Kojim trikom netjerati Vistu da radi na 36 bita?

poruka: 35
|
čitano: 3.596
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me dakle postupak kojim se vista sa 32 povećava na 36 bita

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kojim trikom netjerati Vistu da radi na 36 bit
Zippo kaže...

Da se nisi malo pomeo s brojevima... 36 bita???
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...
Zippo kaže...

Da se nisi malo pomeo s brojevima... 36 bita???
 Bas sad gledam pa razmisljam: "Jesam ja slijep ili se nesto bitno u tehnologiji promjenilo u zadnja 2-3 sata?!"
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2008 20:47 (Assassin).
17 godina
neaktivan
Zippo kaže...

lol jesi ti kaj konzumiro kad si ovo piso?
ppostupak ne postoj!

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr
17 godina
neaktivan
Zippo kaže...

vidi link...

17 godina
neaktivan

Mema sanse da radi na 36 bita jer nema te potencije broja 2 da daje 36 nego samo 2 4 8 16 32 64 128 256 512 1024 2056 i dalje dalje i dalje

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znaci samo potencije broja 2?

Kako onda ljudi imaju npr. 1178Mb memorije

Postupak kada se Vista poveca na 36bita omogucava adresiranje koliko znam do 40 i kusur GB radne memorije

Intel Core 2TM Duo E4400-2Ghz nVidia 8600GT@701Mhz/1.6Ghz/1Ghz ASUS P5LD2-X 2Gb Crucial Ballistix 19" ASUS WV Western Digital WD2500JS-22NCB1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zippo kaže...

Postupak kada se Vista poveca na 36bita omogucava adresiranje koliko znam do 40 i kusur GB radne memorije

Tako što im int. graf. uzme dio sys. memorije...
A taj postupak ne postoji (bar nije jutros postojao), a to što nečitate do kraja tekstove (ili ih neznate pročitati) je razlog ovakvih blamaža na forumu...

EDIT: I da, ona naredba iz nekog ranijeg posta se odnosi čisto na raspodjelu korištenja memorije (koliko jezgi OS-a koliko apllikacijam)...
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2008 20:57 (brainiac).
17 godina
neaktivan

Neko se tu gadno z****o (zabunioSmijeh)!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj sa Red bullom...Koliko znam postoje 32 i 64 bitni os-ovi.

Svi smo mi dr.Šimić!!!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

kakvih 36 bita, postoje samo operativni sustavi od 32 ili 64 bita.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...
Zippo kaže...

Tako što im int. graf. uzme dio sys. memorije...
A taj postupak ne postoji (bar nije jutros postojao), a to što nečitate do kraja tekstove (ili ih neznate pročitati) je razlog ovakvih blamaža na forumu...

EDIT: I da, ona naredba iz nekog ranijeg posta se odnosi čisto na raspodjelu korištenja memorije (koliko jezgi OS-a koliko apllikacijam)...
 Ok - priznat cu ti - mozda ne postoji postupak,ali se u racunalima ne koriste samo potencije broja 2
Npr - ja sam na starom kompu imo 768Mb Ram(1x512 i 1x256)znaci i 512 i 256 su potencije broja 2,ali zato kombinirano čine broj 768 koji nije potencija broja 2

17 godina
neaktivan
Zippo kaže...
 Ok - priznat cu ti - mozda ne postoji postupak,ali se u racunalima ne koriste samo potencije broja 2
Npr - ja sam na starom kompu imo 768Mb Ram(1x512 i 1x256)znaci i 512 i 256 su potencije broja 2,ali zato kombinirano čine broj 768 koji nije potencija broja 2

Ali količina ugrađenog rama nema veze s arhitekturom OS-a... Tu griješiš...
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Od samih početaka wikipedije sam bio skeptičan u njen koncept i svako malo naletim na članak koji potvrđuje moj skepticizam...

E zbog ovakvih stvari treba što prije uvesti digitalni potpis, pa da se bez njega nemože kupiti ni kilogram pure (palente ili kako vam već drago)...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nmoraju svi koristit potenciju broja 2 jer u elektronici imaju samo 2 stanja
1- ima napona
0- nema napona
treceg nema
AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
17 godina

Operativni sustavi su 32 i 64 bitni, ali se 32 bitni OS može natjerati na 36 bitno adresiranje memorije. Postoji cijeli niz 32 bitnih operativnih sustava koji adresiraju preko 4GB memorije.

Windows Server 2003, Enterprise Edition (32 GB RAM-a),

Windows Server 2003, Datacenter Edition i Windows Server 2003 SP1, Enterprise Edition(64 GB RAM-a)

Windows Server 2003 SP1, Datacenter Edition (128 GB RAM-a).

Svi ovi su 32 bitni, a ovoliko memorije mogu adresirati zahvaljujući tehnologiji koja se zove "Physical Address Extensions", odnosno PAE. Da bi se moglo koristiti PAE potrebno je imati procesor i matičnu ploču koji takvo što dozvoljavaju.

32 bitni XP i Vista imaju limit od 4GB memorije (točnije oko 3,1 GB). PAE ne mijenja limit virtualne memorije i određeni proces može koristiti maksimalno 4GB memorije. Koristeći PAE dva ili više procesa mogu istovremeno koristiti različita 4GB memorije, ali svaki od njih maksimalno 4GB memorije.

Kod 64 bitnih operativnih sustava ne postoji ograničenje od 4GB za pojedini proces, već od 8TB (8096 GB).

Razlog zašto na 32 bitnim Windowsima PAE nije aktiviran je stabilnost sustava. Kod uključenog PAE na XP-u  sustav se češće ruši i javlja se BSOD.

Ovaj Microsoft KnowledgeBase Article govori o  PAE u Visti.

PAE u 32 bitnoj Visti aktiviraš ovako:

Upiši "cmd" u "start search", i pritisni Ctrl + Shift + Enter. Ovako pokrećeš "cmd" u Administrator modu.
Kada se otvori crni prozorčić upiši u njega "BCDEdit /set PAE forceenable"(bez navodnika) i pritisni Enter.

Ako tvoj hardver ne ispunjava određene zahtjeve, PAE neće raditi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2008 21:37 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

klimama svaka ti je na mjestu... Smijeh meni se nije dalo pisat, pa sam samo ostavio link. Sramim se

17 godina
neaktivan

nije se s tim za zaebavat Smijeh!

http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
trik
navedeni trik ima uu proslom broju bugu, neznam dali to vrijedi i za xp i vistu.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
moderator
brainiac kaže...

Od samih početaka wikipedije sam bio skeptičan u njen koncept i svako malo naletim na članak koji potvrđuje moj skepticizam...

E zbog ovakvih stvari treba što prije uvesti digitalni potpis, pa da se bez njega nemože kupiti ni kilogram pure (palente ili kako vam već drago)...

Cime je to Wikipedija danim clankom o PAE-u potvrdila tvoj skepticizam? Sto konkretno sto pise u tom clanku nije tocno?

17 godina
Istim nacinom kao i za 37.6 bita ;)
17 godina

Ne postoje glupa pitanja, samo glupi odgovori...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm...   misliš 32 bitnu Vistu natjerati da ti prepozna 4GB RAM-a ili kaj?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...
 Ali količina ugrađenog rama nema veze s arhitekturom OS-a... Tu griješiš...
Količina ugrađenog RAM-a nema veze s arhitekturom OS-a, ali arhitektura (x86-32/x86-64) itekako uvjetuje način mapiranja memorije i količinu memorije koju sustav i programi na sustavu imaju na raspolaganju.
Postoji čak i mogućnost "edita" već kompajliranih izvršnih datoteka i namještanje istih na slobodniji način rada tj. korištenje više od 2GB memorije.
Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Hm...   misliš 32 bitnu Vistu natjerati da ti prepozna 4GB RAM-a ili kaj?

Ma slusaj - radim upgrade pa cu si stavit 6GB RAM,a ne zelim prelaskom na 64bit izgubit podatke posto imam samo jednu particiju na disku,a ovo mi se cini kao najbezbolniji nacin,a jos i grafa ima 512 (9800GTX+ kupujem) i onda mi 32bita jednostavno nisu dovoljna
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Operativni sustavi su 32 i 64 bitni, ali se 32 bitni OS može natjerati na 36 bitno adresiranje memorije. Postoji cijeli niz 32 bitnih operativnih sustava koji adresiraju preko 4GB memorije.

Windows Server 2003, Enterprise Edition (32 GB RAM-a),

Windows Server 2003, Datacenter Edition i Windows Server 2003 SP1, Enterprise Edition(64 GB RAM-a)

Windows Server 2003 SP1, Datacenter Edition (128 GB RAM-a).

Svi ovi su 32 bitni, a ovoliko memorije mogu adresirati zahvaljujući tehnologiji koja se zove "Physical Address Extensions", odnosno PAE. Da bi se moglo koristiti PAE potrebno je imati procesor i matičnu ploču koji takvo što dozvoljavaju.

32 bitni XP i Vista imaju limit od 4GB memorije (točnije oko 3,1 GB). PAE ne mijenja limit virtualne memorije i određeni proces može koristiti maksimalno 4GB memorije. Koristeći PAE dva ili više procesa mogu istovremeno koristiti različita 4GB memorije, ali svaki od njih maksimalno 4GB memorije.

Kod 64 bitnih operativnih sustava ne postoji ograničenje od 4GB za pojedini proces, već od 8TB (8096 GB).

Razlog zašto na 32 bitnim Windowsima PAE nije aktiviran je stabilnost sustava. Kod uključenog PAE na XP-u  sustav se češće ruši i javlja se BSOD.

Ovaj Microsoft KnowledgeBase Article govori o  PAE u Visti.

PAE u 32 bitnoj Visti aktiviraš ovako:

Upiši "cmd" u "start search", i pritisni Ctrl + Shift + Enter. Ovako pokrećeš "cmd" u Administrator modu.
Kada se otvori crni prozorčić upiši u njega "BCDEdit /set PAE forceenable"(bez navodnika) i pritisni Enter.

Ako tvoj hardver ne ispunjava određene zahtjeve, PAE neće raditi.

Iskoristio savjet i pisalo je ns kao PAE is now enabled(ne sjecam se tocno) - sad cu vidit kad budem kupio Rame oce prepoznat
17 godina

Navodno je service packom 1 riješen problem adresiranja više od 3.25 giga memorije u 32 bitnoj visti. Ja sam instalirao jednom prilikom Vistu 32 bitnu sa SP1 i prepoznao mi je svih 4 giga rama.

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
17 godina
moderator
unique83 kaže...

Navodno je service packom 1 riješen problem adresiranja više od 3.25 giga memorije u 32 bitnoj visti. Ja sam instalirao jednom prilikom Vistu 32 bitnu sa SP1 i prepoznao mi je svih 4 giga rama.

Niti je navodno niti je rijeseno. SP1 donosi kozmeticku preinaku pa sad u (My) Computer pise da imas 4 GB RAM-a iako to Windowsi ne mogu koristiti. Pogledaj u Task Manageru koliko imas raspolozive memorije, u kartici Performance, u okviru Physical Memory (MB), pod Total. Za one kojima jos nije jasno o cemu pricam, pogledajte ovu stranicu.
17 godina
moderator
Zippo kaže...
Iskoristio savjet i pisalo je ns kao PAE is now enabled(ne sjecam se tocno) - sad cu vidit kad budem kupio Rame oce prepoznat
Radije posudi jer 4 GB RAM-a pod 32-bitnom Vistom ili XP-om neces upogoniti. Namigiva
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice