Da li bi moj RIG bolje radio na win xp ili sedmici?
AMD athlon 64 x2 dual core procesor 6000+
Nvidia 250GTS 1gb
2 gig rama
Sedmica, definitivno. Imaš 2GB rama i dual core.
Da li bi moj RIG bolje radio na win xp ili sedmici?
AMD athlon 64 x2 dual core procesor 6000+
Nvidia 250GTS 1gb
2 gig rama
Sedmica, definitivno. Imaš 2GB rama i dual core.
Pozz..
Zanima me kako bi se moja konfa ponašala sa win7 :
Intel Pentium 4, CPU 3.20 GHz, 1GB RAM,
mislim da grafička nije bitna, ispravite me ako griješim
Pozz..
Zanima me kako bi se moja konfa ponašala sa win7 :
Intel Pentium 4, CPU 3.20 GHz, 1GB RAM,
mislim da grafička nije bitna, ispravite me ako griješim
Takve su naše konfe u školi, malo trzavo, ali relativno OK. Grafička je donekle bitna za aero i te gluposti.
Nije to to sa 1 GB RAMA. Sa 2GB radi OK, sa 4 GB isto, ali sa 8 ili 16GB leti, pogotovo u programima tips Photoshop ili AutoCAD ili CATIA.
Imam 2 konfiguracije, možete mi preporučit windowse za njih? Trenutno su i na kompu i laptopu Windowsi XP.
Također ako mi možete reći cijenu preporučenih Windowsa.
Laptop
RAM - 2gb
Procesor - Intel Pentium T2370 - Dual Core 1.73GHz
Grafa - Intel 965 Express Chipset - 384mb
Komp
RAM - 1gb
Procesor - Intel Celeron - 2.4GHz
Grafa - ATI Radeon x1600 Series - 256mb
Imam 2 konfiguracije, možete mi preporučit windowse za njih? Trenutno su i na kompu i laptopu Windowsi XP.
Također ako mi možete reći cijenu preporučenih Windowsa.
Laptop
RAM - 2gb
Procesor - Intel Pentium T2370 - Dual Core 1.73GHz
Grafa - Intel 965 Express Chipset - 384mb
Komp
RAM - 1gb
Procesor - Intel Celeron - 2.4GHz
Grafa - ATI Radeon x1600 Series - 256mb
Laptop Windows 7 x32 SP1, KOMP. XP X32 SP3.
Za koliko novaca se može kupit original Windows 7 za laptop?
I jel bi mi bile bolje i brže performanse laptopa na W7, nego na WXP?
Za koliko novaca se može kupit original Windows 7 za laptop?
I jel bi mi bile bolje i brže performanse laptopa na W7, nego na WXP?
Evo windows 7:
http://www.protis.hr/products/details/dsp-windows-7-home-premium-sp1-32bit-eng-gfc02021/43416
Windows 7 je noviji,bolji i sigurniji OS od XP, XP je bio pravi OS, ali sada ga je već vrijeme pregazilo, a i to je noviji laptop bolje će radit na 7 nego na XP.
ja bih isto stavio na svoj laptop win7, ali se nekako plasim radi graficke koja je integrirana neka, da nece pokretat dobro. inace imam 1gb rama i intel pentium dual core 2ghz. bi li mogao il ne?
jer mi je malo dosta ovog Xp i to serv.packa 2.
ako treba uzeo bih jos memorije npr.
ja bih isto stavio na svoj laptop win7, ali se nekako plasim radi graficke koja je integrirana neka, da nece pokretat dobro. inace imam 1gb rama i intel pentium dual core 2ghz. bi li mogao il ne?
jer mi je malo dosta ovog Xp i to serv.packa 2.
ako treba uzeo bih jos memorije npr.
Kupi si 4GB RAMA, vidi jel ima DDR2 ili DDR3 memoriju, da znaš koju moraš kupit, i onda će ti radit 7 x64 SP1 bez problema.
O kojem laptopu se radi?
fujitsu siemens esprimo mobile. 4gb ha? to je podosta vise memorije nego sada..morat cu vidjet sto cu s time, svakako bi nadogradio nesto.
fujitsu siemens esprimo mobile. 4gb ha? to je podosta vise memorije nego sada..morat cu vidjet sto cu s time, svakako bi nadogradio nesto.
