Da li da stavim Vistu?

poruka: 39
|
čitano: 3.712
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Da li da stavim Vistu?
hellraiser1110 kaže...

Ok stavit ću Vistu, nadam se da će radit kako treba.

Vista definitivno,sa servis pakom, 32 bitna ako se voliš igrati.
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Ako ima 3GB Rama prepoznat ce sve jer 32 bitna prepoznaje do 3.5GB rama

Ali u ta 3.5GB ulazi i memorija grafičke kartice i cache od CPU-a.
17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
32 bitna ako se voliš igrati.

Ne nužno. Potvrđujem izvrstan i stabilan rad igara na x64 Visti (uglavnom naslovi u zadnje dvije godine).

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
17 godina
neaktivan
Da li da stavim Vistu?

Vista definitivno, i to 64bit-na, danas je ram jeftin i kad ces htjet puknes jos rama i imas 6 ili 8gb i ko tocka na i, sve radi savrseno, nema cudnoh errora, BSOD-a il takvog neceg, a prema mojemu iskustvu 64bit-na verzija nesto bolje radi u igrama te izvrsno barata jezgrama, moj quad je bolje iskoristen nego na 32bit-nom sustavu, pale se sve jezgre po malo, dok kod 32bit-a su mi najcesce bile dvije zapaljene i dvije su idle-ale.

Vista 64 bit all the wayCool

gigabyte p35 ds3, q6600 2.4@3.2, asus hd 4850 @ 700/2200 512mb, 4gb @ 800 mhz, Wd 640gb, Vista 64bit
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2008 11:10 (gymboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
macak kaže...
doktor1 kaže...

Kakve veze ima fizicka memorija sa memorijom graficke kartice? Znaci ko ima dvije radeonke u CrossF svaku od gige i 4GB Rama, po tome mu ostaje giga fizicke memorije? No sense
Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2008 11:14 (doktor1).
17 godina
doktor1 kaže...
macak kaže...
doktor1 kaže...

Kakve veze ima fizicka memorija sa memorijom graficke kartice? Znaci ko ima dvije radeonke u CrossF svaku od gige i 4GB Rama, po tome mu ostaje giga fizicke memorije? No sense
  U 4GB, koliko može adresirati 32-bitni operativni sustav, ulazi ne samo radna memorija, nego i memorija grafičke kartice, kao i memorija koju koriste sve ostale komponente ugrađene u računalo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2008 11:26 (klimama).
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
macak kaže...
doktor1 kaže...

Kao prvo, ja nisam nigdje rekao da Vista neće PREPOZNATI 3GB, već da ih neće moći ISKORISTITI.

A kao drugo, 32-bitni operativni sustav može adresirati sveukupno 4GB memorije (od kojih može koristiti 3,25GB), u koju ulazi, osim fizičke memorije (RAM-a) i memorija grafičke kartice i cache memorija procesora.

Prema tome, on ima 3GB ram-a, grafičku sa 896MB ram-a i procesor sa 6MB cache-a.

Pa ti računaj dalje.
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.12.2008 11:27 (macak).
17 godina
neaktivan
Da li da stavim Vistu?

Vista 64Bit zakon.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
hellraiser1110 kaže...

Ok stavit ću Vistu, nadam se da će radit kako treba.

Popij par piva, pomoli se nekakvim bogovima i kreni Smijeh

Bilo je puno ovakvih tema, i opet, evo ti na poklon moje osobno iskustvo:

Od izlaska Viste pune dvije godine sam ignorirao taj OS. Prije tri mjeseca sam stavio Vistu 64-bit. Još je u "fazi testiranja" Osmijeh (to znači da se ne mogu zaklinjati na Vistu, jer tko zna što sve još mogu loše otkriti u radu - za sad je sve glatko i super, da kucnem u drvo). Međutim, za ova tri mjeseca maltretiranja Viste x64 mnogim teškim zadacima i instalacijama i drajverima moja je ocjena - nisam uključio WinXP već tri mjeseca (dual-boot) Namigiva

Apsolutno se slažem samo pazi da bude dobra piratska verzija (ako je) ili ako imas orginal onda se nemas brinuti

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice