da se i jedan zatucani linuxas javi:)
odma da kazem da mislim da je windows 2000 najbolji windows ikad napravljen. sad mogu dalje. vista. instaliral sam vistu rc 64 bit jos dok je izasla. jako je lijepa vista. stvarno je, dali su si truda. ali.. linux me razmazio. necu o efektima i tim glupostima jer to nikoga en zanima. vista ako se ne vram zauzima 9gb na disku. isuse i boze. 9gb za os. os bez icega prakticki. mreza. prvo- nije mi ni prepoznalo mreznu karticu tak da sam moral skidati drajvere s neta,a net snaimm imal jer ge vista nije prepoznala. i dok sam to shvatil odma sam ju obrisal. istog trena. frend koji ju je imal dugo ju je isto nagrdio zbog nemogucnosti povezivanja sa xpom(barem u pocetku) niti sa mekom. kao to su sad sredili. windows da bi zastitiio svoj sustav pun rupa (ako se ne varam) dozvoljava samo jedan folder da se sera. a dobro, ako oni msile da je to dobro..
svako ima svoje veselje. onda one zabrane pokretanja fajlova. neznam. mislim da je to na drugim operativnims sutavima to bolje rjeseno(sudo, root)
ram i procesor. ako se ne vrama vista kod startapa uzme 700 ili 800mb rama. okej ona to prezni po potrebi i dodjeljuje aplikacijama, ali moj sustav kod startapa trosi 70mb od kojih 1.2 mb ide na window manager(fluxbox). sa ukljucenim firefoxom koji zna gutat ram ne prelazi 300mb rama. u toj okolini kojih giga rama izgleda ko overkill.
ne svida mis e zatvaranje koda, nemogucnost prilagodbe sucelja...
windows je divna platforma za igrace i nezahtjevene korisnike i os koji nikad vise nece neci mjesto na mojem racunalu. previse sam se puta razocarao da bi se vracao.
i da, frend ima na laptopu vistu na kojoj sam neko vrijeme radio. u 4 sata rada(pustanja filmova i gledanja slika) bsod se pojavio dvaput. mozda je to do laptopa ili sam ja previse ocekivao ali bas me razocarala vista. eto, samo tolko.