Odabir Windowsa za vaše računalo izdvojena tema

poruka: 601
|
čitano: 208.019
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Odabir Windowsa za vaše računalo
podvornik kaže...

Gledao sam malo verzije Windowsa 7 pa ne znam koja bi najbolje radila, mislio sam Ultimate izdanje pa da iskljucim aero ali ne znam oce li to biti dovoljno?

Do sad sam koristio XP SP3 ali mislim da bi mogao dobro vući (kao i XP)  i neku od jednostavnijih izdanja windows 7 

(a i želim windows 7 da malo osuvremenim cijeli sustav)

Svejedno koji staviš ,isto je - radit će sve osim Aera.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Odabir Windowsa za vaše računalo

Koliko sam ja uspeo da nađem, Aero radi na 9550 (koji, uostalom, ima SM2.0 i 128MB RAM), mada ima i oprečnih stavova. Preporuka bi bila bilo koje 32-bitno izdanje Win 7, s tim što moram da primetim da će ti Windows brzo pojesti pola tog harda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 18:01 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
podvornik kaže...

Gledao sam malo verzije Windowsa 7 pa ne znam koja bi najbolje radila, mislio sam Ultimate izdanje pa da iskljucim aero ali ne znam oce li to biti dovoljno?

Ako ne kupuješ OS, bilo koji x86 stavi, ako kupuješ home premium ti je dovoljan. Radit će i aero, radi mi i na slabijem laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 18:34 (mario1990).
12 godina
neaktivan
podvornik kaže...

Imam računalo staro odprilike 5 god sa sljedećom konfiguracijom

AMD Sempron 3000+ 2GHz

1GB RAM

ATI RADEON 9550  (128 MB)

C-Media CMI8738/C3DX Audio Device

80 GB HDD

Do sad sam koristio XP SP3 ali mislim da bi mogao dobro vući (kao i XP)  i neku od jednostavnijih izdanja windows 7 

(a i želim windows 7 da malo osuvremenim cijeli sustav)

Probaj windows 7 home basic,on nema Aero.

12 godina
neaktivan

Koji da windows instaliram, evo konf: hd6790, 4gb ram, 500gb hdd, athlon x4. Sada imam win7 ultimate 64bit, koji bi bio dobar za ovako malo starije igre, npr. cod2, da digne fpsa? jer sam cuo da win7 zdere fps, kakva je vista za starije igre? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja bi na tvom mjestu ostavio tako kako je.. 

Ne odgovaram na pp: Kako dobiti više fps-a, u cod-u, cs-u, kako igrati gta online itd.. :P
12 godina
neaktivan

Zašto? navedi neki razlog.

14 godina
neaktivan

Pa ići sa sedmice na vistu ili xp, nema nekog smisla.. već koristiš 64-bit sustav, tako da iskorištavaš svu memoriju 4gb.. ne vidim neki razlog radi par FPS-a, da mijenjaš OS.

Ne odgovaram na pp: Kako dobiti više fps-a, u cod-u, cs-u, kako igrati gta online itd.. :P
14 godina

Trenutno sam na 3GB RAM-a i planiram ostati neko vrijeme pa me zanima, je li to dovoljno za normalnu upotrebu Windows 7 64bit? I kako se 3GB nosi sa igrama? Dovoljno za sadašanje?

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...

je li to dovoljno za normalnu upotrebu Windows 7 64bit? I kako se 3GB nosi sa igrama? Dovoljno za sadašanje?

Dovoljno je radit će bez problema, i da 3gb je dovoljno za igre. 

(zašto ne instaliraš x86?)

14 godina
mario1990 kaže...
dv14 kaže...

je li to dovoljno za normalnu upotrebu Windows 7 64bit? I kako se 3GB nosi sa igrama? Dovoljno za sadašanje?

x86 je 32bit, right?

Mislio sam i to ,al ipak mi je jednostavnije nakon nekog vremena ubaciti još 1GB RAM-a nego ubacivati + opet instalirati Winse.

A i malo sam prolistao po netu pa su likovima preporučili 64bitni Win 7 za 3gb RAM-a.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
14 godina
neaktivan

Da 32-bit..

Ok, za neke buduće nadogradnje memorije pametno. Radit će.

12 godina
neaktivan

Pozz, windows 7 mi više ide na živce, stalno neki bagovi, problemi s drajverima, uspori komp često, itd... Sad me zanima da li bi ovaj konf brze radio na xp-u nego na 7-mici, 4gb ram 1333 mhz, sapphire hd6790, 500gb hdd, athlon ii x4 640@default.  i da li bi iskoristio sav ram? da skinem 32 ili 64 bit? I s kojim programom da pržim winse da budu bootabilni? hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
proteine1 kaže...

Pozz, windows 7 mi više ide na živce, stalno neki bagovi, problemi s drajverima, uspori komp često, itd...

Sad me zanima da li bi ovaj konf brze radio na xp-u nego na 7-mici, 4gb ram 1333 mhz, sapphire hd6790, 500gb hdd, athlon ii x4 640@default. 

{#} Windows 7 bi na toj konfiguraciji trebao raditi savršeno, ne znam o kakvim bugovima je riječ i driverima.. možda imaš neku "lijevu" verziju? ako je tako instaliraj untouched verziju sedmice, x64 ili x86 nebitno, radit će dobro sa objema.

Ako baš želiš ići na xp onda instaliraj 32-bit xp.

De gustibus non est disputandum.
16 godina
mario1990 kaže...
dv14 kaže...

Ja imam na poslu 2,5 gigabajta memorije i to je sasvim OK. Inače, 64-bitna verzija radi i s 1 gigabajtom (makar je to ispod deklariranog minimuma), ali se tad vuče kao crkotina. S 2 gigabajta naviše, već je druga priča.

12 godina
neaktivan

Zar ne idu 64 bita zbog ram-a?

14 godina
neaktivan

Do 4gb možeš staviti i 32bit, a preko 4gb bolje 64bit

16 godina
proteine1 kaže...

Pozz, windows 7 mi više ide na živce, stalno neki bagovi, problemi s drajverima, uspori komp često, itd... Sad me zanima da li bi ovaj konf brze radio na xp-u nego na 7-mici, 4gb ram 1333 mhz, sapphire hd6790, 500gb hdd, athlon ii x4 640@default.  i da li bi iskoristio sav ram? da skinem 32 ili 64 bit? I s kojim programom da pržim winse da budu bootabilni? hvala!

grafa ti je kao i moja a procesor isto x4 samo što ja imam buldožera.....i više rama ali to je nebitno

....na tvojoj konfi bi trebalo sve letit...ajde ti sve dobro provjeri od rama pa do diska i kabla na disku....

nešto je drugo u pitanju e da i što je netko rekao ako ti je neka divlja verzija sedmice nabavi original i

biće sve ok....

www.apriliabase.com
12 godina
neaktivan

Instalirao sam nove na friško, sve leti :). Mislim da je problem bio do čišćenja registry-a, da li je moguće?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 22:21 (proteine1).
12 godina
neaktivan

Pozdrav, imam pitanje, da li bi windows 7 bio previše usporen na 1GB ram-a i 1.4 ghz procesoru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Major950 kaže...

Pozdrav, imam pitanje, da li bi windows 7 bio previše usporen na 1GB ram-a i 1.4 ghz procesoru?

Radilo bi. Sa isključenim aerom čak i dobro, mada ja ne bi išao na sedmicu bez min 1.5gb rama.

12 godina
neaktivan
Koji biste win 7 preporučili za moju novu konfiguraciju : Asrock B75M R2.0 s115 CPU i3-3225 3.3/1155 BOX Ivy DDR3 4Gb (1x4) Kingstn 1600MHz WD 500Gb SATA3 AAKX 32/64 bit ? Hvala. P.s. Sto je to aero o kojem se prica ovdje ?
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 1:24 (givooo).

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Windows 7 x64 - ako kupuješ može i home premium. Ako ne onda ultimate verziju.

Aero:

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Aero

11 godina
neaktivan

a samo da pitam jel ja imam procesor intel pentiume6600 dualcore 3.1GHz i jesu sad za njega bolji 32 bitni windowsi ili 64 ili je sve jedno??

14 godina
neaktivan

Svejedno, ako imaš ispod 4gb ram memorije stavi 32bit

14 godina

Pozdrav svima! Ovako: imam Asus X51L laptop kojeg sam kupio 2008. godine. Tada sam želio izbjeći Vistu, pa sam stavio XP koji mi još uvijek stoji. Kako sam nadogradio RAM sa 1 na 2 GB (što je maksimum za ovaj laptop), mislim da je vrijeme za Win7. Ali prvo se želim savjetovati jer ne znam kako bi to sve skupa išlo s obzirom na to da se radi o sljedećoj konfi:

CPU: Celeron - M560 2,13 GHz

VGA: Intel GMA X3100 256 MB (ne znam bi li radio Aero?)

RAM: 2X1 GB DDR2 667MHz dual channel

HDD: WD 160GB SATA

LCD 15.4'' WXGA

Na Asusovoj službenoj stranici ne postoje driveri za Win7, nego samo za Vistu... Bi li radili driveri od Viste?

Moje pitanje je: isplati li se meni prijeći na 32-bit Win7 i hoću li ako prijeđem izgubiti na performansama? XP mi je dobar, ali mi je laptop već pretrpan svim i svačim, pa bih ga volio osvježiti. Jedino se dvoumim: osvježiti ga sa ponovnom instalacijom XP-a ili prijelazom na Win7?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Radit će dobro sedmica 32bit. Ako nema drivera instaliraj od viste.

14 godina

Gledam sada imam laptop sa 2GB rama, proc je Intel B970 i razmisljam stavit 64bit Win 7 jer bi napravio onda upgrade na Win 8, a posto jos eto nekih mjesec-dva sigurno necu uzet rame jel se isplati stavljat, hoce se jako Win 8 64 bit vuc? Inace nista prezahtjevno, chrome, word i ostale sitnice?

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
definho kaže...

Ako ćeš kasnije uzimati memoriju, onda stavi odmah x64.

12 godina
neaktivan

Da li bi moj RIG bolje radio na win xp ili sedmici?

AMD athlon 64 x2 dual core procesor 6000+
Nvidia 250GTS 1gb
2 gig rama

lolz

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice