Kak se instalira Windows98 bez floppy diska?

poruka: 11
|
čitano: 10.515
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

// Iskreno molim za pomoć, naime, imam laptop s orginal licencom Windows98, iako na njemu trenutno imam XP, mislim da bi ipak brže radio s Win98 (ima samo 256MB rama). Znači želio bih instalirati Win98. Imam orginal CD, ali u laptopu nemam floppy disk. Tu nastaje problem. Mogu li nekako napraviti bootabilan Win98 CD? Nabavio sam čak i USB floppy, ali kako god u BIOS-u poštelavao kaj da se prvo diže, on nikako ne želi startati s USB floppy. Dakle, jedino ako se nekako može napraviti Win98 CD sličan onom npr. XP-a il Viste, znači po sistemu, ubacim CD, u BIOSu namjestim da mi starta s CD-a, i SETUP se nakon restarta pokrene. Molim za konstruktivne prijedloge. Unaprijed se zahvaljujem.

"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kak se instalira Windows98 bez floppy diska?

hm, ako imaš original 98SE cd, trebao bi biti bootabilan

ako nije....ubaci cd u drive i sve skopiraj na hard

skini http://rapidshare.com/files/61087201/boot.rar, to ti je win98se floppy image

u neri pokreni snimanje bootabilnog cd-a, na njega prebaci sve ono što si s originala kopirao na hard a za boot image uzmi floppy image bez emulacije

segmente i sektore stavi kao u ovom primjeru http://www.helpwithwindows.com/WindowsXP/img/xp-sp2-5.png to je za xp al ako se dobro sjećam trebalo bi radit i za 98

ubaci taj novi cd, bootaj s njega i pokreni setup iz dosa

17 godina
neaktivan

Evo ti jedan link pa probaj: http://www.geocities.com/salamand0s/ultra.html

17 godina
neaktivan
// OK, budem probao s nerom napravit bootabilni CD, iako nisam baš stručnjak pa nisam ni sve skonto kaj si tu napisao, npr. nekontam zakaj tu spominješ DOS? Ali probat ću, pa kaj bu bu. I još nekaj, taj link dole ti ne dela.
17 godina
neaktivan

Nisam siguran da li je to točno, ali po nekim forumima sam nabasao na neke informacije da je svaki CD od windowsa 98 bootabilan , a na sljedećem linku imaš kompletni vodič kako instalirati windowse 98 na laptop bez floppya:

http://www.windowsreinstall.com/win98/laptopinstall98cd/index.htm

17 godina

Možeš napraviti butabilni CD sa Win98. Treba ti sistemska disketa tog (ili nekog ranijeg) operativnog sistema. Pošto pretpostavljam da je nemaš, preporučujem ti program Floppy Disk Manager, instaliraj ga, skini image odgovarajuće sistemske diskete napravljen za njega i nasnimi ga na disketu. Onda u Neru napravi butabilni CD tako što ćeš mu za sistemski deo reći da se nalazi na disketi, a podatke samo prekopiraj sa Win98 CD-a. Koliko se sećam sopstvenog iskustva sa ovime, jedino sam imao problema da nakon podizanja pokrenem setup jer mi je falilo memorije, no kad sam prilikom podizanja stisnuo F8 i izabrao "Step by step confirmation" i rekao da se ne izvrši veći deo config.sys i autoexec.bat, prošlo je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
// Hvala puno na pomoći. Valjda će upaliti.
17 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

imam isti problem samo sto kod mojeg laptopa ne postoji u biosu da boota s cd-a ako netko nesto zna nek mi pomogne

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

stavi hard u nečiji laptop i instaliraj win 98. onda ga prebaci u svoj i podesi i instal drivere... ja sam u svoj stari lap instalirao i bez floppy-a i bez cd-a. ne znam kako. zbrka u glavi. na hard sam iskopirao instalacijske datoteke i onda ga vratio u lap.pokrenuo dos i nekako setup i radi sve.

Z
17 godina

Bilo bi dobro da napišeš model laptopa da bi neko sa sličnim modelom mogao da ti pomogne. Prilično je neobično da laptop ne može da se podigne sa CD-a, moguće je da treba pritisnuti određeni taster da bi se pristupilo "naprednim" opcijama BIOS-a, ili da je ta mogućnost uključena po defaultu (mada pretpostavljam da si ovo drugo već probao). Bez flopija i bez mogućnosti dizanja sa CD-a, broj opcija se smanjuje i preostaju neke manje zgodne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice