appsovi zbrikani, pc kompletno ušlagiran. Vratio backup prethodnog builda i nadogradio nanovo prekjučer. Za sada sve u redu!. Dakle, nekad nadogradnja ne prođe kako treba...ako već brišete windows.old folder, radite obavezno sliku diska, pa ponovite nadogradnju. A sveznajući Kizo se ruga....ajde, barem je naučio što je to NIC! . Informacije radi, ja sam riješio problem s NUMLock ledicom, treba isključiti "fast startup" opciju. Riješio i problem za WOL, napravio rollback Realtek drivera za mrežu. Sada sve radi.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 1:44 (BlackMoon).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Još 2mjeseca peglanja biti če to sve ok..a i kad dođe rtm biti ce još more updatea

13 godina

Sinoc isao instalirat winse i dosao do bijelog screena "Just a moment" na kojem su se one tockice prestale okretat. Ostavio sam tak preko noci, kao mozda prođe ali nista. Jos uvijek stoji na tome. Pokusao sam rebootat ali opet zapinje na tome.

Neki savjet sta napraviti

Trebalo je samo napravit login sa local accountom

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 10:23 (Grozni_Zabac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
galinjo24 kaže...

Još 2mjeseca peglanja biti če to sve ok..a i kad dođe rtm biti ce još more updatea

Manje, za 2 mjeseca mora biti na policama, jedno vrijeme potrebno je i za izradu medija i sl.

RTM je bliže nego što misliš, čak možda neki od nadolazećih buildova dođe na korak (RC) do konačne verzije.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 10:51 (Valentin17).
17 godina

volio bi da taj upgrade bude takav da mi ne stvori windows.old folder, jel se ko sječa dal je tak bilo sa 8 na 8.1 samo kao obični update, jel ko zna kaj o tome?

to pitam iz razlloga kaj bum moral onda instalirat sve programe ispočetka, a to mi tlaka.

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 10:52 (mrakky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

?

Windows.old lijepo obrišeš a smisao upgradea (sa 8.1 na 10) je da ne moraš ništa reinstalirati. Ovo što ti pričaš sa 8.0 na 8.1 je više bio SP nego nova verzija Windowsa.

My name is Legion... For we are many!
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

?

Windows.old lijepo obrišeš a smisao upgradea (sa 8.1 na 10) je da ne moraš ništa reinstalirati. Ovo što ti pričaš sa 8.0 na 8.1 je više bio SP nego nova verzija Windowsa.

kužim kaj je bilo 8 na 8.1, znači instalacija svih programa nanovo, bilo bi bolje da bez instalacije nanovo programa, al da to je novi os, dabar da to nekak usavrše da se nemora ponovo instalirat programe i da kak se ugrejda automatski briše stare fajlove od predhodnog os-a, bez win.old foldera.

al to su prozori nejde to sam tak :D

mrakky
16 godina

Kao što je kolega Sum rekao, smisao upgrade - a s jedne na drugu verziju Windowsa NE briše aplikacije (osim nekompatibilnih, ako ih installer prepozna, o čemu te on lijepo uredno obavijesti prije nego krene nadogradnja). Inače, Windows.old folder sadrži staru instalaciju Windowsa, ne sadrži u sebi Program Files i Program Files (x86), oni se prebacuju na novu instalaciju i programi ostaju.

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

?

Ja sam nedavno nešto slično radio i nisam mogao pobrisat Windows.old mapu, nije mi dopuštalo.

Ali ja sam probao samo označit taj folder i delete, ništa drugo. Vjerovatno se to radi sa nekim programom ili?

SVEMOGUĆI
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 13:13 (Nisam Ja,Nisi Ti).
16 godina
odjavljen

Disk Cleanup.

My name is Legion... For we are many!
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Disk Cleanup.

Uze mi riječi iz usta, ali kada se pokrene isti odete na Clean up sysem files (zahtjeva administratorsko odobrenje) i imale tu Old Windows instalaciju i još neke Driverske pakete i još neki belaj tako da je meni sa 10074 na 10130 očistio oko 49.5 GB.

VAŽNO ZA SVE KOJI TEK SADA UPADAJU U OVAJ DIO FORUMA: Čitajte ljudi malo ranije postove, makar samo desetak do dvadesetak stranica, sve smo skoro već rekli.

17 godina
odjavljen
Envy kaže...

VAŽNO ZA SVE KOJI TEK SADA UPADAJU U OVAJ DIO FORUMA: Čitajte ljudi malo ranije postove, makar samo desetak do dvadesetak stranica, sve smo skoro već rekli.

Sorry ako je već bilo

http://www.neowin.net/news/windows-10-adds-ability-to-run-multiple-instances-of-same-app-more-features-being-considered

http://www.theverge.com/2015/6/1/8696949/windows-10-feature-loss

Freak Show Inc.
16 godina
Envy kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Disk Cleanup.

Uze mi riječi iz usta, ali kada se pokrene isti odete na Clean up sysem files (zahtjeva administratorsko odobrenje) i imale tu Old Windows instalaciju i još neke Driverske pakete i još neki belaj tako da je meni sa 10074 na 10130 očistio oko 49.5 GB.

-uzalud.. a moj odgovor prije postanja pitanja, google + pitanje, odgovor se dobije za sekundu. Tek ako to ne pomaže treba postaviti pitanje. (realno male šanse da će netko listati stotine stranica koliko neka tema može imati do odgovora).

U ovom slučaju čak ni ENG nije potreban, pitanje: https://www.google.hr/#q=windows+brisanje+.old i prvi link daje odgovor.

@ Friday, ..

-beskorisna opcija za 'normalne' apps.. tj to se oduvijek moglo tj app je kontrolirala dali postoji otvorena instanca i ovisno o tome .. ''The ability to run multiple instances of an app can be limited by the developer too'', jer neke stvari mogu raditi isključivo s jednom instancom (koja kontrolira npr audio), neke stvari su preglednije kao child unutar main forme itd.. dok npr prastari soft nudi ''allow multiple instances'' već 10-20 godina.. ..-o čemu trabunjam? Paaa, mislim da to nije stvar OSa, nego mora biti stvar appsa/opcije/usera, pa ne vidim zašto bi to bilo ikako vezano s w10... jedina stvar je slučajan dblclick kojeg win odavno prepoznaje i ne pokreće drugu instancu koja je u 99% neželjena. Dakle po čemu je ovo novi fičer ili korisno itd.?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 13:37 (ihush).
16 godina

Zato postoji Group Policy Editor u Pro i Enterprise verziji, kao i Registry editor (u slučaju Core verzije samo on), a bez brige da će izaći i pun klinac third party programa baš za to, za one koji baš nisu ''na ti'' sa Windows sistemom i kojima treba ''Click-Next'' (jer drugačije ne znaju).

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2015 14:07 (kizo2703).
16 godina

Zanimljivo, "Store" mi je postao "Trgovina", mada mi je lokalizacija na United States...nemoš ti njh prevariti!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
...imaju oni tvoji IP...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
odjavljen

Kako to da ja nisam dobio rezervaciju za 10 ? Nemam nijedan update instaliram da nije to ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Silwncer kaže...

Kako to da ja nisam dobio rezervaciju za 10 ? Nemam nijedan update instaliram da nije to ?

Moguće, ja sam jučer naevčer radio Windows update na svojoj osmici i ujutro sam dobio da napravim rezervaciju.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice