Microsoft Windows 7 Home Premium E - 380kn

poruka: 20
|
čitano: 3.473
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Na Amazon.UK je krenula pretprodaja Microsoft Windows 7 Home Premium E za 49.97 GBP, tj. 70% popusta na 149.99 GBP. Radi se o PUNOJ verziji bez browsera.

E sad, zna li netko da li će Microsoft Hrvatska imati sličnu pretprodaju ili vrijedi ona stara da se iz siromašnih može izvući više para ako se jače potrudiš?

Naime, Hrvatsku se proziva kao zemlju ogrezlu u softverskom piratstvu, a s druge strane nudi nam se manje opcija da se odreknemo tamne strane za prihvatljiviju količinu para.

Pozitivan primjer je Microsoft Office 2007 Home and Student Edition za 444kn i to mi daje nade će Microsoft ipak učiniti pravu stvar.

Link:

http://www.amazon.co.uk/Microsoft-Windows-Home-Premium-PC/dp/B002DUCMT2

Ispravka: naravno da 50 GBP nije 380kn nego 420-430 kn, ali barem nisam fulao red veličine. :)

M.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2009 21:11 (Mycroft).

0 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Ovo bi bila dobra opcija za kupovinu, samo sigurno kod nas nece kostati samo 380 kn, nego barem 600.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne znam samo po kojem je to tečaju tebi 50 funti moglo ispasti 380kn?

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft Windows 7 Home Premium E - 380kn

To je nešto preko 400kn, ali ne zaboravi da Hrvatska ima najveći standard u Europi i da su naše cijene uvijek znatno više od Europski; pa tako na tih maloprodajnih 50 funti, očekuj 30% carine, 22% PDV-a i 100% trgovačke marže. Pretpostavljam da će cijena u nas biti 160 funti ili otprilike 1400kn, što je više-manje isto kao i do sada.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

To je nešto preko 400kn, ali ne zaboravi da Hrvatska ima najveći standard u Europi i da su naše cijene uvijek znatno više od Europski; pa tako na tih maloprodajnih 50 funti, očekuj 30% carine, 22% PDV-a i 100% trgovačke marže. Pretpostavljam da će cijena u nas biti 160 funti ili otprilike 1400kn, što je više-manje isto kao i do sada.

Zato bi bilo u redu, kada bi se moglo kupiti ključ i downloadati ISO image Windowsa, zaobilažeči naše birokratske štakore.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan

Pa i može: za 1800-tinjak kuna kupiš Technet pretplatu i imaš pristup hrpi Microsoftovih OS-ova, Officeu, drugom softveru...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.7.2009 21:46 (naxeem).
17 godina
neaktivan
kao da bi i kod njih bilo toliko jeftino da nemaju takve trgovačke zakone kakve već imaju...

a druga stvar, kod nas je već krenula "pretprodaja" u sklopu sa vistom.
recimo, hp uz svako svoje kupljeno računalo koje ima vistu (izuzev home basic) daje "besplatan" upgrade na sedmicu. microsoft je također već pustio u opticaj vistu koja ima dodatak za upgrade na sedmicu. naravno, takva vista sukladno tome malo više i košta, no onda opet - ako se već kupuje OS, bar znaš da kroz koji mjesec nećeš morati razmišljati o novome.
Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo koliko sam ja vidio na njihovim stranicama dostave u Hrvatsku nema.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tamo piše cijena od 75 funti. Dakle cca 635 kn...

Di je tih 50?
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
16 godina
neaktivan

Oden se ne zna ko koga jebe. Svi udaraju svoje cifre!

Nemoguće je čovjeka naučiti onome što misli da već zna.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa u stvari i piše 75 Ł.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Di je tih 50? Fakat, dobro pitanje. Bilo je 49.97 što se može pročitati na:

http://www.thestandard.com/news/2009/07/15/microsoft-eu-e-store-collapses-amid-crush-windows-7-pre-orders

Eh, da. Ako je predobro da bi bilo istinito, onda nije istinito. :(

17 godina
neaktivan
Danguba kaže...

Pa u stvari i piše 75 Ł.

eh, kad bi bar bila takva cijena.

inače, to ti je znak za poljsku valutu, zlote, koje su u odnosu na hrk 1:1,69

Silence! I Kill You...
17 godina
neaktivan

Kakva god cijena bila - bit će previše samo za optimiziraniji Vista-like OS Šutim

Do daljnjega ostajem na Visti Ultimate 64bit, a tijekom 2010. ću vidjeti što mi je činiti..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
naxeem kaže...

Pa i može: za 1800-tinjak kuna kupiš Technet pretplatu i imaš pristup hrpi Microsoftovih OS-ova, Officeu, drugom softveru...

Sad gledam i razmišljam...

Ne isplati mi se uzimati ta stvar jer imam pristup MSDNAAu, no ovo mi se čini jako zgodna investicija... Čak prezgodna. Znam da malčice se odlazi u off, al kakvo iskustvo s time imaš? Ima kakvih caka, ili...?

Jel ima još koja kompanija koja tako nudi usluge? Da Adobe ili Autodesk ima tako nešto zasigurno bih uzeo. 1800 kn mi ode na izlaske kroz 3-4 mjeseca. Da uspijem preko toga nabaviti, recimo, Adobe CS4 Master Suite, 4 mjeseca žrtvovanja izlaska se čini i te kako dobra investicija...

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan

Pa, licenca je za "evaluaciju" Cool - ali ostaje činjenica da ključ radi, da je legalan i pretpostavljam da ti evaluaciju možeš raditi koliko god želiš...

16 godina

Hmmm, samo sad vidim, tu nema Visual Studio i ostalo što je pokriveno MSDNom.

No opet, ako se ne varam, MSDN osnovni paket se kreče oko 7000kn / god, što ispada nekih... Kolko? 600 kn mjesečno? Kako rekoh, imam pristup MSDNAA tako da mi takve pretplate ne trebaju, al jednog dana, ako se stvarno počnem baviti time... 500kn pretplata za iPhone ili 600 kuna za MSDN... Ovo drugo bez razmišljanja.

Off-topičarim, ali kada vidim koliko se, relativno jeftino, može nabaviti software, a ljudi govore da im je preskup... Mislim, znam ljude kojima 600 kn mjesečno nije za cigarete dovoljno. Ili pretplata na taj Technet, 150kn mjesečno. Mislim da sam ja prošli mjesec na čokoladu i sladoled potrošio više. Takve cijene nisu ni približno skupe...

Samo, kao što rekoh, da Adobe i Autodesk imaju tako nešto... A ne bih se žalio niti na druge kompanije (Corel, Rocket,...). No, da nejdemo u off previše... :]

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2009 23:29 (Bukva).
17 godina
neaktivan

Ja imam MSDN od 60,000/god., ali najniže što ima VS mogu produljiti već za ~4000.

17 godina
no name kaže...

Vidim da si slab na matematici. 380/50=7,6

Si skužio?

17 godina
neaktivan
indig0F10w kaže...
no name kaže...

Vidim da si slab na matematici. 380/50=7,6

Si skužio?

ma daaaj???!?! šta stvarno?

tko bi rekao.

Vel. Britanija 826 GBP 1 8,501764 8,527346 8,552928

srednji tečaj za funtu, po HNB.

genijalac.

Silence! I Kill You...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: