Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.897.346
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Windows 10 Insider Preview x86 – 10074

Windows 10 Insider Preview x64

http://windows.microsoft.com/hr-hr/windows/preview-iso

Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina

Išao sam sada radit particiju od 70GB, no vidim da 50GB imam "unlocated".
Pa me zanima kako tih 50GB mogu pridružiti C ili G particiji (na kojoj će mi biti Winsi 10).
Odnosno dali se to pridruživanje može izvesti i nakon kreiranja particije ili se sve isponova mora raditi?

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Misliš spojiti dvije particije u jednu ? To je najlakše nakon instalacije,to možeš sa AOMEI Partition Assistant Free.

http://forum.phishingdb.eu/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi

Ja se nadam da nece više biti puno buildova do rtm...

14 godina
Silwncer kaže...

Misliš spojiti dvije particije u jednu ? To je najlakše nakon instalacije,to možeš sa AOMEI Partition Assistant Free.

išao sam s System Managment,
ugl spojio sam dvije u jednu, staru sam imao od 50GB i novu od 70 i sad imam 120GB za Winse 10

16 godina

Ajmo mani te se sftverskih problema oko cijepanje particije i sl. Sinoć ostavio 37GB nekog videa da mi na 10041 jutros me dočekao 10074.

Dakle ne zove se više Tehnical Preview nego u mom slučaju Insider Preview, ili tačnije Windows 10 Enterprise Insider Preview.

Stoga zna li netko ključ jer ovaj sa http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso tj. Product key: 6P99N-YF42M-TPGBG-9VMJP-YKHCF -NE RADI.

Ovaj PBHCJ-Q2NYD-2PX34-T2TD6-233PK također NE RADI, ali ovaj:

• Windows 10 Enterprise Insider Preview build 10074: VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCK Radi.

Inače razlika je malo u imenima ovako to izgleda:

Windows 10 Technical Preview build 10074 i

Windows 10 Enterprise Insider Preview build 1074.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 10:20 (Envy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ovdje ima

http://www.askvg.com/windows-10-offline-iso-now-available-for-download/

After downloading the ISO file, you can burn it to a DVD using disc burning software or create a bootable USB drive to install Windows 10 in your computer. If asked, you'll need to use following product key at the time of installation:

6P99N-YF42M-TPGBG-9VMJP-YKHCF
or
NKJFK-GPHP7-G8C3J-P6JXR-HQRJR

14 godina

Napravio sam particiju 118GB.
Napravio sam bootabilni DVD, pokrenuo sam instalaciju i sada mi je došlo do okvira gdje moram odabrati particiju.
Kada kliknem na particiju B (novokreiranu) komp mi ne otvara "Next", a Type te particije stoji "Dynamic".
Dok mi samo daje da instalaciju izvršim na C particiju, koja ima nastavak System, a na nju ne želim jel mi je tamo primarni OS (Windows 7).

Kako se ovaj problem može riješit.... u opisu piše da se na B particiju ne može instalirat jer da ista ima nastavak Dynamic.....

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Ima li ko problema sa GA na Windows 10 guest ?

http://forum.phishingdb.eu/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Kako se ovaj problem može riješit.... u opisu piše da se na B particiju ne može instalirat jer da ista ima nastavak Dynamic.....

Izbriši tu dynamic particiju i napravi ''basic''. Na dinamičke particije se ne može instalirati Windows OS.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
17 godina

jel i kod vas start bude nekad više bluran nekad manje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

išao sam na čistu instalaciju Windowsa 10.
Sada me zanima kako se u postavkama namjesti da mi dolaze nove inačice Windowsa 10, za sada imam Build 10041

0 0 hvala 0
12 godina

Ja i dalje imam feeling ko da su 2 OSa u windows 10 .Dok ides na settings pa onda mouse options i kad kliknes advanced onda otvori novi window koji je ko win 7. Znaci imas 2 windowa, mislim koji k? Da nema directx12 ostao bi na win7 vjerojatno al ovak moram mijenjat.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 12:38 (steelman).

