Zbog nedostatka pomoći otvaram novu verziju stare teme, a stara je na
http://forum.bug.hr/forum/topic/windows/windows_xp_vista_proble/3466.aspx?page=0&jumpto=45427&sort=asc&view=flat#p45427
Proćitajte pa mi pomažite...
Zbog nedostatka pomoći otvaram novu verziju stare teme, a stara je na
http://forum.bug.hr/forum/topic/windows/windows_xp_vista_proble/3466.aspx?page=0&jumpto=45427&sort=asc&view=flat#p45427
Proćitajte pa mi pomažite...
pa možda ti ne valja kompjuter, trebalo bi malo odtestirati taj hardware, memoriju, matičnu ploču, HDD, DVD ili CD i šta ja znam što drugo, Dal radi linux, jesi to probao instalirat? možda imaš korporativno osvješteno računalo koje ne želi ilegalni software u svojoj kuruzi... i još tko zna koliko mogućih razloga
Ako linux radi normalno, ne bi trebalo biti do hardvera. Probaj sa WinXP bez ikakvog SP-a, to su oni prvi WinXP Corporate edition koji su dosta rasprostranjeni.. možda te zeza nešto iz SP2 ( ako imaš takve vindoze ), sjećam se da su ljudi pričali kad su instalirali SP2 da se dosta komp usporio...
Zar niko ne čita moj link? Tamo sam sve naveo (i da sam istalirao i Linux, i WinXP bez sp (koji je ORGINAL))!!!
Što se tiče testiranja bio je u servisu (zaboga miloga proč. link), sve je 100% ispravno!!!
kupi novi...
kupi novi ili koristi linux hahahhah
Eto i ja sam otkrio riješenje za svoj problem...
Nakon 8 sati guglanja u internet centru našao sam riješenje.
Dakle u nekim rijetkim slučajevima (kao kod mene), znalo se desiti da je HDD stalno zauzet jer je glavnom Hard Disku MFT premale velićine (Master File Table).
Trebalo je otići u My Computer uraditi desni klik na HDD i propertires/hardware/propertires/policies i upaliti *Enable write caching to the disk*
Restartovati (da bi se omogućile promjene)
Trebalo je instalirati Diskeeper, i ići u opcije i naći *Frag Shield (Paging File and MFT Settings).
Instalirao sam i pokrenuo sam tu opciju i Diskeeper mi je analizirao MFT i rekao je da mi je premala velićina MFT-a (64Mb, zaboga?), i preporućio je 280Mb.
Ok, prihvatio sam to...
Nakon promjene MFT-a (velićine), slijedio je reboot...
Kada se sistem dignuo primjetio sam da HDD lampica manje blica.. (prije je uvijek bila upaljena!)
Opet sam imao isti problem iako manje izražen... (sada je sve više/manje radilo ali sa štekanjem)!
Na internetu je dalje pisalo: ako se taj problem i dalje dešaje da se ode u Registrsy Editor i nađe:HKEY_LOCAL_MACHINE - System -
CurrentControlSet001 - Control - Session Manager - Memory Management
Preporućuje se da se promijeni LargeSystemCache (stavi na 1, učitavanje systema i nj. procesa u memoriju (Ram), (mora se imati makar 512/1GB rama))
Preporućuje se da se napravi novi DWORD file i da se upiše IOPageLockLimit i da se stavi valuta na 40.000 (heksidecimalni oblik), (sa tom se opcijom koliko sam ja skužio
ubrzaje prijenos podataka na HDD-u.).
Ajmo restart...
Nakon bootanja Windows xP se odmah upalio...
BEZ PROBLEMA!!! Jeeee!!!
Da bih provjerio da li sve radi pokrenuo sam 3DMArk06 i pokrenuo WinAmp 5.x (da vidim hoće li štekati reprodukcija), (prije se 3DMark nije htijeo nikako pokrenuti?!).
Startao sam beechmark...
I...
Nema problema tj. nema štekanja :))) (inaće ukupna ocjena je 10.092)!!!
Svima preporućam da upale/naprave one tri opcije. Vjerujte mi na rijeć, stvarno mi je sve brže (slobodna procjena 45% !!!).
Ah da hvala vam na savijetima (i priglupom serviseru KimTec-a, koji mi je preporućio da pređem na Linux (blablabala...žao nam je vaš PC nije kompitibilan sa Windows systemom (bilo kojim, niti 95 ?!?))!!!
Jako zanimljiva priča, ali glavno da je dobro završila.
Pozdrav
dobro si proso, zahvali bogu na internet centrima (caffeima)
Dakle u nekim rijetkim slučajevima (kao kod mene), znalo se desiti da je HDD stalno zauzet jer je glavnom Hard Disku MFT premale velićine (Master File Table).
Trebalo je otići u My Computer uraditi desni klik na HDD i propertires/hardware/propertires/policies i upaliti *Enable write caching to the disk*
Trebalo je instalirati Diskeeper, i ići u opcije i naći *Frag Shield (Paging File and MFT Settings).
Instalirao sam i pokrenuo sam tu opciju i Diskeeper mi je analizirao MFT i rekao je da mi je premala velićina MFT-a (64Mb, zaboga?), i preporućio je 280Mb.
Ok, prihvatio sam to...
Kada se sistem dignuo primjetio sam da HDD lampica manje blica.. (prije je uvijek bila upaljena!)
Opet sam imao isti problem iako manje izražen... (sada je sve više/manje radilo ali sa štekanjem)!
Na internetu je dalje pisalo: ako se taj problem i dalje dešaje da se ode u Registrsy Editor i nađe:HKEY_LOCAL_MACHINE - System -
Preporućuje se da se promijeni LargeSystemCache (stavi na 1, učitavanje systema i nj. procesa u memoriju (Ram), (mora se imati makar 512/1GB rama))
Preporućuje se da se napravi novi DWORD file i da se upiše IOPageLockLimit i da se stavi valuta na 40.000 (heksidecimalni oblik), (sa tom se opcijom koliko sam ja skužio
Ajmo restart...
BEZ PROBLEMA!!! Jeeee!!!
Da bih provjerio da li sve radi pokrenuo sam 3DMArk06 i pokrenuo WinAmp 5.x (da vidim hoće li štekati reprodukcija), (prije se 3DMark nije htijeo nikako pokrenuti?!).
Startao sam beechmark...
I...
Svima preporućam da upale/naprave one tri opcije. Vjerujte mi na rijeć, stvarno mi je sve brže (slobodna procjena 45% !!!).
Ah da hvala vam na savijetima (i priglupom serviseru KimTec-a, koji mi je preporućio da pređem na Linux (blablabala...žao nam je vaš PC nije kompitibilan sa Windows systemom (bilo kojim, niti 95 ?!?))!!!
Ok, prihvatio sam to...
Ajmo restart...
BEZ PROBLEMA!!! Jeeee!!!
Startao sam beechmark...
I...
moja preporuka je da pišeš sve c, a ne sa ć, s ć izgleda nepismeno ...