Samo treba obratit pažnju na još nešto, treba pogledat da li postoje driveri za Windowse 7 za navedeni laptop prije nadogradnje, ako ih nema onda ništa od nadogradnje, naveo si samo dijelom oznaku laptopa ( fujitsu siemens esprimo mobile) nisi naveo sve, primjer: fujitsu siemens esprimo mobile M9400., to je primjer kompletne oznake, ne možeš tražit pomoć, a onda ne napisat kompletnu oznaku, ako tražiš pomoć onda trebaš navest točnu oznaku onoga za što tražiš pomoć i točnu konfiguraciju do zadnjih detalja, ovako ne znamo točan model laptopa, ne znamo o kojoj integriranoj grafici se radi i samo trolamo bezveze.
Onda moje isprike!
ovako:
FUJITSU SIEMENS esprimo mobile V6535
INTEL PENTIUM DUAL CORE T3200
memorija je DDR2 SDRAM.
graficka integrirana ,Intel GMA 4500 (M) HD 256MB
ako jos sta treba ,samo reci.
Onda moje isprike!
ovako:
FUJITSU SIEMENS esprimo mobile V6535
INTEL PENTIUM DUAL CORE T3200
memorija je DDR2 SDRAM.
graficka integrirana ,Intel GMA 4500 (M) HD 256MB
ako jos sta treba ,samo reci.
E to te ja pitam, evo navedeni laptop ima podršku za Windowse 7, podržava obje verzije windowsa 7 x32 i x64, tako sada ovako ako kupiš još 1 GB RAMA (onda ćeš imat 2GB RAMA), onda skidaš x32 verziju, ako kupiš 4GB RAMA, onda ovaj keks od 1GB vadi van i samo ugradi ovaj od 4GB (sada imaš 4GB RAMA) i možeš si snimit Windowse 7 x64.
Download drivera (samo si odaberi ovisno što snimaš x32 ili x64 Windowse 7):
http://support.ts.fujitsu.com/Download/ShowFiles.asp?LNG=COM&LNID=45&intlevel2=25359&intFehlercode=0&NavIDs=
Official Windows 7 SP1 ISO Download Links (English)
Koliko vidim laptop ima DDR2 memoriju, ali to svakako treba provjerit, instaliraj si program koji se zove Everest (program za detaljan info o systemu) pa pod memory vidi jel memorija DDR2 i koji je takt 400 ili 667 ili 800 ili 1066 ili 533 MHz, ako ne znaš postaj ovdje sliku iz Everesta sa informacijama o memoriji.
Ali ako je DDR2 onda evo:
http://www.links.hr/?naziv=memorija-so-dimm-pc-6400-2-gb-g-skill-f2-6400cl5s-2gbsq-ddr2-800mhz&option=artikl&id_kategorija=016018&id_artikl=016.500.092
Staviš ovo i onda imaš 3GB RAMA, znači stari 1GB + 2GB novi, stavi si x64 verziju Windowsa 7.
Evo ova tu ima takt 800MHz, provjeri u Everestu koji takt ima ova unutar laptopa.
meni je dovoljno na neki nacin ovo s 32 verzija, vec sam i prije stavljao windowse i imam cd.
razumijem sta pitas u vezi memorije.
imam hwinfo32 program. pa preko njega ovako javlja:
meni je dovoljno na neki nacin ovo s 32 verzija, vec sam i prije stavljao windowse i imam cd.
razumijem sta pitas u vezi memorije.
imam hwinfo32 program. pa preko njega ovako javlja:
E ok, potraži si memoriju za laptop u Linksu, samo pazi da je za laptop, da je DDR2 i da radi na 400MHz i to je to.
Sada hoćeš ti uzet 1GB ili 2GB tvoja stvar, moja preporuka je 2GB pa da imaš 3GB, onda si možeš snimit i x64 Windows 7.
Ova radi na 800MHz, ali kako matična radi sa 400MHz on će ovih 800MHz spustit na ovih 400Mhz i radit će normalno.
Sve ispod Dual Core, 2-2.5 GB rama je za Windows XP.
Win7 je odlicna, ali imacete vise snage u racunaru na XP sto cete osjetiti u igrama a cini mi se da je to najveci problem
Sve ispod Dual Core, 2-2.5 GB rama je za Windows XP.
Win7 je odlicna, ali imacete vise snage u racunaru na XP sto cete osjetiti u igrama a cini mi se da je to najveci problem
Malo pričaš gluposti? Kod nas u školi jednojezkreni P4 @ 3.0 i 1GB rama i W7 radi bez imalo trzanja. I to da XP polje iskoristi PC nikako nije istina, jer on sa više od 2GB rama nema pojma raditi, a i 2GB mu je puno.
EDIT: Tek sad vidim da si se registrirao za napisati tu poruku koja nema veze s pameti.