0 0 hvala 0
14 godina

ja sada stavljam nadogradnju, ali je sporo skroz.

hh

0 0 hvala 0
16 godina
steelman kaže...

Ja i dalje imam feeling ko da su 2 OSa u windows 10 .Dok ides na settings pa onda mouse options i kad kliknes advanced onda otvori novi window koji je ko win 7. Znaci imas 2 windowa, mislim koji k? Da nema directx12 ostao bi na win7 vjerojatno al ovak moram mijenjat.

Vuče se neki kod ili neki okvir još od NT 4.0 mada rijetko ćeš to naći. Ali što se tiče ovog sada Insider Previewa, to je tačno, negdje imaš stari Contro Panel (ali ne sve dijelove) dok sve više i više dijelova migrira na ovaj novi.

Tako malo ovaj dio foruma prelistaj imaš tamo kako kroz promjenu reg. ključeva uključiti neke djelove starog Control Panela, mislim da je Kizo pričao o tome, recimo Windows Update i kako isti onemogućiti i sl. Mene se sinoć nije ni pitalo da (iako sam bio u Slow prstenu) da me jutros dočeka sa 10041 na 10073 (sledeći je 10103) dakle preskočio sam 10061.

Ali budi uvjeren da iz Builda u Build sve manje i manje djelova starog Windowsa (Vista/7/8/8.1) ćeš viđati na 10-ki, jer za 3 mjeseca nam dolazi finalni proizvod.

16 godina
Envy kaže...

..

ispustio si bitno, i naravno da keyevi ne rade...

@ Gale92, petljanje s particijama po sistemu ćorava koka nije učenje. Postaviš pitanje o veličini particije koju nakon tog spojiš s ostaktkom, jednako je prerezati dasku pa je nadoštukavati da bi bila čitava.. a tipove kao dynamic.. prije prolistaj osnovne pojmove, bit će ti lakše/brže. Neke stvari su lančano povezane, BIOS-Disk-OS.. i tad moraš od nule.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...

..

ispustio si bitno, i naravno da keyevi ne rade...

* * *

Malo aljkavo sa Microsotfove strane, i ne znam zašto ne bi radio ključ za OS sa službene stranice, koja nudi službeni ISO i službeni key? Bilo kako bilo, ne znam da li traži taj Tehnical Preview ključ, ali za Enterprise Insider Preview probingovao sam ključ i tu je koga zanima.

Iskustva: Inače mislim mali issue sa monitorom koji se vuče još od prvog Builda tj. par pixela po lijevoj horizontali su sa desnog monitora kada je neki program maximiziran. Ne smeta ali se vidi kao da ima neka greška, morat ću to nekako printscreenom slikati i nekako označiti koji dio prelazi sa desnog monitora na lijevi (naravno to će primjetiti samo sitni cjepidlačari, stari, DTP-ovci koji još pri tome rade na 2 monitra)

Što se tiče ostlaih iskustava, velika pridošlica je što se može start menu rastegnuti na još jednu dužinu (i to je svo rastezanje što se može uraditi). Ostalo manje više, treba jednostavno čistiti OS od ostatka 7/8/8.1. KOnkretno želim reći ako su riješili da ukinu klasini start menu neka ga konačno i ukinu.

Dalje tu su neki problemi. People (prva plava kockica pored Skype) ne radi, ne radi ni još neka @{blabla... aplikacija. Kaoš to rekoh nisam pristašica Updatea nikako, ali neka ide za sada kako ide. O start menu mogu dobrih par A4 stranica napisati i sl. Javim dojmove ovako kroz nadopunu ili kroz citiranje.

l.p.

PS: Poslano sa Spartana ili Edgea bolje da se naviknemo ovo izgovarati, MS obećaje developerima da će moći svoje addonse od Chromea lako korigirati za Edge. Biće veselo.

14 godina

Ovo što sam probao Winse 10, uredu su.
Ali ipak dok ne izađe finalna verzija, vraćam se na 7-micu

0 0 hvala 0
14 godina
Envy kaže...

Ajmo mani te se sftverskih problema oko cijepanje particije i sl. Sinoć ostavio 37GB nekog videa da mi na 10041 jutros me dočekao 10074.