Tražim Savjet, Laptop konfiguracija je ova navedena u MOJ PC, no budem ju i ovdje naveo.
Intel Mobile Core 2 Duo T7250 (2.0 ghz, 2MB)
Radna Memorija - 1 stick od 2 GB i 1 Stick od 1GB sveukupno 3 GB DDR2 frekvencije rada 333 Mhz
Matična ploča je Intel Mobile Chipset GM965 grafička je intregrirana na toj matičnoj i spada pod Intel Graphics Chipset express Family 965 od 128 MB
Sad trenutno je na laptopu Windows XP SP3, ja bi prešao na druge Windowse, Ili Vistu ili 7, no za 7 sam pročitao da traži više snage u odnosu na Vistu dok Vista traži više prostora na hard disku.
Što je bolje da stavim od ovih Windowsa?
1 | Windows XP |
---|---|
0 | Windows Vista |
9 | Windows 7 |
Sad trenutno je na laptopu Windows XP SP3, ja bi prešao na druge Windowse, Ili Vistu ili 7, no za 7 sam pročitao da traži više snage u odnosu na Vistu dok Vista traži više prostora na hard disku.
Što je bolje da stavim od ovih Windowsa?
Snage imaš dovoljno ,a pošto je Sedmica ipak samo dobro tweakana Vista ,a i 3 godine noviji OS ,stavi nju. I ne ,ne traži više snage ,čak dapače. Znači Sedmica ,u svakom slučaju.
Baš sam upravo naišao na nekom forumu isto pitao čovjek sa tvorničkom konfiguracijom mog laptopa (moj je ojačan malo) da kad je instalirao druge windowse na svojlaptop onda mu neke stvari više nisu htijele radit. Kod njega je bio slučaj u vezi Skenera prsta enkripcije datoteka, zatim Wirelessa, i Lenovo Care tipke. Da li je mogućeda će se to i meni desit ili ja moram kad instaliram potpuno nove windowse skinut najnovije drivere za laptop? Nisam nikad to radio pa pitam da znam što me čeka.
Kod njega je bio slučaj u vezi Skenera prsta enkripcije datoteka, zatim Wirelessa, i Lenovo Care tipke. Da li je mogućeda će se to i meni desit ili ja moram kad instaliram potpuno nove windowse skinut najnovije drivere za laptop? Nisam nikad to radio pa pitam da znam što me čeka.
Lenovo Care neće raditi ,pošto je povezan sa Recovery particijom ,koja i nema smisla ako mjenjaš OS.
Za sve ostalo ,bez brige ,većina drivera ,pa i wirelles i čitač prsta ima za skinuti ,ako se ne instaliraju sami kroz instalaciju ili kasnije kroz Windows updates.
Dodatna mišljenja su dobro došla, konfiguracija samog laptopa je gore kao i anketa. Pokušavam što više napravit prostora na laptopu za sada sam stao na 18 gb sveukupno prostra na C particiji. drugi dio hard diska ima više prostora no bitan je C Disk.
Može li ova grafička podržat windows 7
Ati Radeon 9200 256mb agp
Može li ova grafička podržat windows 7
Ati Radeon 9200 256mb agp
Da ,ali nema Aera s tom karticom. Imat ćeš samo ovo:
a jel ima koja agp grafa da podržava aero, to nije za mene već za frenda
Svaka kartica novija od ATI 9550 ,s barem 256 mb rama može ''tjerati'' Aero.
ok, ali to je pci express, a njemu treba AGP Grafa do nekih 100-150 kn, (do 25 Dolara0) s ebay-a, ali bolje s njuškala
ok, ali to je pci express, a njemu treba AGP Grafa do nekih 100-150 kn, (do 25 Dolara0) s ebay-a, ali bolje s njuškala
A gle ,na slici je PCIe ,ali u oglasu piše da prodaje AGP karticu. Imaš mail ,pošalji i pitaj.
Ima i drugih oglasa na Njuški ,potraži. Traži X1650 ,2400HD i 2600HD AGP kartice. Ima ih u ponudi.
Svaka kartica novija od ATI 9550 ,s barem 256 mb rama može ''tjerati'' Aero.
Ja imam na starom laptopu ATI Radeon X700 sa 128 Mb RAM-a, a u firmi X550 s isto toliko RAM-a pa isto radi. Rade i u dvomonitorskom modu i podržavaju aero. Mislim da je to negdje generacijski s ATI 9500 serijom, dakle tu se slažem s kizom, ali mislim da je dovoljno i manje memorije. Tj. očito je dovoljno.