Dakle ne zove se više Tehnical Preview nego u mom slučaju Insider Preview, ili tačnije Windows 10 Enterprise Insider Preview.

Stoga zna li netko ključ jer ovaj sa http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso tj. Product key: 6P99N-YF42M-TPGBG-9VMJP-YKHCF -NE RADI.

Ovaj PBHCJ-Q2NYD-2PX34-T2TD6-233PK također NE RADI, ali ovaj:

• Windows 10 Enterprise Insider Preview build 10074: VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCK Radi.

instalirao sam  windows 10 pro insider preview,sa ms stranice

i nisam trebao upisati ključ,bio instaliran 10061-formatiran

napravio sam čistu instalaciju 10074 ali nema web browsera niti jednog ,spartan ni ie

ie se nalazi u program files no spartana-nema

14 godina

riješeno

zna li tko kako napraviti da mi novi prozor,new tab

ne bude bing,nego početna stranica npr.google .hr

kao i osnovna

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 20:59 (valisaurea).
11 godina
odjavljen
valisaurea kaže...

riješeno

Šta je bio problem ? 

======================

Je li ko dobijao BSOD vezan za dx nešto.sys kada treba namjestiti rezoluciju na VirtualBox  ? Guest Additions ne rade pravilno :/

14 godina

nakon resetiranja pc došlo samo

11 godina
odjavljen
valisaurea kaže...

nakon resetiranja pc došlo samo

Aha. Fizički ili VM ?

14 godina

instalirao sam na vanjski usb disk

11 godina
odjavljen
valisaurea kaže...

instalirao sam na vanjski usb disk

Aha. Performansa nije baš nešto u  VirtualBoxu...

14 godina
Silwncer kaže...

Performansa nije baš nešto u  VirtualBoxu...

A ni vanjskom disku nije bolje, vjeruj mi.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina

Meni ovaj Spartan uopće nije sjeo. Po čemu je on to bolji od IE? Ako sam dobro shvatio MS forsira njega umjesto IE-a, u budućnosti.

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...

.. forsira njega umjesto IE-a, u budućnosti.

- hype s ciljem promjene negativnog imagea. Da je IE-neki broj, tog nebi bilo, ovako uzmi nešto popularno za naziv i svi ga (nadanje MSa) lajkaju, PR umjesto programer.. ali i taj način je OK gledajući pljuvačnicu prema IEu. Dal će biti neki engine ispod haube, juzer u većini slučajeva ni teoretski ne zna. Trident, Gecko, WK.. itd. znaju samo firkovi i googleri. (i naravno prisutni forumaši, ali mi ionako sve znamo o svemu, od recepta za vegetu do razbijanja atoma..). Upališ VS i napraviš browser 'bolji od IE'.. jer ima drugi skin/button.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2015 21:37 (ihush).
14 godina
ihush kaže...

- hype s ciljem promjene negativnog imagea. Da je IE-neki broj, tog nebi bilo, ovako uzmi nešto popularno za naziv i svi ga (nadanje MSa) lajkaju, PR umjesto programer.. ali i taj način je OK gledajući pljuvačnicu prema IEu. Dal će biti neki engine ispod haube, juzer u većini slučajeva ni teoretski ne zna. Trident, Gecko, WK.. itd. znaju samo firkovi i googleri. (i naravno prisutni forumaši, ali mi ionako sve znamo o svemu, od recepta za vegetu do razbijanja atoma..). Upališ VS i napraviš browser 'bolji od IE'.. jer ima drugi skin/button.

Ma sve je to OK ali meni se prokletinja smrzne nakon nekog vremena i nema pomoći, moram ga zatvoriti. IE veselo radi bez nekog problema. To ja zovem s konja na magarca, neovisno o tome kako se koji zove.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan

Jel ima još netko problem da mu nakon nekog vremena jednostavno Start ne reagira? Ono, sve je okej u početku; al' nakon nekih 2 sata korištenja računala, nebitno koliko stišćem mišem ili na tipkovnici, jednostavno ne ulazi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice